Sání, vliv teploty, délky a cesty.

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

KrttekGT

Re: Sání, vliv teploty, délky a cesty.

Příspěvek od KrttekGT » 26 lis 2014, 20:23

Já to mam na primče takhle a vůbec žádnej rozdíl tam neni, ani za tepla ani za studena. Aspon u sériovky si myslim že to výkon ani zvednout nemůže. A jestli jo tak je to takový minimum že to stejně nikdo nepozná. Tohle je jenom o vzhledu a o zvuku.
Přílohy
P1050617.JPG

raddy

Příspěvek od raddy » 26 lis 2014, 20:28

umiestnit otvoreny filter do naraznika a pod je cisty masochizmus, prienik necistot cez filter je riziko co za 3 kone nestoji a v silnom dazdi,ked je ozaj vela vody...

Ljay: schopnost atmo motora prekrocit 100 VE nie je zalozena na rezonancnom sani, ale na 2 faktoroch:
zavretie sacieho ventilu az za DU piestu
prekrytie otvorenia sacich a vyf.ventilov

na tieto 2 body sa aplikuje dynamika prudenia a ziskame 3 vstup-otacky,inak povedane rychlost prudenia. Rez.plnenie je moznost ako dalej zvysit VE,nie vsak podmienka.

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 26 lis 2014, 20:33

..raddy .. len u tohoto konkretneho motoru, to niesu len 3 kone..
..a je to taktrochu aj "z nouze cnost" ..

EDITED: ...
ci zase som moc vztahovacny .. ?? :mrgreen:
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/

jagy

Příspěvek od jagy » 26 lis 2014, 23:46

KrttekGT píše:Já to mam na primče takhle a vůbec žádnej rozdíl tam neni, ani za tepla ani za studena. Aspon u sériovky si myslim že to výkon ani zvednout nemůže. A jestli jo tak je to takový minimum že to stejně nikdo nepozná. Tohle je jenom o vzhledu a o zvuku.
Za prve bys musel na brzdu pred a po, protoze par koni nepoznas. Za druhe mas nejaky obycejny filtr. Spravne sani na SR20, napr. JWT ma velocity stack a mnohem vetsi filtr. Tato varianta je mnohokrat vyzkousena na brzde (az 8whp).

JRD: Pokud se na to tve ITB divam ja, vidim hodne nedostatku - maly objem plenumu, dle fotky kratke vetve sani (kolik je delka od hlavy k natrubkum?) a hlavne velmi maly prumer privodu + spatny nejednotny tvar a finalne maly filtr...
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

raddy

Příspěvek od raddy » 27 lis 2014, 13:25

JRD McLAREN píše:..raddy .. len u tohoto konkretneho motoru, to niesu len 3 kone..
..a je to taktrochu aj "z nouze cnost" ..

EDITED: ...
ci zase som moc vztahovacny .. ?? :mrgreen:
ja som ale reagoval na fotku od uruem, tvoje som si ani nepozeral, az teraz... myslim ze co sa tyka necistot, nie je to ideal a rovnako aj ta harmonikova sacia hadica sa mi prislis nepaci, neziskal by si viac ak by bola hadica hladka a nesposobovala tolko turbulencii?

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 27 lis 2014, 15:37

jagy: na vacsie plenum jaksik neni misto, od ventilu po konec natrubku je to 100+150+45 ..
preco sa ti zda maly priemer privodu ..??

raddy: ta harmonikova hadica je z vnutra pomerne hladka, a pride mi to lepsie riesenie ako pevna trubka, a potom nieco zalamovat kolenami...
..co sa mi trochu potrvdzuje aj v praxi...

BTW: moje sanie sa tu asi riesit nema ..ci .. :?

jagy

Příspěvek od jagy » 27 lis 2014, 16:37

Chapu, ze mista je malo, ale pak cele ITB postrada smysl, kdyz funguje tak na 50%...

Pokud to ma objem +/- serioveho plenumu a privod nejakych 75mm, tak to odpovida beznemu sani s jednou klapkou. Na co 4 klapky, kdyz je uskrtis maly objemem, privodem a filtrem? Videl jsem hodne grafu, kdy spatne udelane ITB melo o hodne mene koni, bez dobre udalane jednoklapkove sani. Pokud se da na ITB jakykoliv filtr (nejvetsi hloupost ho dat primo na natrubek), tak to ztrati hodne vykonu. Bohuzel stejne jako SR20 mas sani dozadu a ne naopak a nemuzes mit naporove ITB pres predni cast auta, ale jde to vyresit napr. takto pres kapotu. Tohle konkretni ITB za cca 80tis. kc je vyzkouseno na +30whp oproti uz custom jednoklapkovemu sani.

Obrázek

PS: Nehanim tvou praci, jen se snazim najit konstruktivni rady, jak to zlepsit...
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 27 lis 2014, 17:11

jak to zlepsit viem... ale rezat kapotu ci priecku ..a pod nemam v umysle..
tento setup mal odmeranych nejakych 203-207koni .. na 272 vacke ..
..takze si nemyslim ze to je cele zle...

to co je na tom ale ucrite zle, ze sposob uchytenia a utesnenia komory..
samotny objem plenum akosi nema moc velky vliv na samotny vykon ..
rovnako ako aj cele toto sanie nieje restrikcia pre motor..

(idealne by boli tie teleskopicke trumpetky, alebo nieco ako t-vis, pripadene "dual port",
kedy by clovek v nizkych otackach plnil len cez jeden ventil, na dlhej trumpetke,
alebo hocijake premenlive casovanie ventilov)

EDITED:
nehovorim o tom randale ktory clovek nemieni pocuvat vo vnutry vozu

Odpovědět