Rotary aneb jak to chodí
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Rotary aneb jak to chodí
Okej, nechci se hádat, jen jsem psal jak to na mě působí. Rád se něco dozvím 
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL
Mazda MX-5 1,8 NBFL
Ono taky evropske homologace jsou silena palka a trh neni nejvetsi. Tady kralujou prevazne nemci.
JJ s motory souhlasim. U firemnich Octavii II odesli uz dva motory 1.8TSI. Vadne rozvody a potkali se. Pri bezne garancce je meli rozvody vymenit za bezproblemove. U jedne origo Skoda servis na to zapomel a druha se potkala driv nez mela jet na garancku.
JJ s motory souhlasim. U firemnich Octavii II odesli uz dva motory 1.8TSI. Vadne rozvody a potkali se. Pri bezne garancce je meli rozvody vymenit za bezproblemove. U jedne origo Skoda servis na to zapomel a druha se potkala driv nez mela jet na garancku.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
nevím jak vy ostatní wankeláci a pistonheads, ale já ze strachu aby se auto nezadřelo kontroluji olej po každým výletě. Kontrolka na olej mi přijde spíše jenom jako ozdoba než aby byla k užitku .... Je stále na stejném místě a nic se neděje ... když jsme naposledy v listopadu driftovali tak se rozsvítila kontrolka oleje, ale když jsme počkali až auto vystydne tak byl olej na 80-90 procentech jak má být. Takže jsem absolutně nepochopil co se s autem dělo ...
Jinak já auto nemám pro machrování a balení kundiček ale pro svou osobní zábavu. Tedy samozřejmě až budu mít řidičák ... Jsem hrozný defo ..
Rok máme doma rx8 a já nemám papíry
jinak se mi líbí že se za autem leckdo otočí a hlavně mí neznalí přátelé si myslí že jsme vykradli banku ... Nějak ani nechtěli věřit že auto stálo tolik kolik stálo .. A co je to de-flood? To jsem se dozvěděl od speedyho minulý týden jelikož jsem se rozhodl vozidlo už do Mazdy nevozit ....
no jestli se ti rozla pri driftovani tak je dost mozne, ze se ti pri bocnim pretizeni olej prelil na stranu a jakoby ho ubylo.. nicmene to uz ho musit mene celkove aby se to stalo.
rozhodne to neni dobre.
ono jeste dost zalezi celkove jestli se v tom ci onon aute nekdo hrabal, existuje spousta navodu na odpojeli hromady veci takovy radoby tuning ktery ovsem muze ve vysledku uskodit. ve vykonove upravenych modelech je to riziko samozrejme vetsi.
rozhodne to neni dobre.
ono jeste dost zalezi celkove jestli se v tom ci onon aute nekdo hrabal, existuje spousta navodu na odpojeli hromady veci takovy radoby tuning ktery ovsem muze ve vysledku uskodit. ve vykonove upravenych modelech je to riziko samozrejme vetsi.
Naposledy upravil(a) MeTaN dne 16 čer 2014, 12:32, celkem upraveno 1 x.
93´Rx-7 FD
A to by mě osobně zajímalo, dělají se přepážky do vany proti odlévání? Docela z toho mám strach....
GXE10
rekl bych ze od vyroby tam neni, ale nejaka vetsi, treba greddy, vim, ze dela a jeste navic ma zebrovani pro pasivni chlazeni
EDIT: tak neco tam bude, taky jsem pohledal http://www.youtube.com/watch?v=lUGvK1yaXBY
EDIT: tak neco tam bude, taky jsem pohledal http://www.youtube.com/watch?v=lUGvK1yaXBY
Naposledy upravil(a) MeTaN dne 28 úno 2012, 20:56, celkem upraveno 1 x.
93´Rx-7 FD
Ono by to šlo i vyrobit kdybych věděl jak to má vypadat, brácha jako zámečník to musí zvládnout..... Ale ,jak to má vypadat nevím, takže asi utřu nudli a budu platit těžký dolaryMeTaN píše:rekl bych ze od vyroby tam neni, ale nejaka vetsi, treba greddy, vim, ze dela a jeste navic ma zebrovani pro pasivni chlazeni
edit: něco jsem našel, ale už jsem offtopic
http://www.rx7club.com/showthread.php?t=809995
GXE10
Jednosmerny vratka jsou prima system
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
93´Rx-7 FD
Ja nevim jak vy, ale hladinu oleje by jste si meli v kazdem aute (bez ohledu na to zda jde o wankel nebo ne) kontrolovat pri kazdem tankovani, treba Volvo 850 todle ma napsano v uzivatelskem manualu a jestli se nepletu tak je to i napsano na dvirkach nadrze.
Stejne tak jste se v autoskole ucili ze pred jizdou provadite kontrolu vozidla a kontrola mnozstvi oleje (a ostatnich kapalin - chladici/brzdova) tam je taktez.
To ze na to vsichni kaslou a vetsine to prochazi bez vaznych nasledku je jedna vec, ale nic to nemeni na tom ze je to jenom pohodlnost uzivatele.
Stejne tak jste se v autoskole ucili ze pred jizdou provadite kontrolu vozidla a kontrola mnozstvi oleje (a ostatnich kapalin - chladici/brzdova) tam je taktez.
To ze na to vsichni kaslou a vetsine to prochazi bez vaznych nasledku je jedna vec, ale nic to nemeni na tom ze je to jenom pohodlnost uzivatele.
zdravim vsechny petrolheady
jako cerstvy majtel rx8 se musim zapojit do diskuze, bohuzel se s vami nemuzu podelit jeste o zkusenosti protoze mam s rx8 najeto tepr 1000 km a to pouze do 3 tis otacek, pac zajizdim motor ... ale pozdeji zkusenosti urcite doplnim
jinak souhlasim s nazory typu HiGGiho konkretne s tim olejem musi se to delat vsude jen u wanklu je to na h*vno
hrozne me bavi lidi co to rikaji a wankla nemaj zas jedna baba povidala, kazdopadne sem se chtel zeptat s tim udrzovanim wanklu je to trosku slozitejsi nicmene da se na to zvyknout ...
krom toho ze musim vypinat motor ve vysokych otackach, kontrolovat olej, nedavat tomu za studena a celkove s tim nedelat kratky useky, a nove jsem se dozvedel, ze aspon jednou vytocit pri kazde jizde do cervenyho (coz je to nejmensi ) je jeste neco na co si davat pozor ???
ja sem sel na wankla trosku jinak, zajimal sem se o rx8 asi pres rok libila se mi a chtel sem si zjistit prvni posledni o tom aute a hlavne motoru, nakonec sem vybral z nemecka rx8, ktera mela komplet spatnej motor to tak ze nesel nastartovat nic, ale protocil se tim sem se nemusel bat ze je zadrenej, u nas sem ho nechal z repasovat a tedka zajizdim tak doufam ze vsechno pujde podle planu a budu moct dal rx8 jen chvalit ...
dalsi info a zkusenosti budu doplnovat .. zaitm se mejte
jinak souhlasim s nazory typu HiGGiho konkretne s tim olejem musi se to delat vsude jen u wanklu je to na h*vno
krom toho ze musim vypinat motor ve vysokych otackach, kontrolovat olej, nedavat tomu za studena a celkove s tim nedelat kratky useky, a nove jsem se dozvedel, ze aspon jednou vytocit pri kazde jizde do cervenyho (coz je to nejmensi ) je jeste neco na co si davat pozor ???
ja sem sel na wankla trosku jinak, zajimal sem se o rx8 asi pres rok libila se mi a chtel sem si zjistit prvni posledni o tom aute a hlavne motoru, nakonec sem vybral z nemecka rx8, ktera mela komplet spatnej motor to tak ze nesel nastartovat nic, ale protocil se tim sem se nemusel bat ze je zadrenej, u nas sem ho nechal z repasovat a tedka zajizdim tak doufam ze vsechno pujde podle planu a budu moct dal rx8 jen chvalit ...
dalsi info a zkusenosti budu doplnovat .. zaitm se mejte
Mazda RX-8 05' Rotary Bitch !!!
ahoj a gratuluju k super autu
jses to teda ty kdo ma naprdeli nalepku "got rotary" 
k tomu zajizdeni, myslim ze si muzes dovolit i vice otacek ale ne pod plnym plynem..
dovolim si citovat z rx7.cz kde byla diskuse na tohle tema
Podle mazdy:
Neni potreba extra zajizdeni, ale pokud budes prvnich 1000 km dodrzovat urcite zasady, tak to muze prispet k vykonu, spotrebe a zivotnosti motoru.
- Nevytacet motor.
- Nejezdit prilis dlouho stejnou rychlosti.
- Nejezdit na plny plyn nebo ve vysokych otackach po dlouhou dobu.
- Vyhnout se zbytecnym prudkym brzdenim/zastavovanim.
- Vyhnout se rozjezdum na plny plyn.
Podle Racing Beatu:
- Prvnich 1000 mil nezrychlovat na plny plyn a nevytacet motor nad 4000 RPM.
- Mezi 1000 a 2000 mil zvysovat max otacky, ale nezrychlovat na plny plyn.
- Po 2000 mil je plny plyn a vysoke otacky OK.
To mi prijde velmi jako pro bezne motory, jen s tim rozdilem, ze 4000 RPM je pro bezne motory uz hodne
Podle mazdy + japonskeho rotary mechanika:
- 0-600 mil (965.4km) podle doporuceni mazdy, ale otacky drzet pod 4000 RPM
- 600-800 mil (1287.2km) mozno trochu pridat, menit rychlosti a zrychlovani, otacky drzet pod 5000 RPM
- 800-1000 mil uzivejte si auto, ale drzte otacky pod 6000 RPM
- 1000-1250 mil (2011km) jezdete s autem jak bylo mineno, drzte otacky pod 7000 RPM
- 1250-1500 mil (2413.5km) testuje auto na kazdy rychlostni stupen v rozsahu 6000-9000 RPM
Porad mi z toho vseho vychazi obecne doporuceni, ze ze zacatku je dobre drzet otacky niz, vyhybat se extermnimu zatezovani motoru (plny plyn - to prijde asi dulezitejsi nez obcasnej vylet k vyssim otackam) a dlouhodobym konstantim rychlostem (mineno hlavne pro Americany, kteri jezdi vsude s tempomatem - u nas to mimo dalnice asi neni takovy problem) a postupne zvysovat max otacky.
Vic by ti rekli kluci, co rebuildujou motory nebo zajizdeli motor po rebuildu...
k tomu zajizdeni, myslim ze si muzes dovolit i vice otacek ale ne pod plnym plynem..
dovolim si citovat z rx7.cz kde byla diskuse na tohle tema
Podle mazdy:
Neni potreba extra zajizdeni, ale pokud budes prvnich 1000 km dodrzovat urcite zasady, tak to muze prispet k vykonu, spotrebe a zivotnosti motoru.
- Nevytacet motor.
- Nejezdit prilis dlouho stejnou rychlosti.
- Nejezdit na plny plyn nebo ve vysokych otackach po dlouhou dobu.
- Vyhnout se zbytecnym prudkym brzdenim/zastavovanim.
- Vyhnout se rozjezdum na plny plyn.
Podle Racing Beatu:
- Prvnich 1000 mil nezrychlovat na plny plyn a nevytacet motor nad 4000 RPM.
- Mezi 1000 a 2000 mil zvysovat max otacky, ale nezrychlovat na plny plyn.
- Po 2000 mil je plny plyn a vysoke otacky OK.
To mi prijde velmi jako pro bezne motory, jen s tim rozdilem, ze 4000 RPM je pro bezne motory uz hodne
Podle mazdy + japonskeho rotary mechanika:
- 0-600 mil (965.4km) podle doporuceni mazdy, ale otacky drzet pod 4000 RPM
- 600-800 mil (1287.2km) mozno trochu pridat, menit rychlosti a zrychlovani, otacky drzet pod 5000 RPM
- 800-1000 mil uzivejte si auto, ale drzte otacky pod 6000 RPM
- 1000-1250 mil (2011km) jezdete s autem jak bylo mineno, drzte otacky pod 7000 RPM
- 1250-1500 mil (2413.5km) testuje auto na kazdy rychlostni stupen v rozsahu 6000-9000 RPM
Porad mi z toho vseho vychazi obecne doporuceni, ze ze zacatku je dobre drzet otacky niz, vyhybat se extermnimu zatezovani motoru (plny plyn - to prijde asi dulezitejsi nez obcasnej vylet k vyssim otackam) a dlouhodobym konstantim rychlostem (mineno hlavne pro Americany, kteri jezdi vsude s tempomatem - u nas to mimo dalnice asi neni takovy problem) a postupne zvysovat max otacky.
Vic by ti rekli kluci, co rebuildujou motory nebo zajizdeli motor po rebuildu...
93´Rx-7 FD
jj to sem ja s tim ''got rotary'' diky za prispevek a za radu .. nevim jak tobe ale ja bych se asi ridil podle toho tritiho podle mazdy + japonskeho rotary mechanika ale koukam ze to bude jeste nejmin 1500 km pekna nuda :/ 
ja kdyz si prebiral FD tak mi bylo receno, ze motor ma najeto cca 2000km po GO a jeste nejake dalsi 2000km to nemam tocit vic jak 5tisic a davat plyn na podlahu. v ramci meho seznamovani s autem to bylo akorat, nijak jsem to nehonil, vymenil jsem olej a zaroven s najetyma km sem si zkousel vic a vic.. tedka uz je to redline a beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep pokazde kdyz vyjedu
)
93´Rx-7 FD
jj to mas pravdu taky se s tim jeste porad seznamuju, ale uz se nemuzu dosckat az si budu moct vyzkouset taky beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep ...
- marko daytona11
Zdravim vas. Tak ja vlastnim ciernu kocku RX8 170kw nieco malo cez osem mesiacov. Zatial musim poklopat stastnych
samozrejme ze s wanklom sa stale zoznamujem a stale sa dozvedam nieco nove a snazim sa o nom naucit co najviac aj ked pri zistovani niekedy vyzeram asi ako debil, ale co narobim
aj dnes som sa dozvedel ze pri kazdej jazde vytocit aby sa motor zbavil karbonu a aj to ze olej treba menit kazdych 6 mesiacov. Takze som velmi vdacny za tento topic
Mam rocnik 2004 takze asi viete ake nedostatky moje RXo ma a co musim co najskor vyriesit. Auto som kupoval priamo v Mazde v MB a teda aj u nich servisovane, aj ked pomaly zistujem a pripada mi to tak ze o servisovani wankla vedia asi tolko co ja:-D a jeho servis robia tak isto ako na ine tipy aut. Ked som ju kupoval mala nalietane 60tkm. Ja som zatial nalietal cez 6tkm a pred dvoma dnami na mna svietilo satanisticke cislo 66666
, ale prezil som ho v zdravi:-/. No v servisnej knihe sa mi uvadza ze bol meneni pulmotor v 38tkm, takze ten co mam teraz ma na konte cez 28tkm coz je super a odpovedaju tomu aj namerane tlaky, akurat vrcholy rotorov maju nejake odchylky ale stale v norme a tomu mozem podakovat tipkom v servise ktory nevimenily cievky. Teda podla vsetkeho lebo v serviske sa o tom nepise absolutne nic. (cievky sa maju menit 30tkm a max vydrzia 50tkm) takze tie moje to maju za sebou uz dvakrat a pri najlepsiom 1x. Kvoly tomu badam nerovnomerny chod motora vo volnobehu a zacinaju sa mi zhorsovat starty za tepla
Takze tento,ale najneskor buduci mesiac ma caka vymena cievok za silnejsie a taktiez kable a sviecky. Potom este vymena baterky za silnejsiu a startera za kus kterej sa daval do rx8 po 2009. Dalej som sa docital od Pallasa ze sa da vymenit regulator tlaku oleja za lepsi, takze aj to bude nasledovat. Akurat neviem aky a kde sa da kupit. Ak by ste mi v tomto vedeli poradit budem vam vdacny;-) inak som z autom max spokojny a to som ho este nezazil na okruhu. Proste jazdne vlastnosti neuveritelne a neraz vam auto pomoze zvladnut aj nejaky ten vas preslap:-) je s nim velka zabava a rozhodne ho odporucam. Wankel je proste boži
Majte sa 
DAYTONA racing

K tem civkam. Jestli si pamatuju dobre tak se trochu upravuje drzak civek aby lepe fungovali.
- marko daytona11
jj to budu kupovat celej kyt aj s tema drzakama a nejakou redukci na kable. jinak je to peckaWoyta píše:K tem civkam. Jestli si pamatuju dobre tak se trochu upravuje drzak civek aby lepe fungovali.
DAYTONA racing

Woyta píše:K tem civkam. Jestli si pamatuju dobre tak se trochu upravuje drzak civek aby lepe fungovali.
BHR ignition? Muzu jen doporucit, civky jsou z GMC Yukonmarko daytona11 píše:jj to budu kupovat celej kyt aj s tema drzakama a nejakou redukci na kable. jinak je to peckaNastartuje wankel i v tedy ak uz nestartuje za tepla s origo mazda civkami kdyz uz ma uplne špatné tlaky
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
ja myslim ze by to meli bejt civky z corvetty ... kazdopadne prototyp je na svete a funguje pervektne
Asi nekdo nevi jakou ma brodivost RX8? Co vse muze byt v ...
Klidne spinkala a pak prislo 40-60cm vody.
A nasere to o to vic ze ma cerstve zajety zcela novy motor.
Klidne spinkala a pak prislo 40-60cm vody.
A nasere to o to vic ze ma cerstve zajety zcela novy motor.
Pokud se voda nedostala do vany vrchem (olejova merka, nalejvaci vicko), tak by nemel byt v zasade zadny problem.....klapka je ve skoro nejvyssim bode motoroveho prostoru, takze vsechno pred ni vyndas a vycistis (vaha vzduchu, vzduchovej filtr), oplachnes celej motorovej prostor wapkou, zkontrolujes ze neni bordel kolem remenic, remenu, konektoru, ventialtorech, v zebrovani vodniho chladice a muzes startovat.....