@jagy.. ja som cital co som pisal, ved som to sam pisal, len si ma nepochopil
Mazda RX8 a spotřeba
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Mazda RX8 a spotřeba
joooj.. ved sa len pytal.. neziadal o ukamenovanie:D nikto tu otazku spotreby nema rad, lebo je to taka blba otazka co sa pytaju dochodcovia pri kupe auta.. nie "machri" ale aj tak je pre kazdeho spotreba dolezita. a ked povie, ze nie, tak trepe.. nehovorim, ze je pre neho dolezita nizka spotreba.. ale ze je dolezite vediet, kolko ta dana masina zerie, aby s tym ratal
dufam, ze som to pochopitelne napisal..

spotrebu vedet je dobre, nakonec to i neco malo vypovida o stavu motoru.
jezdit se bude porad, teda dokud mi nezakazou vjezd do centra a podobne kraviny
jeste muzu doplnit (ikdyz nejde o rx8), spotreba na okruhu rovnych 30l
tam to ale ani z daleka nevyvazi tu radost z jizdy takze jakobych nic nerekl.
jezdit se bude porad, teda dokud mi nezakazou vjezd do centra a podobne kraviny
jeste muzu doplnit (ikdyz nejde o rx8), spotreba na okruhu rovnych 30l
93´Rx-7 FD
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Nahodou, ja bych u RX-7 na okruhu hadal i vic 
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
Cesta z Prahy do Mostu, dve ostre 10ti minutovky a cesta zpet do Praglu. Prumerna spotreba 18lriderhenry píše:Nahodou, ja bych u RX-7 na okruhu hadal i vic
Asi jsem FD jen lechtal
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

Pamatuji si našich prvních 500 kilometrů jako bych je stále ještě jezdil. Když jsme auto kupovali věděl jsem, že wankel je užasný motor v průmyslu z valné většiny zavržený kvůli, emisím a spotřebě.... vzhledem ke stoupajícím cenám ropy a ropných subjektů. Ale to jsem pár desítek let zpět. Pokud si člověk pořídí auto jako je legendární rx7 nebo její mladší sestra RX8 měl by se především těšit z toho co mu dokáže tento vůz poskytnout za pocity, zážitky, zábavu, vzrušní a především adrenalin a ne sledovat jak rychle se mu ztrácí benzín v nádrži a jestli mu to přeci jenom nežere o litr víc .... Mám průměrnou spotřebu kolem 12 až 15 litrů, ale doteď si pamatuji že prvních 500 km jsme s klidem byli mezi 17-19 litry na sto..... toť vše ode mne abych stále jen nemlčel a nepozoroval
Rotary forever
Rotary forever
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
Tak ale je asi celkem normalni, ze clovek chce mit trochu jasno, kolik ho auto v budoucnu bude stat. Mohlo by se pak stat, ze jeho provoz jednoduse neutahne, nebo mu to bude pripadat tak drahe, ze se mu auto znechuti...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
To je pravda, sám jsem se do podobné situace dostal ale ze zcela jiných důvodů než je spotřeba.
A samozřejmě je důležité znát spotřebu vozu 
+1riderhenry píše:Tak ale je asi celkem normalni, ze clovek chce mit trochu jasno, kolik ho auto v budoucnu bude stat. Mohlo by se pak stat, ze jeho provoz jednoduse neutahne, nebo mu to bude pripadat tak drahe, ze se mu auto znechuti...
A dal je dobre vedet spotrebu i kvuli planovani cest po republice, treba na okruh, na "normalni" jezdeni beru 95okt ale okruh uz neco lepsiho
Kazdy z nas urcite chce vedet kam az dojede, kdy planovat zastavky atp. Kor kdyz treba Type-R nejradsi Shell V-Power
To jsou duvody proc se ptat a vysledovat si vlastni na spotrebu u sveho mazlika
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?

vidis.. ked sme uz u druhu paliva.. moze sa tam liat vsetko od nat95 hore? kludne aj 100vku? je poznat rozdiel? (okrem v penazenke
)
Co se vykonu tyce, tak cokoliv na 95 oktanu nema smysl, pokud na to nenaladis jednotku. Resp. pro trosku vyssi vykon bys musel natankovat spis meneoktanovy benzin, ale riskujes detonace.asimo píše:vidis.. ked sme uz u druhu paliva.. moze sa tam liat vsetko od nat95 hore? kludne aj 100vku? je poznat rozdiel? (okrem v penazenke)
Jako extra pojistku proti detonacim muze davat smysl pred navstevou okruhu natankovat 98 oktanu, ale vzhledem k tomu, ze ve vysokych otackach ma RX-8 dost bohatou smes a teploty na okruhu se zatim nijak zvlast nelisily od bezneho provozu, tak jsem se s tim zatim netrapil. Je ale pravda, ze jsem zatim nebyl na okruhu v lete
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Kua kuci takove problemy bych chtel myt ja uz davno zacal zaokrohlovat spotrebu na na desitky litru ty jednotky uz nemaji smysl 
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
- marko daytona11
caute vsetci. tak ja vlastnim 170kw verziu. Rekord co sa mi podaril tak je cela cesta 700km na jednu nadrz,co je podla toho co som cital a pocul az neuveritelne, ale je pravda ze som tocil len max do 3000otacok. takze ak dobre ratam tak spotreba priemer nieco okolo 8,7lit/100km. Bolo mi povedane ze z touto 170kw verziou pod 12nepojdem aj ked ju budem "tlačiť". takze mi z toho oci padaju caute. at to fičí
DAYTONA racing