Kde a co tankujete - vaše zkušenosti
Moderátoři: Amigo, riderhenry
co to mas porad s tim detonovanim, detonace normalne neuslysis. Navic pochybuju ze mas nakej brutalni predstih pri tak nizkejch otackach a nizkym podtlaku....RainbowSeven píše: ubezpeèuju tì že to není trápení. jasnì je to cítit na akceleraci. staèí i v tìhle otáèkách šlápnout na plyn a auto vyrazí. mùžu tì o tom klidnì nìkdy osobnì pøesvìdèit, že mu to fakt svìdèí. pìtka na shell zaène detonovat tak ve 40-42 km/h.
když se èlovìk plazí obcí, je to ideální kvalt, vìø mi
piss factory
Ja beru Shell V-Power Racing. Kdyz neni Shell, beru Carreru. A kdyz ani to, treba v nouzi, tak co se namane
Ale takova situace u MR byla jen jednou a to kdyz jsem si ji vezl od prodejce
Jinak s Shell mam asi podobny zkusenosti jako Pepa, jen mi prijde, ze mezi nimi neni az takovy rozdil v te lazoplazo jizde. Je o kus "lepsi" nez Carrera... A uprimne, je to prvni auto, kde rozdily v benzinu trochu poznam
U Subaru je treba uplne jedno na co jedu... Tam ale kupuju Shell obycejny 95.
Btw. cenovy rozdil mezi Carrerou a V-Power Racing mam na nadrzi cca 80Kc, takze tam je to celkem jedno, tudiz volim mou znacku
Jinak s Shell mam asi podobny zkusenosti jako Pepa, jen mi prijde, ze mezi nimi neni az takovy rozdil v te lazoplazo jizde. Je o kus "lepsi" nez Carrera... A uprimne, je to prvni auto, kde rozdily v benzinu trochu poznam
Btw. cenovy rozdil mezi Carrerou a V-Power Racing mam na nadrzi cca 80Kc, takze tam je to celkem jedno, tudiz volim mou znacku
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

- RainbowSeven
myslím to, co hodnì lidí nazývá cvakáním ventilù. ve škole nás uèili že to je detonaèní spalováníRyba píše: co to mas porad s tim detonovanim, detonace normalne neuslysis. Navic pochybuju ze mas nakej brutalni predstih pri tak nizkejch otackach a nizkym podtlaku....
možná že žiju už 15 let v bludu..vysvìtli mi to
Nissan 350Z - 2004
Nissan Maxima 3,0 VQ - 1996
dfens je legenda 
neverim na zazracne ucinky tech benzinu, ale jelikoz moje ECU byla uz od vyrobce naladena na 100 oktan, tak jsem nemel jinou moznost... typek co ode me auto koupil do nej natankoval 95 jen jednou a hned mi volal ze auto je v prdeli ze jak zacne foukat turbo, tak ani ne o 1000 otacek vys uz mu to ECU ustrihla, auto cukalo, nejelo atd. (videl bych to na detonace cca pri dosazeni max plniciho tlaku)
tim se mi potvrdilo v mem vlastnim "testu" ze Carrera 100 bude minimalne stovce blizko a alespon co se tyce oktanoveho cisla to neni podfu(c)k
neverim na zazracne ucinky tech benzinu, ale jelikoz moje ECU byla uz od vyrobce naladena na 100 oktan, tak jsem nemel jinou moznost... typek co ode me auto koupil do nej natankoval 95 jen jednou a hned mi volal ze auto je v prdeli ze jak zacne foukat turbo, tak ani ne o 1000 otacek vys uz mu to ECU ustrihla, auto cukalo, nejelo atd. (videl bych to na detonace cca pri dosazeni max plniciho tlaku)
tim se mi potvrdilo v mem vlastnim "testu" ze Carrera 100 bude minimalne stovce blizko a alespon co se tyce oktanoveho cisla to neni podfu(c)k
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
tady v Brne ma OMW Carrera 100 "nalepku" s cislovkou 100, stejne tak Shell, ale Benzina ma 98. Z toho vyjadreni, ktere tady nekdo citoval, jsem dvakrat moudry nebyl, protoze na tuhle otazku tam v podstate neodpovedel, proc ma jinou nalepku, kdyz to ma byt 100oktan. Podle me se jedna o klamani spotrebitele, ale nevim. Tankoval jsem par let jen V-Power Racing, pred pul rokem jsem si uvedomil, ze je 1l o 3kc drazsi nez u OMW a tak jsem zkusil Carreru a dokonce se mi zdala subjektivne lepsi - trochu "zdravejsi" zvuk ve vyssich otackach, ale muze se mi to jen zdat.
Nejsem sice odbornik, ale rekl bych, ze 1300 otacek je uz opravdu malo. Vzdycky jsem si myslel, ze motoru je nejlip nekde kolem 3000 otacek, kdybych to mel zobecnit. Ja se snazim jezdit nad 2500 = po meste na trojku... Ono to stejne dole nic nedela
Nejsem sice odbornik, ale rekl bych, ze 1300 otacek je uz opravdu malo. Vzdycky jsem si myslel, ze motoru je nejlip nekde kolem 3000 otacek, kdybych to mel zobecnit. Ja se snazim jezdit nad 2500 = po meste na trojku... Ono to stejne dole nic nedela
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
kdyz mas ECU naladenou na 95 tak ne, pokud na 100, tak ani jinou moznost nemas, coz muze byt pain kdyz si auto dokaze rict o 30 litru na sto a poradna pumpa je dalekojagy píše:To vyssi oktanove cislo samozrejme zadny zazrak na serii neudela, ale pokud se hraje s ECU, tak je to neco jineho.
Jinak ja jezdil vzdy 2000ot. a vic a mel jsem nizsi spotreby jak ti, co to podtacel a chudak motor trapili...
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD
Rok a pul, co bydlim mimo Brno tankuju na Lukoilu u Lipuvky. Rusky benzin je proste nejlepsi
Navic drzi rozumnou cenu a spotreba je o.k. Zadne negativni znaky jsem nikdy nepocitil (dohromady s predeslymi auty jsem s lukoilem najel min. 50 000 km)
Jinak po meste jezdim taky casto na 5tku, toci neco nad 1500 RPM, takze po rovinkach a z kopce v Brne, proc ne
Jinak po meste jezdim taky casto na 5tku, toci neco nad 1500 RPM, takze po rovinkach a z kopce v Brne, proc ne
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :. [url=http://www.spotreby.cz/mazda-mx-5-bp-ze-103-kw-140-hp-a1377/][img]http://www.spotreby.cz/sigs/ico_2_1377.gif[/img][/url]
- RainbowSeven
nevim no... mì by to svìdomí nenechalo to auto takhle trápit... miata mi taky akceleruje i z 1200 otáèek na 4, ale neznamená to, že s tim takhle budu jezdit... u nìkterých aut máš pøímo v doporuèeních ohlednì údržby a užití, že by se nemìlo toèit míò jak 2000 rpm
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
- RainbowSeven
vzávám toGeorgee píše:nevim no... mì by to svìdomí nenechalo to auto takhle trápit... miata mi taky akceleruje i z 1200 otáèek na 4, ale neznamená to, že s tim takhle budu jezdit... u nìkterých aut máš pøímo v doporuèeních ohlednì údržby a užití, že by se nemìlo toèit míò jak 2000 rpm
Nissan 350Z - 2004
- RainbowSeven
- riderhenry
- Kontaktovat uživatele:
ze to auto trpi ale nemusis vzdycky poznat, ne? Favority meli na otackomerech vyznacene, v jakych otackach se ma motor pohybovat, stejne tak to byva v manualu - u MX-5 je vzdycky psana rychlost od - do a kvalt, ktery bys mel mit zarazeny a odpovida to oblasti kolem 3000ot myslim.
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
chyba 
Naposledy upravil(a) Davidoff dne 28 lis 2009, 22:32, celkem upraveno 1 x.
Honda Accord 2.4 :)
[img]http://i331.photobucket.com/albums/l472/Davidoff123/DSC_8780.jpg[/img]
tankuju Shell 95 a jendou za mìsíc V-Power Racing (ze zvyku
)
no a ted:
jinak u nás má jak Shell tak OMW stejnou cenu za 95tku takže to neøeším a u Shellky ještì zbírám Smart body
Davidoff
no a ted:
taky dám pøi 50ti pìtku a pohoda, toèím kolem 1500Georgee píše: kolik pøi takovýhle jízdì toèíš proboha?
taky mám hondu a divný mi to nepøijdeRainbowSeven píše:pro majitele hond to mùže opravdu vypadat jako trápení.
jinak u nás má jak Shell tak OMW stejnou cenu za 95tku takže to neøeším a u Shellky ještì zbírám Smart body
nìkde to tam taky mám ale nìjak jsem to nesledovalriderhenry píše: stejne tak to byva v manualu - u MX-5 je vzdycky psana rychlost od - do a kvalt
Davidoff
Honda Accord 2.4 :)
- RainbowSeven