Pneu pro street

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
blesk666

Re: Pneu pro street

Příspěvek od blesk666 » 20 pro 2011, 22:00

S poslednou Jagyho vetou maximalne suhlasim. "Nez si koupit pneu k nicemu- to si radsi priplatim" fakt to chce skusit kupit lepsiu pneu a uz nebudete spekulovat na tom setrit. Nepoviem na Zigulak alebo 1,2 htp Fabiu. To fakt nechcem vidiet zbytok auta ked sa tak kruto setri na pneu

Pierre

Příspěvek od Pierre » 20 pro 2011, 22:17

to je fakt, tady je to samej skvost :D narozdil od toho myho zigula, na kterej ty toya staci :D diky za vysvetleni... :D
Naposledy upravil(a) Pierre dne 20 pro 2011, 22:31, celkem upraveno 1 x.
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

ObrázekObrázek

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 20 pro 2011, 22:20

tak já řešim pneu s ohledem na to, že jsem student a mám +-7k na měsíc
Proud to be a "hater" that defends Authenticity

Wanix

Příspěvek od Wanix » 20 pro 2011, 22:30

žigula ani fabku nemám ale zároveň taky nemám žádnou 200+ PS bestii a těžký moje auto taky není
především jsem ve stejné situaci jako Georgee, taky student...
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

jagy

Příspěvek od jagy » 20 pro 2011, 22:56

Jasne, omezene finance jsou problem... v tom pripade bych zkusil Regal Racer.

Ale i tak... radsi si priplatite za pneu nebo pak resit potencionalni opravu auta? (v lepsim pripade)
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 20 pro 2011, 23:00

Tak ja jsem trochu zaskocen :D Kdyz se GYF1 prodavaly za 1500 pred X lety je uzasny argument, navic v jinem rozmeru - co na to rict... :roll: Kdybych teda koupil pred lety F1 za tech 1500, tak bych taky zakonite musel mit zbytek auta v otresnem stavu, protoze setrim na gumach? Priste zajdu do nejdrazsiho pneuservisu a budu vybirat podle ceny - to me jeste nenapadlo, diky za typ! To hodnocein je ocividne asi vec nazoru - mne prijde prilnavost naprosto dostatecna (na okresky, znovu opakuju) a i kdyz se opravdu hodne sjizdi hrany a maji dost mekkou bocnici, porad si nemylsim, ze by to byla snad nebezpecna guma, nebo neco takoveho. Za ty penize si myslim dobry nakup, i kdyz taky rad vyzkousim neco dalsiho. Taky bych rad zduraznil, ze nehonim na okresce vteriny ani nezavodim, spis chci, aby me auto bavilo. Jelikoz mam 140 koni, tak byla "neprekonatelna" prilnaovst R1R obcas az otravna.

Jeste k tem alternativam: KU36 jsem v CR uz dlouho v pozadovanem rozmeru nevidel (hadam, ze uz se nevyrabi/nedovazi, stejne jako Hankook RS2), AD08 jsou myslim trochu jina kategorie, spolecne s R1R a hadam ze asi i temi Regaly? (na okresku pro me zbytecnost). Jeste me napada Yokohama Parada, ale ta ma podle vseho taky sve mouchy...
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

jagy

Příspěvek od jagy » 20 pro 2011, 23:07

riderhenry píše:Tak ja jsem trochu zaskocen :D Kdyz se GYF1 prodavaly za 1500 pred X lety je uzasny argument, navic v jinem rozmeru - co na to rict... :roll: Kdybych teda koupil pred lety F1 za tech 1500, tak bych taky zakonite musel mit zbytek auta v otresnem stavu, protoze setrim na gumach? Priste zajdu do nejdrazsiho pneuservisu a budu vybirat podle ceny - to me jeste nenapadlo, diky za typ! To hodnocein je ocividne asi vec nazoru - mne prijde prilnavost naprosto dostatecna (na okresky, znovu opakuju) a i kdyz se opravdu hodne sjizdi hrany a maji dost mekkou bocnici, porad si nemylsim, ze by to byla snad nebezpecna guma, nebo neco takoveho. Za ty penize si myslim dobry nakup, i kdyz taky rad vyzkousim neco dalsiho. Taky bych rad zduraznil, ze nehonim na okresce vteriny ani nezavodim, spis chci, aby me auto bavilo. Jelikoz mam 140 koni, tak byla "neprekonatelna" prilnaovst R1R obcas az otravna.
Ja jsem zase zackocet tim, co resis a proc se rozcilujes?

195/45 stoji vic, nez 195/50. Kupoval jsem ji minuly rok novou, made in Germany. A rozmery jsem zminoval obecne, co se jezdi 15" (195/45, 195/50, 205/50).

Regal Racer neni zadny TOP semislick, ale bude to fajn UHP guma za ty penize... ma to Pecy kamos, muze se vyjadrit.

GY F1 jsem jezdil na 130HP Primere a neskutecne jsem si to uzival, protoze ta pneu byla proste skvela. Z Toyo T1R jsem byl pouze znechucen a auto me absolutne nebavilo.

A hodnoceni je urcite subjetivni vec, ale mel jsem moznost zkusit dost pneu a muzu tedy porovnat...
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 20 pro 2011, 23:11

jagy píše:Jasne, omezene finance jsou problem... v tom pripade bych zkusil Regal Racer.

Ale i tak... radsi si priplatite za pneu nebo pak resit potencionalni opravu auta? (v lepsim pripade)
Nic ve zlem, ale tohle prehanis - rikat, ze s T1R si koledujes o opravu auta... :roll:

jagy

Příspěvek od jagy » 20 pro 2011, 23:15

To bylo obecne, jestli je pneu cast auta na ktere chces setrit...

A ano, T1R mi prisly nebezpecne a uz bych je nechtel ani na daily.

Kazdopadne tahle diskuze nema absolutne zadny smysl. Kazdy ma pravo vybrat si pneu, ktere bude jezdit, ja psal jen sve zkusenosti.
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 20 pro 2011, 23:21

Ja se rozciluju protoze spojujete cenu pneumatik ze stavem auta, coz mi prijde jako zbytecne popichovani. Je proste prirozene, ze se clovek snazi najit co nejlepsi pomer cena/vykon, alespon kdyz ma nejak omezene prijmy. K te cene - schvalne se na to podivej, jestli mi neveris. Nejlevnejsi GY F1 dnes stoji kolem 2000 (skladem - levnejsi jsou nedostupne...). Vim, ze driv staly kolem tech 1500 a taky jsme o nich uvazoval. Stejne tak jsem mel spadeno po Kumhach, Hankoocich... ale uz jaksi nejsou :D

Mne jen proste prijde, ze to prehanis. Ze se gume sjizdi hrany nebo ma mekkou bocnici prece neznamena, ze te v zatacce posle ven? Ja si teda zadne kousavosti nevsiml a to jsem mel na jedne naprave jeste celou sezonu R1R a kdo vi jak jsem na okreskach tempo menit nemusel oproti predchozimu stavu (R1R na vsech kolech). Na okruhu jsem dostal hodiny v druhe zatacce a byl jsem strasne pomaly, to jo...

Nemyslim, ze by to nemelo smysl. Nez bych vyzkousel sam vsechny gumy, tak bych byl trikrat mrtvy...

jagy

Příspěvek od jagy » 20 pro 2011, 23:36

Ja cenu auta s pneu nijak nespojoval. Naopak jsem mel relativne drahsi pneu na jinak dost levne auto. :D Ale proste bych vylozene nehledal levne pneu, abych pak litoval, ze jsem odrel naraznik nebo skoncil v prikope...
Me ty pneu proste prisly nebezpecne, strasne plavaly, mekka bocnice, nedrzely ani v zatackach ani pri brzdeni. Proste totalni zklamani...
GY F1 jsem tehdy zminil jen diky tomu, ze maji podobny design... ted uz bych je urcite nekupoval, protoze se uz delaji jen na Taiwanu a kvalita je bohuzel uplne jinde.
GR Yaris

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 21 pro 2011, 09:39

Aha, no slysel jsem, ze GY F1 se delaly i driv v nekolika tovarnach a nekterym kusum treba na okruhu slezl vzorek atd. Mne az prijde, ze jsi mel snad nejakou vadnou sadu tech T1R :) Nebo jestli to muze byt jinym autem?

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 21 pro 2011, 10:01

z toho co sem si ted precetl bych se tech T1R ani nedotkl, pritom je lidi kolem mne celkem chvali.
musi to pak byt tedy vylozene autem, rozlozenim vahy atd.
ja mam snad desetilete GY F1, jeste ten stary vzorek a uz jsem si zkusil, ze pokud je kolem dvaceti stupnu tak mne to dokaze v zatacce vysadit ze sedacky. naopak kdyz bylo v lete hodne horko, stacilo par ostrejsich zatacek a guma se zvejka, jde uplne jednoduse cist kde je konec, nekvici ale zacina ukluzovat. a tedka posledni mesic pri teplotach kolem 5ti stupnu mi to proklouzne i v primem smeru jako nic. Na mokru jsem se malem vyboural kdyz jsem dostal nedotacivy smyk asi v 60km/h. na okruhu mi to celkem klouzalo, asi po druhem kole. hodne rozdilne vlastnosti ma.. ale uz to muze byt tema rokama a urcite to nejde srovnavat s tema o kterych mluvite.
nicemene pristi rok uz bych chtel resit jine a uz se tak rozkoukavam, zustanu nejspis u puvodniho rozmeru 16" 225x50.
93´Rx-7 FD

Wanix

Příspěvek od Wanix » 21 pro 2011, 10:06

někde jsem slyšel že pneu by neměla být starší 4 let, že pak vystárne, ztvrdne a ztratí své vlastnosti...co je na tom pravdy?
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 21 pro 2011, 10:12

zalezi jak je skladovana, pokud bude ve tme ve vetrane mistnosti tak udajne vydrzi i dele.. pokud bude nekde na stojanu pred obchodem tak bych rekl ze i 3 bude hodne.
93´Rx-7 FD

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 21 pro 2011, 12:14

Ja som spojoval pochybnost o to kto ako kvalitne udrziava auto ked su pre neho len dve moznosti- najlacnejsie pneu nove (skladove 4 rocne) alebo jazdene.
Dovod? Jednoduchy setrit 2-4tis na sade pneu pritom za tento rozdiel v cene auto jazdi uplne inak- viac pobavi, je bezpecnejsie a fakt je to priepastny rozdiel. Ake sa potom setri na udrzbe - ved staci olej menit menej casto, silace naco vsak to nebucha moc, to je urcite "sportovym" podvozkom, rozvody? Ved staci remem, brzdy? Naco napr. Ds2500 ked mi stacia rovnako "rejsove" EBC, ci ATE, kotuce staci stocit, zadne netreba vobec ved to moc netreba. Vyfuk... Naco nove gumy na jeho zavesenie- ved stare su este dobre co ze su vytahane a popraskane, podvozok? Ved stacia kratsie pruziny na seriove tlmice- ved neskor doriesim, originalnu diagnostiku naco vsak to ide- obcasne zakuckavanie ci zle starty poriesim predsa podla rad na nete- tam tomu rozumeju... Ruku na srce- kto setri na gumach(tak ze zvazuje jazdenky ci stare skladovky a este priemernu pneu) nevidi sa aspon ciastocne v tomto?

eso

Příspěvek od eso » 21 pro 2011, 12:32

blesk: pod to co jsi napsal se klidne podepisu :smt023

na co sportovni auto kdyz jeho vlastnosti pak clovek zabije nejakejma s#!* gumama...pak i vlastne to veskere vylepsovani ostatnich veci na voze je uplne k nicemu, kdyz v zatacce pneu nepodrzi,resp clovek nemuze vyuzit potencial vozu
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 21 pro 2011, 13:33

Vědět, že se rozpoutá taková debata, tak jsem se snad radši neptal... na údržbě nešetřim, olej měním pravidelně. Když jsem měnil rozvody, dělal jsem to se všim všudy(řemen, kladky, gufera na vačkách, vodní pumpa). V autě nic nebouchá, neklepe. Gumy na výfuku mám měněné stejně jako všechna těsnění mezi svody/midpipe/koncem... Bohužel pro mě jsou 2 tisíce opravdu rozdíl a za to co ušetřim na jednom místě můžu opravit něco, co je nutné(momentálně například výměna těsnění pod víkem ventilů) Je mi jasný, že někdo řekne, tak si radši šetři a kup lepší nový gumy později. S tim jaké mám náklady bych na novou sadu, byť při ceně 1300/gumu, šetřil do srpna. Kdybych ty peníze nedal teď za gumy, šly by na něco jiného

Koudy

Příspěvek od Koudy » 21 pro 2011, 13:48

Zas si to tak neber, jestli jsou měký tak je to cajk, ještě ti dobře poslouží. Stejně se ti v naší krásný zemi může stát, že koupíš nový gumy a ejhle, ony budou 3 roky starý, jak už to tady bývá.

Zrovna na GY F1 jsem alergickej, měl jsem je na S13 dva roky starý a žádná sláva teda, fungovalo to hůř jak ty čtyr letý V102.

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 21 pro 2011, 15:38

Tak ja zasnu, to chce nejaky dar od boha, dokazat odhadnout, jak clovek provadi udrzbu auta podle vyberu gum na jednu sezonu. Obzvlast, kdyz jsem predchozi sadu mel naopak gumy z tech drazsich... Az se zacinam citit provinile, ze jsem Georgovi doporcuil jako jendu z variant gumy, ktere uz ocividne zabili nekolik lidi...

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 21 pro 2011, 18:05

Georgemu sa ospravedlnujem- verim ze ako student musi inak zvazovat co kupi. Na bezne street pouzitie radsej tie Yoko a bohvie ako stare jazdene a pripadne domrvene pneu
Riderhenry: neber si to tak osobne

jagy

Příspěvek od jagy » 22 pro 2011, 11:57

Jste horsi jak zenske. :D Blesk to nemyslel na nikoho osobne, ze delate zle udrzbu... daval to za priklad tomu, proc setrit na - da se rict - nejdulezitejsi veci na aute - pneu. Chapu, ze ne kazdy ma 2+tis. kc na jednu pneu, ale da se vybrat dobra pneu i za rozumne penize.

GY F1 jsou asi nejlepsi UHP, ktere jsem zatim mel. A myslim, ze podobne je muze chvalit i Mates (tehdy jeste Celica) nebo Milan EVO (daily P106 GTI)... vyborna bocnice, citelne, skvely grip. Te pneu jsem mohl proste 100% duverovat. Coz se o T1R nedalo rict ani v nejmensim. :)
GR Yaris

Georgee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Georgee » 22 pro 2011, 12:05

blesk666 píše:Georgemu sa ospravedlnujem- verim ze ako student musi inak zvazovat co kupi. Na bezne street pouzitie radsej tie Yoko a bohvie ako stare jazdene a pripadne domrvene pneu
Riderhenry: neber si to tak osobne
nemusíš se omlouvat, jen jsem to bral tak jak to píšeš teď. Radši vemu tyhle starší než nějaké nankang...
jagy píše:Jste horsi jak zenske. :D Blesk to nemyslel na nikoho osobne, ze delate zle udrzbu... daval to za priklad tomu, proc setrit na - da se rict - nejdulezitejsi veci na aute - pneu. Chapu, ze ne kazdy ma 2+tis. kc na jednu pneu, ale da se vybrat dobra pneu i za rozumne penize.

GY F1 jsou asi nejlepsi UHP, ktere jsem zatim mel. A myslim, ze podobne je muze chvalit i Mates (tehdy jeste Celica) nebo Milan EVO (daily P106 GTI)... vyborna bocnice, citelne, skvely grip. Te pneu jsem mohl proste 100% duverovat. Coz se o T1R nedalo rict ani v nejmensim. :)
:D pardoon :D

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 pro 2011, 13:12

Ja uz bych ty GY F1 asi prestal zminovat, kdyz se vyraby uz jen ty "horsi" sady :D

jagy

Příspěvek od jagy » 22 pro 2011, 15:13

To ja jen nostalgicky vzpominam... :D
GR Yaris

Odpovědět