Do leta me bude S13 pekne zdimat. Pak uvidime co bude.
Semislicky
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Semislicky
Akorat stojej 2X tolik. 
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
A mate nekdo zkušenost s těma Yokohama AD08,co jsem se tak dočet po testech tak jsou na tom dobře ale realita muže být jiná,jake maji tvrde bočnice nikde napsane neni.
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Maxsport mají Avon směs a narozdíl od Markgum mají tvrzené bočnice.Woyta píše:Mysis boky nebo smes? Myslim, ze stredni/tvrda smes by pro obcasnej kopec a okruh mohla byt OK.
Kupovat nove pneu, tak je vyzkousim. Jezdil jsem R888 i R1R a tohle se jevi velice dobre, cena tez prizniva.Christo píše:A mate nekdo zkušenost s těma Yokohama AD08,co jsem se tak dočet po testech tak jsou na tom dobře ale realita muže být jiná,jake maji tvrde bočnice nikde napsane neni.
AD08 mam ja ale najeto zatim nula nula prd.
- Raven
- Kontaktovat uživatele:
čaute tak Yokohama Advan AD08 budu testovat v létě uvidíme jaky to bude doteď sem jezdil na Regal Racer jak zmínil Well že jsou nepoužitelný všude není tak uplně pravda nevim jestli si je jezdil ale já je měl v rozměru 195/50 15 a fakt jediná nevýhoda byla ta bočnice jinak směs byla si myslím slušná jel sem s nima nějaky kopce párkrát okruh a jediný kde to teda uhlo byla bočnice ale jináč zahřáty byly během chvilky. měkou bočnici má spousta gum.
jinak teda AD08 má Filda teď na nich něco odjezdil a pokaždy když sem s ním seděl v autě tak ty gumy držely jak přibité k asfaltu zatáčky neřezal ale krájel
jinak teda AD08 má Filda teď na nich něco odjezdil a pokaždy když sem s ním seděl v autě tak ty gumy držely jak přibité k asfaltu zatáčky neřezal ale krájel
93' Honda Civic Vti (EG6)
"Hodnotu života určují okamžiky, které se dotknou vašeho srdce" (Soichiro Honda)
"Hodnotu života určují okamžiky, které se dotknou vašeho srdce" (Soichiro Honda)
Tak to jo taky zatačky řežu:-) tak přejdu na krajeni:-D už jsem objednal tak jsem zvědav,ale až za par mněsícu prubnu:-(
Nissan 350z 2005
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Infinity G37S 2011
Infinity G37X 2012
Směs je naprotektorovaná a na okruhu se při zatížení z gumy loupe. Viděl jsem to už dvakrát.Woyta píše:Mysis boky nebo smes? Myslim, ze stredni/tvrda smes by pro obcasnej kopec a okruh mohla byt OK.
Jel jsem na nich jen pár kol (rozměr 195/50 R15). Přilnavost na úrovni Turanzy ER300 (možná ani ne), neuhýbá jen bočnice, ale deformují se i ty vysoký špalky vzorku gumy. Pocit z jízdy hroznej. To už je lepší Kumho Ecsta KU36 z levnějších rádobysemislicků. Přilnavost má skoro jako Toyo R1R a životnost výrazně delší. Jen na vodě to chce opatrně.Raven píše: doteď sem jezdil na Regal Racer jak zmínil Well že jsou nepoužitelný všude není tak uplně pravda nevim jestli si je jezdil ale já je měl v rozměru 195/50 15 a fakt jediná nevýhoda byla ta bočnice jinak směs byla si myslím slušná jel sem s nima nějaky kopce párkrát okruh a jediný kde to teda uhlo byla bočnice ale jináč zahřáty byly během chvilky.
Ze by technologicka nekazen pri vulkanizaci?Well píše: Směs je naprotektorovaná a na okruhu se při zatížení z gumy loupe. Viděl jsem to už dvakrát.
Maxsporty se chlubej tim, ze jim zatim guma z niceho neslezla.
Nemáme zájem a neprodáváme závodní pneumatiky, které by měly špatné kostry, nebo byly nekvalitně naprotektorovány.
Za dobu působení na našem trhu jsme neměli jediný odlepený běhoun pneumatiky.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Můžu potvrdit, že právě Maxsport se touto problematikou u protektorovaných gum zabývá, proto mají tvrzené bočnice a nestalo se nám za celou dobu co s ní jezdíme, že by se nám loupala, hrnula nebo jakkoliv deformovala.
By mě zajímalo jak vytvrděj tu bočnici, to je blbost. Aby si vytvrdil nějak efektivně bočnici, by si musel zasáhnout do kostry a to už by pak bylo levnější vyrobit pneu novou, pokud jenom něco nalepěj na bočnici a říkaj tomu vytvrzení, tak je to blbost.Jason píše:Maxsport mají Avon směs a narozdíl od Markgum mají tvrzené bočnice.
Ono zalezi co za smes na tu bocnici pouzijes. Jsou hodne tvrde druhy gumy.
Jezdite s tim treba vytrvalostni zavody na okruzich? Pokud ano, tak cim a kde. Tam by se to melo projevit.Jason píše:Můžu potvrdit, že právě Maxsport se touto problematikou u protektorovaných gum zabývá, proto mají tvrzené bočnice a nestalo se nám za celou dobu co s ní jezdíme, že by se nám loupala, hrnula nebo jakkoliv deformovala.
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
Stejně to nebude fungovat jak by mělo.Woyta píše:Ono zalezi co za smes na tu bocnici pouzijes. Jsou hodne tvrde druhy gumy.
infinity: My samotný nejezdíme okruhy, ale rallye. http://www.maxsportpneu.cz/maxsport-rallye-team/ Ale z dosavadních referencí a zkušeností od lidí co na Maxsport jezdí to víme.
awatar: Silná slova na to, že jsi Maxsport slicky ani jeho výrobu neviděl (usuzuji, pokud se mýlím, omlouvám se).
awatar: Silná slova na to, že jsi Maxsport slicky ani jeho výrobu neviděl (usuzuji, pokud se mýlím, omlouvám se).
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
říkal jsem si že zasahovat nebudu, ale přece.
docela se mi líbí jak se tady míšej různý skupiny pneu do jedný a to Regal racecer, Kumho KU36 atd... co se těch kumho týče tak to neni žádnej semislick, ale běžná UHP pneu, ve stejný třídě jako Yoko AD08, Toyo R1R, bridgestone RE-11 atp... co se těch KU36, tak maj o hodně lepší přilnavost než v čechách uctívaných R1R (taky záleží na autě a stylu jízdy) a taky se pomalejc přehřejou, což je obrovský plus, a pokud se podíváš, tak jsou hodně srovnatelný s přímejma konkurentama. Sice nemaj tak tvrdou bočnici, ale zato jsou daleko použitelnější (alespoň pro mě) na okreskách, tady se jich nechci zastávat, ale z osobních zkušeností, co jsem měl alespoň s těmato dvěma pneumatikama.
Jinak ten Regal, je běžná HP pneu, takže úplně jiná třída.
A semislick jsou až ty Toyo R888, Advan AD050 atp... Takže prosím nemíchat a desinformovat
Co se Maxsportů týče, mám na to vlastní názor a celkově politikou mi připomínaj dost Markgum...
docela se mi líbí jak se tady míšej různý skupiny pneu do jedný a to Regal racecer, Kumho KU36 atd... co se těch kumho týče tak to neni žádnej semislick, ale běžná UHP pneu, ve stejný třídě jako Yoko AD08, Toyo R1R, bridgestone RE-11 atp... co se těch KU36, tak maj o hodně lepší přilnavost než v čechách uctívaných R1R (taky záleží na autě a stylu jízdy) a taky se pomalejc přehřejou, což je obrovský plus, a pokud se podíváš, tak jsou hodně srovnatelný s přímejma konkurentama. Sice nemaj tak tvrdou bočnici, ale zato jsou daleko použitelnější (alespoň pro mě) na okreskách, tady se jich nechci zastávat, ale z osobních zkušeností, co jsem měl alespoň s těmato dvěma pneumatikama.
Jinak ten Regal, je běžná HP pneu, takže úplně jiná třída.
A semislick jsou až ty Toyo R888, Advan AD050 atp... Takže prosím nemíchat a desinformovat
Co se Maxsportů týče, mám na to vlastní názor a celkově politikou mi připomínaj dost Markgum...
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
Neviděl, ale o konstrukci pneu něco vím a rozhodně se mi nelíbí přístup Maxsport pneu. Každá technologie má své limity a tvrdit, že lze nemožné mi vadí.Jason píše:infinity: My samotný nejezdíme okruhy, ale rallye. http://www.maxsportpneu.cz/maxsport-rallye-team/ Ale z dosavadních referencí a zkušeností od lidí co na Maxsport jezdí to víme.
Neříkám, že na ametérské závody nejsou použitelné, cena by tomu i odpovídala, ale protektory budou vždy limitovány kostrou na kterou sou nataženy a také bych se protektorů bál v extrémním zatížení, protože každý jeden kus se bude chovat jinak, právě kvůli rozdílným kostrám. A taky u osobních pneu nejsou pneu vyráběny s úmyslem několika životů (jako je to např. u nákladních pneu), takže i kostra která je za svého prvního života excelentní, při druhém životu už nemusí mít takové vlastnosti.
Chápu, ale to bych tě spíš odkázal na vývoj Maxsport, aby sis s nima popovídal. Ale plně rozumím tvým pochybnostem, nicméně tvoje tvrzení nemůžu potvrdit ani vyvrátit.
V každým případě, bavíme se tu o semislickách pro denní použití s možností lepšího svezení, kde si myslím, že většina lidí se podmínkám na vytrvalostním závodě nebo rallye přiblíží jenom zhruba, ono když trochu odbočim od tématu, tak co vidím na různých akcích, tak dost lidí si nedokážou na výkon pneumatiku ani připravit
(zahřát brzdy, disk, pneu).
V každým případě, bavíme se tu o semislickách pro denní použití s možností lepšího svezení, kde si myslím, že většina lidí se podmínkám na vytrvalostním závodě nebo rallye přiblíží jenom zhruba, ono když trochu odbočim od tématu, tak co vidím na různých akcích, tak dost lidí si nedokážou na výkon pneumatiku ani připravit
Jde o to, ze treba markgumy na okruzich praskaly a ty byly konstrukce velmi podobne vyrobene (tvrdsi bocnice, na to avon smes, ci jina, to uz je fuk) a to neni zadna sranda, jednak poskodis svoje auto a letajich 10kg gumy ve 160 muze i slusne zrusit vozidlo za tebou (a vina je vicemene na tobe). RZ v rallye, ci 2-5min ve vrchach je neco trochu jineho nez treba jezdit hodinu na orkuhu, kde na tu gumu je trochu "jiny typ" zateze nez v lese, ci na kopci. Takze bych minimalne v "marketigovych" tvrzenich byl opatrny...Jason píše:infinity: My samotný nejezdíme okruhy, ale rallye. http://www.maxsportpneu.cz/maxsport-rallye-team/ Ale z dosavadních referencí a zkušeností od lidí co na Maxsport jezdí to víme.
Speedy: Souhlas, KU36 mi taky sedly vice, zatim jsem je neprehral, oproti R1R, takze v tom je velky plus, po par zkusenostech bych volil:
R888: Sucha trat, vrchy, RZ - velmi rychle zahrate a super grip
R1R: (semi)wet trate, okruh i vrchy
KU36: Sucha trat, delsi jizdy na okruhu.
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps
nazdar banda
chcel by som kupit semislicky prevazne na autoslalom, mozno aj kopce ak nezavedu povinny ram a nejaky ten okruh, ale hlavne slalom teda a povedzme ze mam rozpocet +- 400€ skor minus
jazdim na mitsu lancer sportsedan a rozmer disku je tam 16x6,5J , cital som to tu ale mam z toho mierny bordel, ze ake bocnice tvrdost zmesi a tak. som uplny laik, dikes za cas a odpovede
Pod 400Eur v 16" nekupis nic co je naozaj semislick. Na slalom a kopec su urcite vhodnejsie prave R888 - stoja ale o nieco viac ako 400 za 16" Lacnejsie Regal Racer a Federal 595RS su o nieco horsie ale aj lacnejsie a ako bolo spomenute nie je to tak celkom semislick.
no tie toya maju slalomari co som si vsimol a potom sa tam riesi nejaka zmes? este som to nejak neokukaval po nete. a keby som kupil napriklad 15´´ plechace a na to gumy to by bola asi blbost na tak velke auto kde idu dokonca aj 18ky co? lebo plechace budem kupovat aj tak na zimne gumy
Obcas je lepsi dat kola mensiho prumeru. Auto jde k zemi a nemenis geometrii podvozku. Plechace se i pri zavodeni pouzivali deocela dlouho.
v plechacoch nevidim problem asi budu aj lahsie ako OEM alu, len co spravi ten mensi rozmer?? no a o podvozku vas tiez pootravujem otazkami ale v inom topicu