RX-8 přelakování/dip/folie

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
tklic

RX-8 přelakování/dip/folie

Příspěvek od tklic » 05 črc 2014, 22:24

Zdravím, chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti s přelakováním? Konkrétně dveře u řidiče+kapota a taky jestli se dá něco dělat s doškrábaným oknem u dveří? Rx8 jsem si pořizoval sotva měsíc a půl zpět a už mi ji někdo objel klíčem... (černá, 2004)

Co jsem tak zjišťoval, tak přelakování snad vyjde na 10tis minimálně a ještě to stejně bude znát rozdíl mezi starým a novým lakem. Proto přemýšlím, jeslti by nebylo lepší už rovnou předělat celý auto folií nebo dipem? Případně jestli máte někdo zkušenost s životností, když auto není garážovaný a jestli je lepší folie nebo dip? Mám možnost mít matnej černej dip za cca 6000kč.

Chystal jsem se tu poradit ohledně svodů a výfuku a nakonec budu řešit lak a takový ubožáky...

BMarcellus

Re: RX-8 přelakování/dip/folie

Příspěvek od BMarcellus » 05 črc 2014, 23:08

Pár věcí vím.Barva se dá namíchat přesně podle stávajícího laku na autě tak,aby to nešlo poznat,jakmile nová barva trochu vyzraje.Podklad folie musí být hladký,jinak může být vidět nerovnost.Dip bude matný a světlejší,asi jako pneumatika,která taky není úplně černá.Obojí drží,folie více z jistých důvodů a taky je dražší práce jí nalepovat,než stříkat dip.Zase je veliký výběr barev lesklých,matných a vzory na přání.Něco z toho ti snad usnadní rozhodování podle tvých možností. :-)
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE 💙 Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně👍

LordJames

Příspěvek od LordJames » 06 črc 2014, 09:10

S dipem se dá taky do jistý míry laborovat a míchat barvy. Je lepší na opravu, když by si to někde odřel. Ale docela se na něj chytá prach.

tklic

Příspěvek od tklic » 06 črc 2014, 16:02

Ok, diky za rady:) pujdu do toho dipu. Akorat premyslim, ze bych rovnou nechal udelat bodykit, alespon predni naraznik. Mate nekdo zkusenost, odkud to nejlepe objednat? Dival jsem se na tohle:

http://www.ebay.com/itm/04-08-Mazda-RX8 ... 46&vxp=mtr

Ale je to az z USA...

Odpovědět