Pneu pro street
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Pneu pro street
Mně vyhoval starší model ER30,ale jak píšeš pro daily dostačující 
Honda CRX del sol EG2 B16A2
Instagram : Zam3k
Instagram : Zam3k
Když už tu řešíte ty gumy, tak co myslíte, že je lepší? Falken ZE912, nebo Avon ZV2, případně ZV3??? Vzhledem k atypickým rozměrům odpadne většina gum, co jste tu řešili...
S gumama spokojen.Hayabusa píše:Na Třícu sem si objednal Kumho Ecsta KU31, tak snad budu spokojenej.
http://www.kumhousa.com/Tire.aspx?id=bd ... 99f&cat=24
Nejsou hlučný, drží na mokru, na suchu o trochu lépe
Teďka budu zkoušet R888.
rad pozuju na pumpe 
Taky jsem letos koupil Kumha KU31 v rozměru 195/50 R15 a naprostá spokojenost.
Guma je krásně čitelná a hlavně za tu cenu není co řešit.
Trinom píše:Když už tu řešíte ty gumy, tak co myslíte, že je lepší? Falken ZE912, nebo Avon ZV2, případně ZV3??? Vzhledem k atypickým rozměrům odpadne většina gum, co jste tu řešili...
nemas este ine moznosti? z tohoto je to prast ako uhod- uplne priemerne obe pneu.
Tomik píše:Taky jsem letos koupil Kumha KU31 v rozměru 195/50 R15 a naprostá spokojenost.
rad pozuju na pumpe 
kumho ku31 nebo toyo t1r? nebo něco v podobný cenový relaci...
225/60 R15. Mám něco dodávat?blesk666 píše:nemas este ine moznosti? z tohoto je to prast ako uhod- uplne priemerne obe pneu.
Aktuální poznatek - Hankook R-S2 na pokraji smrti poněkud ztrácejí své konzistentní chování a přijdou mi lehce nečitelné...
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
Nahodil jsem FEDERAL SS 535 - jsou za super prachy...made in taiwan... v pneuservisu sem si vyslechl nějaké plky že dávám na drahé auto špatné gumy..bla bla bla ..nic méně.....
Jsou o něco těžší ale taky o dost tvrdší bočnice - 225/40R18...běhoun je příjemně tichy což jsem u šipoveho vzoru nečekal...sedi naprosto perfektně jak za sucha tak i za mokra....mám to na audi A6 takže těžký TDI předek a sedi paradně....moc nepískají..v zatáčce když tomu dám tak ujíždí ale je to čitelné
...hlavně se mi libi ten tvrdý bok je to stabilnější a jistější..... za ty prachy super guma
problem s vyvážením nebyl...další gumy na daily znovu federal...a na káru si dam ty RS
semislicky...jsem příjemně překvapen.....trochu mně mrzí že něco za podobne prachy neudělá barumka....ale taiwanci a ještě to přes pul světa pošlou...pak ma byt ekonomika vkupě 
Jsou o něco těžší ale taky o dost tvrdší bočnice - 225/40R18...běhoun je příjemně tichy což jsem u šipoveho vzoru nečekal...sedi naprosto perfektně jak za sucha tak i za mokra....mám to na audi A6 takže těžký TDI předek a sedi paradně....moc nepískají..v zatáčce když tomu dám tak ujíždí ale je to čitelné
Jezdim zv3 a zda se mi to na beznou gumu dost v pohode. Ticha, gripuje celkem ok, pekne citelna. Jezdim to ale na docela sirokem disku v rozmeru 185mm takze lehkej stretch.
Poradte mi ale neco vic performance v rozmeru 195/60R14, jde mi hlavne o vyztuzeny bocnice ne az tak o ultra mekkou smes nebo plesatej dezen. jdu totiz do sirsich gum a uzsiho disku.
Hankook rs2 jsem uz v tom rozmeru nesehnal.
Poradte mi ale neco vic performance v rozmeru 195/60R14, jde mi hlavne o vyztuzeny bocnice ne az tak o ultra mekkou smes nebo plesatej dezen. jdu totiz do sirsich gum a uzsiho disku.
Hankook rs2 jsem uz v tom rozmeru nesehnal.
http://pneumatiky.heureka.cz/bridgeston ... 0-r15-82w/
Nevíte o tom někdo něco?
Co to je zač? Kde to stojí v hierarchii Bridgestonu?
Až mě trošku začíná mrzet, že jsem objednla R1R
Nevíte o tom někdo něco?
Co to je zač? Kde to stojí v hierarchii Bridgestonu?
Až mě trošku začíná mrzet, že jsem objednla R1R
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
Na ty Bridgestony co tu dal Vavris by me taky zajmalo, jestli tady ma s nima nekdo zkusenosti, rozhoduji mezi nima a Yokohama Parada
Mazda 323f BA 1.5 Z5 DOHC 16V 1997
Mazda 323 BG 1.8 BPT DOHC 16V 4WD 1990
Mazda MX5 NBFL 1.8 BP DOHC 16V 2002
Mazda 3 BL 1.6 Z6 DOHC 16V 2013 Takumi
Mazda BT-50 2.5 WLAA DOHC 16V 2009
Mazda MX5 NBFL 1.8 BP DOHC 16V 2002
Mazda 3 BL 1.6 Z6 DOHC 16V 2013 Takumi
Mazda BT-50 2.5 WLAA DOHC 16V 2009
Je to novinka od Bridgestone, měla tu být už na letošní léto, ale kvůli nějakým průtahům až takhle pozdě. Je to pneumatika navržená pro japonský trh upravená pro evropský. Je konstruována tak aby zlepšovala odezvu a rychle reaguje na změny směru, je vhodná hlavně na použití v nižších a střední rychlostech (např. slalom). Nevýhodou je nižší přilnavost na mokru (ale to ani Yokohama Parada neni žádný zázrak) a taky že nevarujou moc dopředu než ztratí trakci, ale to je všeobecně u sportovních a obvzlášť u UHP pneu. Jinak zpětná vazba ze zahraničí je vesměs kladná.
V hierarchii stojí trochu pod S001, ale charakteristikou je to jiná pneu. Je to konečně pneu co trochu vystupuje z evropský řady. Ještě by to chtělo dostat do Evropy RE-11, RE-11S a RE55S. RE55S se dá v Evropě sehnat, ale stojí hroznej ranec, protože je to individuální dovoz.
http://www.bridgestone.com/sc/potenza/index.html
V hierarchii stojí trochu pod S001, ale charakteristikou je to jiná pneu. Je to konečně pneu co trochu vystupuje z evropský řady. Ještě by to chtělo dostat do Evropy RE-11, RE-11S a RE55S. RE55S se dá v Evropě sehnat, ale stojí hroznej ranec, protože je to individuální dovoz.
http://www.bridgestone.com/sc/potenza/index.html
vybírám teď nové pneumatiky a zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenost s Vredestein Sportrack 5? Nejspíš půjdu do ER300, ale zajímalo by mě hodnocení těch Vredestein (cenově jsou v mém rozměru zhruba nastejno)
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
Měl by někdo chuť, čas a přehled k vytvoření seznamu semi-slick pneu dostupných v ČR?
Byl bych moc vděčný, bohužel můj přehled o značkách a typech je dost omezený
Race car: Subaru Impreza Type R 1999 (testing)
Daily car: Seat Ibiza 1.9 TDi sport 2001
Sold: Subaru Impreza GT 1996
Summer: Suzuki GSX-R 600 1999
Problémem je, že dostupnost semi-sliků se v ČR dost mění, většinou záleží kdo přiveze kontejner čeho a jestli neni už vyprodáno.GeorgePB píše:Měl by někdo chuť, čas a přehled k vytvoření seznamu semi-slick pneu dostupných v ČR?
no, tak to je povzbuzující..Awatar píše: Problémem je, že dostupnost semi-sliků se v ČR dost mění, většinou záleží kdo přiveze kontejner čeho a jestli neni už vyprodáno.
chlapy (a ženy) jak jsou na tom Kumho KU36?? Cenově srovnatelné s Federal RS-R 215/45 r17 (u federalu trošku problém se skladovou zásobou)
nikdo nemá reference na ku36? 
Ma je Speedy nebo Infinity napriklad...
Mam taky 215/45 R17 KU36 . Záleží na co je chceš . Já je mam na dayli primeře se kterou cestuju 1000Km týdně a po víkendech jezdim dost ostře. Když je hodně vody tak to samozřejmě neni jako gumy na vodu ,ale dá se jet celkem bez omezení . Moc lidí by si je na mé používání asi nekoupilo ,ale já si nemohu stěžovat. Směs je měkčí takže ubejvá . Zato gumy drží velice pěkně neměl jsem jich zas tolik na tomhle autě tak nemůžu úplně soudit ,ale já si nemůžu stěžovat drží pěkně . Akorád u těžkýho auta by mohl být problém dle indexu neni na težký auta v realu mi to přijde normál ,ale primera GT je lehká.
Navíc teď v inzerci jsou tu na prodej za 8300 kč myslim. Já za ně dal asi 9600 kč
Navíc teď v inzerci jsou tu na prodej za 8300 kč myslim. Já za ně dal asi 9600 kč
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
KU36 jsou super gumy, jediný con tak maj trochu měkčí bočnici, ale to mi nějak nevadí. Hlavně v rozměru 215/45 r17 nemaj tak vysokej index zatížení, takže tak je to trochu víc znát ale jinak super
sucho - bezva grip, čitelný na hraně, neni to že drží drží - smyk, ale hezky pozvolný, mokro - docela to jde, docela mě to překvapilo, čekal jsem to horší, ale na dálnici při velkym slejváku na pohodu to samý okruh, sníh - nevyboural jsem se, to byla anabáze
Ještě další věc, z výroby mají docela dost málo vzorku v rozměru 225/45 r17 to bylo něco přes 6mm
sucho - bezva grip, čitelný na hraně, neni to že drží drží - smyk, ale hezky pozvolný, mokro - docela to jde, docela mě to překvapilo, čekal jsem to horší, ale na dálnici při velkym slejváku na pohodu to samý okruh, sníh - nevyboural jsem se, to byla anabáze
Ještě další věc, z výroby mají docela dost málo vzorku v rozměru 225/45 r17 to bylo něco přes 6mm
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
díky moc za reakce
řeším totiž momentálně jestli tyhle kumha, nebo koupit federaly rs-r
auto je víkendovka - svezení vždy ostřejší, málo kdy s ním jedu někam dál, sem tam okruh, ale spíš okrsky
cenově ty gumy vyjdou cca stejně, samozřejmě bych byl radši abych měl ty co vydrží déle (ale ne za cenu propastného rozdílu v gripu)
řeším totiž momentálně jestli tyhle kumha, nebo koupit federaly rs-r
auto je víkendovka - svezení vždy ostřejší, málo kdy s ním jedu někam dál, sem tam okruh, ale spíš okrsky
cenově ty gumy vyjdou cca stejně, samozřejmě bych byl radši abych měl ty co vydrží déle (ale ne za cenu propastného rozdílu v gripu)