Jak se dopocitat ke spravnemu ET?
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Jak se dopocitat ke spravnemu ET?
Zkusim to napsat nejak srozumitelne. Chtel bych zkusit na Sunny GTi dat 13" kola, normalne se tam nevlezou, ale s nizsim ET ano.
Tady Sprinterovi - http://www.jdm-meeting.cz/forum/viewtopic.php?t=1662 se tam podarilo nasadit 13x8 ET35 + 25mm podlozky a sedi to akorat. A ja se potrebuju dopocitat, jake je treba ET na 13x6 nebo 13x7 disk bez podlozek. Vi nekdo, jak na to? Diky
Tady Sprinterovi - http://www.jdm-meeting.cz/forum/viewtopic.php?t=1662 se tam podarilo nasadit 13x8 ET35 + 25mm podlozky a sedi to akorat. A ja se potrebuju dopocitat, jake je treba ET na 13x6 nebo 13x7 disk bez podlozek. Vi nekdo, jak na to? Diky
tak sprinter má jakoby 13x8 et10, aby ses dostal na jeho et tak:
pøi 13x6 a et10 ti zbejvaj eštì dva palce, což je 50,8mm takze bys musel mít et-40 haha tak to nevim:D
pøi 13x7 a et10 ti zbejvá palec, což je 24,4mm takze bys musel mít et-14
Doufám, že je to tak správnì:D
EDIT:ikdyž ted nad tim premejslim a asi to mam blbe, neberu v uvahu sirku od stredu:D
Takže vydìlit dvìma a mohlo by to sedìt.
13x6 ET-14
13x7 ET-2
pøi 13x6 a et10 ti zbejvaj eštì dva palce, což je 50,8mm takze bys musel mít et-40 haha tak to nevim:D
pøi 13x7 a et10 ti zbejvá palec, což je 24,4mm takze bys musel mít et-14
Doufám, že je to tak správnì:D
EDIT:ikdyž ted nad tim premejslim a asi to mam blbe, neberu v uvahu sirku od stredu:D
Takže vydìlit dvìma a mohlo by to sedìt.
13x6 ET-14
13x7 ET-2
piss factory
Tak sem to znova cely prehodnotil podle tohodle obrazku a vyslo mi to stejne jako dejfovy:D Sem to pretim pocital uplne blbe:D
piss factory
podstatne je ci je problem pri 13" disku s kolidovanim celnej plochy brzdica, alebo bocnej teda vnutornym obvodom rafku. pokial s celnou plochou brzdica (predpokladam) tak je to dost zavisle od tvaru diskov resp ich vypuklosti paprskov disku. preto sa pre big brake kity pouzivaju disky ako Evo Corse gr. A ktor emaju viac vystuple paprsky von. Pokial si spomenies Mekitch mal nejake 17x7 disky (tusim AEZ) pd ktore sa mu nezmestili 4-piestiky zo Z32 s 280mm kotucom, potom tam dal 16x7 s inym tvarom paprskou a voslo
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
pokud chceš mít kola stejnì jako Sprinter, tak ryba to má správnì, protože jak mùžou být stejnì užší kola pøi vìtšim ET stejnì venku? Pø. Sprinter má 13x8et35+25mm podložka=efektivní ET 10, když chci kolo 13x7, výcházim z rozmìru 13x8et10, znamená že 13x7 pøi et 10 bude o 12mm víc zalezlý v autì, tzn. pokud je chceš stejnì jako on tak musíš mít 13x7et-2 a u 13x6et-14.
Nebo ti jde o vnitøní stranu, aby jsi nedrhnul o tlumiè èi ramena? Potom to maj správnì Dejf
Nebo ti jde o vnitøní stranu, aby jsi nedrhnul o tlumiè èi ramena? Potom to maj správnì Dejf
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
- Dejf
- Kontaktovat uživatele:
dvoricp píše:protože øešim stejný problém a mám už skoro vybráno, jen ste mì trochu zaskoèili stím ET, mám vybráno 7x13 a poèítal sem, že ET objednám 10....páè ET -2 neseženu u kol co jsem vybral a podložky dávat nechci
tak jsem asi ještì moc ospalej, ale nìjak to nechápu
6'' - ET 35 mm
7'' - ET 22 mm
ale záleží na konstrukci disku, tohle bylo pøímo pro disk co chtìl Jagy
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz
Honda FR-V
Honda Jazz