Ksport/D2 shock dyno

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Well

Příspěvek od Well » 22 kvě 2009, 12:32

Dejf píše:vùbec ne, monoflex má trochù víc parametrù ktery se mi zamlouvaj
Jel jsem chvilku v Danyho CTR, kde Tein Monoflex má a na denní ježdìní bych ho nechtìl ani zadarmo.
Dnes už bych nevzal ani Tein SS. Bilstein je Bilstein.

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 22 kvě 2009, 12:38

Well píše:Jel jsem chvilku v Danyho CTR, kde Tein Monoflex má a na denní ježdìní bych ho nechtìl ani zadarmo.
Dnes už bych nevzal ani Tein SS. Bilstein je Bilstein.
záleží na nastavení
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

Amigo

Příspěvek od Amigo » 22 kvě 2009, 12:49

Lukáš 325e píše:když to bude kopie a bude to o pùlku levnìjší než nìco jinýho tak mì to vùbec tížit nebude, ale jelikož si psal že to stojí skoro stejnì ty kopie a nefunguje to tak mì to nechává chladnym naprosto
vem si ze budes doma ladit vyfuk, bude te to stat mraky casu, penez atd, bude se ti darit, zalozis firmu, X let nez si vybudujes nejakou povest... pak si ryzojed koupi jeden a za mesic kopiema za smesne prachy zaplavi net, bude vypadat stejne ale funkce bude na hovno... myslim ze bys chladny nebyl...
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 22 kvě 2009, 12:55

bohužel se kopíruje vše ne jen na auta a nic s tim neudìláme bohužel no

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 kvě 2009, 12:56

Ja si myslim, ze je to skoda vysvetlovat, je to proste neslusnost. Navic z toho neplyne pro zakaznika absolutne zadna vyhoda, alespon podle me ne. Ale asi si tak kluci sikovni slusne nahrabali... :D
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 22 kvě 2009, 12:56

to jo je to jako ze všim

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 kvě 2009, 12:57

Lukáš 325e píše:bohužel se kopíruje vše ne jen na auta a nic s tim neudìláme bohužel no
to teda udelame - nebudeme to kupovat a jeste budeme sirit, ze jsou to kopie... :x

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 22 kvě 2009, 12:58

jestly to pomùže je hodnì lidí co si to koupí a když né vìdomì tak za pøedpokladu že je to originál viz turbo sady greddy z èíny

riderhenry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od riderhenry » 22 kvě 2009, 13:14

to neznamena, ze se k nim hned musim pridat, kdyz se radim k tem, co vi, o co kraci...

BigJohn

Příspěvek od BigJohn » 22 kvě 2009, 13:31

Jsem na tom stejnì, D2 opravdu ale opravdu nemusím!

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 22 kvě 2009, 17:37

amen.. tak je..

ja som objednal na svoju rezu BC racing.. potom dam info ako to dopadlo.. uz teraz sa tesim jak male decko.. a celkovo aj s postou ma to vyslo na 702 GBP.. co si myslim, ze super cena aj s unibalmi a tak stavitelnym podvozkom ako BC je.. pruziny si mozes vybrat.. to je na tom to super.. ja som vzal:

>Front 5kg.mm = 279.4lb/in
>Rear 4kg.mm = 223.5lb/in

si myslim, ze tak akurat na nase tankodromy.. :lol:

zam3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zam3k » 22 kvě 2009, 18:33

na jakým shopu jsi to koupil,jestli se mùžu zeptat :)
Honda CRX del sol EG2 B16A2
Instagram : Zam3k

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 22 kvě 2009, 18:41

zam3k píše:na jakým shopu jsi to koupil,jestli se mùžu zeptat :)
priamo od vyrobcu.. ale tu je druha extremna stranka.. oproti nej su ostatne jak male trhoviste.. heh..

tu je odkial som to bral ja a pod nou je ta stranka kde to maju za stejnu cenu a o hooodne viac veci.. ked uz nenajdes na tej stranke to co na svoju rezu hladas, tak uz nikde

http://www.bc-racing.co.uk/vehicle-chec ... ID=80#info

http://www.flat4online.co.uk/catalog/in ... preza-9200

priklad cien:

spojkova sada EXEDY 3dielna organic za 200libier
intercooler s vacsim obsahom a silikonove hadice a spolu s HKS SSQW ventilomza 300libier
8dielna sada silkikonovych hadic chladenia za 110libier
atd. atd. atd.

a postovne je 30libier!!!

zam3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zam3k » 22 kvě 2009, 18:51

Díky.
Koukal jsem na ten první odkaz a i na céro tam je podvozek:)
Ceny jsou dost dobrý :) :!:
Honda CRX del sol EG2 B16A2
Instagram : Zam3k

Lukáš 325e

Příspěvek od Lukáš 325e » 22 kvě 2009, 19:18

hmm na miaty nemaj

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 22 kvě 2009, 19:24

zam3k píše:Díky.
Koukal jsem na ten první odkaz a i na céro tam je podvozek:)
Ceny jsou dost dobrý :) :!:
su su.. proste fasa.. uz som poslal peniaze, tak pockam kedy dojde podvozok a dam vediet prve dojmi..

ich pristup bol super.. je im jedno kam to maju poslat, a odpisuju rychlo.. este pockam ako rychlo to poslu a co bude v baleni a uvidime.. :roll:

1337GT

Příspěvek od 1337GT » 22 kvě 2009, 21:14

a co bilstein PSS9 mate nekdo vlastni zkusenosti ?
Subaru Impreza WRX STi

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 22 kvě 2009, 23:16

sikomooki, rizojedi-to by som vypustil zo slovniku prijde mi to divne u ludi co maju JDM auta

rozdielnost hlavne v rebounde je neprijemna, predok by este siel nastavit ale zadok uz nie (rozsah min-max laveho a praveho zadneho tlmica sa neprekryva). Inak by som nepovedal ze D2 nema ziadnu "vyhodu"-ten kto chce vela funkcii ma ich D2 je myslim 3d a napr Tein Super street len 2d. Koni Sport maju nastavitelny len rebound. Prevedenie D2 je tiez na velmi slusnej urovni neni to nejaky macaci Dural, ale naozaj pevnostny-unibaly ked sa po cca 5tis km demontovali nemali oskriabanu ani len tu fialovu povrchovu upravu na mieste skrutky. Ja osobne by som si to ale nikdy nekupil kvoli tomu ze: nedostal som sa nikde k tomu ake spring rate maju pouzite pruziny - a nielen podla mna na street su nepouzitelne tvrde odhadujem springrate niekde nad 350lbs/in a v autach v ktorych som to mal moznost to skusit to nebolo nikdy podla mna uplne dobre.
Treba si ale uvedomit ze takyto podvozok sa neda nastavit od oka a nedokaze to ani len skuseny jazdec-vyzaduje to meraciu techniku. Preto mozu byt jednoduche podvozky s tovarenskym nastavenim lepsou volbou ako mat moznost "rozladit" X-parametrov. a Unibaly na street pouzitie eee - mlatia ako sproste do kasne. Neni mozne mat mackopsa teda auto akceptovatelne na kazdy den aj 100% zavodak - to sa proste vylucuje, aj ked kazdy mame toleranciu inde

Bilstein je prave skvely street podvozok ale...(napr kombinacia B8+Eibach pro kit) Jeden znamy co jazdi KW Berg na Saxe hodnotil na zavodne pouzitie Koni sport ako o nieco lepsie-nedochadzalo tak k preklapaniu kastle pri prudkych zmenach ako s Bilsteinmi. Momentalne jazdi Protlum a ku Koni alebo Bilsteinom ze by sa nevratil ani omylom-aspon teda pre zavodne pouzitie. taktiez Bilstein ale ani Koni ani Tein nedokazu fast bump - teda to aby sa pri velkej rychlosti a narazeni na nerovnost nespraval tmic ako pruzina a auto neodskakovalo - to uz dospele podvozky ako Protlum, Proflex a pod dokazu. Preto mozno cena 20-30tis znamena vzdy este nejake kompromisy. Zmojej skusenosti ale ak je auto prevazne na zabavu tak netreba truchlit nad starym aj ked povodne sebelepsim podvozkom. novy rozumny podvozok poskytne rozhodne lepsiu kontrolu a moznosti vacsich rychlosti v zakrutach, samozrejme musia s tym ist aj max dobre pneu

fejfi-k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fejfi-k » 23 kvě 2009, 09:06

máte nìkdo pøehled kolik stoji nastavení takového podvozku?

v celku pokud mám auto jen k obèasnému projetí tak asi nepoznám nejaký velký chyby že?
[b][size=200]マツダ ファミリア[/size][/b] [size=200][b]GT-[color=red]R[/color] [/b][/size]
[url=http://imageshack.us][img]http://img440.imageshack.us/img440/192/szkicprzwn6.jpg[/img][/url]...[url=http://imageshack.us][img]http://img253.imageshack.us/img253/282/szkictyluu7.jpg[/img][/url]

Amigo

Příspěvek od Amigo » 23 kvě 2009, 10:57

blesk666 píše:sikomooki, rizojedi-to by som vypustil zo slovniku prijde mi to divne u ludi co maju JDM auta

rozdielnost hlavne v rebounde je neprijemna, predok by este siel nastavit ale zadok uz nie (rozsah min-max laveho a praveho zadneho tlmica sa neprekryva). Inak by som nepovedal ze D2 nema ziadnu "vyhodu"-ten kto chce vela funkcii ma ich D2 je myslim 3d a napr Tein Super street len 2d. Koni Sport maju nastavitelny len rebound. Prevedenie D2 je tiez na velmi slusnej urovni neni to nejaky macaci Dural, ale naozaj pevnostny-unibaly ked sa po cca 5tis km demontovali nemali oskriabanu ani len tu fialovu povrchovu upravu na mieste skrutky. Ja osobne by som si to ale nikdy nekupil kvoli tomu ze: nedostal som sa nikde k tomu ake spring rate maju pouzite pruziny - a nielen podla mna na street su nepouzitelne tvrde odhadujem springrate niekde nad 350lbs/in a v autach v ktorych som to mal moznost to skusit to nebolo nikdy podla mna uplne dobre.
Treba si ale uvedomit ze takyto podvozok sa neda nastavit od oka a nedokaze to ani len skuseny jazdec-vyzaduje to meraciu techniku. Preto mozu byt jednoduche podvozky s tovarenskym nastavenim lepsou volbou ako mat moznost "rozladit" X-parametrov. a Unibaly na street pouzitie eee - mlatia ako sproste do kasne. Neni mozne mat mackopsa teda auto akceptovatelne na kazdy den aj 100% zavodak - to sa proste vylucuje, aj ked kazdy mame toleranciu inde

Bilstein je prave skvely street podvozok ale...(napr kombinacia B8+Eibach pro kit) Jeden znamy co jazdi KW Berg na Saxe hodnotil na zavodne pouzitie Koni sport ako o nieco lepsie-nedochadzalo tak k preklapaniu kastle pri prudkych zmenach ako s Bilsteinmi. Momentalne jazdi Protlum a ku Koni alebo Bilsteinom ze by sa nevratil ani omylom-aspon teda pre zavodne pouzitie. taktiez Bilstein ale ani Koni ani Tein nedokazu fast bump - teda to aby sa pri velkej rychlosti a narazeni na nerovnost nespraval tmic ako pruzina a auto neodskakovalo - to uz dospele podvozky ako Protlum, Proflex a pod dokazu. Preto mozno cena 20-30tis znamena vzdy este nejake kompromisy. Zmojej skusenosti ale ak je auto prevazne na zabavu tak netreba truchlit nad starym aj ked povodne sebelepsim podvozkom. novy rozumny podvozok poskytne rozhodne lepsiu kontrolu a moznosti vacsich rychlosti v zakrutach, samozrejme musia s tym ist aj max dobre pneu
problem D2 je nejen v prehnane tvrdosti ale taky v tom ze hovno vydrzi. Hodne pripadu kdy po par tkm podvozek vytekl

nevylecil by aspon castecne to naklaneni tvrdsi stabik?

btw. zrovna u tebe me prekvapuje ze tolerujes oloupanou barvu a par oderku na jetem tlumici a hodnotis to jako OK...

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 23 kvě 2009, 11:13

Amigo píše:problem D2 je nejen v prehnane tvrdosti ale taky v tom ze hovno vydrzi. Hodne pripadu kdy po par tkm podvozek vytekl

nevylecil by aspon castecne to naklaneni tvrdsi stabik?

btw. zrovna u tebe me prekvapuje ze tolerujes oloupanou barvu a par oderku na jetem tlumici a hodnotis to jako OK...
mam 3 kamaratov ktori maju na aute D2 (jeden podvozok aj 8piestiky) a kvalita spracovania je podla mna naozaj na vybornej urovni- ziadn aolupana farba sa preve ze nekona - pisal som prave ze to aj pod skutkami neodralo ani len povrchovu upravu. Problem zo zivotnostou nema ani jeden z nich ani naznak slzenia oleja a maju na tom kazdy uz par tisic km. Tak ci tak zabudol som uviest ze podstatnou nevyhodou toho podvozku je ze zatial neviem o tom ze by na to predavali repas sady tak ako napr na KW (to bol aj jeden z dovodov preco som si kupil KW a nie D2). proste ked vytecie jeden tlmic mozes to cele vyhodit. ked mas dokupitelne vlozky tlmicov-staci kupit jeden ks prehodit a fungujes dalej.

nejde o naklananie samotne ale o charakteristiku tlmicov-su plynovo kvapalinove a v urcitom rozsahu su poddajne a potom stvrdnu (stlaci sa plyn a potom tlacia kvapalinu) na ceste je to parada-pekne to filtruje nerovnosti ale na zavody do vrchu to nebolo ono. hrubsie torzky zas menia charkter podvozku a zadnu uz mal hrubsiu. prednu ale neni moc dobre davat moc hrubu-zhorsuje sa trakcia (niektori kvoli tomu prednu aj davaju von, ale ja ked som to skusal nebolo to ono, trakcia dobra ale naklony zas boli vacsie)

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 23 kvě 2009, 11:42

Jak tady padlo, že D2 má lepší horní uložení pøedních tlumièù, že má 3D a Tein jenom 2D. Tak D2 používá nìjak s#!* industriální unibaly, které nemají rozmìr ostatních závodních unibalù a tak když odejde horní unibal je potøeba koupit celé horní uložení, u jiných podvozkù staèí vymìnit unibal. Dalším problémem toho uložení je, že se zasekává, protože tolerance industriálního unibalu, který je použit pro horní uložení D2 nejsou vyhovující, takže se mùže stát, že auto nebude chtít zatoèit, už jsem to vidìl na závodech v driftu (stalo se to minulé øadì podvozkù, jestli tento problém odstranili nevím). Tam to bylo celkem vpoho, jenom by mì zajímalo, co bude dìlat èlovìk, který pojede kopec a auto nezatoèí. :roll:

Rozhodnì bych nechtìl riskovat s výrobky D2, že nìkde mì ta kopie zradí a když èlovìk jede na hranì, tak každá tahle zrada je vykoupena docela draze. Jediný o èem sem slyšel, že je dobøe vyrobený jsou hydro-rukávy, který jsou udìlaný bitelnì narozdíl od nìkteré konkurence, ale znovu je tu potøeba vymìnit váleèek za girling, protože váleèek D2 èasto odchází a zavzdušòuje brzdoví systém. Stejnì tak brzdy D2 "fungují" jenom je potøeba okamžitì vymìnit destièky, ale nikdy nebudou fungovat jako originály, nebo tøeba 8-mi pístkové brzdy od AP Racing. A jak už sem øíkal nechtìl bych rozhodnì riskovat, že mì ty brzdy nechají jednou ve štychu.

Proti šmejdùm, jako D2 se dá opravdu bojovat jenom tak, že si to èlovìk nekoupí. Protože když se budou kupovat jenom kopie (nejenom D2), tak pak firmy, které stojí za vývojem, na ten vývoj nebudou mít peníze a zavøou krám (napø. Trust).
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

Kubosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubosh » 23 kvě 2009, 12:50

D2 Racing Sport jsou kopie starších a úspìšných produktù firem jako HKS, TAR-OX... to je fakt. Jejich nízká cena je zpùsobena tím, že nemají prakticky žádné náklady na vývoj, design a používají horší materiály a levnou pracovní sílu. Mùj názor je že pokud bude èlovìk kupovat nekvalitní ale levné kopie tak za nìjaký èas nebude co kopírovat protože firmy které vkládají obrovské finanèní náklady do vývoje zaniknou a zbudou pouze nekvalitní výrobci s Thaiwanu, Èíny, Indie atd.

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 23 kvě 2009, 14:24

takze "azia rules".. stale lepsie D2 ako fakt nejaka cinska kopia.. a potom stale lepsie TEIN ako D2 a potom stale lepsie HKS ako TEIN a tak dalej, a tak dalej a tak dalej.. az kym nedojdeme k podvozkom za 150.000czk..

osobne som nad D2 rozmyslal, ale po preleteni par testov som sa toho vzdal a neobzrel.. nechcel som riskovat, ze naaahodou netrafim na "funkcny"..

kazdy ma svojho oblubenca a svoju znacku.. je pravda, ze u kazdej znacke moze niekto natrafit na vadny kus, to ale neznamena ze hned cela rada a firma kt. ju vyraba je na prd.. ale.. komu sa chce riskovat? hehe.. mne nie.. zariskujem menej a pustim sa do BCracing.. uvidime ako to dopadne.. :roll:

Amigo

Příspěvek od Amigo » 23 kvě 2009, 14:28

asimo píše:.. stale lepsie D2 ako fakt nejaka cinska kopia..
a D2 je neco jineho?

Odpovědět