nejde mi snížit S2000

dotazy, rady, tipy

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Marbo

Re: nejde mi snížit S2000

Příspěvek od Marbo » 21 čer 2017, 08:13

nechces sem dat fotku tlumice z tveho auta, at je jasno, jak to mas nastaveny?
Subaru Brz Supercharged
SOLD '08 Nissan 350Z

https://www.instagram.com/marbo_cars/

kingart

Příspěvek od kingart » 21 čer 2017, 11:35

auto bylo na geošce a taky si s tím neporadili
odklony jsou mínusové zadek do °-2° a předek prakticky -0°
pružiny 14-180

pak sem hodím ještě fotku auta jak je snížené
Přílohy
IMG_20170621_115022.jpg
IMG_20170621_114749.jpg

NO HITS

Příspěvek od NO HITS » 21 čer 2017, 14:26

Tak na druhé fotce to už máš téměř na minimum co to jde. Btw je to asi fotkou, ale ten odklon vypadá spíš jak +2 a ne -2 a očividně to dělá to horní rameno ... což ale neřeší problém, že je auto na sériové výšce
Mazda 6 GL 2.0 Wagon - ADAKT Stage 1 - 129kW + CAI
Mazda 6 GH 2.5 GTA - Ex - ADAKT Stage 1.1 - 135kW + klapky off + CAI + UlterSport
Nissan Almera 1.4 64kW GX - Ex
Nissan Almera 1.6 73kW SR - Ex

mari

Příspěvek od mari » 21 čer 2017, 16:35

jsme zas u mého příspěvku :) prostě s tímto podvozkem to níž nepůjde ,ale bude to funkční podvozek.... pokud chceš dát níž prodej tento podvozek a kup jinej podle foto pořád je vidět že rameno má pořád dobrý uhel - funkční podvozek :)

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 21 čer 2017, 18:18

Jaký odklon má být na předku v sérii? 0 mi příjde docela málo.
Podle mně by ti pomohly horní stavitelný ramena. Po nastavení většího negativního odklonu ti pak kolo zeleze víc do podběhů.
www.jfperformance.cz

jagy

Příspěvek od jagy » 21 čer 2017, 21:36

XYZ neni funkcni podvozek a muzes (ne)snizovat, jak chces... kor s pruzinou 14kg.

Nevim, jak z foto dokazete poznat jaky tam je odklon? :) Na seriovem podvozku mam vepredu -1.9°, vzadu -2.1°. Pokud je auto snizene, jde tam -2.5° az 3°. Neni nutne resit jakekoliv stavitelne ramena, cepy... S nulovym odklonem vepredu snad ani nejde jezdit... nechapu, ze to nedas nekomu, kdo tomu rozumi... jestli resis ty veci podobne jako si pocital maximalku prevodovky s jinym prevodem, tak buh vi, kde je problem. :smt003
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

kingart

Příspěvek od kingart » 21 čer 2017, 22:18

jagy píše:XYZ neni funkcni podvozek a muzes (ne)snizovat, jak chces... kor s pruzinou 14kg.

Nevim, jak z foto dokazete poznat jaky tam je odklon? :) Na seriovem podvozku mam vepredu -1.9°, vzadu -2.1°. Pokud je auto snizene, jde tam -2.5° az 3°. Neni nutne resit jakekoliv stavitelne ramena, cepy... S nulovym odklonem vepredu snad ani nejde jezdit... nechapu, ze to nedas nekomu, kdo tomu rozumi... jestli resis ty veci podobne jako si pocital maximalku prevodovky s jinym prevodem, tak buh vi, kde je problem. :smt003
jagy zrovna když jsem si říkal, že asi nebudeš takovej, tak jsi dodal tu poslední větu :smt003

ehm no já jsem si myslel, že to dávám někomu kdo tomu rozumí (dal jsem na doporučení jednoho člověka, nebudu jmenovat) ... ano asi jsem podle některých blb, že sám z hlavy nevím jak se nastavuje geometrie na S2k a proto to dávám nastavit jiným lidem, ale zpět k tématu

jaké má být nastavení podvozku (komplet) abych to tam případně šel reklamovat?

jagy

Příspěvek od jagy » 21 čer 2017, 22:49

Nevim podle ceho soudis, jaky jsem, ale ok. :mrgreen: Bylo to jen rypnuti... tehdy jsi moc nechapal problematiku, ale tady to vypada na technicky problem.

Pokud se tlumic snizil na spodnim ulozeni o tech XX zavitu, tak se to nejak projevilo na vysce auta? Pokud mas problem, ze jsi aktualne na dorazu ulozeni pruziny vs. spodni ulozeni, tak me napada jen pouziti kratsi pruziny (neni idealni pro chod tlumice) nebo zkraceni te spodni matice na soustruhu (dle toho kolik tam je prostor). Ale prijde mi to divne, takhle to muselo jit uz dolu snad o 10cm.
GR Yaris

SilverFox

Příspěvek od SilverFox » 22 čer 2017, 00:05

Tak vyhoď ty kontramatice, zatáhni spodní držák tlumiče maticí pod pérem a nech tu pomocnou pružinu plnit svojí funkci. Předpětí jedan otáčka je stejně neznatelný. Ale to jsi si mohl ušetřit trápení a vzít sériový pera flexou pokud tu jde celou dobu jen o světlou výšku. :lol:

Qvale

Příspěvek od Qvale » 23 čer 2017, 09:31

Neprocital jsem cely tema, ale osobne si myslim ze jde o nevhodnej vyber podvozku... ona drift spec varianta podle meho bude mit malej rozsah snizeni a nemuze cekat clovek naky vetsi snizeni jako ruzny dnesni super low varianty podvozku...
A za dalsi podle fotky predniho tlumice, dost opotrebovanyho zavitu a tela matky klidne vsazim na nesmyslne nastaveny predpeti pruziny, ktery taky ovlivnuje vysku podvozku...:)
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S

kingart

Příspěvek od kingart » 23 čer 2017, 11:06

zkrácení té spodní matice nic neřeší bo je ten tlumič úplně na dorazu
flexou fakt né nejde jen o výšku a zbytek odpovědi viz níže
to opotřebení je tím, že jsem zkoušel různé tvrdosti pružin a i s jinou délkou, přeci jen každému to nastavení vyhovuje jinak

jagy a dáš mi teda výpis z tvého eSka z geošky?

primárně mi šlo o to jestli nemůže být problém někde na podvozku eSka, prostě něco kvůli čemu to nejde dolů, pokud pominu podvozek XYZ

jagy

Příspěvek od jagy » 23 čer 2017, 12:24

Pravdou je, ze ten podvozek je na prd. Kor pri tech pruzinach. Jezdil jsem na nekolika XYZ a nefungoval zadny... seriovy podvozek je mnohem lepsi. Opravdu upgrade muze byt Bilstein B16, KW V3/Clubsport nebo Protlum/HP. Ja cekam na Protlum. A kdybych neresil hodne okruh, tak necham serii, ktera je vyborna...

Geo jsem psal vyse - predek mam -1.9°, zadek -2.1°, predek 0 sbihavost, zaklon na max, zadni sbihavost tusim 0°35´ minut.
GR Yaris

kingart

Příspěvek od kingart » 23 čer 2017, 15:10

každému podvozek vyhovuje jinak
a ják máš záklon a příklon rejdového čepu? nemáš to někde vyjeté ty údaje? že bys mi to třeba poslal?

jagy

Příspěvek od jagy » 23 čer 2017, 16:58

Hmm, zalezi jake mas pozadavky... jak vyzkousis poradny podvozek, tak uz laborovat nebudes.

Posli mi do SZ email adresu, poslu ti geometrie za posledni dva roky.
GR Yaris

kingart

Příspěvek od kingart » 24 čer 2017, 14:53

OT: hele i top závodní eSka mají každá jiný podvozek, není jeden univerzální který je top (se podiv kolik druhů podvozků má třeba Tein) a laborovat se podle mě musí už jen z toho důvodu abys našel co vyhovuje konkrétnímu majiteli a většina lidí jezdí 99% času mimo okruh..mimochodem origo nastavovat nejdou což je proti plně stavitelným obrovské minus (ale uznávám že je to super stock podvozek oproti jiným) ...ale to je na jinou diskuzi

zpět ke tématu, vyhrabal jsem fotku kde je moje eSko se stock podvozkem a 17 kolama ... nemůže být chyba někde na tom ramenech nebo někde?protože mi to připadne jako offroad
Přílohy
20160522_150517.jpg

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 24 čer 2017, 23:38

bol si na geometrii so seriou? mne to pride jednak vyssie ako seria a jednak ze tam mas pozitivne a nie negatvne odklony. To by mohlo signalizovat kratsie spodne alebo dlhsie horne ramena (neorigonalne, poskodene...?)

jagy

Příspěvek od jagy » 25 čer 2017, 15:14

Pokud jezdis 99% mimo okruh, pak nechapu proc si tam vubec cokoliv kupoval. :) A jeste k tomu "drift" podvozek s nemyslne trvdyma pruzinama - vetsina nasich okresek je rozbitych a prave levny taiwan bude HORSI, nez seriovy podvozek na Sku. Pokud chces na okresky upgrade, musis myslet na jine podvozky (viz. muj predchozi prispevek). Na okruhu muze prijatelne fungovat i taiwan, presto si nemyslim, ze je to idealni reseni...

Pokud mas celkove problem s nastavenim geometrie, dal bych tam zpet seriovy podvozek a nastavil v prvnim kroku spravne geoemetrii, jestli je vse v poradku. Pripadne je moznost, ze to proste nastavit neumi, preci jen je to jina naprava a moznosti nastaveni nez na Octavce...

PS: Doporucuji se na necem "poradnem" svezt, pak nebudes tvrdit, co tvrdis... :wink:
GR Yaris

jarka

Příspěvek od jarka » 26 čer 2017, 12:36

Mě to přijde trochu přehnanný, že by XYZ nefungoval (jako ten drift je prostě na smýkání, tam je to jasný, ale třeba street mi přišel v pohodě). Měl jsem ho na ctr a jak okresky tak okruh zvládal s prstem v nose a ani časy nebyly špatný. Svýho času jsem hodně zvažoval že bych dal nádobkový, ale když jsem viděl jak to funguje na rozbitý okresce, tak jsem do toho nakonec nešel. Přijde mi že pak člověk ztratí kousek zpětný vazby, když najednou všude jede jak po hladkým asfaltu. Rozhodně na rozbitý cestě přibude rychlost, ale taky se podle mýho trochu vytratí pocit rychlosti (a z mýho pohledu taky pocit, že se s autem musím trochu prát).
Hairdresser car

MadJoe

Příspěvek od MadJoe » 26 čer 2017, 14:29

kingart píše:OT: hele i top závodní eSka mají každá jiný podvozek, není jeden univerzální který je top (se podiv kolik druhů podvozků má třeba Tein) a laborovat se podle mě musí už jen z toho důvodu abys našel co vyhovuje konkrétnímu majiteli a většina lidí jezdí 99% času mimo okruh..mimochodem origo nastavovat nejdou což je proti plně stavitelným obrovské minus (ale uznávám že je to super stock podvozek oproti jiným) ...ale to je na jinou diskuzi

zpět ke tématu, vyhrabal jsem fotku kde je moje eSko se stock podvozkem a 17 kolama ... nemůže být chyba někde na tom ramenech nebo někde?protože mi to připadne jako offroad
Pokud je toto foto se sériovým podvozkem, hledal bych chybu jinde než konkrétně u XYZ. I ve stock stavu S2000 tak vysoká, jako máš na fotce Ty, není.
Ale příčinu nevím :-D

honzaS

Příspěvek od honzaS » 29 čer 2017, 07:40

Pokud se nechceš rozloučit s XYZ podvozkem, zkus si najít podložky-spacery nebo přímo vyšší spodní čepy, které sníží podvozek a zároveň pomohou s nastavením většího odklonu. Dražší varianta jsou samozřejmě stavitelný horní čepy.
Honda S2000

Dudla

Příspěvek od Dudla » 30 čer 2017, 13:15

Xyz je docela slusnej podvozek ale co tak jsem koukal přijde mi že to máš málo zasroubovany na ty jedny fotce ale Bůh vi jak to tam je zeptal bych se někoho kdo s2k snižoval :-)mám taky xyz na crxu a sedí to úplně peckove ale musíš mít ty háky na stelovany jinak klestema ale to půjde blbě ale jen rukou to nikdy nesnížis :-)

Odpovědět