ZXman - 300ZX Z32
Moderátoři: Amigo, riderhenry
ZXman - 300ZX Z32
"Nissan 300ZX 2+2
motor V6 3.0 Twin turbo 280 koni 400Nm
2x Garret T25 0.66 bar
r.v. 1991
hmotnost 1650 kg
180 000 km
Tohle ZX jsem si koupil v lete, dal jsem si tu praci a jel jsem pro nej 1000km do nemecka a nelitoval jsem auto je zachovale, jezdila v nem 15 let zenska a hodne se o nej starala (mam plno faktur z nissanu).
Auto ma i pres vetsi hmotnost docela dobry podvozek, z mensich rychlosti neni tak hbyte jako lehci auta, ale vetsich rychlostech se projevi poradny tocivy moment. Co nissan odflakl jsou brzdy, na tu hmotnost a vykon jsou spatne, nekdy az nebezpecne. Motor je drzak, ma rad castou vymenu oleje (6000km), da se dobre upravovat, jen investice jsou vetsi (vse je dvakrat, turba, vacky, BOVy).
Na auto jsem zatim nahodil tvrde tension rods, prime filtry, Greddy boost controler.
Chystam se udelat komplet vyfuk (mam 4 katalyzatory), odlehcene remenice, Al kardan, odlehceny setrvacnik. "
motor V6 3.0 Twin turbo 280 koni 400Nm
2x Garret T25 0.66 bar
r.v. 1991
hmotnost 1650 kg
180 000 km
Tohle ZX jsem si koupil v lete, dal jsem si tu praci a jel jsem pro nej 1000km do nemecka a nelitoval jsem auto je zachovale, jezdila v nem 15 let zenska a hodne se o nej starala (mam plno faktur z nissanu).
Auto ma i pres vetsi hmotnost docela dobry podvozek, z mensich rychlosti neni tak hbyte jako lehci auta, ale vetsich rychlostech se projevi poradny tocivy moment. Co nissan odflakl jsou brzdy, na tu hmotnost a vykon jsou spatne, nekdy az nebezpecne. Motor je drzak, ma rad castou vymenu oleje (6000km), da se dobre upravovat, jen investice jsou vetsi (vse je dvakrat, turba, vacky, BOVy).
Na auto jsem zatim nahodil tvrde tension rods, prime filtry, Greddy boost controler.
Chystam se udelat komplet vyfuk (mam 4 katalyzatory), odlehcene remenice, Al kardan, odlehceny setrvacnik. "
Naposledy upravil(a) ZXman dne 28 led 2017, 16:05, celkem upraveno 4 x.
chvalim super auto a sypu si popel na hlavu za ten smazly uvodni prispevek puvodniho topicu... sorry
puvodni thread bez uvodniho prispevku viewtopic.php?t=767
puvodni thread bez uvodniho prispevku viewtopic.php?t=767
- Lukáš 325e
vyfuky
Hoja, mel bych na tebe jeden dotaz ohledne puvodniho vyfuku - od kazde hlavy mas samostatne vetve, za katama se to spojuje v X a pak zase samostatne dal az ke koncovkam. Zajimalo by me, co se v tom X deje, je to opravdu propojeni obou vetvi? nebo ne?
PS: Ja se tak divam, tva karka ale hlta finance, co?
- Kontaktovat uživatele:
Re: vyfuky
nezpojujou se tam kazdy turbo ma svuj vyfukenemdym píše:Hoja, mel bych na tebe jeden dotaz ohledne puvodniho vyfuku - od kazde hlavy mas samostatne vetve, za katama se to spojuje v X a pak zase samostatne dal az ke koncovkam. Zajimalo by me, co se v tom X deje, je to opravdu propojeni obou vetvi? nebo ne?
volvo s40 2.4i automat ...
Jo ve stredni casti jsou trubky jen spojeny, plyny se nekrizi.enemdym píše:Hoja, mel bych na tebe jeden dotaz ohledne puvodniho vyfuku - od kazde hlavy mas samostatne vetve, za katama se to spojuje v X a pak zase samostatne dal az ke koncovkam. Zajimalo by me, co se v tom X deje, je to opravdu propojeni obou vetvi? nebo ne?
Finance hlta skoro 2x rychleji nez 4 valec.
ZXman píše:Jo ve stredni casti jsou trubky jen spojeny, plyny se nekrizi...
Takze se plyny nekrizi (neni to dual pipe "X"), ale je tam propoj (takze dual pipe "H") kdyz to prezenu tak neco jako na obrazkumike píše:nezpojujou se tam kazdy turbo ma svuj vyfuk

Premyslim nad tim, protoze me na GT ceka vyfuk - plan je 2 vetve misto dosavadni 1. Ten tvar X sem tak nejak zavrhl (pro V6 twin turbo). Ty mas na kare origos dual pipe H (takze da se rict s vyrovnavanim tlaku mezi obema vetvema). Premyslim, proc tam mas ten propoj. Abych se priznal, ja s nim pocitam / nepocitam. Hledam duvody, proc ho tam mit / nemit. Mozna by mi pomohlo info - pri cislovani valcu (ktere u ZX neznam) jake mas poradi zapalovani?