Chtìl bych Vám pøedtavit mùj milovaný skvost.. Nìkdy se mu øíká mezi Mazïáky "EVO killer"
Trošku historie
Mazda Corporation v 80 létech vstoupila do rally s pøedchozím modelem mé mazdy 323 BF GTX (1,6 16v turbo 4wd -- série od 140-150 HP, soutìžní speciál 200 HP) s kterým prohánìla i mnohem silnìjší auta ale tento výkon nestaèil tak mazda dala povel k vývoji lepší zbranì proti konkurenci. Z toho vyplynula Mazda 323 BG GTX (1,8 16v turbo 4wd -- série 163 HP, soutìžní speciál 220 HP) Mazda nechtìla být ve vývoji pozadu tak chtìla vstoupit do nové skupiny A což obnášelo opìt vyvinout nový model kterým byl 323 GT-R. Aby mohla vstoupit do nové tøídy musel vyrobit jak tehdy FIA požadovala min. 2500 ks. 2200 ks bylo GT-R se 185 HP které se pøevážnì vyvezlo z Japonska a 300 ks byly GT-Ae který disponovaly 210 HP, silnìjší pøevodovkou a trošku jinou mapou ECU.
Technické parametry GT-R
- 1,8 16v Turbo
- výkon - 136KW / 185HP
- krouák 240Nm / 4500
- stálé 4x4 pøes støedový diff který rozdìluje 47-60 pøedek / 53-40 zadek
- zadní diff s LSD 1,5 way
- váha 1210 kg
- turbo tlaèí 0,65 bar pøi 4500 ot.
- zrychlení 7,2 s
- spotøeba - radši nepoèítat
Proè jsem si ji vybral
Hlavnì kvuli tomu motoru a AWD. Motor má org. kovaný ojnice a písty. která jsou min. dimensované do 350 Hp. Staèí min. úpravy na sání a výfuku a výkon se vyšplhá bez problému ke 300 HP. To je taky díky big turbu teda na tu dobu..
Jediný co se mi na téhle Mazdì nelíbí je NEJVÌTŠÍ SLABINA - pøevodovka!!! jen do 280 HP.. a nìkdy ani nesnese orginál tlak.
Plán
Urèitì je aby to už jezdilo na jaøe. Plán je se dostat ke 400 HP ale to bude chvíli trvat..teï je to pøednostnì -
Koneènì namontovat BC Racing podvozek + Bf goodrich hadice, nalisovat tvrdší silentbloky do ramen, ramena do komaxitu, výfuk 3" + svody, new IC s komplet trubkama a Bidrin MK IV BOV
Budoucnost
po zesílení pøevodovky na turbu 1,2 - 1,5 bar, výbrus, spojka, bezpeènostní rám, vstøiky, kola R17 speedline 2113, body kit..no to už asi budu starý páprda nìž tohohle dosáhnu
Fotek moc nemám jelikož jsem jezdil pár mìsícù a od té doby mi stojí v garáži. Tak jak ji vidíte je v org
tady jedna když sme ji dotáhly z Rakouska, špatná kvalita

pøed garáží