Krcmis - Mazda 3 MPS (BK)

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Krcmis

Krcmis - Mazda 3 MPS (BK)

Příspěvek od Krcmis » 17 dub 2017, 16:54

Zdravím do fóra dávám sem po pozvání svou Mazdici, koukal jsem co asik tak napsat abych nezněl jak nějaký pesimista a sebekritik :D ale stejně s pravdou je nejlepší ven xD
V minulém roce jsem začal hledat na netu nabídky aut co si pořídím na cestování do práce zároveň pro zábavu (špatná kombinace). Základním kritériem bylo ať je to japonec má slušný výkon váha a nejlépe od roku 2006 (další chyba). Vesměj jak to bývá spěchal jsem a nakonec vybral právě '07 Mazda 3 (BK) MPS 2.3 DiSi Turbo. Měla najeté 100 xxx km a výkon jenž mi kouzlil úsměv na tváři při pohledu na konkurenci v stejné ceně 2xx tisíc. Při příjezdu bylo auto pěkně naleštěné a zářilo pěkně mezi rodinnými domky. S autem jsem se projel a pocit úsměvu z tváře nezmizel. Auto jsem poté jen proletěl a vše vypadalo v pořádku. Auto jsem koupil s 2mi páry kol 215 a 225. Vesměs jsem dojel na technickou a nastala smutná chvíle probrání ze sna, pneu neodpovídá, tlumiče vylézají z pouzdra, emise nemluvě. Prodejce se úspěšně vykroutil a já hurá do oprav takže koupě nových tlumičů BILSTEN B8 mělo prioritu, když přišla další rána v podobě silné koroze jenž znemožnilo výměnu silentboku na jedné straně, aneb prý nejlépe vyměnit celé rameno.. Vesměs jsem tedy řekl jelikož finance klesaly jako finance z českého rozpočtu, že to tedy nechám udělat jak se našetří, servis byl šikovný a udělal za mě technickou tudíž na chvíli od starostí a užít si nové auto. Jezdil jsem půl roka a jak to bývá z nepozornosti a radosti z nízkého provozu na kameru najel v 92 km/h v obci xD takže zaplatil pokutu a půl roka seděl doma na zadku. Nyní po zimě jsem mazdu vytáhl a ejhle nastal nyní další problém v podobě pravidelného pouchání od zadních kol jenž je pravidelnější podle rychlosti. Aneb zítra k mechanikovi nyní z pošetřeného pospravovat co se dá a snad i koupit pneu. Auto samotné je výborné dopřeje vše co výkonná předokolka může nabídnout s ohledem i na užitkovost prostoru a při snaze i spotřebu držet až nemyslitelných číslech přes výkon jaký vůz má. Otázkou zůstává zda po tom co se vše dá do pucu zda najít čistokrevnou zábavu skrz mazdu nebo pořídit jiného dravce z japonských krajin.

Krcmis

Re: Krcmis-Mazda 3 (BK) MPS

Příspěvek od Krcmis » 17 dub 2017, 17:00

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Re: Krcmis - Mazda 3 MPS (BK)

Příspěvek od Libas » 17 dub 2017, 17:15

Ahoj, tož vítej zde. Fotky v odkazu se nezobrazují, neboť to vyžaduje přihlášení, což u 98% místních nehrozí :( Napíšu ti skrze SZ, jestli fotek nemáš moc, pošli mi je do mailu.

Krcmis

Příspěvek od Krcmis » 17 dub 2017, 17:36

Děkuji ;)

Krcmis

Příspěvek od Krcmis » 18 dub 2017, 09:39

Vidím to tak že zde začnu sdílet opravy a úpravy vozu, protože si myslím že jich asi nebude zrovna málo a rovnou se vždy zeptám co by bylo asi nejlepší řešení.
S tímto prohlašuji že dvě závady opraveny tím že se nic moc řešit nemuselo naštěstí xD
Aneb nepříjemné pravidelné bouchání opraveno dnes ráno -> dotažením matic na kole, sám nechápu jak je možné že byly povolené když byly asi měsíc zpět dotahované připadal jsem si jak naprostý hlupák když mechanik vzal klíč a jen projel jednu matici. Buď jsem dotažení odbyl, nebo nějaký výlupek se nudil a povolil na jednom kole matice..
Koroze jak mi bylo řečeno u ramene k silentbloku nakonec neni pouze u šroubu kousek vedle což mi bylo řečeno že ničemu nevadí a pokud to "nehoří" tak není důvod výměny.
Geometrie kol je naprosto až komická na pohled aneb u řidiče šlo kolo směrem dovnitř a i lajk jako já musí poznat že tam něco nesedí xD

Takže tímto se dostávám do prvního úkolu a to pořízení nových kol -> 215ctky nechám bokem a pořídím nové 225tky na které koupím i nové pneu tudíž zde se tvoří otázka na kterou bych se rád zeptal:
1. Jaká kola/alu/elektrony by mohly vypadat na mé černé Mazdici pěkně a hlavně byly homologovány na provoz po ČR aneb v techničáku nemám 225 zapsané bohužel :/
2. Jaké pneu by jste poradili do omezeného rozpočtu nepotřebuji žádné topky aneb na dráhu zda se dostanu párkrát budu rád xD

*Aktualizace: předběžně kola s pneu vybraná :)

Odpovědět