Měl jsem už novší generace 7 a 8 tak že jsem toužil po starších modelech. Sen byl EVO 6 TME ale to už je mimo realitu cenově. Sháněl jsem tedy 6tku ale aut je dnes už jako šafránu, navíc v LHD verzi... Navíc eva dnes krom desítky letí strmně cenou nahoru tak že jsou už i potenciální investice do budoucna.
Naskytla se mi možnost koupit přez kamaráda EVO 5, slovo dalo slovo a já po cca půlročním hledání si vezl domu vysněné evo.
Jedná se o model z roku 1998 a typ EVO 5 GSR. Tedy s "lepší" výbavou
Auto bylo původně dovezeno z UK jako "pravák" ale majitel ho nechal přestavet v KAGEKI RACING na naší správnou stranu
Je to čistě mechanické auto s váhou okolo 1300kg tak že to je celkem motokára. Jediné co mi možná trošku u staršího eva chybí je odpojovač na ruční brzdu, jinak je to víc závoďák jak civilní auto
Co se týče úprav, tak je tam nově postavený motor se střevy z evo 9, dále nějaký performance výfuk (nevím co to je za značku), svody KOMVET a celé je to naleděné Michaelem Kehlem cca na 360ps...Jede to vážně docela dobře a lítá z toho liška jedna za druhou
Dál je tam keramická spojka a odlehčený setrvačník ACT.
Úpravy mám v plánu zatím jen dát lepší podvozek protože ten co na tom je, je už docela unavený. Opravit a vychytat mouchy, vyměnit přední světla za origynální (ty tuningový se mi prostě nelíbí) a hlavně se s tím naučit jezdit