Nečekal jsem, že po takto krátké době budu zde představovat nový projekt.. ale už se tak stalo
Jak jsem se k ni dostal? Když jsem se rozhodl že RX-8 vrátím prodejci což se vypadá podařilo, začalo přemýšlení a vymýšlení co dále.. jediná věc byla jasná a že další auto bude už konečně RHD.. přes R33, Altezzu RS200, MR2 turbo, JZX100 a další blbosti se objevil v čechách tenhle kousek, po několika večerech strávených rozmýšlením a finálním zjištění oč se vlastně jedná bylo rozhodnuto... bude se kupovat Celica!
Oč se tedy jedná? je to Celica GT-Four z roku 1994 255ps (JPN verze), ale ovšem WRC edition což byla homologační limitovaná serie aby mohla Toyota jezdit Group A / WRC. Vyrobeno bylo pouze 2500ks z toho 2100ks pro Japonský trh odkud je moje konkrétní. V čem se liší? z výroby je v autě mechanicky nainstalováno ALS, vstřikování vody a ostřik chladiče pro intercooler, bohužel (možná naštěstí) neni ani jedna volba aktivována v ECU
Auto budu chtít nechat co nejvíce původní jen pár věcí bude poupraveno k mému vkusu, chtěl bych nějaká pekná kolesa, model bych měl vybraný ale sehnat je pomalu nereálné pokud nechci koupit nové... jednoduchý podvozek, zatim asi jenom pružiny možná coilovery časem, nějaký ten výfuk namísto origa a nějaký věci abych mohl spokojeně a spolehlivě jezdit.
Nicméně pár věcí už se odehrálo, kromě základního servisu, všechny náplně olejové + chladící kapalina se vyměnil chladič za velký hliníkový a na cestě mám silikonové hadice po aférce na brňenském okruhu
Teď ji chci dostat do stavu abych mohl konečně vesele jezdit bez větších starostí a ještě bych zapoměl, to auto mě nehorázně baví ikdyž podle mě nejede jak by měla, ale to je v řešení
Něco málo fotek lepší přibudou

menší nákup

výfuk moc netěsnil.. teď už napraveno pomoci origo kovového těsnění na výfuk

menší nehoda co už mě potkala, ale pořešilo se to na dojezd zpět domů.. naštěstí motor přežil a vodu po cestě nesežral. uff.. ještě jednou moc děkuji Pecovi za pomoc v nouzi