Subaru Impreza GT, r.v. 2000 (jeden z posledních kusů co se vyrobil) je to edice pro Švýcarsko, takže šílené polokožené sedačky a střešní okno.
Výkon: 160kW
Stav: Na svůj věk v překvapivě dobré kondici. Má kompletní servisní knížku, měněny rozvody, náplně a vše tak jak by se mělo. Nic neni prorezavělé i kastle je výborný stav. Samozřejmě až na jeden zadní lem, ale to je nemoc těchto aut. Auto je úplně sériové a takové jsem hledal. Nevyřádil se na něm žádný tuner ani tuzer. Jediné co není originál je koncový díl výfuku, ten je značky COBRA. Je to poměrně velká roura, ale musím říct, že se zvukem jsem spokojen. Není to až moc a není to úplně tiché, prostě tak akorát.
Co je s autem v plánu, toho je více než dost, ale lehký výčet:
- výměna všech náplní a důkladná kontrola
- ošetření podvozku
- vyhození příšerných sedaček, zadní se už vracet nebudou a montáž skořepin (kdyby někdo měl nějaké na prodej, bránit se nebudu
- karbonovou kapličku + přídavné budíky
- výměna volantu, je to originální MOMO kormidlo, ti co v tom seděli a řídili, budou vědět proč to chci vyhodit
- výměna hadic v motorovém prostoru za silikonové
- velký intercooler
- výměna celého výfukového potrubí (zdá se mi lehce orezlé a mám rád značku AMA
- výměna podvozku
- výměna zadních brzd a vepředu jen destičky, jsou již namontovány větší brzdy z WRX
- časem výměna všech silentů za powerflexy
- výměna kol za něco pro mě hezčího a patrně lehčího
To je tak stručný výčet co si teď vybavím, ale bude toho patrně mnohem víc. Do výkonu zatím sahat nebudu. Spíše přemýšlím o variantě, že buď koupím druhý motor a nechám zakovat a nebo koupím např. od pana Doudy z Mělníka motor z STi RA a ten bude jezdit dokud to půjde a až to nepůjde, tak zakovat. Mno a poslední varianta, patrně nejšílenější, nachystat si kovaný motor obsahu 2,5 z nového STi, to už jsem viděl nekolikrát a kupodivu se tam ten motor vejde bez problémů. Subaru je poměrně šílené lego.
Takže tak nějak, přikládám základní fotky, až vyleštím, přidám nové.