Cendler - TOYOTA MR2 Turbo
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Cendler - TOYOTA MR2 Turbo
Můj skoro první přízpěvek, tak sem také zapíšu svoje auto a co se na něm provádí a věřím, že mi i občas poradíte s výberem, nebo opravou, či úpravou.
Jedná se o auto Toyota MR2 Turbo ( originál, žádná předělávka ) r.v.91, , země původu Japonsko, kde bylo vyvezeno na Floridský trh, kde podle papíru jezdila do roku 95, kdy si ho objednal pán z německa, německá toyota dovezla do německa a kompletně předělala pro evropský trh, mám přímo seznam všech předělaných věcí a že toho bylo.
Auto mám jako víkendové na občasné projížďky, abych si dělal radost. Koukal jsem i po jiných autech třeba S14a, nebo 300ZX, ale MR2 se mi líbila nejvíc a taky chtěl jsem auto co nepadá šíleně na cenně a já věřím, že u MR2 turbíny, to bude naopak a i teď co koukám, tak hlavně vůbec nejsou a nebo jde cena nahoru, což si říkám, nebo namlouvám, že peníze nevyhazuji, ale aspoň trochu zhodnocuji.
A tak se jednou objevila na prodej tahle v německu, bylo to asi 350km, ale cena byla celkem příznivá a podle fotek, stav nevypadal špatně, tak jsme se pro ni rozjely. Po příjezdu na místo stála v uzavřené hale, ještě z několika autama, němec říkal, že ji tam má a si půl roku a že majitelka ( duchodkyně ) ji chce už prodat, protože je to na ni moc silné. Po kontrole snad všeho se zdálo být vše plně funkční, dostal jsem kompletní historii auta, pár faktur na šílené tisícové částky v eurech od toyoty, techničák, ve kterém to vypadalo, jako kdyby tohle auto mělo domov důchodců, což jsem nepochopil, jak si takové auto tyhle lidi mohli koupit, ale co, beru a jedeme domů.
Přikládám fotky, přímo při koupi, auto mám už asi 3/4roku doma, jak bude čas, budu posílat další report.
Jedná se o auto Toyota MR2 Turbo ( originál, žádná předělávka ) r.v.91, , země původu Japonsko, kde bylo vyvezeno na Floridský trh, kde podle papíru jezdila do roku 95, kdy si ho objednal pán z německa, německá toyota dovezla do německa a kompletně předělala pro evropský trh, mám přímo seznam všech předělaných věcí a že toho bylo.
Auto mám jako víkendové na občasné projížďky, abych si dělal radost. Koukal jsem i po jiných autech třeba S14a, nebo 300ZX, ale MR2 se mi líbila nejvíc a taky chtěl jsem auto co nepadá šíleně na cenně a já věřím, že u MR2 turbíny, to bude naopak a i teď co koukám, tak hlavně vůbec nejsou a nebo jde cena nahoru, což si říkám, nebo namlouvám, že peníze nevyhazuji, ale aspoň trochu zhodnocuji.
A tak se jednou objevila na prodej tahle v německu, bylo to asi 350km, ale cena byla celkem příznivá a podle fotek, stav nevypadal špatně, tak jsme se pro ni rozjely. Po příjezdu na místo stála v uzavřené hale, ještě z několika autama, němec říkal, že ji tam má a si půl roku a že majitelka ( duchodkyně ) ji chce už prodat, protože je to na ni moc silné. Po kontrole snad všeho se zdálo být vše plně funkční, dostal jsem kompletní historii auta, pár faktur na šílené tisícové částky v eurech od toyoty, techničák, ve kterém to vypadalo, jako kdyby tohle auto mělo domov důchodců, což jsem nepochopil, jak si takové auto tyhle lidi mohli koupit, ale co, beru a jedeme domů.
Přikládám fotky, přímo při koupi, auto mám už asi 3/4roku doma, jak bude čas, budu posílat další report.
Re: Cendler - TOYOTA MR2 Turbo
Gratulace...hezkej kousek
. Jen jsem se chtěl zeptat, co je to konkrétně za verzi? Turbín je opravdu málo...vím že se dělala nějaká verze G-limited která byla v turbu, ale nevím pro jaký byla trh...motor vypadá, že by mohl být původem z Celicy?
Motor je 3S-GTE rev.1 nebo 2, ještě jsem napřišel na to, jaký je vnich rozdíl
mali rozdielne kompresné pomery rev 1 : 8:8:1 rev 2: 8:5:1 z toho aj rozdielne výkony 221 a 242 pri rev 2
'04 SE3P (Black Swan), 141kw
'62 Fiat 600 D (Amálka)
'62 Fiat 600 D (Amálka)
Jezdíš už zase ?
Tak další pokračování.
Po přípojení do CR se začlo řešit přihlášení, samozřejmně jsem měl všechny potřebné dokumenty z USA, potom od Toyoty z přestavby na EU verzi, a ono ejhle, po přivezení na STK problém, ale nakonec se podařilo přihlásit.
Pak chudinky stála přes zimu v garáži, na jaře provedla prohlídka, výplach motorového oleje a nový olej s filtrem.
Po přípojení do CR se začlo řešit přihlášení, samozřejmně jsem měl všechny potřebné dokumenty z USA, potom od Toyoty z přestavby na EU verzi, a ono ejhle, po přivezení na STK problém, ale nakonec se podařilo přihlásit.
Pak chudinky stála přes zimu v garáži, na jaře provedla prohlídka, výplach motorového oleje a nový olej s filtrem.
Pak přišel první balíček v podobě nového výfuku, prozatím katalizátor za turbem zůstává, ale brzo půjde ven.
double
Naposledy upravil(a) cendler dne 29 kvě 2014, 07:11, celkem upraveno 1 x.
Pak samozřejmně potřebuji taky nějaké údaje od motoru, protože originál budíky, nejsou nic moc a hlavně ukazuje to akorát tlak turba a to ještě neurčitě, což je špatně, tak se pořídily nějaké ty budíky, bohužel nemám nějaké pořádné foto, pouze z výroby kapliček na A sloupek, až bude čas, nafotím na autě
+ foto na dílně
tlak turba, tlak oleje, teplota vody a teplota oleje
+ foto na dílně
tlak turba, tlak oleje, teplota vody a teplota oleje
Za hezkého počasí jsem se projížděl a zjišťoval jak se auto chová a co funguje a nefunguje.
Samozřejmně den otevřených dveří na motodromu Most, jsem musel využít a prochu Toyotu projet, tak se jelo, koupil jsem si dva lístky, první jízdu jsem se seznamoval s tratí( poprvé jsem na ní řídil a nevezl se jako spolujezdec ) a jak se chová auto, druhou jízdu jsem už jel ostřeji, za jízdy vše v pohodě, bohužel ikdyž jsem poslední kolo dokroužil pomalu a na parkovišti jsem dochlazoval motor, tak mi motor vyhodil vodu, což značilo problém, tak jsem si zašly na objed a počkaly jestli pojedeme domů, nebo bude odtah, po cca 2hod se dolila horká voda a všechno se zdálo být dobré, cesta domů taky dobrý, po občasném projetí jsem zjišťoval, že voda stále mizí, po asi 3uvaření podle budíku, jsem se rozhodl hlava jde ven a bude se opravovat, abych stihnul, aspoň trochu sezony jezdit, než ji holku uklidím do garáže, takže začla rozborka motoru
Jinak foto z Mostu
Samozřejmně den otevřených dveří na motodromu Most, jsem musel využít a prochu Toyotu projet, tak se jelo, koupil jsem si dva lístky, první jízdu jsem se seznamoval s tratí( poprvé jsem na ní řídil a nevezl se jako spolujezdec ) a jak se chová auto, druhou jízdu jsem už jel ostřeji, za jízdy vše v pohodě, bohužel ikdyž jsem poslední kolo dokroužil pomalu a na parkovišti jsem dochlazoval motor, tak mi motor vyhodil vodu, což značilo problém, tak jsem si zašly na objed a počkaly jestli pojedeme domů, nebo bude odtah, po cca 2hod se dolila horká voda a všechno se zdálo být dobré, cesta domů taky dobrý, po občasném projetí jsem zjišťoval, že voda stále mizí, po asi 3uvaření podle budíku, jsem se rozhodl hlava jde ven a bude se opravovat, abych stihnul, aspoň trochu sezony jezdit, než ji holku uklidím do garáže, takže začla rozborka motoru
Jinak foto z Mostu
Dalo se nové těsnění Cometics, jinak příště to na autě už nedělá, motor pujde ven
pár fotek rozborky, když už to bylo rozebrané, udělaly se nějaké barvičky, namontovaly se nové hlavní silikonové hadice na vodu, nové rozvody
Naposledy upravil(a) cendler dne 28 kvě 2014, 22:55, celkem upraveno 1 x.
auto pekny, tvuj postoj k nemu taky, jen si me pobavil s tim zhodnocenim investice... ale treba se ti zadari. i kdyz podle myho tohle ma clovek zapomenout. kdyz si udela radost, tak nema hledet na to, jestli se mu to "vyplati", ale jen si to naplno uzivat 
92' AT180 coupe 77kW || 92' AE101 Si 84kW || 95' MX3 GS 97kW

biscuit : tak nemyslel jsem to tak, že na tom vydělám, ale že tohle auto je u nás celkem vzácné, já osobně vím, pouze o 2kusech originál turbín, počítám, že tady v CR bude do 10ks originál, nemyslím předělávky, to celkem zvedá cenu, ono když jsem vybíral co si právě takového koupím, tak jsem koukal ještě po 350Z nebo S14a, 300ZX, ale u S14 a 300zx když jsou v pěkném stavu, tak cena začíná od 250t/Kč, u 350Z je to zase obráceně, pokud bych fakt hledal, tak za 100t/Kč to už není problém koupit a to jsem prostě nechtěl,tím nechci samozřejmně schazovat 350Z, ale je znát, že je jich tady v CR hodně, tím jdou s cenou dolů, samozřejmně pěkný kus má mnohem větší cenu, chtěl jsem individualitu, auto, co tu jen tak neuvidíš a to podle mě MR2 Turbo je
Tak budu pokračovat.
Při rozborce šlo vidět, že na autu se moc nepracovalo, sice jezdilo bez problémů, ale všechno originál, takže se koupil nový palec, rozdělovač, svíčky, nová palivová pumpa walbro 255, bohužel zatím není v autě, ono u toholde auta to není taková sranda to tam dát, musí se sundat z auta celá palivová nádrž, tak si na to musím udělat nějak čas.
Při rozborce šlo vidět, že na autu se moc nepracovalo, sice jezdilo bez problémů, ale všechno originál, takže se koupil nový palec, rozdělovač, svíčky, nová palivová pumpa walbro 255, bohužel zatím není v autě, ono u toholde auta to není taková sranda to tam dát, musí se sundat z auta celá palivová nádrž, tak si na to musím udělat nějak čas.
Celou dobu, co mám auto jsem chtěl nová kola, sice ty Borbety A, na tom celkem sedí, ale není to můj styl, tak se pořád hledalo, chtěl jsem R17 ve zlaté barvě a JDM styl, až jednou se objevily na prodej XXR527 ve zlaté barvě, což se mi hodně líbilo, tak se začlo měřit, jestli je dostanu na auto a podle propočtu to bude akorát
Co na ně říkáte?
Co na ně říkáte?
Muzika, je stádiu rozdělání, ale mám tam už dané pořádné rádio, to originál 2din, tam pěkně sedělo, ale na zvuk to bylo tragédie, reproduktory rozpadlé, tak to šlo všechno ven a nové dovnitř.
Rádio Alpine, reproduktory JL Audio, dveře vytlumený, pro lepší přednes.
Rádio Alpine, reproduktory JL Audio, dveře vytlumený, pro lepší přednes.
No a zatím poslední co jsem na autě dělal, byl karbonový nasávač čerstvého vzduchu, hrozně se mi to líbi, tak jsem to chtěl, jinak montáž někdy vypadá na chvilku, ale popravdě jsem to dělal asi 5hod, vůůbec, ale vůbec to nesedělo, takže ohřívat a pasovat a pasovat, výsledek je hodně pěkný.
Jen mřížka co je vněm asi bych dal do černé barvy, co si o tom myslíte?
Jen mřížka co je vněm asi bych dal do černé barvy, co si o tom myslíte?
A první velká projížďka po opravě motoru, byla tuning sraz v Blatný 24.5.2014
Dám jen foto
Dám jen foto