Zdravím..Nó,nevím kde bych začal,ale zkusim něco sesmolit

Když jsem asi před 3 lety coby 16 letý usmrkanec projížděl internet narazil jsem na hezky upraveného Eclipse..Hned mi auto padlo do oka..vyklápěčky,nízké,dlouhé,široké,stylové

Začal jsem si tedy o voze střádat různé informace a zkušenosti majitelů a zjistil že vůz nestojí ve skutečnosti tolik jak jsem si myslel a mé srdíčko zajásalo ještě více

Nějaký ten rok jsem o Eclipse pořád básnil že ho jednou budu mít..Pak přišel řidičák a já sháněl něco na začátek.Eclipse zrovna žádný pořádný na prodej nebyl..většinou spíše schnilé předražené vraky a já jsem nutně něco chtěl...No skončilo to tak že jsem si pořídil Pumu 1,7VCT se kterou jsem byl vcelku spokojen,ale co osud nechtěl..26.10.2013 jsem na okruhu v Mostě potkal místního člena Michaela se zlatým GSX...Po požádání jestli bych si mohl sednout za volant se mi zase rozsvítili očíčka jako tenkrát když jsem prvně spatřil Eclipse..Po vyslechnutí že jsem cvok,že jsem si koupil Pumu mi zase začalo v hlavě šrotovat Eclipse

.. po příjezdu dom jsem sedl k internetu a začal hledat..Chtěl jsem už něco zachovalejšího s jasným původem,historii..nikde nic...Až někdy v únoru se mi ozval pán že má na prodej červené Eclipse 1g model D22A s 81 000km na budíkách absolutně bez koroze,jen už přes rok nehybně stojí..Na mitsubishiclubu jsem si ještě našel prvního majitele který ho dotáhl v roce 2007 z Německa s najetými 47 000km jako bývalou předváděčku autosalonu..Následující týden jsem se na to jel podívat...Pán byl cizinec a o autech téměř nic nevěděl..Když jsem přijel auto bylo špinavé,okolo lišt oken zeleň,kola odrbaná,interier podrobený,místama plíseň,ale nepoškozený..začal jsem ho zkoumat více..Kastle absolutně bez rzi,jen kosmetické vady jako kroupy a promáčklý pravý přední blatník..K auta byla mimo jiné i pravidelně vedená servisní knížka do 68tisíc kilometrů a pár příruček..Za celé tři roky které to pán vlastnil nebyl v autě měněn olej,svíčky..nic..jen jezdil..Baterka ve voze uplně mrtvá,i přes silný proud nabíječky se sotva rozsvítily kontrolky...Nahodili jsme tedy baterku z kamarádovo auta a doufal jsem že se probudí k životu...startujeme..a ejhle..ono nic..Po prozkoumání jsme zjistili že nejde palivo ani jiskra..Po zvážení že takový kousek se už nemusí nikdy objevit jsme se s pánem dohodli na ceně a myšákovi jsem dal slib že se pro něj příští týden vrátím..Stalo se a myšák se další týden ,přesněji 2.3.2014 ( krásné datum

) ,vezl na platě z Kolína směr Semily..No byl to opravdu super pocit když jsme zastavili na benzince a lidi hned čučeli co to máme na podvalu..jeden člověk si to dokonce přišel vyfotit

nějaký ten pátek stál myšák před dílnou a já se snažil přijít co sním je..Okolnosti nasvědčovaly na vypálenou řídící jednotku..to by nebyl problém hned vyměnit,ale chtěl jsem si být jist že až tam dám novou řj,že se mi to nestane znovu..Takže auto se odtáhlo k elektrikáři kde už je přes měsíc..Problém kvuli kterému se ŘJ vypálila je již vyřešen..Jen je problém pořád dát do kupy jednotku...Jakožto student zas tolik peněz nemám,takže se to táhne všechno velmi pomalu,ale snad již brzy se probudí k životu..Doufám že jsem vás tímto slohem neunudil k smrti..
Co se týče informací o autě je to klasická 1G mrkačka,rok výroby 1992 2.0GS 110kw (6 bolt motor,potencial do 400hp se seriovýma střevama)
Jinak na autě jsou 18x8 kola která půjdou doufám co nejdříve pryč,protože je to strašnej kýč na tomto autě
A ted se dostáváme k plánům s vozem.. Jak jsem psal jsem student takže peněz moc není..po opravě elektriky bych rád vyměnil všechny náplně,udělal STK a šup do provozu..Dále až by se něco nashromáždilo tak vyměnit kola za nějaké lehké a kvalitní 17"..Co se týče podvozku tak prozatim asi jen sportovní pružiny at to trošku lehne,časem kompletní kvalitní sportovní podvozek lepší uložení náprav..Interier již dostal jinou řadicí páku,protože originální připomíná spíše dámskou erotickou pomůcku

Ještě jiný volat a budu spokojený...Motor budu řešit až nakonec..Proběhne swap z 4G63 na 4G63T..když už to jako sporták vypadá,at to i trošku jede..Sice absence AWD pohonu bude znát,ale když to s výkonem nepřeženu tak si myslím že to bude slušný nástroj

Plánu je opravdu hodně,ale rozhodně na auto nebudu věsit žádné opičárny typu rychle a zběsile
A ted již "pár" fotek ( omluvám se že jsou lehce větší)
Foto z prvního setkání
Á tady již se veze domů
Toto se mi povedlo nalézt v kastlíku uschované
Originál nálepky na obou sloupcích dveří..

Mrk
V pozadí moje splašená krabička

taky nekonečný projekt

lehce odrbáno..
Prozatím vše..Jen co auto někdy pojede nasypu sem tunu dalších fotek..Snad jsem vás tu svou prozatimní seriovkou neurazil