Chtěl bych zlehka představit můj pojízdnej domeček Nissan Stagea a zároveň poprosit o rady stran údržby, na co si dát pozor a tak. V Nissanech nejsem sběhlí.
Je to můj parťák na cestách po Novém Zélandu. Předemnou ho již pár cestovatelů vlastnilo, takže to bohužel není žádná leštěnka a stav odpovídá kupní ceně (32K,-).
Podle informací, které jsem vyštrachal na netu, by měl mít stejný tip motoru a dost podvozkových dílů jako r34 skyline. Měl by to být vlastně r34 skyline v "kombíku"
Nissan Stagea 1.gen. (1996) 25X FOUR
s motorem RB25DE
převodovka AT-4WD
spotřeba 9-12l
najeto cca 230K km
Stav
-Bohužel na NZ si lidé většinou nevedou servisní knížky a tak toho o historii Daka moc nevím.
-motor žere olej
-tlumiče "netlumičujou"
-přestalo fungovat zadní střešní okno/netěsní
-koupil jsem to s laděným výfukem a "sportovním" filtrem. Na NZ je to samý tuner, takže je to skoro nezbytnost
Preventivně chci nechat udělat rozvody a vyměnit olej. Podle peněz pak tlumiče
Chtěl bych se vás zeptat jak je to s údržbou AT převodovky. po kolika km se mění olej a jaký se tam vůbec leje.
Zkusím ještě někde vyštrachat přesný tip převodovky.
Tak snad se snad se bude tenhle, pro ČR exotickej, stroj líbit. Až budu mít lepší foťák, zkusím nafotit něco z místní auto scény. Jsou tu k vidění opravdu zajímavé Japonské kousky. Řekl bych takové JDM car heaven
Adminům se případně omlouvám, pokud je něco v rozporu s pravidly.