300ZX bylo vždy mým snem, poprvé jsem se s ním setkal jako malý kluk na autodráze a od té doby to bylo vždy autem číslo jedna. Doufám, že to nebude moje jediné Z32...
Začalo to v říjnu 2012, jako čerstvě zaměstnaný sem se jel podívat na to „své“, pamatuji si, že mě ohromilo, jak je nízké, široké a relativně malé… tohle prostě člověk z fotek nepozná, to se musí vidět. Láska na první pohled...
Předpokládám, že zde na fóru moc Z32 představovat nemusím, kdyby někdo nevěděl, může si počíst zde http://moje.auto.cz/Machy-CZ/fairlady-z-1.html
Jen v rychlosti... jde o model 300ZX Twin Turbo Z32 z roku 1990, krátká dvoumístná verze SWB, targa top, původně automat, nyní již manuál
Zatím si chci užívat sériového motoru, podvozek bych rád zachoval tovární elektronicky stavitelný + pružiny Tein, exteriér sériový s '99 Nismo nárazníkem a zadními světly + pár vylepšení od TwinZ Design a Kaminari
Nějaké technické věci:
Pohon:
VG30DETT V6 Twin Turbo
Concept Z Performance EEPROM pro manuální převodovku a 0.9baru snad oživí nějaké časem ztracené koníky
Vyřazení vyhřívání sání, EGR, Carbon Canistru, AIV, PRVR, klimatizace, tempomatu, PCV přímo do sání
Přeobložená sériová spojka Sachs HDS, spojkový pedál z NA verze, opletené vedení kapaliny, přestavba na manuál by Custom Garage
Jednodílný kardan Inland Empire
HKS Electronic Boost Controller EVC IV
"HKS style" SSQV IV BOVs
JWT Vzduchový filtr
Goodspeed postranní intercoolery
Silikonové hadice vzduchu a vody
Nismo filtr + 15W50 Motul 300V Competition
Nerezový výfuk
Podvozek:
Tein S-Tech pružiny, OEM elektronicky stavitelné tlumiče
Energy Suspension silentbloky
SPL Hicas eliminator
14" brzdy z 370Z GT Edition (Akebono), 355mm/4pístek a 360mm/2pístek
18" kola z 350Z 35th Anniversary Edition (gun-metal), 235/40 a 255/35 Federal RS-R 595
Podpěra brzdového válce, StopTech opletené vedení k brzdám
Exteriér:
Originální Nismo nárazník z J-Spec '99
TwinZ Design zadní difusor
Laminátová replika OEM křídla, původní bylo KO
Interiér:
Přečalounění do světlé alcantary a kůže