VojtePb - Subaru Impreza WRX STI RA 94
Moderátoři: Amigo, riderhenry
VojtePb - Subaru Impreza WRX STI RA 94
SUBARU IMPREZA WRX STI RA 94
Ahoj všem příznivcům a fandům japonských i jiných značek aut.
Jmenuji se Vojta, pocházím z Příbrami a je mi 23let a než zde představím svého mazla,
napíšu krátkou historii, jak jsem se dostal ke sportovním autům a k značce SUBARU.
Jako každý blázen do aut jsem před svými 18náctinami každý den brouzdal po netu a hledal své první auto. Koukal jsem na auta, která měla vždy kolem 150 koní jako např.: Golf,ZX atd., ale to jsem ještě nic nevěděl o japonských značkách. Pak mě kamarád svezl v Suzuki Swift 1,3 GTi (74Kw) a to mě totálně dostalo…… tak malé auto vážící 850Kg s motorem o obsahu 1300ccm a výkonem 101koní???? To bylo mé první auto, které mám dodnes.
Ale teď už jak jsem poznal Imprezu. V té době měl táta mého nejlepšího kamaráda(a ten kamarád je nejlepší do dnes) Subaru Impezu GT 1996, klasická Subarácká tmavě modrá Réza… No prostě bomba. Vždy když byl Tuning nedaleko v Dlouhé Lhotě, tak si ji od táty půjčil a jelo se… Po nějakém čase si ji od něho koupil a tím to všechno začalo. Postupem času začal zjišťovat o této značce více a více, jako že japonské Imprezy měly výkonnější motory, kratší převodovky s možností nastavení sil předek/zadek, účinnější podvozky a tak dále a tak dále…Dnes toho ví o těchto úžasných autech mnoho. Když mě poprvé svezl, byl jsem úplně v jiném světě. Ten zátah 280 koní a zvuk boxera… nikdy jsem se necítil lépe, až když mi řekl:„teď řídíš ty!“„Co? Já?“ Sedl jsem si za odsazený semišák Sparco, připoutal se, do ruky vzal řadící páku Nardia a pomalu se rozjel. Po sešlápnutí plynu jsem prostě nevěřil, co to ta 4kolka dělá.Byljsem zvyklí na 101 kobyl a toto bylo jiné kafe. Pamatuji si, jak říkal: ,,stejně si tu Imprezu jednou taky pořídíš“ a to jsem slýchal celkem často… Nic méně můj kamarád, s kterým jsme dělali na našich autech všechno spolu měl velký sen…. WRX STI Type-R 99!!! A ten si taky splnil a dnes ji má…
A teď jak sem se dostal k Impreze. Jednou jsme koupili (né první) RHD WRX94 na díly, auto jsme rozebrali a zůstala nám kastle na nápravách. Pořád jsem od Jirky slyšel: ,,nahoře nám stojí kasle.. krásná, zdravá z toho by byla pěkná stavba!“ až díky jeho přemlouvání jsem řekl: ,, Ano!!! Udělám si radost, ale pomůžeš mi ji postavit..“ v tu ránu to začalo…. Uděláme to tak a tak….Udělal jsem radost jak sobě tak věřím, že i Jirkovi.
Tak jsem začal shánět všechny věci, které budou ke stavbě potřebné. Samozřejmě stím, že už bude všechno správně!
Motor a převody:
Motor closeddeckblock (zesílené stěny okolo válců)
Písty RA96
Hlavy RA96
Motorová elektrika STi 98 s japonskou ECU BOZZ Speed
Kuličkové turbo IHI VF28
Zapalovací kabely Spitfire
STi 1.3Bar víčko expansní nádobky
Širší nerez UP Pipe
3“ turbobackexhaustApexi
Skříň 4.111 s pokrácenými koly (max 180km/h) a DCCD
Zadní LSD R160
Programovatelná ECU mezinápravového differenciálu DCCD Pro (zatím čeká na instalaci)
Podvozek a brzdy:
Tlumiče UPSIDE-DOWN z RA99
Hliníková ramena z RA
Přední 4-pístkové brzdiče 294mm
Zadní 2-pístkové brzdiče 290mm
Vevařená rozpěra zadních tlumičů
Interier:
Kompletně odlehčeno od tovární gumoasfaltové izolace
Vnitřek Rézy komplet v bílé barvě
Volant NARDI
Palubka v černém Flocku + odstraněny pytle
Přední sedačky z STI(červené uši)
ShortShift
Zadní rozpěra mezi tlumiči (navařená trubka mezi klobouky tlumičů)
Odstraněna většina nepotřebných plastových částí interiéru
Exterier:
Hliníková kapota
Zadní RA světla
Střešní ventilace RA Limited (čeká na instalaci)
Zadní křídlo RA96 (čeká na instalaci)
Disky momentálně:
Letní 17x7,5“Alutec Zero7
Slicky 17x8“Ronal
Slicky 16x7“ BSA
Zimní 15x8“Speedline z Octavia WRC (šotolinové)
Ahoj všem příznivcům a fandům japonských i jiných značek aut.
Jmenuji se Vojta, pocházím z Příbrami a je mi 23let a než zde představím svého mazla,
napíšu krátkou historii, jak jsem se dostal ke sportovním autům a k značce SUBARU.
Jako každý blázen do aut jsem před svými 18náctinami každý den brouzdal po netu a hledal své první auto. Koukal jsem na auta, která měla vždy kolem 150 koní jako např.: Golf,ZX atd., ale to jsem ještě nic nevěděl o japonských značkách. Pak mě kamarád svezl v Suzuki Swift 1,3 GTi (74Kw) a to mě totálně dostalo…… tak malé auto vážící 850Kg s motorem o obsahu 1300ccm a výkonem 101koní???? To bylo mé první auto, které mám dodnes.
Ale teď už jak jsem poznal Imprezu. V té době měl táta mého nejlepšího kamaráda(a ten kamarád je nejlepší do dnes) Subaru Impezu GT 1996, klasická Subarácká tmavě modrá Réza… No prostě bomba. Vždy když byl Tuning nedaleko v Dlouhé Lhotě, tak si ji od táty půjčil a jelo se… Po nějakém čase si ji od něho koupil a tím to všechno začalo. Postupem času začal zjišťovat o této značce více a více, jako že japonské Imprezy měly výkonnější motory, kratší převodovky s možností nastavení sil předek/zadek, účinnější podvozky a tak dále a tak dále…Dnes toho ví o těchto úžasných autech mnoho. Když mě poprvé svezl, byl jsem úplně v jiném světě. Ten zátah 280 koní a zvuk boxera… nikdy jsem se necítil lépe, až když mi řekl:„teď řídíš ty!“„Co? Já?“ Sedl jsem si za odsazený semišák Sparco, připoutal se, do ruky vzal řadící páku Nardia a pomalu se rozjel. Po sešlápnutí plynu jsem prostě nevěřil, co to ta 4kolka dělá.Byljsem zvyklí na 101 kobyl a toto bylo jiné kafe. Pamatuji si, jak říkal: ,,stejně si tu Imprezu jednou taky pořídíš“ a to jsem slýchal celkem často… Nic méně můj kamarád, s kterým jsme dělali na našich autech všechno spolu měl velký sen…. WRX STI Type-R 99!!! A ten si taky splnil a dnes ji má…
A teď jak sem se dostal k Impreze. Jednou jsme koupili (né první) RHD WRX94 na díly, auto jsme rozebrali a zůstala nám kastle na nápravách. Pořád jsem od Jirky slyšel: ,,nahoře nám stojí kasle.. krásná, zdravá z toho by byla pěkná stavba!“ až díky jeho přemlouvání jsem řekl: ,, Ano!!! Udělám si radost, ale pomůžeš mi ji postavit..“ v tu ránu to začalo…. Uděláme to tak a tak….Udělal jsem radost jak sobě tak věřím, že i Jirkovi.
Tak jsem začal shánět všechny věci, které budou ke stavbě potřebné. Samozřejmě stím, že už bude všechno správně!
Motor a převody:
Motor closeddeckblock (zesílené stěny okolo válců)
Písty RA96
Hlavy RA96
Motorová elektrika STi 98 s japonskou ECU BOZZ Speed
Kuličkové turbo IHI VF28
Zapalovací kabely Spitfire
STi 1.3Bar víčko expansní nádobky
Širší nerez UP Pipe
3“ turbobackexhaustApexi
Skříň 4.111 s pokrácenými koly (max 180km/h) a DCCD
Zadní LSD R160
Programovatelná ECU mezinápravového differenciálu DCCD Pro (zatím čeká na instalaci)
Podvozek a brzdy:
Tlumiče UPSIDE-DOWN z RA99
Hliníková ramena z RA
Přední 4-pístkové brzdiče 294mm
Zadní 2-pístkové brzdiče 290mm
Vevařená rozpěra zadních tlumičů
Interier:
Kompletně odlehčeno od tovární gumoasfaltové izolace
Vnitřek Rézy komplet v bílé barvě
Volant NARDI
Palubka v černém Flocku + odstraněny pytle
Přední sedačky z STI(červené uši)
ShortShift
Zadní rozpěra mezi tlumiči (navařená trubka mezi klobouky tlumičů)
Odstraněna většina nepotřebných plastových částí interiéru
Exterier:
Hliníková kapota
Zadní RA světla
Střešní ventilace RA Limited (čeká na instalaci)
Zadní křídlo RA96 (čeká na instalaci)
Disky momentálně:
Letní 17x7,5“Alutec Zero7
Slicky 17x8“Ronal
Slicky 16x7“ BSA
Zimní 15x8“Speedline z Octavia WRC (šotolinové)
Race car: Subaru Impreza WRX STI 1996
Daily car: VW Golf 4 1,9TDi GTi 2000
Sold: Suzuki Swift 1,3 GTi 1994
Re: Subaru Impreza WRX STI RA 94
Vítej ! Moc hezky jsi to napsal
Impreza je super auto s úžasným zvukem!!
Hodně štěstí s autem a těším se na výsledek
Impreza je super auto s úžasným zvukem!!
Hodně štěstí s autem a těším se na výsledek
Díky 
Nějaké foto
Nějaké foto
Naposledy upravil(a) VojtePb dne 06 lis 2013, 22:29, celkem upraveno 1 x.
.......
Na autě se stále dodělávají mouchy, stavělo se téměř od základu, byli tam pouze nápravy. Postupem času sem dám fotky z průběhu stavby 
Moc pěkný auto, nedávno jsme se potkali na focení v Mníšku. Koukám, že pod slupkou se schovává spousta zajímavejch věcí.. 
Díky
, v plánu mam ještě dost věcí
.....
ano tam jsem byl s Jirkou... (modrý STI Type-R)
ano tam jsem byl s Jirkou... (modrý STI Type-R)
- svobyrider
a hele Vojta:D konečně.
co ty Tchořovice jak to vidíš?

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Re: VojtePb - Subaru Impreza WRX STI RA 94
Cauves covece spatne.... zitra jde motor ven a budou se delat gufera ventilu, docela to papka olej
a nejsou penize na vijizdky. Navic ted travim hodne casu nad zimnima 15" (Octavia WRX) tmelim je abych je mohl dat na praskovaci lakovani a mohl konecne nazout zimni backory a cekat az zacne padat 
Tak po dlouhé době mam chvilku času, tak přiložím pár fotek.... Co se změnilo? Můj kamarád mě naboural, no na pěstí.
....pokračování.
- Přílohy
Konečně jsme instalovaly DCCDPRO, bohužel jsem neměl ještě možnost ho na plno vyzkoušet kvůli nedostatku sněhu 
Středový tunel se mění na horní část pro budíky na teplotu a tlak oleje a pod. a dolní část na ovládání vzduchu, DCCD a tak různě
Středový tunel se mění na horní část pro budíky na teplotu a tlak oleje a pod. a dolní část na ovládání vzduchu, DCCD a tak různě
A něco kde je aspoň trošku sníšku