jayy - Honda CR-Z Mugen

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Zamčeno
jayy

jayy - Honda CR-Z Mugen

Příspěvek od jayy » 26 zář 2013, 11:49

Zdravím všechny!

Rád bych Vám představil své auto Hondu CR-Z. Kupoval jsem jí 6/2013 od majitele Hondy v Hradci Králové. Auto mělo nájezd 20 000 km a bylo ještě v záruce.

Auto jsem kupoval hlavně kvůli toho, že ho moc lidí nemá a je tedy jedinečné. Taky důležitou roli hrála spotřeba, jelikož auto je na každodenní používání a taky ať si člověk může užít sportovní jízdu. Takže takový kompromis.

Motor:
Konstrukce: řadový čtyřválec + elektromotor
Palivo: benzín
Plnění: atmosférické sání
Rozvod: OHC (VTEC)
Uložení vpředu napříč
Zdvihový objem (cm3): 1497
Převodovka: šestistupňová manuální
Poháněná kola: přední

Podvozek:
Vpředu: MacPherson
Vzadu: vlečená ramena
Brzdy vpředu: kotoučové 262 mm
Brzdy vzadu: kotoučové 260 mm

Výkon a hmotnost:
Nejvyšší výkon (kW/k v ot./min.): 91 / 124 v 6100 ot./min.
Točivý moment (Nm): 174 v 1000 - 1500 ot./min.
Provozní hmotnost (kg): 1245

Věděl jsem, že až skončí záruka tak bych na autě rád provedl nějaké úpravy.

Úpravy:

Kola:
- 4wheels 17x7 6,9 KG
- 205/45 Kumho KU39

Podvozek:
- Eibach Pro-Kit -25 mm předek/zadek
- Brake labs kotouče + brake labs keramické destičky
- Ošetřené a nalakované brzdové třmeny - zlatá barva

Motor:
- catback Bastuck
- sportovní sání takeda + příruba nalakována do zlaté barvy
- motorový kryt nalakován do zlaté barvy + mugen nálepka
- mugen zlaté víčko - radiátor + olej

Exteriér:
- Mugen přední podnárazník
- Mugen zadní difuzor
- Mugen křídlo

Interiér
- Mugen carbon řadicí páka
- Multifunkční 2din rádio

Další úpravy budou v rámci roku 2014 a vzdálenější budoucnosti.

Nějaké videa:
Takeda intake:
Bastuck exhaust:
A další:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Eibach Pro-Kit -25 mm předek/zadek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Po instalaci
Obrázek
Ošetřené a nalakované brzdové třmeny
Obrázek
Bastuck exhaust
Obrázek
Origo vs stock
Obrázek
Takeda air intake
Obrázek
Zásilka z USA
Obrázek
Po rozbalení
Obrázek
Instalace
Obrázek
Complete
Obrázek
Mugen paket
Obrázek
Mugen křídlo
Obrázek
Představa - zadek
Obrázek
Představa - předek
Obrázek
Naposledy upravil(a) jayy dne 22 bře 2014, 13:03, celkem upraveno 2 x.

shaman
Kontaktovat uživatele:

Re: jayy - Honda CR-Z Mugen

Příspěvek od shaman » 26 zář 2013, 15:42

Těším se na výsledek, bude to pecka :smt023

svobyrider

Příspěvek od svobyrider » 26 zář 2013, 15:48

Pecka, takové auto nám tu v showroomu chybělo :D Mugen paket bude pecka, hlavně to křídlo... 8)
Obrázek

https://www.facebook.com/Teamrule32

Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car

Find what you love and let it kill you

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 26 zář 2013, 15:53

viděl jsem už na h-c, bude to super a jestli to bude vypadat podle těch posledních dvou fotek, tak to bude strop :smt007
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

jayy

Příspěvek od jayy » 26 zář 2013, 17:49

musí to být pecka! Nic jiného neberu..

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 27 zář 2013, 07:49

To křídlo mi teda připadá vrcholně nechutný, ale jinak zajímavej projekt. Budeš swapovat za silnější elektromotor? :lol:

jayy

Příspěvek od jayy » 27 zář 2013, 08:27

nene to asi né :D trh nic takového nenabízí, ale je to škoda že nejde upravit elektromotor :D

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 27 zář 2013, 09:26

Nabídka fy. Siemens ti nestačí? Myslím, že by sis tam vybral.
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

Beaver

Příspěvek od Beaver » 27 zář 2013, 10:59

No bacha na to, starší modely CR-Z mají fakt slabší elektromotor oproti novějším modelům :wink: I tak je to teda bohužel spíš jen pěkný auto než rychlý auto a minimálně by to chtělo ten motor co v tom je přeplňovat, aby se to rozhýbalo. Mugen prý na to vytvořil nějaký kompresorový kit.

Teď když tak na to koukám.... proč je auto prezentováno jako Mugen, když na tom (teď) od Mugenu nic není ? :lol:
Naposledy upravil(a) Beaver dne 27 zář 2013, 13:14, celkem upraveno 1 x.

Miha

Příspěvek od Miha » 27 zář 2013, 13:02

CR-Z je dobrá volba :-D A s tím Mugen packetem bude vypadat parádně
Dát silnější elektromotor bude asi problém. Nebo by se pak musela vyměnit i řídící jednotka z novějšího modelu. Ale určitě by šlo vyměnit baterky za novější a lehčí Li-ion s větší kapacitou.
BTW: Jak se změnilo chování po výměně pružin? Na sériovém podvozku to je hrozně vysoko, ale nic tvrdšího bych nechtěl :-)

jayy

Příspěvek od jayy » 27 zář 2013, 13:42

Beaver: já nevím jestli si v tom jel, ale já si myslel to stejné co ty. Že to moc nepojede a bude to pomalé, ale mile mě to překvapilo. Když si přečteš pár recenzí tak uvidíš. To auto není dělané na závodění.. Jel jsem i ze silnějšími auty Honda Prelude 160 PS apod a nestačili, ale to myslím jen v rovině. Nesmíš se moc dívát na čísla co se udávají, z toho by nikdo nikdy neřekl, že to může být sportovní auto. O podvozku tady nemůže být vůbec řeč. Jeden z nejlepších co Honda udělala.. A těch 135 PS (po úpravách) s tím už trošku zahýbe, nebo-li už se s tím dá i trošku svést. Ale jak jsem zmínil, jezdím s tím autem denně. Chci ať to má nějaké úpravy a hlavně ať to pěkně vypadá. Kdybych chtěl rize sportovní auto, tak si koupím něco kolem co má min. 200 PS a ne tady tohle. A proč to nazývám Mugenem? No jelikož mi příjde nejspíš příští týden (soudím podle sledovacího čísla) mugen paket tak asi proto. Snad se tolik nestalo :-)

Miha: chování auta se změnilo tak, že se to méně houpe a není taková mezera mezi blatníkem a kolem samozřejmě. Je to nejlepší volba co se týče sportovních pružin. O vše co kupuje se nejprve informuji a posléze nakoupím. Čerpám z crzforum.com. Jinak jsem rád, že to nezměnilo komfort auta. Je to téměř totožné, ba-li dokonce i stejné.

Beaver

Příspěvek od Beaver » 27 zář 2013, 13:58

Nejel jsem v tom, ale pochybuju, že by mě to natolik překvapilo. Nevím, co přesně za úpravy na tom teda spácháš, abys dosáhl 135 koní, filtr ti rozhodně nic nepřidá, to je jistá věc. Výfuk by něco málo mohl, otázka je za jakou cenu, protože pokud ti přidá výkon, tak to bude nejspíš zprůchodněním výfuku pro vyšší otáčky, což nejspíš "ukradne" krouťák z těch nižších. U daily auta nevím jistě, jestli bych chtěl toto obětovat, ovšem to je už tvoje volba. Pozitivum u tebe aspoň je, že to auto je docela lehký (na druhou stranu o kolik kilo ten paket zvedne váhu ? Aby ti to nevykompenzovalo ten nárůst výkonu laufem :D ).

Uznávám, že jsem asi trochu nenažranej, moje daily má cca 155 koní a přijde mi to málo i když to špatně nejede, 200 HP daily je rozhodně lepší volba (no jo, měl jsem si počkat na IS300...) a do sportovního bych to bral jako spodní limit výkonu. O podvozku, brzdách, atd. samozřejmě nemluvě, u sportovního auta budu čekat lepší zpětnou vazbu než od přemisťovadla do práce. Já tím neříkám, že to CR-Z je nějak vysloveně špatný, určitě to jezdí slušně, ale i když je to lehký auto, tak ten výkon navíc by to rozhodně chtělo, protože dřív nebo později ti někde chybět bude. Jak říkal kolega ze Supraklubu "tyhlety malý objemy v rychlostech nad 200 do kopce rychle odpadají" :smt003

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 27 zář 2013, 14:14

jakož to člověk, co se s CRZ svezl musim říct, že zadupalo do země veškerý pochyby...

jako svižný druhý auto bych ho bral z fleku
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

onsad

Příspěvek od onsad » 27 zář 2013, 14:29

Také si říkám, proč vlastně ladit hybrida, když je dělaný na úsporu? IMHO si to odporuje.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 27 zář 2013, 14:33

dejf: mám stejnou zkušenost
onsad: a proč ne, to šasi má hodně velkej potenciál :D
jayy: jsem zvědavej mohla by to být zajímavá věc, jak to bude "hotový"
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

jayy

Příspěvek od jayy » 27 zář 2013, 17:32

Libas mi napsal ať to zde založím, že to tady rád uvítá. Když to nebude vyhovovat vašim podmínkám klidně to smažte :-) Váhal jsem dlouho jestli to tady dát, vím, že to není rize sportovní auto, jen jsem chtěl spíš ukázat, že něco takového se dá i upravit a může to fungovat. Jinak ohledně toho sání to přidá 5 PS - vím, že říkají, že ne je to vyhozené peníze ještě to ubere koně apod. To možná jo, ale ne určitě u tohohle co mám. Je k tomu promo video, graf z brzdy apod. Hlavně to není sání z globusu.. Stálo to 12 tis tak já doufám, že to bude v pohodě. Tady je odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=18pc3zMYqMk Jinak proč vlastně upravuju hybrida. Máte pravdu je to nejspíš zbytečné mohl bych si koupit místo toho auto za 400 000,- Ale tak já chci mít něco originálního, co tady nikdo nemá. Na zahraničních fórech to taky upravují a nikdo si nestěžuje. Já neupravuji elektromotor, ale samotný benzínový motor. Můžeš se dostat něco přes 100 KW + 10 KW elektromotor. Přitom i po instalaci úprav jezdím na ECO režim za 4,7 l/100km. A pro mne stačí +-110 KW na 1180 KG váhu. Jak už jsem zmínil je to takový kompromis.

Beaver

Příspěvek od Beaver » 27 zář 2013, 18:22

jayy píše:já chci mít něco originálního, co tady nikdo nemá. Na zahraničních fórech to taky upravují a nikdo si nestěžuje. Já neupravuji elektromotor, ale samotný benzínový motor. Můžeš se dostat něco přes 100 KW + 10 KW elektromotor. Přitom i po instalaci úprav jezdím na ECO režim za 4,7 l/100km. A pro mne stačí +-110 KW na 1180 KG váhu. Jak už jsem zmínil je to takový kompromis.
Já tě od toho mít to tu a prezentovat nijak neodrazuju. Je to Japonský auto, je to IMHO lepší (nebo pro fandu Japonských aut určitě vhodnější) než Fabia RS TDI pyčo a jde s ním jezdit levně a s ohledem na podvozek snad i zábavně po okreskách. Počítej nicméně s tím, že toto je veřejné fórum a lidi tu vyjadřují i svoje názory :smt003
jayy píše:ohledně toho sání to přidá 5 PS - vím, že říkají, že ne je to vyhozené peníze ještě to ubere koně apod. To možná jo, ale ne určitě u tohohle co mám. Je k tomu promo video, graf z brzdy apod. Hlavně to není sání z globusu.. Stálo to 12 tis tak já doufám, že to bude v pohodě. Tady je odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=18pc3zMYqMk
Koně to (snad) neubere, ale o tom přidávání bych fakt pochyboval. Pár koní je i v rámci chyby měření normálka, jedno auto ti dvakrát po sobě na brzdě nedá stejný výsledek a věřím, že když uděláš 5x dyno run se sériovým filtrem a 5x dyno run s Takedou, tak dostaneš průměrný hodnoty z obou plus mínus stejný. Může to zlepšit ochotu motoru jít do otáček, to ano, ale vzduchu to nasaje i spálí stejně a technicky tak nejde filtrem nic získat. 12 litrů za kus trubky a filtr je navíc upřímně řečeno skutečně trochu moc :smt009

jayy

Příspěvek od jayy » 27 zář 2013, 18:38

máš pravdu je to veřejné fórum a ne každému se to líbí a taky to plně respektuji :-) Ono je to vlastně i dobře, aspoň je se o čem bavit :)) Jinak to sání neřešme, vzal jsem prostě to nejlepší co trh nabízí. Buď to bude při nejhorším stejné a nebo tam třeba něco přibude. Nicméně, to má aspoň dobrý zvuk ... za 12. tis :D

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 30 zář 2013, 07:42

libas ma urcite pravdu, bylo by skoda to tu nemit.
mugenem to jeste zvednes, (to zadni kridlo je poradna pecka) vahu to ma super, eibachem si tomu urcite taky pomohl a vyber sani si myslim, ze neni treba komentovat.
"klucí s vrakama" tam cpou fejkove houby z ebaye a kdyz jayy koupi neco poradneho tak vam to vadi :D

v aute jsem nejel ale slysel jsem popisovat jizdu od cloveka, ktery si to prisel vyzkouset. Nekolikrat zopakoval, ze papirove hodnoty vypadaji jinak nez samotna jizda. Rozhodne v tom neco bude :)

mne se to libi ;) urcite nam sem dej vedet az prijdou dalsi veci...

snad jen do priste klidne vetsi ty fotky, 500px sirka, to je jak nahled :)
93´Rx-7 FD

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 30 zář 2013, 11:49

Raději si tady budu číst poznatky a práci na tomto CR-Z než třeba nějaké Primery 96 kW nebo plno Civiců 1.4/1.5 (ať si to jistí lidi neberou špatně, ale já to tak vidím). Proto jsem jayyovi psal SZ na H-C, ať to dá i sem. Kdo proti tomu něco má, ať toto téma nečte. Taky nečtu pro mě nezajímavé topicy :wink: Ale to tady snad po 4 letech fungování fora nemusím stále papouškovat.

Kousmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kousmen » 30 zář 2013, 11:58

Nikdo proti tomu nic neřekl, takže fakt nemusíš. :D
Mě třeba zajímá jak to bude s úpravama. Vzhled nepočítám, tam už je to jasně jednoduchý - prostě všechno Mugen, kterej to auto pro mě dostává vzhledově o úroveň níž a křídlo o další tři úrovně. :lol: Ale každýmu se líbí něco jinýho, takže to bych neřešil. Jsem zvědavej spíš na tu funkční stránku věci.

RSteam

Příspěvek od RSteam » 30 zář 2013, 12:32

Super, daco noveho co tu este nebolo, pekne upravy a pokracuj dalej :smt023
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports

onsad

Příspěvek od onsad » 30 zář 2013, 20:50

Libas, jayy: Já to nemyslel špatně, určitě mě zajímá jak se vlastně hybrid ladí. :) Jen mi to prostě přijde protichůdný požadavek, úspora hybridu a vyladění. Nic víc. Samozřejmě pokračuj dál jak chceš. Auto je to hezké a komponenty také.

Poznámky o vraku apod. nebudu komentovat. :D

Poslední moje OT v tématu.
Nissan Primera 96 kW - sešrotováno
Suzuki Liana combi 1,6 76 kW

LJay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LJay » 01 říj 2013, 07:17

Auto máš moc pěkný a budu sledovat jak pokračuješ. CRZko se mi vždycky líbilo, ještě aby ne, když to vypadá jako větší Céro :) Být tam jiný motor, tak by to bylo moje ultimátní auto. Kombinaci sportovního hybridu sem ale nikdy moc nepochopil, příjde mi to tak trochu jako snaha vyrobit "dietní bůček". Paradoxní je, že kdyby se honda konečně odhodlala k přeplňování, vyhodila ty bláznivý baterie a elektromotor, tak to auto mohlo mít při normální jízdě hodně podobnou spotřebu a zároveň mohlo mít obrovský výkonový potenciál. Takhle je to spíš jen stylový vozítko (neber to prosím špatně).

To křídlo z Mugen kitu bych si asi rozmyslel, protože jeho funkčnost ve smyslu zvýšení přítlaku bude prakticky nulová a spíš to bude působit jako aerodynamická brzda.
Jo a ten kompresor co použil Mugen pro přepňování je od Rotexu.
www.jfperformance.cz

RedX

Příspěvek od RedX » 01 říj 2013, 11:00

CR-Z jsem viděl jezdit na Honday a překvapilo. Není to pomalé auto.

Zamčeno