jamal - Eagle Talon Tsi AWD

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

jamal

jamal - Eagle Talon Tsi AWD

Příspěvek od jamal » 18 led 2013, 23:32

Zdravím Vás,

jsem tu nový a taky bych Vám rád představil moje auto. Od r. 2009 jsem byl majitelem vozu Mitsubishi Eclipse GS a po 2,5 letech spokojeného ježdění jsem se rozhodl pro něco silnějšího. Jelikož jsem chtěl zůstat u Eclipse, tak rozhodování bylo razantně zúženo. Takže jsem hledal Eclipse GST nebo GSX. Na našem trhu se žádný nenacházely, tak jsem hledal na webech v Evropě. Jediné schopně vypadající kousky jsem našel v Holandsku a Polsku. Z Holandska mi odpověď nepřišla, tak jsem začal řešit platformu Eclipse GSX, a to Eagle Talon Tsi AWD z Varšavy. Z drtivé většiny jsem byl přesvědčován, abych byl opatrný na koupi auta z Polska, nebo abych to vůbec neřešil, ale auto jsem prostě chtěl, tak jsem do toho šel po hlavě.
Takže téměř před rokem jsme se vydali (já, přítelkyně coby super tlumočník :D a kamarád) směr Varšava s valníkem. Po příjezdu, jak už bývá zvykem, auto nevypadalo tak oslnivě jako na fotkách, ale majitel to komentoval tím, že auto stálo přes zimu a nic se na něm nedělalo. Ale po otevření kapoty a první projížďce se ve mně ten můj úžas z auta zase objevil. Takže zhruba po 2 hodinách debatování s majitelem a zkoumání auta jsme sepsali smlouvu, naložili auto a vydali se směr ČR.
Následující den začaly úpravy, kdy jsem si chtěl zanechat interiér z prvního eclipse, tak jsme se na to vrhli s kamarádem a ani nás nezajímalo, že jsme to dělali za teploty -10°C. Když byly interiéry přehozeny, tak jsem se postupně začal s autem seznamovat, zatímco první Eclipse byl už na inzertních webech.
Netrvalo dlouho a objevily se první problémy. Vlastně jeden jediný problém trvající do září 2012. Proč až do září? Jednoduše řečeno, auto bylo u lidí, kteří tvrdili, že ho dokažou opravit a jak šel čas, tak jsem zjistil, že opak je pravdou, takže po půl roce nic nedělaní na autě jsem dospěl k názoru, že tudy cesta nevede. (Ani nevím, proč jsem čekal tak dlouho. Asi oni lidé měli až moc velkou mou důvěru).
Problém spočíval v tom, že jsem prostě auto už nenastartoval, takže když jsem auto nechal odvézt ke kamarádovi, pro kterého jsou eclipse hračkou, měl ho do týdne opraveno. Problém byl v kompletní elektrice, která byla udělána laicky pomocí čokolád apod. Naštěstí už je vše v pořádku.
Nastal ovšem další problém, a to s přihlášením, který prozatím trvá dodnes, ale jak se říká, ledy už se hnuly. Zdlouhavé je to z toho důvodu, že auto pochází ze Spojených států, tzn. spousta nevyhovujících věcí na české silnice (dle silničního zákona samozřejmě), absence vyraženého VIN a navíc kontrola, jestli auto není kradené a jestli bylo řádně zaplacené clo při dovozu ze států. Dalším nenápadným problémem je to, že české úřady značku Eagle vůbec neregistrují, tudíž společnost Mitsubishi musí vydat nějaké potvrzení nebo nevím, jak to nazvat, že Eagle Talon je platformou Mitsubishi Eclipse. No a teď něco málo k autu:

Eagle Talon Tsi AWD
2.0, rok výroby 1995

Motor
- 4G63T
- TD06SL2-20G turbo
- Vačky HKS 272
- Rozvodový řemen GReddy Kevlar
- 3-vrstvé těsnění hlavy COMETIC
- 560cc vstřiky MR EVO9
- palivové čerpadlo Walbro 255
- NGK svíčky
- Oil catch tank

Sání a výfuk
- Větší intercooler
- BOV GReddy type S
- 3-palcový výfuk
- Vzduchový filtr K & N

Převodovka
Jacks transmission - stage 3.0 HD

Kola a brzdy
- nastavitelné tlumiče KONI
- H & R pružiny -40 mm
- Brzdy Brembo z EVO 9
- Enkei kola 17 "

Elektronika
- "piggy back" EcuMaster
- budíky Boost, AFR, EGT, tlak a teplota oleje
- turbotimer HKS

Na autě jsou použity nárazníky z faceliftové verze Mitsubishi Eclipse. Výkon podle polské brzdy byl naměřen 364 HP a točivý moment 470Nm.
Závěrem bych řekl, že to je asi moje první a zároveň poslední auto, pro které jsem se vydal sám na vlastní pěst. Je to kvůli tomu přihlašování na české doklady. Myslím, že je mnohem jednodušší nechat si to zařídit u firem, které auta ze zahraničí dovážejí. A na obhajobu Poláků musím říct, že majitel mi ve všem vychází vstříc a kdykoli potřebuju s něčím pomoct, pokaždé se ozve.
Přílohy
13072011242.jpg
Po koupi.
02032012142.jpg
Interier z původního eclipse.
02032012143.jpg
Eagle Talon Tsi AWD

jamal

Re: jamal - Eagle Talon Tsi AWD

Příspěvek od jamal » 18 led 2013, 23:35

Nějaký další fotky.
Přílohy
eagle_talon_evo_td06vstd05_3328.jpg
Brzda
twins.jpg
Nynější a původní
img_0704_2237.jpg
Enkei 17"
Eagle Talon Tsi AWD

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 18 led 2013, 23:53

hmm lahudka! libi se mi moc.. ty kola jsou paradni

vitej ;)
93´Rx-7 FD

jamal

Příspěvek od jamal » 18 led 2013, 23:58

Díky za pozitivní ohlas a taky za přivítání :)
Eagle Talon Tsi AWD

Awatar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Awatar » 19 led 2013, 00:53

Tenhle oturbenej AWD Eclipse je pecka, pevné nervy v boji s úřady, výsledek bude určitě stát za to. Jenom mi trochu vzadu chybí křídlo, ale to je možná věc zvyku.
SIDEWAYS.cz
S15 - JDM
@awatardk

jamal

Příspěvek od jamal » 19 led 2013, 01:11

S těmi úřady to snad nějak půjde. Jak jsem psal, ledy už se trošku hnuly a momentálně čekám jen na to vyjádření z Mitsu. Ale to čekání je fakt ubíjející. Co se týče křídla, tak když jsem auto kupoval, tak na něm bylo original z Talona, který je příšerný (3.fotka). Zvykl jsem si na eclipse bez křídla a tak zůstane (zatím). Kdybych si to do budoucna rozmyslel, tak mám k dispozici faceliftový křídlo. :)
Eagle Talon Tsi AWD

theodorik

Příspěvek od theodorik » 19 led 2013, 09:26

tak toto je paráda! asi by bylo jednodušší to postavit na papíry toho červeného Eclipse a byl by klid, každopádně držím palce v boji s byrokracií, snad to nějak dopadně :wink:
Mazda MX-3 V6 prodáno...
Mazda MX-5 1,8 NBFL

jamal

Příspěvek od jamal » 19 led 2013, 10:08

Toho cervenyho jsem musel prodat, ale mel jsem si sehnat jiny doklady, to je fakt. To uz bych asi davno jezdil. A diky ;)
Eagle Talon Tsi AWD

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 19 led 2013, 10:40

pěknej kousek :) pokud se ti v mitsu budou cukat, tak je mám v baráku nademnou :wink: pokud to teda řešíš přes import
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

RiCi

Příspěvek od RiCi » 19 led 2013, 19:37

Hezky sepsáno!
Jestli se dobře dívám,tak navýšení výkonu je cca 150hp a 180Nm oproti sérii?
To není zrovna málo :smt112

jamal

Příspěvek od jamal » 19 led 2013, 20:25

Jojo, výkon v sérii je cca 210-220hp. To auto bylo dělaný u jedné firmy ve Varšavě a docela si na tom mákli, akorát tu elektriku zanedbali. No málo to fakt není, i pro mě samotnýho to bude docela skok, ten červenej měl 107kW. :D
Eagle Talon Tsi AWD

Trautenberg
Takumi Fujiwara

Příspěvek od Trautenberg » 19 led 2013, 20:53

Asi bych to nepoznal od Eclipse :D Ani jsem nevěděl že něco takovýho existuje :D Ale vypadá to pěkně a ty brzdy jsou super !
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever
Obrázek

jamal

Příspěvek od jamal » 19 led 2013, 21:06

Díky :) .. Je to totéž jako Opel a britský Vauxhall. Rozdíl je pouze ve znaku automobilky :)
Eagle Talon Tsi AWD

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 19 led 2013, 21:14

Tak tohle auto musim nekdy videt B-) Eclipse se mi vzdycky libil, ale ty FWD co jsou tady stoji za backoru... Tohle je ovsem jina liga :twisted:
Koukam, ze jsi z Prerova, takze na jare musime neco spachat B-)
A vitej :wink:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

jamal

Příspěvek od jamal » 19 led 2013, 21:20

S radostí můžeme něco spáchat a klidně i tady, ale bude to ovšem záviset na rychlosti Mitsubishi a jestli vše bez problému přihlásím. Zatím nevím, jak dlouho to bude trvat, v podstatě nevím nic k průběhu přihlašování a jen čekám a doufám, že vše dobře dopadne, ale jakmile to bude na značkách, tak budou nový fotky a napíšu to sem. A za přivítání díky :)
Eagle Talon Tsi AWD

Trinom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom » 20 led 2013, 12:18

Můžeš mi popsat (třeba do SZ) co přesně máš za problém s přihlášením? U auta dovezeného ze státu EU tyhle problémy vznikat nesmějí. VINko vyrazit není problém, stačí zajít se žádostí na STK, kde to umí a tohle donést úředníkovi. Stojí to asi pětikilo. Osvětlení předpokládám, že máš přestavěné na evropu a na vše ostatní bys měl dostat výjimky bez jediného problému.
ObrázekObrázekObrázek
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax. Člověka žene vpřed kritika, ne pochlebování.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."

jamal

Příspěvek od jamal » 20 led 2013, 14:10

Napsal jsem do SZ ;)
Eagle Talon Tsi AWD

petan_250

Příspěvek od petan_250 » 20 led 2013, 18:16

Tohle vozitko jsem mel cest videt na zivo jen jednou, jinak si jej pamauji max z FaF (nic proti :) ). Pevne nervy s byrokraty a at dobre slouzi :)
Kdo je za nami? Kdo je pred nami? Tyto otazky blednou ve srovnani, kdo je v nas .... ?
Obrázek

jamal

Příspěvek od jamal » 20 led 2013, 19:00

Ve F&F to bylo asi poprvé, kdy mě to uchvátilo :D Nicméně s odstupem času se mi to auto ve filmu zhnusilo. Navíc tam ani nebyl motor 4g63. :D Jinak díky :)
Eagle Talon Tsi AWD

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin » 20 led 2013, 19:25

Paradni a stylovy auto se smysluplnyma upravama a spravnym motorem :smt023 :)
Tak drzim pesti at se urednicina zadari, abychom to auto mohli nekde videt.
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D

jamal

Příspěvek od jamal » 20 led 2013, 19:36

Díky moc ;) taky doufám, že se někde budu moct ukázat a vidět Vaše auta, snad to bude už letos z jara :D
Eagle Talon Tsi AWD

Soutik

Příspěvek od Soutik » 20 led 2013, 20:13

Eclipse mám hodně v oblibě, po stránce designu se mi moc líbí! :) Navíc s touhle motorizací a úpravami je to bomba! :) Doufám že ho letos uvidím naživo a dostane se mi před objektiv! :) Ještě bych málem zapomněl... Super kola! :)

jamal

Příspěvek od jamal » 20 led 2013, 20:21

Budu rád, když ho pak objevím v nějakým tvým fotoalbu :) Ale jak už je napsáno výš, bude záležet na našich byrokratech, ale když už to auto mám, tak po těch cestách tady jezdit bude, ať to stojí, co to stojí :)) a jinak díky!
Eagle Talon Tsi AWD

Soutik

Příspěvek od Soutik » 20 led 2013, 20:59

Jo, přeju hodně štěstí a v případě místních úřadů i velkou trpělivost! :)

Pawson

Příspěvek od Pawson » 20 led 2013, 21:32

Nádherný kousek, miluji tyhle starý bestie :smt003 Krásné tvary, poctivé materiály a výroba ještě... Opatruj ho a pečuj o něj :) DOufám, že zavítáš na sraz, byly by luxusní fotky :smt007
Sold: Honda Prelude H22A JDM VTEC 200+hp, weight 1060kg
Now: Citroen C2 VTS, brutal žabrožroutích 92kw, Federal RS-R, KONI fáhrwerk...

Odpovědět