jsem tu nový a taky bych Vám rád představil moje auto. Od r. 2009 jsem byl majitelem vozu Mitsubishi Eclipse GS a po 2,5 letech spokojeného ježdění jsem se rozhodl pro něco silnějšího. Jelikož jsem chtěl zůstat u Eclipse, tak rozhodování bylo razantně zúženo. Takže jsem hledal Eclipse GST nebo GSX. Na našem trhu se žádný nenacházely, tak jsem hledal na webech v Evropě. Jediné schopně vypadající kousky jsem našel v Holandsku a Polsku. Z Holandska mi odpověď nepřišla, tak jsem začal řešit platformu Eclipse GSX, a to Eagle Talon Tsi AWD z Varšavy. Z drtivé většiny jsem byl přesvědčován, abych byl opatrný na koupi auta z Polska, nebo abych to vůbec neřešil, ale auto jsem prostě chtěl, tak jsem do toho šel po hlavě.
Takže téměř před rokem jsme se vydali (já, přítelkyně coby super tlumočník
Následující den začaly úpravy, kdy jsem si chtěl zanechat interiér z prvního eclipse, tak jsme se na to vrhli s kamarádem a ani nás nezajímalo, že jsme to dělali za teploty -10°C. Když byly interiéry přehozeny, tak jsem se postupně začal s autem seznamovat, zatímco první Eclipse byl už na inzertních webech.
Netrvalo dlouho a objevily se první problémy. Vlastně jeden jediný problém trvající do září 2012. Proč až do září? Jednoduše řečeno, auto bylo u lidí, kteří tvrdili, že ho dokažou opravit a jak šel čas, tak jsem zjistil, že opak je pravdou, takže po půl roce nic nedělaní na autě jsem dospěl k názoru, že tudy cesta nevede. (Ani nevím, proč jsem čekal tak dlouho. Asi oni lidé měli až moc velkou mou důvěru).
Problém spočíval v tom, že jsem prostě auto už nenastartoval, takže když jsem auto nechal odvézt ke kamarádovi, pro kterého jsou eclipse hračkou, měl ho do týdne opraveno. Problém byl v kompletní elektrice, která byla udělána laicky pomocí čokolád apod. Naštěstí už je vše v pořádku.
Nastal ovšem další problém, a to s přihlášením, který prozatím trvá dodnes, ale jak se říká, ledy už se hnuly. Zdlouhavé je to z toho důvodu, že auto pochází ze Spojených států, tzn. spousta nevyhovujících věcí na české silnice (dle silničního zákona samozřejmě), absence vyraženého VIN a navíc kontrola, jestli auto není kradené a jestli bylo řádně zaplacené clo při dovozu ze států. Dalším nenápadným problémem je to, že české úřady značku Eagle vůbec neregistrují, tudíž společnost Mitsubishi musí vydat nějaké potvrzení nebo nevím, jak to nazvat, že Eagle Talon je platformou Mitsubishi Eclipse. No a teď něco málo k autu:
Eagle Talon Tsi AWD
2.0, rok výroby 1995
Motor
- 4G63T
- TD06SL2-20G turbo
- Vačky HKS 272
- Rozvodový řemen GReddy Kevlar
- 3-vrstvé těsnění hlavy COMETIC
- 560cc vstřiky MR EVO9
- palivové čerpadlo Walbro 255
- NGK svíčky
- Oil catch tank
Sání a výfuk
- Větší intercooler
- BOV GReddy type S
- 3-palcový výfuk
- Vzduchový filtr K & N
Převodovka
Jacks transmission - stage 3.0 HD
Kola a brzdy
- nastavitelné tlumiče KONI
- H & R pružiny -40 mm
- Brzdy Brembo z EVO 9
- Enkei kola 17 "
Elektronika
- "piggy back" EcuMaster
- budíky Boost, AFR, EGT, tlak a teplota oleje
- turbotimer HKS
Na autě jsou použity nárazníky z faceliftové verze Mitsubishi Eclipse. Výkon podle polské brzdy byl naměřen 364 HP a točivý moment 470Nm.
Závěrem bych řekl, že to je asi moje první a zároveň poslední auto, pro které jsem se vydal sám na vlastní pěst. Je to kvůli tomu přihlašování na české doklady. Myslím, že je mnohem jednodušší nechat si to zařídit u firem, které auta ze zahraničí dovážejí. A na obhajobu Poláků musím říct, že majitel mi ve všem vychází vstříc a kdykoli potřebuju s něčím pomoct, pokaždé se ozve.