zdravím všechny
takže jak začít?

Vlastním Hondu Civic VTi (EG6) už od 2.Srpna 2008 toto auto byl můj sen, ale jak sem se k němu vlastně dostal... můj příběh začal už na střední škole v prvním ročníku když se nás jeden učitel zeptal jaké by se nám líbilo auto. Každý z kamarádů hned chrlil BMW řady 3, 5, 7, VW atd. samé takové velké koráby, bylo to v 16ti letech takže člověk ještě ani pořádně nevěděl, ale už nějaký ten pátek jsem hrál na PS1 hru Gran Turismo2 a tam se mi dost líbili Japan cars např. Různé Hondy, Nissany, Toyoty ale vraťme se zpět já se tenkrát ve škole zdržel hlasování a jen poslouchal a pak když se spolužáci vykecali tak učitel povídá a co třeba nějaká Honda takové malé kupátko CRX malé auto, skvělý motor, nízká spotřeba a to jsem tenkrát ještě ani pořádně nevěděl jak CRX vypadá, tak jsem se začal víc zajímat o značku Honda koupil jsem si svůj první časopis Autosport a Tuning a tam v inzerátech uviděl CRX, řekl jsem si hm docela pěkné auto ale líbilo by se mi něco novějšího kulatějšího a pak to přišlo jeden kamarád co byl starší o dva roky než já chodil na stejný učňák a jak vylezl tak taky chvíli jezdil škůdkou a potom si koupil Civic 5g hatch a motorem 1,3l tak poté jsem začal hledat v inzerátech Civica 5g hatch a to bylo jasné můj sen jenže ty ceny byly šílené za auto s 1,3l motorem chtěli 90 tis. atd. a pak když sem zjistil co vše se do ní montovalo za motorizace nejsilnější 1,6l VTi 160 koní to byla jasná volba jasný sen. jenže ceny 190 - 250 tis. kč a to jsem si tenkrát řekl že tohle bude zase asi jeden z nesplnitelných snů

no a tak to šlo dále pořád jsem zjišťoval více a více informací o Hondách, potom jsme si udělali vě škole řidičák a začal jsem jezdit napřed Škodou 105 L užovkou vždy půjčenou od rodičů, ale v mém srdci a mysli stále byla Honda Civic VTi 5g s motorem 1,6l 160 koní.
pak jsem začal vídávat skoro každý den odpoledne po práci projížděť kolem našeho přes vesnici stříbrnou hondu Civic 5g Hatch moc se mi líbila na první pohled a skoro každý den jsem čekal v odpoledních hodinách až zase pojede abych se pokochal jednou dokonce zastavil přímo před naším domem a telefonoval tak to bylo něco pro mě hned jsem špizoval kolem a okukoval ještě jsme si tenkrát s bráchou dělali srandu hele co když je to VTi a třeba ho chce prodat a možná za něj bude chtít jen 50 tis. takhle mě brácha hecoval tak moc jsem po té hondě toužil že jednoho dne když jel zase kolem jsem ho zastavil byl to taky mladý kluk jen o trochu starší než já tak jsme dali řeč začal jsem se vyptávat jaký je v tom motor, rok výroby atd. dozvěděl jsem se že tam je 1,5l VTEC-E a pak jsem mu řekl že něco takového sháním sic 1,6l VTi a to prý se mu taky líbí ale jsou dost drahé no nakonec z něj vylezlo že o prodeji už uvažoval že potřebuje peníze na barák a tak jsme se tenkrát domluvili že jak seženu peníze tak ho koupím cena byla 50 tis.

viz. pár řádků výš bylo to legrační když řekl že za něj chce 50 vzpoměl jsem si hned na bráchu.
za nedlouho jsem měl peníze půjčené od rodičů ale to nevadí i tak jsem si toho auta potom vážil jako bych ho sám zaplatil. no domluvili jsme se a jednoho krásného rána jsem si jel pro své auto, borec bydlel nedaleko takže pohoda. pamatuju si jak sem byl tenkrát nervózní bylo to strašné jel sem si konečně pro své vlastní auto a jak se mi klepali ruce když jsem mu dával peníze

a pak už jsem odjížděl v Hondě. toto auto jsem měl 2,5 roku ale stále jsem toužil po tom vysněném VTi a pořád čekoval inzeráty ceny šli dost dolů už se pohybovali jen kolem 130 tis. řekl jsem si bezva měl jsem nějaké prachy a zbytek bych si vzal půjčku jsem si řekl, tak sem začal shánět VTi zase v ruzných inzerátech v tuningových časopisech v profitu v anonci atd. prohlížel jsem doma starší tuning časáky byl sice starý 1,5 roku

ale to je fuk žádné VTi tam v inzerci nebylo ale za to tam byla krásná 1,3l červená, bílé kola řekl jsem si už ani nevim proč jen tak ze srandy zkusim zavolat a zeptat se jestli ještě je. rok a půl starý časopis, takže asi chápete

telefon zvedl po hlase maldý kluk a řekl že 1,3 už dávno nemá prý jediné co vlastní je Civic 5g hatch VTi nedokážu popsat co se ve mě v tu chvíli odehrálo

samozřejmě hned jsem se začal vyptávat jestli není na prodej atd. no chvíli jsme spolu mluvili a pak jsme si dlouho smskovali posílal mi fotky řekl že jo že ji prodá tak jsem se o autě dozvěděl skoro vše co jsem potřeboval a 2.Srpna 2008 jsem si jel do Železnice v Čechách u Jičína pro auto. bez toho aniž bych ho viděl, pouze z fotek.
bylo koupené nové v ČR v Praze, prní majitel měl 69 let, druhý 63 a ten třetí maldý kluk od kterého jsem to koupil měl 24.
najeto mělo 153 600 km, v seriovém stavu na tom si ten maldík zakládal prý seriovka je best a opravdu to tak je já jsem stejného názoru. měla 15" disky Aluett, čirou přední optiku angel eyes jinak naprosto v serii. byl jsem jí ohromen na první pohled a hned bylo jasné že to auto je moje už i podle čísla 23 co vozil za zadním oknem to je taky jeden příběh, číslo 23 mě doprovází celý život takže to bylo jasné

ale to je taky na delší vyprávění to třeba někde na srazu
info o autě: Honda Civic VTi (EG6)
rok výroby: 1993
motor: 1,6l DOHC VTEC
typ motoru: B16A2
výkon: 160 koní při 7600 ot/min.
krouťák: 150 nm
0-100 km/h: 6,9 s.
maximálka: nezjištěno

karoserie: 3 dveřový hatchback
barva: červená R-81
úpravy: moc toho není zatím žádné performance díly ale to přijde
carbon křídlo Spoon Sports style
reservoir tank cover Spoon Sports
hlavice řadící páky Alu Spoon Sports
cooling plate Spoon Sports
přední mlhovky žluté JDM
oranžové blinkry
carbon spark plug cover
chystané úpravy: koncový díl výfuku Spoon Sports N1
nové alu disky Rota RB 15", stávající - origo VTi 15"
tuhostně stavitelný podvozek asi Kayaba
přední lip Spoon Sports carbon
kryty mlhovek carbon
to je zatím asi tak vše co jsem vám chtěl říct ale když se tak na to dívám pochybuju že to bude někdo číst celé

posléze sem doplním fotky jen co přijdu na to jak se sem vkládají

tak tady nějaké foto:
http://imageshack.us/photo/my-images/708/dsc0753e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... kjezd.jpg/
http://imageshack.us/g/713/dsc8606z.jpg/