po delší době co to tu sleduji sem taky přidám svůj poklad a konečně splním slib ...
Jde o Mazdu MX-5 NA 1.8l 131k, rok 1997, barva BRG, dovoz z Německa. Stav víceméně seriový až na coilovery od TA Technic (stejné jako Raceland a jim podobný lowend), které byly už při koupi. Prvně jsem byl rozhodnutej, že půjdou okamžitě pryč, ale začínají mě čím dál víc přesvědčovat a nějakou dobu je ještě nechám. Do budoucna z technických úprav zvažuju podvozkový kit z flyingmiata, "drobnost" od Kaaz a kvalitnější destičky od EBC, v interieru je nejvíc do očí bijící volant o průměru planety, sedačky s nevalným bočním vedením a absence rollbaru ... přeju si dlouhou zimu v roce 2012
Asi nemá cenu popisovat zábavnost miaty o které byly popsány stohy papírů i webových stránek, snad jen, že mně to auto od prvního momentu chytlo a vykouzlilo na tváři úsměv, kterej trvá dodnes při každé jízdě. Jsem milovník anglických lightweight strojů a Chapmanovi filozofie, tak jsem rád, že můžu mít tenhle roadster s anglickými (potažmo americkými) kořeny v JDM kabátu s patřičnou spolehlivostí.
Několik fotek po přivezení s hardtopem:
bez střechy a jedna se softtopem
a uklizenej motor