Mazda 323F GTV6
2,5V6(swap) 24V cca 185HP
1996
vlastním: 3,5roku
Mazda 323GTX
1,8 16v turbo 4x4 VLDS cca 190HP
r.v. 1990
vlastním: 1rok
nějaké fotky co to je zač:
323F

GTX

ta 323F se mnou měla trochu těžší život. Každou chvíli rozebraná, několikrát venku motor. Místo původního 2,0 tam nakonec šel 2,5 + komplet předělaná elektrika. Pak znovu ven a dělal jsem GO. Snažil jsem se celé auto uvést do co nejlepšího stavu, měnily se všechny věci na podvozku, brzdách, v interieru. Asi před rokem jsem to ale kvůli zjištěné závažné korozi vzdal a auto stavím od nuly komplet znova. Nechal jsem si jen motor, kapotu, přední nárazník a skelet karoserie. Zbytek věcí šel pryč. Kastli jsem vyvařil a auto skládám z nových dílů, v případě plechařiny vybírám co nejzachovalejší díly z jiných aut. Zelený interier se komplet vyhodil a bude černý v kombinaci alcantara / kůže. Na podvozku bude Kyb gasXcell tlumiče a H&R pružiny, Velké 320mm brzdy, Vše na polyuretanech. Kastle bude v bílém laku.
S autem jsem, co se týče koncepce hodně spokojený - 5dveř, tvary kupé, bezrámová okna ve dveřích, od výroby sportovní podvozek (jen u verzí V6). Motor je obvykle problematický - sehnat V6ku v slušném stavu už dnes skoro nejde. Ale pokud se podaří, nebo zgenerálkuje, tak je výborný. Tichý, vyvážený, rád se nechá vytáčet. 2,5L táhne od nízkých otáček, 2,0L se musí trochu honit, ale svezení je pěkné s oběma. Spotřeba 8-10 průměr při normální rychlejší jízdě. Město cca 12.
Výbava je max co šla - 4x el. okna, el zrcátka s výhřevem, el. šíbr, ABS, ostřik světel, 4x kotoučové brzdy, Rozpěra mezi tlumiči, výškově polohovatelná sedadla a volant, centrál, klima (ta není zatím v provozu).
z provedených úprav - EBC brzdy, Goodridge panceřované hadice, audio, xenony, volant z BMW M3, upravené budíky, světla.. pak motor - vše co šlo - písty , ojnice, snížené, vyleštěné hlavy, slícované kanály, sedla ventilů, kit sání, laděné nerez. svody, odlehčená řemenice kliky se změněným převodem, lehčí setrvačník, sport. spojková sada s EBC lamelou, upravené spouštění VRIS systému, Oil catch tank, sportovní slim ventilátory, 11mm svíčkové kabely KerNelson, NGK iridium svíčky, Velká externí cívka MSD, Externí ignition modul z Jaguaru V12 - místo původního rozdělovače, Engine damper pro snížení náklonu motoru při akceleraci... našlo by se toho ještě dost asi
pár fotek za dobu co ji mám:
původní stav po koupi (zepředu jsem ji ani nefotil, žádná sláva to nebyla. Chyběl origo spojler a světlo každé jiné...)
pak se sehnaly díly a začlo se na tom dělat (rok 2007)
Bylo potřeba některé zásadní věci typu KO zadní brzdy, tlumiče, stabilizátory
rok 2008 - chtělo by to víc koníků, začala anabáze s motorem. koupil jsem údajně v dobrém stavu motor 2,5V6 (Ford Probe / Mazda MX6 / Xedos)
a začl vymýšlet jak ho tam dostat. Mechanicky to problém nebyl, ale pár týdnů jsem si hrál s kabeláží a až po půl roce to po sehnání jiné ECU z USA začlo jezdit na plný výkon.
asi rok jsem s tím jezdil ovšem postupně mi bylo jasné že mě prodejce pěkně ojebal a motor je vpodstatě na odpis - litr oleje na 600km, při plném plynu to cukalo a dusilo se..
takže jsem začal shánět jednotlivé díly motoru, co šlo tak nové a pomalu upravoval, čistil, chystal, skládal..
Auto šlo opět pod kudlu a poskládal se nový motor
Taky přibyly kola a něco v interieru
tohle je už rok 2009 (foceno na Dušné)
výlet do Bosny
loni jsem auto teda rozebral a aktuálně je ve výstavbě

a nějaké volovinky co na auto přijdou

pak to snad bude vypadat nějak takhle (photoshop)

To je pro dnešek všechno. Příběh Druhé Mazdičky tu přidám později.
Jinak co se Mazd týče, tak tohle jsou sice moje hlavní vozidla, ale postupem času se toho nasbíralo více. Takže jsem si s kolegou pronajal garáže a máme takovou "dílničku". Taky bych chtěl říct že rozhodně nejsem žádný mechanik, jen nadšený samouk a toto je mé první auto. Takže žádná profi dílna a to co dělám na cizích autech, případně díly které prodávám beru jak přivýdělek ke studiu (a každému je asi zřejmé kde skončí)

Ještě bych dodal že jsem z Rožnova pod Radhoštěm (garáž máme v Karlovicích) kdyby byl nějaký srázek/šlo se někam pokecat atd, klidně bych dojel
případně kdyby někdo sháněl díly na Mazdu