Blesk666_Almera GTI (ex Bono83)
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Blesk666_Almera GTI (ex Bono83)
Konecne
gratuluji ted uz jen poradne naladit
Nissan Sunny SR20VE inside
kto ti robil swap? motor si zohnal kde? daj nejake podrobnejsie info ak mozes, mam v plane nieco podobne 
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
- BMarcellus
To je pech mít to hotový začátkem zimy
Ale hlavně že to už máš vcajku a teď se jen těšit na pořádný svezení

Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

tuto upravu som uz viac menej planoval na buducu sezonu. necakal som ze bude tak dlho vcelku dobre pocasie. Prehodit motor nie je take zlozite ked to robi dobry mechanik ktory ma na to vybavenie aj prax (robil to Serzino normalne na oficialnu zakazku v Nissane). Je tam par veci co treba vyriesit - upravit drziak sacieho manifoldu aby sa tam vliezol DE starter, upravit drziaky kabelaze, upravit jeden uchyt rozdelovaca, plus sa tam prehadzovalo z DE - duralove remenice (pri tom sa dali nove origo gufera na kluku), rozdelovac (novy OEM), Alternator (novy OEM), olejova vana (nova OEM). Toto cele zabralo 12hodin prace cisteho casu. Chvilu trvalo ozivenie ECU - posielal som ju do Australie priamo do Nistune na napajkovanie a ozivenie a kontrolu funkcie. Teraz uz to ale vie robit aj tu na Slovensku Rady. V manuale nebolo spravne popisane zapojenie dvoch jumperov kedze v Australii nepoznali ECU s oznacenim 14NXXX
swap robil dlhorocny mechanik v Nissane (Autopolis), motor mam cez Jagyho dovezeny. Pripravu som si robil sam (co vsetko treba, kalkulacia rozpoctu, ako zapojit spinanie vaciek cez switch a zapojenie wideband lambdy s kontrolerom), samotne zapojenie switcha a WB lambdy mi pomahal urobit kamarat Bono83, ECU mam Nistune a ladit ju bude Raddy. Ostatne upravy mam v popise na zaciatku temy. Co konkretne ta zaujima sa kludne pytaj, ak chces aj cez sukromnu postu ak je toho viac.pexo píše:kto ti robil swap? motor si zohnal kde? daj nejake podrobnejsie info ak mozes, mam v plane nieco podobne
po dlhsom hladani sa konecne objavilo co som chcel - Recaro Speed v neposkodenom stave tak som nevahal a zakupil ich

preco som ich chcel?
1.zachovat komfort a sucastne co najlepsie mozne vedenie tela
2.co najnizssia hmotnost (maju 13,9kg - ine Recara maju od 17kg vyssie)
3.su sklapatelne
4.maju prevleky na 3 a 4 bod pasy
5.su to origo Recaro...

preco som ich chcel?
1.zachovat komfort a sucastne co najlepsie mozne vedenie tela
2.co najnizssia hmotnost (maju 13,9kg - ine Recara maju od 17kg vyssie)
3.su sklapatelne
4.maju prevleky na 3 a 4 bod pasy
5.su to origo Recaro...
Blesk666: uz som chvalil na Nissanclub-e... paradna volba, uz sa tesim ked ich budes mat v aute - na vysledny efekt
. Pekne napredujes, gratulujem...
Super sedačky, taky po nich koukám 
- BMarcellus
Výborný a vhodnější než úplný skořápky.Taky tvarem sedí k autu z 90tých let 
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno

BMarcelus:si to myslim vystihol. Moja snaha je z toho urobit na jednej strane co najefektivnejsi hot hatch co najblizssi verzii VZR a teda na druhej strane zachovat povodny raz auta z 90tych rokov.
Vcera sa mi podarilo konecne nainstalovat AEM WB labmbdu s budikom tak ako som chcel. Pre tych co to niekedy budu robit nech vedia ze napajanie WB lambdy moze sposobovat take velke rusenie ze bude generovat "falosne" spinanie switchu pre vacky, plus je bezne ze rusi dost pocutelne audio. Urobil som preto samostatny obvod, spinany AAC napajanim (spinane napajanie spinackou) a cez nainstalovane rele pripoji priamo obvod od baterky. Kto bude pri tom potrebovat poradit nech napise.
Na spinanie som pouzil tento typ rele:
http://www.autoomega.sk/i...az=detail&hlzaradenie=1&c=

Na spinanie som pouzil tento typ rele:
http://www.autoomega.sk/i...az=detail&hlzaradenie=1&c=

Auto je uz nejaku dobu odladene
ale az dnes konecne aj odbrzdene: 207hp/7130ot za min. a 215Nm/6090ot za min.
Video z brzdy:
N15GTI SR20VE inside: http://youtu.be/1ZKkVypxjHo
ale az dnes konecne aj odbrzdene: 207hp/7130ot za min. a 215Nm/6090ot za min.
Video z brzdy:
N15GTI SR20VE inside: http://youtu.be/1ZKkVypxjHo
Vilo, gratulujem, parada...
kedze mam uz nejaku dobu objednany novy Megan RS cup (ako inak s Recarami) tak som sa rozhodol a tento weekend predal NIsanka (Nismosprinterovi) do CR. verim ze si ho bude uzivat aspon ako ja.