MAZDY MPS - general
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: MAZDY MPS - general
Budu nechávat dělat nálepky Culture MPS pro jednoho člena,tak kdyby měl někdo zájem dejte vědět.
http://www.mazdaclub.cz/vozidlo/mazda-6 ... sni-knizka
http://www.sportovnivozy.cz/74171-mazda-6-mps
Chtěl bych vidět ten chip na 248kW za 7 litrů.
A sotva to uvedl do funkčního stavu, tak to prodává.
http://www.sportovnivozy.cz/74171-mazda-6-mps
Chtěl bych vidět ten chip na 248kW za 7 litrů.
No k tomu není co napsat 
V tom servise autopia sme nic nezistili. Na obd si napojil diagnostiku a isli sme jazdit po okoli a ani raz mi to nespravilo problem - nestrihlo privod paliva. Myslel som si ze sa to nejako zazracne same opravilo. Ale samozrejme na druhy den mi to spravilo znova. Takze teraz to robi zriedkavo, a zcela nahodne. Dohodol som sa ale znova s Profituningom ze mi to spravi. Vraj staci posunut hranicu tej ochrany motora pred overboostom. Zrejme obcas boost dosiahne nejaku spicku, ktora prekroci ten limiter a preto sa to obcas strihne. Dufam ze to pomoze. Idem tam buduci tyzden.
V autopii mi spominali ze Motul 300V by sa mal menit maximalne kazdych 5000 km. Aky je na toto vas nazor?
Riesili sme aj upravy do buducna. Ponukal mi napriklad kotuce DBA a platnicky nejake keramicke, uz som zabudol znacku.
Tlmice Tein. Vela veci oznacil za zle. Neviem kde je pravda. Potom to tu asi budem riesit aj s vami, aby som zas nekupil nejaku blbost.
Ake brzdy mate vy?
PS: mne sa zacala odliepat zadna nalepka. Tak by som zobral jednu bielu s mojim nickom pre istotu, ak mozes Miky.
Vdaka
V autopii mi spominali ze Motul 300V by sa mal menit maximalne kazdych 5000 km. Aky je na toto vas nazor?
Riesili sme aj upravy do buducna. Ponukal mi napriklad kotuce DBA a platnicky nejake keramicke, uz som zabudol znacku.
Tlmice Tein. Vela veci oznacil za zle. Neviem kde je pravda. Potom to tu asi budem riesit aj s vami, aby som zas nekupil nejaku blbost.
Ake brzdy mate vy?
PS: mne sa zacala odliepat zadna nalepka. Tak by som zobral jednu bielu s mojim nickom pre istotu, ak mozes Miky.
Vdaka
Držím palce ať ti to už jezdí jak má.Jinak poslední možnost Varšava oni jsou tak o dva kroky napřed,koukni jak už ladí SkyAktivy: http://www.disi-tune.pl/
Brzdy na MPS 3 má jiné Adrian EBC ,taky Slovák a má bílou jako ty
.Vím ,že je chválil jen si nebyl jistý jestli za 700eur se to oplatilo.
Adrian má rok 2012 a má nejeto 170tis a na oem tlumičích mu naměřili rozdíl 6-8%,asi nebudou tak špatné.
S nálepkou na tebe myslím
Brzdy na MPS 3 má jiné Adrian EBC ,taky Slovák a má bílou jako ty
Adrian má rok 2012 a má nejeto 170tis a na oem tlumičích mu naměřili rozdíl 6-8%,asi nebudou tak špatné.
S nálepkou na tebe myslím
S Adrianom som si písal pár správ. To už toľko najazdil?! Už ho nevídavam v Trnave, neviem, možno býva v zahraničí.
Vo štvrtok idem s autom do Profituningu, malo by stačiť iba zdvihnúť hranicu maximálneho boostu, kedy motor spusti ochranu pred pretlakovaním a teda strihne palivo. Keď to zdvihnú, tak by sa už nemal diať tento problém.
Chcel som sa ešte spýtať jednu vec - plánujem vymeniť silentbloky na nápravách. Jeden kamarát predáva podvozky a pýta sa ma či má druhá generácia 3 MPS rovnaký podvozok ako prvá generácia. Lebo vraj tam má v zozname iba silentbloky na prvú generáciu.
Vdaka za radu.
Vo štvrtok idem s autom do Profituningu, malo by stačiť iba zdvihnúť hranicu maximálneho boostu, kedy motor spusti ochranu pred pretlakovaním a teda strihne palivo. Keď to zdvihnú, tak by sa už nemal diať tento problém.
Chcel som sa ešte spýtať jednu vec - plánujem vymeniť silentbloky na nápravách. Jeden kamarát predáva podvozky a pýta sa ma či má druhá generácia 3 MPS rovnaký podvozok ako prvá generácia. Lebo vraj tam má v zozname iba silentbloky na prvú generáciu.
Vdaka za radu.
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Podle katalogu ty nápravy mezi generacema vypadaj trochu jinak, ale rozměr siláčů by musel někdo přeměřit.
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
A viete odporucit kde ich teda kupit, resp. aku znacku?
- KubajszMPS
Taky by me zajímala nějaká dobrá značka. Možná by Deri určitě věděl, co muze dobre fungovat... Plánujeme s Mirkem výměnu za lepší, muze se teda někdo podělit o zkušenosti ?:-)
No ja podla viacerých rád budem kupovat asi SuperPro silentbloky z australie. Cez jeden servis na Slovensku. Tak ci tak najproblematickejsia je tam vymena, takze ked uz sa to robi, tak za poriadne, nech sluzia a vydrzia. 
- KubajszMPS
Tak došlo par veci z USA. CPE kaplička na budiky a rear motor mount od Damond motorsports pro me a pro Mirka. 
Budu potřebovat výfuk na 6MPS.
Corksport z USA asi bude za raketu s těmi cly,že?
Dále pak Simons za solidní cenu.
Pak ten výrobce z Čech Laityng, ale o nich nemám moc info. Vím, že na jednu 6MPS výfuky dávaly, ale nevím s jakým efektem.
Nevíte ještě o nečem zajímavém?
Pak ten výrobce z Čech Laityng, ale o nich nemám moc info. Vím, že na jednu 6MPS výfuky dávaly, ale nevím s jakým efektem.
- KubajszMPS
Ahoj, nápis do www.ssgarage.pl. Odvádí skvělou práci za super ceny. Po domluvě vše připraví a mas to na jednodenní výlet 
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, konečně jsem se dokopal k tomu trošku oledkovat moji MPSku ledkama co jsem vymontoval z tý mojí nabouraný šestky.
Konkrétně boční blinkry, osvětlení kufru, ale hlavně zadní LED světla včetně odrazek
Osvětelní kufru:

Zadní LED světla:

Konkrétně boční blinkry, osvětlení kufru, ale hlavně zadní LED světla včetně odrazek
Osvětelní kufru:

Zadní LED světla:

Ahojte,
tak moja mazda včera nakoniec putovala do Poľska do SSGarage. Dúfam že to už bude definitívny záver za mojimi problémami.
Je tu jedna vec čo si všímam už dlhšie. Perfektné bodykity na japonské autá robí firma Garage Vary. Ich stránka je ale celá v Japončine a neprehľadná. Neviete ako od nich zohnať nejaké produkty? Myslím teraz konkrétne Valiant predný nárazník.
tak moja mazda včera nakoniec putovala do Poľska do SSGarage. Dúfam že to už bude definitívny záver za mojimi problémami.
Je tu jedna vec čo si všímam už dlhšie. Perfektné bodykity na japonské autá robí firma Garage Vary. Ich stránka je ale celá v Japončine a neprehľadná. Neviete ako od nich zohnať nejaké produkty? Myslím teraz konkrétne Valiant predný nárazník.
Caute,
takže ten bodykit vedia zohnat na stránke japanparts.com. Podľa nich, ktorí majú priame info od Garage Vary, sa tento predok na MPS nehodí. Rozmýšľal som nad tým a podľa všetkého sa predáva lízatko a gril a tie sa vymenia na pôvodnom nárazníku. Takže toto čo som odfotil je na iný nárazník.
Zaujímalo by ma ale teda, či ten iný nárazník sedí aj na MPS. Všetko mi to pripadá rovnaké.Lízatko sa dá kúpiť trochu iné na MPS nárazník, ale ten grill by mal byť hádam rovnaký. Alebo by som si mohol zohnať druhý nárazník a naňho to namontovať a takto isto to celé nahodiť. Bola by to určite veľká raritka na MPS.
Každopádne to je hudba budúcnosti, teraz potrebujem peniaze na iné veci. A tým sa dostávam k môjmu druhému problému. Dnes mi odpísali z SSG. Nahrali moju mapu z Profituningu a bola kompletne zlá. A to som bol v Profituningu 3x na oprave mapy!!! Rozdhodne ich nikomu neodporúčam, sú to fušeri a amatéri. Pravdepodobne môžu celý čas za môj pôvodný problém. A aj celkovo žiadny servis si tu na Slovensku s tým nevie rady. Neoplatí sa tu strácať peniaze a energiu. Dám vám vedieť ako auto ide keď ho dostanem cez víkend.
takže ten bodykit vedia zohnat na stránke japanparts.com. Podľa nich, ktorí majú priame info od Garage Vary, sa tento predok na MPS nehodí. Rozmýšľal som nad tým a podľa všetkého sa predáva lízatko a gril a tie sa vymenia na pôvodnom nárazníku. Takže toto čo som odfotil je na iný nárazník.
Zaujímalo by ma ale teda, či ten iný nárazník sedí aj na MPS. Všetko mi to pripadá rovnaké.Lízatko sa dá kúpiť trochu iné na MPS nárazník, ale ten grill by mal byť hádam rovnaký. Alebo by som si mohol zohnať druhý nárazník a naňho to namontovať a takto isto to celé nahodiť. Bola by to určite veľká raritka na MPS.
Každopádne to je hudba budúcnosti, teraz potrebujem peniaze na iné veci. A tým sa dostávam k môjmu druhému problému. Dnes mi odpísali z SSG. Nahrali moju mapu z Profituningu a bola kompletne zlá. A to som bol v Profituningu 3x na oprave mapy!!! Rozdhodne ich nikomu neodporúčam, sú to fušeri a amatéri. Pravdepodobne môžu celý čas za môj pôvodný problém. A aj celkovo žiadny servis si tu na Slovensku s tým nevie rady. Neoplatí sa tu strácať peniaze a energiu. Dám vám vedieť ako auto ide keď ho dostanem cez víkend.
Ahoj,přesně tohle jsem ti psal.Hlavně ať to dobře dopadne a dle toho co ti budou dělat tak si myslím,že budeš mít nejrychlejší MPS na Slovensku i u nás
.
Jo a pozdrav v Polsku
Jo a pozdrav v Polsku
Ahoj,MildaMPS píše:Budu potřebovat výfuk na 6MPS.
ten Simons mám na trojke a síce dizajn aj kvalita super ale je tam masívny zadný tlmič, takže neni o nič hlasnejší ako séria... Mne pomohlo až ked som nahodil Corksport downpipe so sportovym katalyzatorom. Zvuk je dobrý ale nebubloce, ani nestriela. Možno verzia bez catu by to robila. Dalsia vec ale bola ze som zobral downpipe s hrubsou koncovkou a ta nesedela na Simons. Tak sme tam zrezali koniec a zošrobovali to s tesnením.
U nás v Modre je http://www.a-m-a.sk/ Robia dobrú robotu, ale majú veľa objednávok a sú drahí... Ďalšie alternatívy sú asi všetko z Ameriky... Prípadne vychytať niekoho čo predáva použity... Ak mám porovnať, tak podla fotiek SSG robí horšie potrubia ako AMA.
Kubajz: To Polsko bych asi nedal
Hurikanus: Cauko, Simons je na cestě. Od Deriho vím, že je to proti sérii víc hlasitější, aspoň u šestky. Uvidíme. Každopádně na Corksport s jejich downpipe se to chytat nebude to je jasné. Uvidíme, třeba to nechám pak upravit podobně jako ty. Nebo prodám celé auto a půjdu do BK 3 MPS
Hurikanus: Cauko, Simons je na cestě. Od Deriho vím, že je to proti sérii víc hlasitější, aspoň u šestky. Uvidíme. Každopádně na Corksport s jejich downpipe se to chytat nebude to je jasné. Uvidíme, třeba to nechám pak upravit podobně jako ty. Nebo prodám celé auto a půjdu do BK 3 MPS
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Jo u šestky je to znatelně hlasitější než serie. Na jednom Mazdasraze jsem měl možnost oba výfuky vedle sebe porovnat.
Každopádně to není hlasitý zase nějak extrémě, že se v autě dá pohodlně cestovat i na delší vzdálenosti.
Samozřejmě Downpipe bez Katů nebo s HighFlow Katem ten zvuk určitě ještě vylepší, ale i bez toho to nezní špatně.
Každopádně to není hlasitý zase nějak extrémě, že se v autě dá pohodlně cestovat i na delší vzdálenosti.
Samozřejmě Downpipe bez Katů nebo s HighFlow Katem ten zvuk určitě ještě vylepší, ale i bez toho to nezní špatně.
- KubajszMPS
Mildamps: ahoj, o jedné BK s 50000km nájezdem vim, originál stav, opecovavana, brzo bude k prodeji. Kdyby tě zajímaly podrobnosti, dej vedet.
Kvalitu ma AMA perfektni, je pravda ze maji hodne prace, ale drazi rozhodne nejsou, mam doma plny regal nerezi dva TIGy a presto jsem si na octavku 1 nechal loni delat vyfuk u nich. Za ty penize bych ho nevyrobil v takove kvalite (vyroba specialnich drzaku + cas). Za turbo-back jesem platil pres 400e, mozna 470e uz to presne nevim.Hurikanus píše:U nás v Modre je http://www.a-m-a.sk/ Robia dobrú robotu, ale majú veľa objednávok a sú drahí...
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Dlouho jsem nic nepsal a mezitím proběhlo pár menších změn. Vyměněny komplet tlumiče, použity tlumiče Bilstein.
Výměna zadních kotoučů a destiček. Obuta nová kola, namontoval jsem Turbosmart Dual Port, a Cobb SF intake.
Tento týden by měl dorazit Catback Simons. Pár fotek
Výměna zadních kotoučů a destiček. Obuta nová kola, namontoval jsem Turbosmart Dual Port, a Cobb SF intake.
Tento týden by měl dorazit Catback Simons. Pár fotek
Mitsubishi Lancer Evo IX
ex: Subaru Impreza WRX
ex: Mazda 3 MPS BL
ex: Mazda 3 MPS BK 239kW 460Nm
ex: Subaru Impreza WRX
ex: Mazda 3 MPS BL
ex: Mazda 3 MPS BK 239kW 460Nm
Zdar všem MPSákům, poslušně se hlásím do řad MPS.
Napíšu tu svůj příběh... Přes Mazdu 323f BA 1.5 byl skok po svezení v kamarádově na to samé ale s věčím motorem a to 2.0 V6 po roce užívání si výhod V6 a mnohočetných až skoro nekonečných oprav jsem usoudil, že přestup na něco jinšího zajímavějšího. A při hledání různých variant (lexus is 250, Subaru Legacy, Mazda MPS 3,6 apod.) a srovnávání kdy nepřišla v uvahu miata, protože mám rád prostor a případné kdyby se ukázala mimčo na cestě
Po zjisťování informací mi napsal klučina, že jeho tatík prodává 6MPS a že je nějaký problém a že cena je 60-80tisíc neváhal jsem a vyzjistil si víc. Po poslání fotek auto vypadalo, že si zažilo svuj příběh, že až tak nic važného nezažilo. A tak jsem vyjel s kámošem se na to podívat... Auto jelo bez problému při startu byl slyšet vytahaný retez, převodovka a vše bylo ok, ještě tím než jsem vyjel se podívat jsem volal do Mazdy do Ustí nad Orlicí(SAS), kde auto bylo servisovano (auto bych už jim tam nedal) kde mi řekli že je špatně VVTI a Turbo vše bylo jinak ok. Auto jsem koupil nakonec za 70t s nějakýma šrama, vyměněnýma dílama karoserie (auto nikdy nedostalo pořádnou nebo tak, jen škrábance z parkovišt - auto bylo na leasing co jsem koukal do VTP - proto vyměna dílů) Auto jsem dovezl rovnou ke kamaradovi do Mazdy udělali se oleje rovnou se vyměnili šali a VVTI. Spotřeba oleje byla větší, než by mělo byt tzn. 0,5 až 1l na 1000km dle akčenosti pohybu, což jsem daval za vliv turbu. Po 3tkm ujetých Km a pár blbnutí na letišti přišel čas i na turbo, které začalo mít čím dal tím větší obtíže - nižší tah a větší spotřeba oleje. Takže auto jsem odstavil a řešil jsem v poslední době k tomu už skoro mrtvé přední brzdy... Brzdy DBA T2 slotted, desky ještě vybírám, KN vložka do filtrum, kompletně vyměněné žárovky, koberečky MPS, dodělány Aux na radiu. Turbo jsem posílal přes známého na repas, který se nezdařil... Po hledání na internutu a zjistovaní a hledám po ENG forech jsem šahl po MAMBA Turbo (uvidíme no jak to dopadne) Momentálně řeším lehké navýšení abych využil i vyšší potenciál turba. Navýšení tlaku, aniž bych musel řešit vysokotlakou pumpu, úpravu a sladění apod. - žádná srada tohle
vše jsem nějak konzultoval s Derim a Mikem ten radil mi Poláky pro mě celkem z ruky což se mi vše přiklání k cobb accessport. 300Hp je cíl, 17psi peak nastáva už značný pokles tlaku. Řeším to skrz naladění WG, tak to chci řešit ted protože pak je k němu přístup jak k penezům
Jinak ještě hafo práce. Budu rád za každou radu 
MartyMPS: Co odstínění filtru od motoru, nebudeš dělat? Co jsem takhle slyšel, tak je to celkem dost důležité a je to znát na výkonu, když si filtr saje teplý vzduch od motoru.