Oliv - Nissan 350Z
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Oliv - Nissan 350Z
Naprostý krasavec, ani to mračení kapoty nevadí. Opravdu parádní na pohled. 
S2000 AP1 - tree edition v očekávání znovuzrození z RHD to LHD
Už je to rok co jsem nic nenapsal, ale nemějte strach neumřel jsem, auto jsem taky neprodal. V průběhu roku se mi podařilo sehnat par dílů, které jsem chtěl tak přidám report jak se chystam na další sezonu 
V první řadě jse mi podařilo tady v čr sehnat nekompletní kompresor kit od firmy Vortech a v nějlepší verzi V2.
Set obsahoval větší část vedení vzduchu, kompresor - K.O. byla nutná repase, SS box - který jsem od začátku věděl že nepoužiji a instalační desku na motor - později se ukázalo že je bohužel na novější motorizaci VQ35DE- rev up.

šneček

Dále po velkych problemech se podařilo zprovoznit Osiris UpRev Tuner verzi

Byl jsem docela rád že se podařilo, jinak bych musel řešit jiný způsob řízení motoru

Dílů co se muselo sehant bylo docela dost:
Vstřikovaše jsou použity 600ccm Deatschwerks
Palivová pumpa Deatschwerks DW200 -255l/h in tank
Vzduchové vedení pro maf senzor R-rydes V2 3"
Maf senzor Xmas
Chybějící kladky pro pohon pompresoru
Swestr vyrobil nové kladky pro zpřevodování kopmresoru pro ruzné plnící tlaky a hlavně mi dokázal udělat kopii instalační desky pro Non rev DE motor.
Bylo taky potřeba vysochyt chybějící trubky pro vedení vzduchu.
Nakoupit silikovoné spojky a spony pro sestavení vedení.
Dale se podařilo v čr sehnat použity originál mezichladič pro muj kompresor kit.
Od jagyho se pořídil olejový chladič a swestr vyrobil prutočný šroub aby se mohl odstranit výměník voda olej.
Z dostalo jiné svičky které vydrží zvyšenou teplotu.
Teď už jen pár fotek co se zatím stihlo udělat , na hodně dílů se ještě čeká.

Pro dnes stačí
Set obsahoval větší část vedení vzduchu, kompresor - K.O. byla nutná repase, SS box - který jsem od začátku věděl že nepoužiji a instalační desku na motor - později se ukázalo že je bohužel na novější motorizaci VQ35DE- rev up.

šneček

Dále po velkych problemech se podařilo zprovoznit Osiris UpRev Tuner verzi

Byl jsem docela rád že se podařilo, jinak bych musel řešit jiný způsob řízení motoru

Dílů co se muselo sehant bylo docela dost:
Vstřikovaše jsou použity 600ccm Deatschwerks
Palivová pumpa Deatschwerks DW200 -255l/h in tank
Vzduchové vedení pro maf senzor R-rydes V2 3"
Maf senzor Xmas
Chybějící kladky pro pohon pompresoru
Swestr vyrobil nové kladky pro zpřevodování kopmresoru pro ruzné plnící tlaky a hlavně mi dokázal udělat kopii instalační desky pro Non rev DE motor.
Bylo taky potřeba vysochyt chybějící trubky pro vedení vzduchu.
Nakoupit silikovoné spojky a spony pro sestavení vedení.
Dale se podařilo v čr sehnat použity originál mezichladič pro muj kompresor kit.
Od jagyho se pořídil olejový chladič a swestr vyrobil prutočný šroub aby se mohl odstranit výměník voda olej.
Z dostalo jiné svičky které vydrží zvyšenou teplotu.
Teď už jen pár fotek co se zatím stihlo udělat , na hodně dílů se ještě čeká.

Pro dnes stačí
-
Goldies_mr2
- Kontaktovat uživatele:
Tam je chladičů jak v Dukovanech! Úžasná práce! Jinak předpokládám, že tohle není moc legál, že? 
MR2 SW30 - SWAP 2ZZ
Mě nebylo dopřáno vidět tyto screenshoty UpRev. Jsi borec že jsi to rozchodil.
Ukaž foto instalační desky.
Ukaž foto instalační desky.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Legal? No ve statech to legal je 
Foto desky bude, zatím na ni čekám než se udělá finální povrchová uprava.
-
Goldies_mr2
- Kontaktovat uživatele:
Takže stejnej problémOliv píše:Legal? No ve statech to legal je
MR2 SW30 - SWAP 2ZZ
instalace kompresoru neznamena spatne emise, ty zhorsi vyhozeni katalyzatoru
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]
Přidáme nějaky ten progres 
Auto už se podařilo po mechanické strance skoro dokončit a teď bude nasledovat trochu toho fashion a hodně moc času zabere nastavení tak aby bylo auto provozu schopné co možná nejvíce k mé představě.
instalační deska kladek akompresoru

už nahozený kampresor Vortech V2

kompletní nastrojení včetně nového krytu na motor (za tu námahu sjem si musel udělat radost)

pohled zespod (seriová vana do které se předělalo čidlo na teplotu oleje, nad vanou jako vratka oleje z kompresoru je použit Z1 oil spancer)

nastrojení všech chladičů tak aby na ty nejduležitější šlo co nejvíce vzduchu

A dnes proběhlo něco už i z fashion na tento rok
zatím jen zkouška zda všechno sedí a jak jsem předpokládal tak nesedí
před:

po:

jako třešnička pro rok 2017 je tohle

ještě se čeká na nový přední narazník ale ten si zatím někde klidně plave
Auto už se podařilo po mechanické strance skoro dokončit a teď bude nasledovat trochu toho fashion a hodně moc času zabere nastavení tak aby bylo auto provozu schopné co možná nejvíce k mé představě.
instalační deska kladek akompresoru

už nahozený kampresor Vortech V2

kompletní nastrojení včetně nového krytu na motor (za tu námahu sjem si musel udělat radost)

pohled zespod (seriová vana do které se předělalo čidlo na teplotu oleje, nad vanou jako vratka oleje z kompresoru je použit Z1 oil spancer)

nastrojení všech chladičů tak aby na ty nejduležitější šlo co nejvíce vzduchu

A dnes proběhlo něco už i z fashion na tento rok
před:

po:

jako třešnička pro rok 2017 je tohle

ještě se čeká na nový přední narazník ale ten si zatím někde klidně plave
-
OndraS13
- Kontaktovat uživatele:
MOC pěkný …
Ale na tý kapotě chybí to zamračení ne ? :-/
Ale na tý kapotě chybí to zamračení ne ? :-/
[img]http://i234.photobucket.com/albums/ee247/OndraS13/Beznzvu-6.jpg[/img]
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
To bude slusnej mazec, taky jsem poridil kapotu.
Jsem mel za to, ze to chces prodat
a nesypat do toho zase nesmysl 
Jsem mel za to, ze to chces prodat
Mitsubishi Lancer Evolution IX MR
OndraS13: jj kapota je bez mračení a budu už vudět celé světla , ale možná dokopim slimové mračítka tak aby opět auto bylo přimračené.
RSteam: děkuju žádná pecka to nebude, spíš si s tim hraju a učím se na tom do budoucna na nějakej hard projekt.
Cahy: na to tvoje Evo slintím často
prodej byl jen tak kdyby se někdo našel za cenu jakou jsem dal, že bych začal znova na něčem jiném, ale žadnej važnej kupec na auto ani na nabízené díly nebyl. Proto nebyl důvod nepokračovat v tomhle projektu. Ale na jendo zajímavé auto jsem se podívat byl a kdyby bylo víc peněz na účtu tak jsem ho asi koupil
(RHD twin turbo a automatu
)
Navíc jsem auto s tímto druhem přeplňování zatím neměl a připadá mi to jako dobrý zdroj zkušeností.
RSteam: děkuju žádná pecka to nebude, spíš si s tim hraju a učím se na tom do budoucna na nějakej hard projekt.
Cahy: na to tvoje Evo slintím často
Navíc jsem auto s tímto druhem přeplňování zatím neměl a připadá mi to jako dobrý zdroj zkušeností.
Hlasím že stale žiju a 350Z začíná pomalu ožívat taky, jezdím, jezdím a ladím a ladím.
Řeším ještě hromadu věcí ale ježdění to zatím nebraní.
Nové věci které bych chtěl ještě doladit co se týká řízení motoru:
Přechod na jinou jendotku - REV UP verze Ztka (2005+)
Zprovoznění přepínání map přes volič tempomatu
Zprovoznění ARC licence - Flat shift, launch control, burnout mod
Před albrechticemi zjistění umírajícího D2 podvozku mě nutí koupit něco jiného volba padá na BC racing nejspíše ael otázka pro povoláné jakou verzi objednat?
Řeším ještě hromadu věcí ale ježdění to zatím nebraní.
Nové věci které bych chtěl ještě doladit co se týká řízení motoru:
Přechod na jinou jendotku - REV UP verze Ztka (2005+)
Zprovoznění přepínání map přes volič tempomatu
Zprovoznění ARC licence - Flat shift, launch control, burnout mod
Před albrechticemi zjistění umírajícího D2 podvozku mě nutí koupit něco jiného volba padá na BC racing nejspíše ael otázka pro povoláné jakou verzi objednat?
Jestli změníš ECU moc nezvetšuj max otáčky motoru. Občas stím měla naše olejová pumpa problém a chytala nějaký rezonance
omezovač otaček je nastavený cca stejně jako serie, teď na 6700ot a na nové jednotce si hodnotu nastavím opět na 6700ot/min. Pocitově je cítít že za tuto hodnotu se autu stejně už moc nechce.
Ti co byly v Albrechticích vědí že v pátek při cestě tam jsem měl technické problémi spojené se sníženým vykonem a nepodařilo se je vyřešit na cestě, ani na místě samém. Vzhledem k tomu, že auto tak nějak fungovalo až na nedostatečný výkon, jsem se rozhodl že sobotní projížďku absolvuji a zdarně se podařila dokončit včetně nedělního návratu zpět domů (ani nevím kolik km jsem celkově takto najel). Doma jsem již měl dostatek času abych zkontroloval všechno možné, ale bohužel až do dnešního dne se nepodařilo onen problém najít.
Jiskřička naděje se objevila až v moment, kdy jsem si uvědomil a ověřil, že vlastně auto má jak dost benzínu (kontrola čerpadla, regulátoru, potrubí) tak dost vzduchu (kontrola kompresoru a otlakování vedení). Takže poslední možnost byla že auto nezapaluje tak jak by mělo, i když žadnou chybu auto nehlasilo.
Takže dnes se rozhodil opět celý čumák a proběhla rychlá kontrola svíček a tlaku valců - tlaky ok, svičky hodně do šeda takže palí ale blbě a bylo velice nepravděpodobné že by všech šest svíček pálilo stejně blbě a byla chyba v nich nebo v cívkách.
Takže jsem přemýšlel ( nejsem automechanik abych hned věděl kde je chyba) a vzpoměl si na velice nepravděpodobnou ale možnou variantu - přeskočené rozvody - řetěz, ač je to u Z docela neobviklé tak opravdu se to občas stane ( zkušenosti z US kde techto motoru jezdí docela dost).
A světe div se opravdu mi skočil retěz a to o dva zuby. Potkané to není tlaky jsou v pořádku.
Takže nějakou chvilku (snad tyden, max 14 dní) se v tom budu opět hrabat a udělám nové rozvody, dily mam doma z předchozího motoru, na kterém jsem rozvody udělal a najel jsem na nich cca 3tis km).
Toho koho jsme vezl a libilo se mu jak auto jede, tak takto jede přifouknuté Z na 0,4baru s přeskočenýma rovodama

Jiskřička naděje se objevila až v moment, kdy jsem si uvědomil a ověřil, že vlastně auto má jak dost benzínu (kontrola čerpadla, regulátoru, potrubí) tak dost vzduchu (kontrola kompresoru a otlakování vedení). Takže poslední možnost byla že auto nezapaluje tak jak by mělo, i když žadnou chybu auto nehlasilo.
Takže dnes se rozhodil opět celý čumák a proběhla rychlá kontrola svíček a tlaku valců - tlaky ok, svičky hodně do šeda takže palí ale blbě a bylo velice nepravděpodobné že by všech šest svíček pálilo stejně blbě a byla chyba v nich nebo v cívkách.
Takže jsem přemýšlel ( nejsem automechanik abych hned věděl kde je chyba) a vzpoměl si na velice nepravděpodobnou ale možnou variantu - přeskočené rozvody - řetěz, ač je to u Z docela neobviklé tak opravdu se to občas stane ( zkušenosti z US kde techto motoru jezdí docela dost).
A světe div se opravdu mi skočil retěz a to o dva zuby. Potkané to není tlaky jsou v pořádku.
Takže nějakou chvilku (snad tyden, max 14 dní) se v tom budu opět hrabat a udělám nové rozvody, dily mam doma z předchozího motoru, na kterém jsem rozvody udělal a najel jsem na nich cca 3tis km).
Toho koho jsme vezl a libilo se mu jak auto jede, tak takto jede přifouknuté Z na 0,4baru s přeskočenýma rovodama
- Emvique
- Kontaktovat uživatele:
Hele opravdu to bylo dobry i na preskok a 0,4baru...
aspon ze uz vis kde je chybka..
2004 Mazda RX-8 Velocity Red Mica (170kW 6-port MT)
youtube.com/user/emviquedroid
youtube.com/user/emviquedroid
Z snad bude dělat radost jinému majiteli zde z fóra. Dalo mi hodně zkušeností a jsem za to rád, zatím nejlepší auto jaké jsem doposud vlastnil.
Projekt ukončen
Projekt ukončen