asimo - Subaru Impreza GT Turbo "WRC99" PRODÁNO

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Zamčeno
Pallas
Kontaktovat uživatele:

Re: asimo - Subaru Impreza GT Turbo "WRC99"

Příspěvek od Pallas » 26 led 2011, 01:49

Patrim k te RX-8 na obrazku od petana... Chci k tomu jen rict, ze RX-8 je proste vetsi auto, a ze pro vetsinu lidi nikdy nebude tak sexy jako FD, coz je proste ikona, zatimco na RX-8 se bude nejspis vzpominat jako na auto, ktere treba umozni vznik dalsi generace RX-7, protoze se jich preci jen vyrobilo docela dost a amici je kupovali :-) A nebo taky jako na posledni rotary auto :-(

Co se vzhledu tyce, nutno poznamenat, ze treba petanovo FD ma full body kit... Kdyz vedle sebe postavis seriovy FD a seriovou RX-8, tak bych skoro rekl, ze je na tom RX-8 lepe (pochopitelne jsem mirne biased, taky proto, ze do RX-8 se na rozdil od FD se svyma nohama a vyskou vejdu :-) RX-8 s bodykitem muze vypadat stejne cool, jen jinym zpusobem.

Co se motoru tyce, tak jiste, RX-8 neni zadny dragster, ale to treba MX-5 taky ne. Proste to neni auto na pomerovani ... no ... vite ceho :-) Nejsem zadny odbornik, ale myslim, ze co se podvozku a ovladatelnosti tyce, tak je RX-8 spicka ve sve kategorii a kdyz ji vezmes na okresky, tak dvojka/trojka bohate staci na hromadu adrenalinu, jen je potreba drzet otacky nad 6-7k :-)

Co se vykonovych uprav tyce, byl bych skoro skeptictejsi nez speedy. Kdyz vezmu Racing Beat, tak jejich ram air duct + intake box + svody + catback = stezi 10hp za vic nez 1600 USD (bez cla a DPH). Jak uz psal speedy, seriovka je vyladena na doraz (s ohledem na hluk a emise). Nevim, jak by to dopadlo, kdyby jsi vzal treba ty same koponenty od RE-Amemiyi nebo Fujity. Fujita tvrdi, ze jejich catback SR-8 prida 10 hp a jejich svody 7 hp, ale moc se mi tomu nechce verit (dyno jsem nevidel a treba Paul Yaw tvrdi, ze Renesis je "insensitive to exhaust tuning") a navic otazka je, jestli se tyhle hodnoty daji scitat. Nicmene staci pohled na cenu (catback 1800 USD a svody 1900 USD) a cloveka prejde chut (experimentovat). Jeste se tomu da pomoct, kdyz das misto katu midpipe, ale to pak musis falsovat emise, nebo poridit high flow cat, ale to zas budou nekrestansky penize.

Ten motor uz nejspis o moc lip dychat nemuze -- to je nevyhoda side exhaust portu -- v tomhle je na tom FD lepe. Na druhou stranu je potreba si uvedomit, ze bez side portu by byl asi wankel od Mazdy kvuli emisim mrtvy, zatimco Renesis ma Euro 4 (bohuzel uz ani to dnes nestaci). Intake a exhaust porty se daji (mirne) zvetsit, ale chce to skill - je to strasne blizko vodnich kapes a zkurvit iron je strasne jednoduche.

Motoru se da jeste trochu pomoct upravou ridici jednotky -- na to je asi nejlepsi Cobb AccessPORT, ktery uz sice Cobb oficialne nevyrabi (stejne jako pro vsechny NA auta), ale da se jeste sehnat (700 USD). Problem je v tom, ze upravu si nemuzes udelat sam, protoze ten jejich AccessTUNER software pro koncove uzivatele nechodi s jinymi nez USDM ECU a Pro verzi, ktera EUDM ECU umi, zas nejde jednoduse ziskat (musis byt authorized Cobb Tuner). Ja jsem si AccessPORT poridil a nekdy na jare si necham udelat e-tune (podle datalogu) od manika co to misto Cobbu prodava (Mazdamaniac) -- uvidime, jak to zafunguje. Ten AccessTUNER software mam rozvrtanej, treba se mi podari ho "upravit" aby fungoval i s moji ECU, ale to je beh na dlouhou trat.

Pak je jeste moznost zmensit ztraty a dostat vic vykonu na kola -- odlehcit setrvak a remenice, to asi trochu pomuze. A posledni moznost je samozrejme turbo. Vzhledem k moji (a Mazdi) vaze bych taky ocenil, kdyby mela RX-8 tak o 50 kobyl vic, ale NA cestou se tam jednoduse nedostanes (Speedy mi rikal o Fujita RX-8, co ma asi 280 kobyl, ale na 100 okt. benzinu -- nemuzu najit link). V tomhle ohledu si nechavam otevrena zadni vratka, protoze zatim asi nejrozumnejsi turbo konverze co jsem videl na rx8club.com bezi se seriovou ECU upravenou pres AccessPORT.

Jinak 4 sedacky jsou fajn, vejdou se mi tam deti a strasne je to bavi :-) Ja si za sebe nesednu, ale treba petan to tusim zkousel a vesel se v pohode.

No a co se nakladu tyce, tak spotrebni material jako gumy (225/45/R18) a brzdy (322mm kotouce vpredu a 300mm vzadu) vychazi ponekud draz -- to bude srovnatele s 350/370Z, o benalu nemluve, ale kdyz to bude vikendovka, tak to tak moc bolet nebude :-) A jinak jak pravil muj non-piston-head/non-rotor-head kolega v praci kdyz me chvili poslouchal -- s normalnim platem muzes bud tunit, nebo jezdit :-)

Ale jinak sorry, nechtel jsem ti hijacknout thread :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 26 led 2011, 08:42

dobre cteni,
jeste bych poznamenal dulezity fakt a to je vek aut.. rx8 je novejsi, kultivovanejsi a tim padem i spolehlivejsi vuz.
pokud jde o ty zadni sedacky a deti tak tady by taky vlezly :) mne by se libila rx8 s tim seq twin turbem z FD :)
Obrázek
93´Rx-7 FD

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 26 led 2011, 20:30

[quote="Pallas"][/quote]

diiikes za vyklad.. som tu par dni nepisal a neupdatol.. nasiel som krasnu RX8 v polsku.. ma vraj 25.000km a podla interieru by to mohlo byt aj pravda, co ma ale dostalo je brutalna tmavo-modra farba a ten fakt, ze je to nejaka verzia co sa predavala len v USA a JPN.. vraj ma 250PS.. skusim dat link: http://otomoto.pl/mazda-rx-8-C17129544.html
cena si myslim prijatelna na 2007 model:D.. uvidim este ako to pojde s predajom mojej imprezi.. a potom sa rozhodne.. ostalo uz len pri rx8 a 350z.. sice este jedna pekna S2000 bez uprav, ale to je asi mala sanca.. takze sa uvidi ak sa preda imrpeza.. :roll: ak :roll:

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 26 led 2011, 21:09

tak ta je pěkná, to se nebudu hádat, ale je to ta 250koňová ECU, která si vyžaduje vysokooktanový benzin. A pro těch 10koní to nemá smysl, teda pokud nechceš jít cestou potom úpravou jednotky Feed/Fujita (nebudu říkat cenu :D ) a dalších věcí k n/a stavbě.

Jinak doplnim Pallase s tim turbem na rx-8. Ze začátku mělo Greddy/Trust problémy s ECU (E-manage Blue), což funguje jako piggy-back jednotka pro seriovou a vyvolávala chybový hlášky a svítil neustále Check engine, nefungovalo centrální zamykání a ještě nevim co... Potom někdy v roce 2008? přišli s úpravou kitu, kromě jiný kompresorový turbínky vyměnili E-manage Blue za E-manage Ultimate, což je sice taky piggy-back, ale už nevyvolává chybové hlášky.

Jinak bohužel z 13B-MSP RE, se koně nahánějí opravdu těžko, nejlepší je asi komplet výfuk (bez katu) otevřít sání, a odlehčit rotační hmoty (setrvačník, řemenice), ale úprava která udělá nejvíc je změna stálého převodu na diferenciálu. Nebude to moc výkonný, ale do otáček to pujde neskutečně.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 27 led 2011, 11:12

len tak pre info.. a na co zvysovat na kazdom aute vykon??? nestaci si uzivat to co tam uz je? ci 250hp je malo? staci ze nebudem mat problem obehovat kamiony v kolone :smt003 :smt003 :smt003

aaale len srandujem.. upravit aby bolo auto rychlejsie staci podvozok a brzdy.. to zrychli auto neskutocne.. vhodny vyber pneumatik a je postarane.. ale ta 250hp verzia ma dostala.. tam sa tankuje len aky benzin? 98 alebo 100oktan? nehovorim, ze nemame.. v meste je shell a maju Vpower racing.. davam to do rezinky.. ale stoji statocne peniaze:D.. problem je, ze 98 tu dookola nemaju nikde.. nechapem preco.. len 95 Vpower.. ale to ma len aditiva.. tak neviem..

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 27 led 2011, 11:35

bohužel jenom 100oktan, nic horšího, jestli to je skutečná 250hp

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 27 led 2011, 13:59

premyslim jestli si vykonove pomuzes kdyz to vymenis za tu rx8... nevim nevim. to tvoje lita skvele a 0-200 za 18s podle mne rx8 neda. ani ta 250hp
93´Rx-7 FD

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 27 led 2011, 18:13

to je jedno.. nemusi byt rychlejsie.. aj tak uz mam dve prekrocenia rychlosti za tento rok.. este jedno a pojdem na psychotesty a zacvakam pokutu:D.. haha.. zistil som, ze sa na cestach neoplati pretekat.. budto na to dopaltim ja, co je to lepsie, alebo doplati niekto iny, co je ta horsia varianta.. tak sa budem snazit vyblaznovat na okruhoch a podobne.. a tam si myslim, ze rx bude ako doma.. ale to je hudba buducnosti.. este neviem.. ako som spomenul, najprv predaj, potom sa uvidi.. chcem oskusat co najviac aut pred tym, ako pride zena, deti, byt atd. a zatrhnu mi tuto srandu:D.. a co sa stane ak do ten 250hp nalejem 95 oktan?

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 27 led 2011, 18:26

asimo píše:a co sa stane ak do ten 250hp nalejem 95 oktan?
detonace a můžeš objednávat novej motor

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 27 led 2011, 19:34

auuu.. :smt003 su tam nejake hardwareove zmeny v aute oproti standard 231hp alebo je to len vdaka RJ?

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 27 led 2011, 20:24

asimo píše:auuu.. :smt003 su tam nejake hardwareove zmeny v aute oproti standard 231hp alebo je to len vdaka RJ?
co vim tak je to jenom o jednotce

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 27 led 2011, 20:28

je remaping u tychto jednotkach tazky? alebo jednoduchy ako u imprez newage? alebo je jednotka nepouzitelna na remap a treba standallone rj? ako apexi etc?

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 28 led 2011, 07:45

re map na těhlech jednotkách neni těžkej, jak popisoval pallas. Stačí koupit Coob acess port za cca 700dollarů a potom si mapy můžeš stahovat nebo pomocí vlastních logů i dál vytvářet. Ale podle mě to je zbytečný. Osobně bych radši vyhodil seriový ECU a koupil Apexi PFC i s commanderem vyjde na cca 1000dollarů, ale můžeš si nastavit i to co nepotřebuješ, ale tady je kámen úrazu. Budeš muset řešit nalazení individuálně, což v EU apexi PFC na rotary uměj hlavně v UK :lol: a nebo pokud dokážeš dlouho a trpělivě hledat, tak už se daj sehnat přednaladěný jednotky přímo od distrybutorů pro určitej setup auta, sice to trochu stojí trochu víc, ale je to v podstatě vyndáš seriovou ECU a místo ní dáš Apexi, ale bohužel většina těchto map je pro americkej High octane u nás to je ekvivalent 98okt což ti etaky asi moc nepomohlo... Jak už jsem říkal, pokud chceš 8, tak na levný koně jako u turba zapomeň, u 8 bych se zaměřil hlavně na brzdy, kvalitní podvozek (bc-racing, atd nemá cenu) a aero auta, 8mě chybí trochu přítlak kna zadku :D

LastV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LastV8 » 19 úno 2011, 10:21

...raz za tyzden si pozriem autobazar.eu, ake kary su na trhu a pri tvojej sa stale zastavim, paci sa mi tak ako je, ziadny tuzing, interier tiez ozil alcantarou..krasa...keby som mal predane coupe, vazne nad nou uvazujem...ale na SK je 2004 civic coupe za DE cenu nepredajne, nukaju mi smiesne sumy...
...mas nejakych vaznych zaujemcov?
daily and fun: 10' Mazda 3 MPS II BL

exfun:
07' Honda Civic Si
01' Mazda MX-5 NBFL 1.8 Sportive
96' Subaru Impreza GT
99' Honda Prelude 2.2 VTI-S 4WS

http://revrats.sk/
https://www.facebook.com/revrats/

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 19 úno 2011, 11:55

LastV8 píše:...raz za tyzden si pozriem autobazar.eu, ake kary su na trhu a pri tvojej sa stale zastavim, paci sa mi tak ako je, ziadny tuzing, interier tiez ozil alcantarou..krasa...keby som mal predane coupe, vazne nad nou uvazujem...ale na SK je 2004 civic coupe za DE cenu nepredajne, nukaju mi smiesne sumy...
...mas nejakych vaznych zaujemcov?
dikes.. snazil som sa:D

casto niekto pise alebo vola.. ale predat som ho do predvcera nemohol.. musel som este doriesit par veci. ale uz je na predaj. takze ty, co pisali a volali zacnu ten tyzden hadam chodit pozriet auto.. :D

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 19 úno 2011, 23:03

asimo co bolo vo veci?

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 20 úno 2011, 12:51

pri driftovacke v zime som pri parkovani tukol s blatnikom do zadneho kolesa a blatnika.. nic vazne, zahol sa plech.. proste bola zasnezena a nebolo ju vidiet.. co uz.. stacilo ale aby to chalan co robi preliaciny vratil naspat do povodneho stavu.. netrebalo ani striekat.. len mal vela prace a nemal na mna cas.. tak som musel cakat..

M.Z.

Příspěvek od M.Z. » 20 úno 2011, 13:16

No jo, když se kácí les, lítají třísky :mrgreen:
257kw STI MY 2010

asimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asimo » 12 bře 2011, 21:54

tak chalani.. imprezka uz ma dalsieho DUFAM STASTNEHO majitela.. tu je posledna fotecka spolocna:( bude mi chybat..

Obrázek

nova krasavica uz je v garazi.. tak tu je tema ak to niekoho zaujima:D: http://www.jdm-meeting.cz/forum/viewtop ... f=6&t=2858

GT.sejr

Příspěvek od GT.sejr » 13 bře 2011, 00:04

sem spokojenej :-)
$ejr

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 13 bře 2011, 09:13

Téma zamykám, vytvořte si nové topicy v Showroomech, děkuji

Admin