DjRaspby - Toyota MR2 ZZW30
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: DjRaspby - Toyota MR2 ZZW30
Tak to tvoje MR2ka brzdí provoz... Už aby ti to jezdilo. 
No provoz nebrzdí, spíš zabírá místo v servisu...problém jsou jako vždy prachy...ale budu se snažit to postupně dávat do kupy aby se dalo jezdit. A rovnou tam dám stavitelný podvozek...
tak to je radost :-/
Co tam chceš hodit za podvozek?
Co tam chceš hodit za podvozek?
Toyota MR2 SW20
asi XYZ SuperSport
Uz je mi jasny proc byla tak tvrda, hlavne at jsou ostatni veci v pohode
-
Goldies_mr2
- Kontaktovat uživatele:
Koukam ze podvozek stejne v haji jako u me
tak aspon budeme naten podvozek dva 
MR2 SW30 - SWAP 2ZZ
Twl Já když jezdil v Mostu s CRX na krev, tak mi zadní zpuchřelý silenty držely asi tak na polovině materiálu a vydržely i ty brutální obrubníky v zatáčkách...DjRaspby píše:Tak po prohlídce u MUDr. Idaha je výsledek takový, že podvozek je v podstatě na vyhození, všechny tlumiče vyteklé, silenty na výměnu..
Ale je fakt že jsem se tak trochu modlil, aby se to neutrhlo
Tak po nekonečné době je MRška doma
. Na podvozku nezůstala skoro kámen na kameni. Stavitelný XYZ Supersport (včetně uložení, prachovek atd...) skoro všechny nové silenty (PURy vyrobené přímo od Dicomp racing), nová táhla ruční brzdy...no vespod je auto v podstatě po generálce, bohužel tam bylo špatně skoro všechno, co mohlo
, ale to už je snad za mnou a podvozek je teď super, zlepšila se i odezva a zpětná vazba v řízení, takže i kddyž i v nejměkčím nastavení je to tvrdší a na rozbité silnici poskakuju, pořád cítím auto plně pod kontrolou a tak to má být
. Pravý test proběhne 10.7. v Mýtě
. Dále při tom všem proběhla instalace indikátoru (tlak/teplota oleje + teplota vody) od Ljaye, čímž bch mu tímto chtěl poděkovat za super přístup a kvalitní výrobek
. A také celému DiCompRacing nejen za práce na podvozku, ale i za krásnou práci s montáží budíku. Díky chlapci
. Auto sice zvenku vypadá pořád stejně, ale musel jsem si ho zase blejsknout 
Sem rád, že si s indikátorem spokojený a auto vypadá fakt fajnově. Pokud ti to nebude vadit, tak si zase hodím jednu fotku k sobě na web.
www.jfperformance.cz
RozhodněLJay píše:Sem rád, že si s indikátorem spokojený a auto vypadá fakt fajnově. Pokud ti to nebude vadit, tak si zase hodím jednu fotku k sobě na web.
Nedalo mi to, a zkusmo jsem si zkusil nasadit na předek 16´kolo, co mi zbylo po Corolle s pneu 205/50 (současná je 185/60/15). A musím uznat že se mi výsledek velmi líbil, opticky to auto krásně rozšíří, a dokonce i samotné kolo tomu sluší
. Jenže - při plném rejdu je to u podběhu tak na 3 lity papíru, a navíc bych škrtal při max. propružení. Takže v případě 205 pneu a 16´kol by to asi chtělo profil 45 nebo i 40...plus laborování s ET...Chtěl bych se zeptat (nejen) místních majitelů ostatních MR2 - jak moc je žádoucí rozdílná šířka předních a zadních pneu (nyní mám 185 vpředu a 205 vzadu - jak by mohly vypadat jízdní vlastnosti kdybych měl všude 205...), jestli je nutné tento rozdíl zachovat. Vpředu bych 205 klidně dal, ale dozadu dávat na takový výkon gumy 225 mi přijde už trochu OP, navíc by tomu asi dost ubraly na dynamice (ale přilnavost by mohla být parádní)...tak jestli s tím nemá někdo zkušenosti
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Za mě jsou lepší původní kola. 
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

-
Idaho von Věšín
musím jen souhlasit ty puvodní z dálky vypadjaí lépe, ta povrchovka je lepší ale nic co by neřešil šikovnej lakýra.. desingove mi k tomu autu sedí více..
Tak proběhl první ostrý test podvozku ve Vysokém Mýtě. A jsem naprosto nadšen. Auto neskutečně ,,pracuje" a ty zatáčky si vyloženě užívá
. Je krásně neutrální, dá se nádherně řídit plynem, při prudkém ubrání a na brzdách jde bokem, ale krásně plynule a čitelně. Neskutečně mě to překvapilo
. Hrozně jsem si to užil
. Jediné co mě trochu trápí, je to, že v těch dvou nejpomalejších zatáčkách (jezdí se tak 40km/h a méně...) se auto hodně hrne přes předek. Tady úřaduje lehký předek, 185 gumy a moc malá rychlost než aby se do toho už zapojila nějaká kinetická energie...podvozek zatím přenastavovat nechci (mohl bych to úplně rozházet v těch vyšších rychlostech...), takže buď lepší gumy, nebo lepší a širší gumy na 16´kolech...jen nevím jestli chci hned nazouvat nějaké Nakangy, zase úplné lepidlo bych asi nechtěl, ta hravost mě strašně bavila...tak mám o čem přemýšlet
Ale celkově jsem velice spokojen 
ja kdyz mel problemy s nedotacivosti, nakonec jsem zjistil, ze byl problem spis ve me nez v technice. ja bych zkusil zmenit jezdecky styl, az potom techniku.
podle me, pokud je nedotacivost vyrazna, spis nez chyba auta to je chyba ridice, velka najezdova rychlost. neznam, ale co jsem cet o tehle konepci, potrebujes zatizit predek, jinak klouze. chce to do zatacky najizdet nabrzdach, zkus vic zatizit predek brzdenim a uvidis.
podle me, pokud je nedotacivost vyrazna, spis nez chyba auta to je chyba ridice, velka najezdova rychlost. neznam, ale co jsem cet o tehle konepci, potrebujes zatizit predek, jinak klouze. chce to do zatacky najizdet nabrzdach, zkus vic zatizit predek brzdenim a uvidis.
No předek zatíženej mám
Mám tam hever, lékárnu, olej, trojúhelník, rezervu...
No přistihl jsem se že ze začátku jsem točil volantem víc než bylo potřeba, ale i potom co jsem to zkusil korigovat, tak to prostě hrozně brzy přestalo zatáčet....ale opravdu jenom v ultra pomalých zatáčkách...od 50 nahoru už to bylo naprosto super...takže já bych to viděl asi na pneu, přeci jen jsou úzké a ještě nějaké obyčejné...navíc s docela vysokým profilem...samozřejmě se nepasuji na řidiče experta, ale zase abych to bezhlavě strhával do návalu nedotáčivosti to taky nedělám. Na brzdy do zatáčky to samozřejmě funguje, ale zrovna v Mýtě jsou ty nejpomalejší hned za dalšíma pomalejšíma, takže tam už není moc jak brzdit, to už bych skoro zastavil 
Zkousel bych na okruhu zataceni pri/tesne po brzdeni, tj. kdyz je vaha na predku. Pripadne dopredu lepivejsi gumy nebo hratky s geometrii.
no taky mě to napadlo dát lepší gumy nebo zkusit lehké odklony na předku. Tak uvidíme ještě s tím zkusím něco udělat pomocí volantu
a uvidí se 
mel jsem stejny pocit na MRu prvni generace, ze predek je lehky a nejede tam kde chci. Bohuzel nez jsem si s tim vyhral nebyla mi dana prednost a auto slo pod lis
- BMarcellus
DjRaspby opožděně ti blahopřeju k eMeRce,je pěkná už tak,jak je. Sice jsi musel zainvestovat,ale teď víš co máš
Určitě je na silnici zajímavá koncepčně i řidičsky,než dosavadní TéeSo,tak ať ti vlastnictvý přináší jen radost
PS.: doufám,že už jsi od tý doby našel správný řidičský styl,který je odlišný. Je na hraně kousavá,nebo vychovaná a necháva řidiči čas na reakci?
PS.: doufám,že už jsi od tý doby našel správný řidičský styl,který je odlišný. Je na hraně kousavá,nebo vychovaná a necháva řidiči čas na reakci?
Hobby: ALMERA N15 GTi SR20DE
Squadra Volante // DGR performance suspension
Daily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně
Squadra Volante // DGR performance suspensionDaily: Corolla E12 1.6 VVT-i Linea Sol prodáno
Corolla E12 1.4 VVT-I Linea Sol BLUE 8P1 aktuálně

BMarcellus píše:DjRaspby opožděně ti blahopřeju k eMeRce,je pěkná už tak,jak je. Sice jsi musel zainvestovat,ale teď víš co mášUrčitě je na silnici zajímavá koncepčně i řidičsky,než dosavadní TéeSo,tak ať ti vlastnictvý přináší jen radost
![]()
Díky