Newer - Nissan 350Z "tuleň"
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Newer - Nissan 350Z "tuleň"
tak jsem si nechal snížit sedačku... navzdory předpokladům šla níž než jsem myslel, takže i se 196 cm jsem v autě dost utopenej:-) mam radost!
v porovnani se spolujezdcovou sedackou je niz tak o 12 cm...
nasazeni sedacky provazelo upadnuti dvou matek co sedacku drzi do utrob karoserie... byly nabodované ze serie na 1. bodě... nechápu... takže 3 hodiny převařování sedačky, 2 hodiny lovení matek v nosníku... ale nakonec se zadarilo. (kdyby se někdo rozhodl - tak pozor na to:-)) ještě doplním, že sedačka řidiče na silnici občas zavrzala, hlavně při přejetí nerovnosti. Po novém navaření matek už nevrže - takže vrzala matka o nosník...
pojezd sedačky funguje vše ostatní taky takže pohoda.
foto rad nekdy udelam:-) kdyby nekoho zajimalo o kolik niz to jde.
no a dalsi zavada co jsem na zetku nasel - při změně směru jízdy - zepředu dozadu a naopak... se od zadní nápravy ozývá cvakání. Myslel jsem, že od zadních destiček, jak se odlepí od kotouče při probrždění, ale po krátkém googlení jsem byl vyveden z omylu:
Plnej Google odkazů na stejný problém, včetně YT videii. A nakonec i oficiálního prohlášení Nissanu s opravnou sadou a návodem.
Sada obsahuje blbosti (Matka na poloosu, sponu pro zabezpečení atp...) a samozřejmě hlavní přísadu grafitovou vazelínu.
Jde o to že, poloosa cvaká při změně jízdy v náboji kola - grafitkou se vymezí mezera a zvuk zmizí.
zdroje a návody:
http://my350z.com/forum/engine-drivetra ... -axle.html
http://www.350z-uk.com/topic/57807-clic ... his-first/
ofiko návod na opravu:
http://www.notre350z.com/forum/files/up ... kClack.pdf
yt stejné zvuky ostatních majitelů:
https://www.youtube.com/results?search_ ... rear+noise
Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o zvuk a závada ničemu neškodí, tak ji pořeším až na jaře.
každopádně možná se někomu bude tato informace hodit.
v porovnani se spolujezdcovou sedackou je niz tak o 12 cm...
nasazeni sedacky provazelo upadnuti dvou matek co sedacku drzi do utrob karoserie... byly nabodované ze serie na 1. bodě... nechápu... takže 3 hodiny převařování sedačky, 2 hodiny lovení matek v nosníku... ale nakonec se zadarilo. (kdyby se někdo rozhodl - tak pozor na to:-)) ještě doplním, že sedačka řidiče na silnici občas zavrzala, hlavně při přejetí nerovnosti. Po novém navaření matek už nevrže - takže vrzala matka o nosník...
pojezd sedačky funguje vše ostatní taky takže pohoda.
foto rad nekdy udelam:-) kdyby nekoho zajimalo o kolik niz to jde.
no a dalsi zavada co jsem na zetku nasel - při změně směru jízdy - zepředu dozadu a naopak... se od zadní nápravy ozývá cvakání. Myslel jsem, že od zadních destiček, jak se odlepí od kotouče při probrždění, ale po krátkém googlení jsem byl vyveden z omylu:
Plnej Google odkazů na stejný problém, včetně YT videii. A nakonec i oficiálního prohlášení Nissanu s opravnou sadou a návodem.
Sada obsahuje blbosti (Matka na poloosu, sponu pro zabezpečení atp...) a samozřejmě hlavní přísadu grafitovou vazelínu.
Jde o to že, poloosa cvaká při změně jízdy v náboji kola - grafitkou se vymezí mezera a zvuk zmizí.
zdroje a návody:
http://my350z.com/forum/engine-drivetra ... -axle.html
http://www.350z-uk.com/topic/57807-clic ... his-first/
ofiko návod na opravu:
http://www.notre350z.com/forum/files/up ... kClack.pdf
yt stejné zvuky ostatních majitelů:
https://www.youtube.com/results?search_ ... rear+noise
Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o zvuk a závada ničemu neškodí, tak ji pořeším až na jaře.
každopádně možná se někomu bude tato informace hodit.
jak šel čas: 350Z, Integra TypeR, Renault Clio
, Prelude 5g TypeS, C6G coupe Vti, C6G coupe, Prelude 4g 2.3, Mazda 626..
Když už jsem se tak rozepsal, tak bych rád popsal nějaké vlatní zkušenosti s 350Z.
Jako bejvalej majitel různejch Hond, od civici VT, přes přelude Type S až po Integru Type R ... jsem nabíral zkušenosti s přepodvozkovanými předokolkami, v posledním případě se samosvorem. Zadní náhon mi tedy byl poměrně vzdálený (až na nekolik měsíců řízení maserati quatroporte 4.2 V8 - to byl i duvod pro presedlani na zadni nahon a vetsi objem)
1) porovnání v jízdě na okreskách:
mam najeto cca 3000 km s zetkem a musim konstatovat, že třeba v porovnání s ITR (200ps) nejsem se zetkem na okreskách zdaleka tak rychlý... Nebo mi to alespoň přijde. v Itr jsem měl pocit že letím nadzvukovou rychlostí už v 120ti kmh, tady je to do 160ti kmh celkem nuda ..... odměřené časy nemám..... jen pocitově.
2) FWD vs RWD - nebe a dudy
včera poprvé jsem se odhodlal vypnout protiprokluz a zkusit ostřejší jízdu, v první zatáčcce mě dostal přetáčivý smyk( očekával jsem že přijde ...ale přišel dřív a víc než jsem očekával) takže zpocenej zadek, jen tak tak jsem to srovnal a v provozu ještě nějakou dobu blbnout nebudu, potřebuju to otestovat nejdřív někdě v prostoru a asi až po přezutí na letní - ty zimaký když se rozkloužou tak se pak prostě nechytí tak snadno, buď to jsem tele... nebo maj prostě špatnej grip...
S Itr jsem tu zatáčku projížděl stejnou rychlostí s plným plynem poměrně snadno a když, tak mě čekal lehce nedotáčivej smyk... Zetko za 2, přidat... a ztráta trakce jak blázen. Rychlost cca srovnatelná.
3) zrychlení
Odhaduju výkon svého motoru na cca 310-320 ps - dle úprav a informací co jsem vyčetl na netu. Každopádně je to jen číslo. Zrychlení jsem čekal lepší.. ve zrychlení je na tom možná o fous líp než 200 ps (1100kg ITR) ale od toho výkonu jsem prostě čekal víc.
ještě si dovolím - v quatroporte máme 411 odměřených koní váha 1850 kg, plnej plyn tlačí do sedačky fakt neskutečně...v porovnání se Zetkem i s ITR (ta netlačila do sedaček skoro vůbec) . No prostě, 3 odlišné motory, Výkon na kg téměř stejný , průběh absolutně odlišný, a úplně jiné jizdní vlastnosti....
Data pro srovnání - berte je prosím orientačně
nechci tu diskutovat o pár koních zbytečně.
ITR - 1,8 l - 4 vál. - 200 ps - 1100 kg - 0,1818 ps/kg
350z - 3,5 l - 6 vál. - 310 ps - 1650 kg - 0,1878 ps/kg
quatroporte - 4,2 l - 8 vál. - 411 ps - 1850 kg 0,2221 ps/kg
4) výbava
celkově je pro mě zetko trošku zklamáním....
3,5 litr co jede tak průměrně, poměrně hodně továrenských nedostatků, absence různých kravin, co člověk v autě za tyhle prachy očekává( tripling, aut. rozvěcení světel, 1 zónová klima, mp3 radio? OBD2 atp)
máme doma ještě frantíka, peugeot 308 cabri, stejnej rok absolutně nejvyšší výbava - cena stejná jako u zetka cca 300 tis. a výbavou je uplně někde jinde, kůží pošitá palubka, ele zklápění zrcátek, vše co na zetku chybí a moooc dalšího.
5) pocit z jízdy
když zapomenu na srovnání s ostaními auty a s nedostatky....
Na jízdu se vždy těším, zátah je příjemný, na dálnici jede pěkně, v zatáčkách drží, odezva do volantu příjemná, lehce čitelné auto, ostré řízení. Sneslo by podle mě ostřejší spojku, tahle je jak pro blondýny...
Zvuk - modifikované potrubí od borly bublá příjemně, brzdy - AP racing, dostatek brzdného účinku kdykoli si zamanu. Drží na silnici pěkně. Stabilizace i proti prokluz jsou někdy až moc aktivní, při sebemenším prokluzu kol dojde tak k cca 90% ustřihnutí paliva, takže už mě kolikrát chytil pás při akceleraci a prohrábnutí (třeba kuli nerovnosti na silnici)
Stabilizace - při detekci sebemenšího smyku přibrzdí kolo, takže je to podle mě blbuvzdorné... pokud do zatáčky nevletíte nesmyslně.... Tak při akceleraci v průjezdu vás systém vždy chytí...
Spotřeba, tu absolutně neřeším ale čísla možná někoho zajímat budou.
Předpisová jízda po dálnici - 7,5 l/100 km - cca 30 km jízdy.
Jízda po městě - kdy si auto užívám - ostrá akcelerace, brzdění před světly, časté rozjíždění atp - 13 - 13,5 l
Klidná jízda po městě cca 12l
když jedu po městě jako děda v kloboučku a reším každý rozjezd a brždění - 11,5 l
pro mě je tedy spotřeba v pohodě.... a hlavně je mi absolutně jedno kolik to žere:) jen jsem byl zvedav
Jako bejvalej majitel různejch Hond, od civici VT, přes přelude Type S až po Integru Type R ... jsem nabíral zkušenosti s přepodvozkovanými předokolkami, v posledním případě se samosvorem. Zadní náhon mi tedy byl poměrně vzdálený (až na nekolik měsíců řízení maserati quatroporte 4.2 V8 - to byl i duvod pro presedlani na zadni nahon a vetsi objem)
1) porovnání v jízdě na okreskách:
mam najeto cca 3000 km s zetkem a musim konstatovat, že třeba v porovnání s ITR (200ps) nejsem se zetkem na okreskách zdaleka tak rychlý... Nebo mi to alespoň přijde. v Itr jsem měl pocit že letím nadzvukovou rychlostí už v 120ti kmh, tady je to do 160ti kmh celkem nuda ..... odměřené časy nemám..... jen pocitově.
2) FWD vs RWD - nebe a dudy
včera poprvé jsem se odhodlal vypnout protiprokluz a zkusit ostřejší jízdu, v první zatáčcce mě dostal přetáčivý smyk( očekával jsem že přijde ...ale přišel dřív a víc než jsem očekával) takže zpocenej zadek, jen tak tak jsem to srovnal a v provozu ještě nějakou dobu blbnout nebudu, potřebuju to otestovat nejdřív někdě v prostoru a asi až po přezutí na letní - ty zimaký když se rozkloužou tak se pak prostě nechytí tak snadno, buď to jsem tele... nebo maj prostě špatnej grip...
S Itr jsem tu zatáčku projížděl stejnou rychlostí s plným plynem poměrně snadno a když, tak mě čekal lehce nedotáčivej smyk... Zetko za 2, přidat... a ztráta trakce jak blázen. Rychlost cca srovnatelná.
3) zrychlení
Odhaduju výkon svého motoru na cca 310-320 ps - dle úprav a informací co jsem vyčetl na netu. Každopádně je to jen číslo. Zrychlení jsem čekal lepší.. ve zrychlení je na tom možná o fous líp než 200 ps (1100kg ITR) ale od toho výkonu jsem prostě čekal víc.
ještě si dovolím - v quatroporte máme 411 odměřených koní váha 1850 kg, plnej plyn tlačí do sedačky fakt neskutečně...v porovnání se Zetkem i s ITR (ta netlačila do sedaček skoro vůbec) . No prostě, 3 odlišné motory, Výkon na kg téměř stejný , průběh absolutně odlišný, a úplně jiné jizdní vlastnosti....
Data pro srovnání - berte je prosím orientačně
ITR - 1,8 l - 4 vál. - 200 ps - 1100 kg - 0,1818 ps/kg
350z - 3,5 l - 6 vál. - 310 ps - 1650 kg - 0,1878 ps/kg
quatroporte - 4,2 l - 8 vál. - 411 ps - 1850 kg 0,2221 ps/kg
4) výbava
celkově je pro mě zetko trošku zklamáním....
3,5 litr co jede tak průměrně, poměrně hodně továrenských nedostatků, absence různých kravin, co člověk v autě za tyhle prachy očekává( tripling, aut. rozvěcení světel, 1 zónová klima, mp3 radio? OBD2 atp)
máme doma ještě frantíka, peugeot 308 cabri, stejnej rok absolutně nejvyšší výbava - cena stejná jako u zetka cca 300 tis. a výbavou je uplně někde jinde, kůží pošitá palubka, ele zklápění zrcátek, vše co na zetku chybí a moooc dalšího.
5) pocit z jízdy
když zapomenu na srovnání s ostaními auty a s nedostatky....
Na jízdu se vždy těším, zátah je příjemný, na dálnici jede pěkně, v zatáčkách drží, odezva do volantu příjemná, lehce čitelné auto, ostré řízení. Sneslo by podle mě ostřejší spojku, tahle je jak pro blondýny...
Zvuk - modifikované potrubí od borly bublá příjemně, brzdy - AP racing, dostatek brzdného účinku kdykoli si zamanu. Drží na silnici pěkně. Stabilizace i proti prokluz jsou někdy až moc aktivní, při sebemenším prokluzu kol dojde tak k cca 90% ustřihnutí paliva, takže už mě kolikrát chytil pás při akceleraci a prohrábnutí (třeba kuli nerovnosti na silnici)
Stabilizace - při detekci sebemenšího smyku přibrzdí kolo, takže je to podle mě blbuvzdorné... pokud do zatáčky nevletíte nesmyslně.... Tak při akceleraci v průjezdu vás systém vždy chytí...
Spotřeba, tu absolutně neřeším ale čísla možná někoho zajímat budou.
Předpisová jízda po dálnici - 7,5 l/100 km - cca 30 km jízdy.
Jízda po městě - kdy si auto užívám - ostrá akcelerace, brzdění před světly, časté rozjíždění atp - 13 - 13,5 l
Klidná jízda po městě cca 12l
když jedu po městě jako děda v kloboučku a reším každý rozjezd a brždění - 11,5 l
pro mě je tedy spotřeba v pohodě.... a hlavně je mi absolutně jedno kolik to žere:) jen jsem byl zvedav
Já se ti tady do toho trochu v*eru - máte doma Quattroporte? To bych se měl asi skamarádit 
Jo to cvakani nam to taky delali poloosy v nissanu rekli ze je to podtreba mazat ale jak často už si nevzpominam.
Chválim vyčerpávající popis. Abych řekl pravdu, Zetko jsem vždy chtěl. Jen jsem pak začal schválně hledat všechny mouchy abych se "uklidnil", že ho nevlastním
...a našel jich moc jak v technice, spolehlivosti, tak ve vlastnostech a teď jsi mě přesvědčil úplně. Ale i tak se mi to auto líbí a kdyby mi ho někdo nabízel třeba výměnou, asi neváham a beru ho všema deseti. Víc než celica přecijen jede 100%
teda vvti. vvtli už jede skoro stejně. Budu muset ještě kuchat abych byl s koněma na kilo na tom stejně
Ale zase spotřeba je 2x větší, ostrě ještě víc a asi 600kg navíc. Ale prostě líbí se mi, jen škoda těch neduhů a i rychleji by mohlo jezdit. Když jsem dávno začal Zetko sledovat, dost lidí kolem bylo zklamaných právě že prý "nejede" a po přečtení toho co píšeš, jsi zklamaný asi nejvíc.
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
TRD píše:Chválim vyčerpávající popis. Abych řekl pravdu, Zetko jsem vždy chtěl. Jen jsem pak začal schválně hledat všechny mouchy abych se "uklidnil", že ho nevlastním...a našel jich moc jak v technice, spolehlivosti, tak ve vlastnostech a teď jsi mě přesvědčil úplně. Ale i tak se mi to auto líbí a kdyby mi ho někdo nabízel třeba výměnou, asi neváham a beru ho všema deseti. Víc než celica přecijen jede 100%
teda vvti. vvtli už jede skoro stejně. Budu muset ještě kuchat abych byl s koněma na kilo na tom stejně
Ale zase spotřeba je 2x větší, ostrě ještě víc a asi 600kg navíc. Ale prostě líbí se mi, jen škoda těch neduhů a i rychleji by mohlo jezdit. Když jsem dávno začal Zetko sledovat, dost lidí kolem bylo zklamaných právě že prý "nejede" a po přečtení toho co píšeš, jsi zklamaný asi nejvíc.
jako uplné zklamání bych to nenazval, jede to pěkně, drží to dost... jen se to k řidiči projevuje méně než třeba ta zmiňovaná integra type R ...
ačkoli je na zetku víc úprav tak je prostě víc friendly k řidiči... v itr máš pocit, že jedeš v motokáře, tady máš pocit že je to pořádnej kus železa kterej se tváří luxusně a umí i jet:-)
nespokojený nejsem
my se známe přece, kupoval jsi ode mě na Kladně kola, nebo něco jinýho už nevím přesněTina píše:Já se ti tady do toho trochu v*eru - máte doma Quattroporte? To bych se měl asi skamarádit
no ja si rikal co se mi povolilo na podvozku, po kontrole podvozku bylo jasny ze nic, takze jsem googlil a je to pomerne casta zavada:-)Design píše:Jo to cvakani nam to taky delali poloosy v nissanu rekli ze je to podtreba mazat ale jak často už si nevzpominam.
asi to souvisi s tou rozborkou zadni napravy co jsem popisoval vejs... kluci to vsechno odmastili a vycistili takze nejspis i tu vazelinu z poloosy která tomuhle zabranovala...
Jak plánuješ to tlačítko. Tam je v základu nebo ne?
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
inak napr. u Octavky RS (ale aj u inch koncernovych aut) sa da cez OBD diagnostiku doprogramovat vypinanie ESP na tlacitko vypinania protipreklzu. Ja som si to dal v ramci upravvy softu urobit
je to jak píše blesk666, je tam tlačítko, které vypíná protiprokluz ale na vypnutí stabilizace tam tlačítko není.TRD píše:Jak plánuješ to tlačítko. Tam je v základu nebo ne?
Takže bud doprogramovat vypnutí obou dvou funkcí na jedno tlačítko(pokud půjde bylo by to super)
nebo nové, které vypne obojí zároveň přerušením napájení....
S tím výkonem si nedělej žádné iluze. Když tam budeš mit 270-280hp budeš fakt rád. Mám tam daleko vic úprav a jsem někde kolem 290hp. Třeba jiné sání (možná budu prodávat to svoje K&N typhoon) dělá hodně, odlehčené řemenice, svíčky, nerez svody, decaty. Tohle určitě udělej a hned budeš mít z auta lepší pocit
Jinak gratuluju, pěknej kousek 
Nissan 350z - White FAIRLADY Z
Jojo, pravda.. kola jsem kupoval od někoho jinýho, ale byl jsi tam i ty. Krátce potom se mi rozlítla spojkaNewer píše:my se známe přece, kupoval jsi ode mě na Kladně kola, nebo něco jinýho už nevím přesněpak jsme si ještě dali sprintíka u toho nákupáku
Odlehčený řemenice mám, odlehčený jednohmotový setrvák taky, o sání jsem četl, že nic moc nedělá a že spíš ubere než přidá.Grumble píše:S tím výkonem si nedělej žádné iluze. Když tam budeš mit 270-280hp budeš fakt rád. Mám tam daleko vic úprav a jsem někde kolem 290hp. Třeba jiné sání (možná budu prodávat to svoje K&N typhoon) dělá hodně, odlehčené řemenice, svíčky, nerez svody, decaty. Tohle určitě udělej a hned budeš mít z auta lepší pocitJinak gratuluju, pěknej kousek
Svody bych chtěl ale s tím decatem si nejsem tak jistej, nechci aby mi svítily lambdy, navíc bych rád prošel STK.
btw já mám tu 1.fl verzi, která má v serii už o 15 kW víc...
Naposledy upravil(a) Newer dne 18 lis 2015, 11:12, celkem upraveno 2 x.
jo viděl jsem na HC, že jsi ji prodal. Prý se vrátila zpět odkud pocházela...Tina píše:
Jojo, pravda.. kola jsem kupoval od někoho jinýho, ale byl jsi tam i ty. Krátce potom se mi rozlítla spojkaTeď už jsem se toho po dalších pár nešťastných epizodách zbavil. Po 350Z jsem kdysi taky pokukoval, ale přiznám se, že mě to auto dynamikou příliš neoslovilo. Ale tohle vypadá perfektně..
čím teď jezdíš?
Lambdy aby nesvitily se obchazi jakousi redukci, nasroubovanou ´´trubickou´´ mezi lambdu a vyfuk. Aspon jsem to tak vzdy videl ale nejsem toho zcela znaly, snad nekdo zdejsi objasni
Prodala se naštěstí docela dobře a tenhle týden jsem prodal i poslední věc, co mi zbyla z turbo setupu. Dlouho jsem přemýšlel, co bych měl koupit, až jsem nakonec volil hodně velkej kompromis a koupil Cooper S s kompresorem. Ten už je taky trochu poštelovanej, takže rovně jede jako S2000 (to mě mile překvapilo, nevím jak s pevným startem) a v zatáčkách má jednu velmi milou vlastnost - lift off oversteer. Pro mě osobně zábava o 100% větší, než kdybych měl Integru sebepřeturběnější. Chybí mu ale samosvor, takže to zas tak rychlý auto na papíře nebude. Každopádně zábava super a na rok s ním vydržím určitěNewer píše:jo viděl jsem na HC, že jsi ji prodal. Prý se vrátila zpět odkud pocházela...
čím teď jezdíš?
Kvalitní sání Ti přidá právě hodně. kdyby jsi měnil pouze vložku třeba za KN, tak tam rozdíl není, ale celé sání vyměnit už je velký rozdíl.Newer píše:Odlehčený řemenice mám, odlehčený jednohmotový setrvák taky, o sání jsem četl, že nic moc nedělá a že spíš ubere než přidá.
Svody bych chtěl ale s tím decatem si nejsem tak jistej, nechci aby mi svítily lambdy, navíc bych rád prošel STK.
btw já mám tu 1.fl verzi, která má v serii už o 15 kW víc...
Jinak kámoš má taky tu údajně silnější verzi a má stejné úpravy jako já a výkonově jsme na tom stejně. Hodnotám u nissanu moc nevěř, serie 350z má totiž v reálu kolem 245hp. Však jestli máš možnost, hoď to na brzdu a uvidíš sám.
Diskuze o sání by byla asi na delší dobuGrumble píše:Kvalitní sání Ti přidá právě hodně. kdyby jsi měnil pouze vložku třeba za KN, tak tam rozdíl není, ale celé sání vyměnit už je velký rozdíl.
Jinak kámoš má taky tu údajně silnější verzi a má stejné úpravy jako já a výkonově jsme na tom stejně. Hodnotám u nissanu moc nevěř, serie 350z má totiž v reálu kolem 245hp. Však jestli máš možnost, hoď to na brzdu a uvidíš sám.
Záleží jestli mluvíme o celém sacím manifoldu, nebo jen o aftermarket trubce s filtrem, či něčem sofistikovanějším s využitím venturiho efektu:-) tak jako tak, bez naladění to přinos mít nebude.
Nebo jsi měřil výkon před použitím sání a po použití?
Brzda je fajn nicméně, opět je měřen pouze výkon na kolech, následně dopočten výkon motoru. Při použití dvou rozdílných brzd je porovnání nicneříkající. Při chybě měření 5% může být v porovnání dvou měření na rozdílných brzdách rozdíl v krajních hodnotách 30 koní, při 300 koňovém autě.
Brzda má podle mě smysl maximálně při ladění výkonu po nějakých větších úpravách...
No a jaké sání tedy máš, ať mám představu po čem koukat....
brzda podla mna zmysel ma vzdy. Vzdy je samozrejme najlepsie odmerat auto pred upravou a po uprave na tej istej brzde. Dva krat som bol uz porovnat rozdiely na dvoch brzdach. Raz Octaviu RS TDI v jeden den. 1.Profituning a 2.MM racing (obe brzda Maha LPS3000) tak rozdiel tam nebol prakticky ziadny (205hp/447Nm vs 204ho/448Nm). Druhy krat M3 E36 3,0 kde boli rozdiely tiez 1-2hp (robim vzdy najmenej 2-3merania aby sa vylucila chyba merania aj chyba obsluhy).
zajimavá zkušenost, já mám zkušenost s měřením výkonu pouze ze školy, kde byla brzda nic moc a přesnost taky nic moc... takže co měření, to jinej výsledekblesk666 píše:brzda podla mna zmysel ma vzdy. Vzdy je samozrejme najlepsie odmerat auto pred upravou a po uprave na tej istej brzde. Dva krat som bol uz porovnat rozdiely na dvoch brzdach. Raz Octaviu RS TDI v jeden den. 1.Profituning a 2.MM racing (obe brzda Maha LPS3000) tak rozdiel tam nebol prakticky ziadny (205hp/447Nm vs 204ho/448Nm). Druhy krat M3 E36 3,0 kde boli rozdiely tiez 1-2hp (robim vzdy najmenej 2-3merania aby sa vylucila chyba merania aj chyba obsluhy).
Mám K&N Typhoon asi nejlepší věc co můžeš na zetko dát. Budu ho asi prodávat, protože budu montovat kompresor a tam už to nevyužiju.
k te rychlosti zetka v primce, je pravda, ze nemam moc srovnani, na dalnici moc neohromi, rychle si zvyknes na tu akceleraci ale na okresce je vykon vic nez dostatecny, ani to nemusis moc tocit, staci do 5000-6000rpm a nemas pocit ze by to nejelo, prave naopak neni potreba to tocit a svezes se hezky. kdyz ches neco divokeho mezi 5000-7500rpm na okresce to leti az zbytecne moc, asi to vzdas driv ty nez auto, proste mi nesedi na kazdy rovince dat 180-200.
na HR verzi mas dva motory v jednom jeden do 5000rpm, ktery je krasne pruzny, vzdycky mas dostatek vykonu a citis chut motoru pootackach. nad 5000rpm te to lehce nakopne, vzroste tah, kabina se naplni revem... ten motor je vazne dobry, jede to dobre v jakykoliv otackach. kdyz je to porad malo, staci prozacatek jiny staly prevod, poleti to, ze uz by si nemel nikdo stezovat
uricite je potreba vypnout stabilizaci, s ni to auto moc z tech zatacek neakceleruje, je hodne vlezla, porad na vas blika a povypnuti najednou zjistite, ze mate jine auto s docela slusnou trakci. jasne na dvojku musis s plynem s citem.
muzes poslat fotky ze snizeni sedacky. ja kdyz ji mel venku, rikal jsem si tak o 3cm by to slo a ty 12cm, nechapu
na HR verzi mas dva motory v jednom jeden do 5000rpm, ktery je krasne pruzny, vzdycky mas dostatek vykonu a citis chut motoru pootackach. nad 5000rpm te to lehce nakopne, vzroste tah, kabina se naplni revem... ten motor je vazne dobry, jede to dobre v jakykoliv otackach. kdyz je to porad malo, staci prozacatek jiny staly prevod, poleti to, ze uz by si nemel nikdo stezovat
uricite je potreba vypnout stabilizaci, s ni to auto moc z tech zatacek neakceleruje, je hodne vlezla, porad na vas blika a povypnuti najednou zjistite, ze mate jine auto s docela slusnou trakci. jasne na dvojku musis s plynem s citem.
muzes poslat fotky ze snizeni sedacky. ja kdyz ji mel venku, rikal jsem si tak o 3cm by to slo a ty 12cm, nechapu
blejsknu, a vlozim sem, na první pohled je to dost vyrazne v porovnani se spolujezdcem.
v porovnani s prahem pod dverma kde je znak Z je sedacka o kus niz, proste pecka:-)
HR je jinej motor no, my co mame DE mame trosku smulu:-)tak me tim moc neprovokuj:D
Chtel jsem alespoň první fl. kvůli led svetlum, bixenonum atp.....
HR ka jsou desne drahy, radove o 80-100 tis vejs nez DE.
To co mam bylo za celkem slusny peníze a fajn upravy no:-)(hlavne ty velke brzdy AP- predek i zadek) tak jsem ho proste vzal.
1. verze s 206kw mi prisla takova o nicem
2. verze 221kw, omezovac dal + facelift exterieru uz pro me byla zajimavejsi, navíc většina lidi ani nevedela, ze ma vlastne něco navíc....V inzerci si kazdej pise vykon milion kw, naprosto neopdstatnene.. takze defakto myslim, ze prodejce ani nevedel ze je to nejakej facelift...
3. HR 230 kw = zbytecne moc penez pro me:-) za tech 9 kW navíc....
a jak uz jsem psal no, upravy co tam byly mi sedly
v porovnani s prahem pod dverma kde je znak Z je sedacka o kus niz, proste pecka:-)
HR je jinej motor no, my co mame DE mame trosku smulu:-)tak me tim moc neprovokuj:D
Chtel jsem alespoň první fl. kvůli led svetlum, bixenonum atp.....
HR ka jsou desne drahy, radove o 80-100 tis vejs nez DE.
To co mam bylo za celkem slusny peníze a fajn upravy no:-)(hlavne ty velke brzdy AP- predek i zadek) tak jsem ho proste vzal.
1. verze s 206kw mi prisla takova o nicem
2. verze 221kw, omezovac dal + facelift exterieru uz pro me byla zajimavejsi, navíc většina lidi ani nevedela, ze ma vlastne něco navíc....V inzerci si kazdej pise vykon milion kw, naprosto neopdstatnene.. takze defakto myslim, ze prodejce ani nevedel ze je to nejakej facelift...
3. HR 230 kw = zbytecne moc penez pro me:-) za tech 9 kW navíc....
a jak uz jsem psal no, upravy co tam byly mi sedly
nekdy to chci prozajimavost porovnat s kamaradovym zetkem (280hp) vs mych 313hp. co sem videl grafy z brzdy je to spis 263 vs 303hp. myslim, ze rozdil bude hodne maly v primce. v zatackach je to stejne o ridici 
zetka po facu jsou zajimavejsi, urcite prijemnejsi na takovyto popojizdeni, spojka, razeni nejde tak z tezka.
zetka po facu jsou zajimavejsi, urcite prijemnejsi na takovyto popojizdeni, spojka, razeni nejde tak z tezka.