Dneska jsem si úplnou náhodou všiml, že je to přesně rok od posledního příspěvku tady, tak napíšu nějaký update...
Pamatujete jak jsem před rokem v tom dlouhém příspěvku čítajícím veškeré problémy napsal, že bych si přál už konečně jezdit? No, osud to viděl jinak. Za ten rok jsem s autem ujel necelý 1km.
Někdy je prostě potřeba sklopit hlavu a uznat vlastní chybu. Můj naivní pokus o záchranu vážně poškozených ironů prostě nevyšel. Zase proniká voda do spalovací komory, pod boostem naopak plyny do chladicího okruhu. Takže bude potřeba motor ven a znova komplet rozebrat a složit. Byla to prostě blbost skládat to tak jak jsem to udělal, ale byl jsem student bez prachů, co neměl desetitisíce na nový irony a navíc ho tlačilo odevzdání diplomky, která se okolo toho motoru točila. Dnes bych už situaci řešil úplně jinak. Po zjištění tohoto problému jsem na auto absolutně neměl náladu, a tak jak stálo před rokem, stojí doteď. Všechno má svůj čas, a některé věci musí prostě dozrát.
Teď to tady celé zní dost pesimisticky, ale opak je pravdou. Všechno zlé je k něčemu dobré, a já se s nadšením vrhnul do mých ostatních projektů.
Přelom začátek roku/jaro jsem věnoval RX-3. Kompletně jsem zrenovoval celý interiér, pořešil korozi ve zcela odstrojeném vnitřku auta, naskládal interiér, rozchodil současný (zatím ještě pístový) motor a trochu se i projel...úžasný vůz! Podrobnosti zde:
http://jdm-meeting.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=6297
Na konci jara/začátku léta se udělal ohromný kus práce na mém FD - ve dvou lidech jsme ho úplně celý přeskládali do druhé kastle, ale o tom bych se měl víc rozepsat v jeho samostatném topicu
Z kraje léta jsem poslal do světa moji punkovou anglickou NBfl Miatu...a vydržel to bez Miaty celý měsíc

Cestu ke mě si našlo kompresorový 1.8 NA. Tady se toho dělo úplně nejvíc - začátek klasika vystříhávání různého dodělávaného bordelu, oprava kabeláže, pak přesun od prehistorické powercard k standalone ECU, pak se mi na okruhu rozletěl motor, swap druhého BPčka původem z mé 323F, ladění, úpravy, roadtrip, fantastické vyjížďky, které pokračovaly až do konce podzimu...tak si říkám, že tohle auto by si taky zasloužilo vlastní topic
A období zimy patří mému druhému punkovému FC, takže se vlastně nakonec vyplnilo i to "zajezdit si s FC" ikdyž trochu jinak než bylo myšleno
https://www.youtube.com/watch?v=y_hyDNoMwN8
Auta mají dělat hlavně radost! Až budu mít chuť, tak ten motor udělám, odteď už radši nic neplánuju