MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Konečně dorazil řemen...tímto děkuji strejdovi Joe Kovar za objednání a dovoz a hlavně že za to nic nechtěl...ani za řemen. Takže má u mě spoustu piv!!!
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
A motoru jsem konečně odlehčil
Naposledy upravil(a) TRD dne 27 zář 2015, 15:59, celkem upraveno 1 x.
Takže je dole cca něco přes 70 kg
-kompresor klimatizace (5,9kg)
-trubky klimatizace (naváženo)
-výměník klimatizace (5,09kg)
-hever (4,54kg)
-kryt rezervy (1,4kg)
-rezerva (12,6kg)
-zadní opěrky (9kg)
-zadní sedáky (6,36kg)
-pásy, spony, šrouby atd... (5,62kg)
-zadní stěna kufru (0,97kg)
-pravá stěna kufru (3,74kg)
-levá stěna kufru (4,43kg)
-pravá stěna u zadních sedaček (1,1kg)
-levá stěna u zadních sedaček (1,2kg)
-zadní reproduktory (1,3kg)
-zadní přihrádka v kufru (2,05kg)
-gum. vana kufru(0,5kg)
-plato (2,8kg)
-zadní stěrač+motor(zatím nevyndán) (neváženo)
-zadní tažný oka (1,34kg)
Vyndáním chladiče klimatizace se zlepšilo i chlazení motoru jelikož byl umístěn před chladičem motoru.
-kompresor klimatizace (5,9kg)
-trubky klimatizace (naváženo)
-výměník klimatizace (5,09kg)
-hever (4,54kg)
-kryt rezervy (1,4kg)
-rezerva (12,6kg)
-zadní opěrky (9kg)
-zadní sedáky (6,36kg)
-pásy, spony, šrouby atd... (5,62kg)
-zadní stěna kufru (0,97kg)
-pravá stěna kufru (3,74kg)
-levá stěna kufru (4,43kg)
-pravá stěna u zadních sedaček (1,1kg)
-levá stěna u zadních sedaček (1,2kg)
-zadní reproduktory (1,3kg)
-zadní přihrádka v kufru (2,05kg)
-gum. vana kufru(0,5kg)
-plato (2,8kg)
-zadní stěrač+motor(zatím nevyndán) (neváženo)
-zadní tažný oka (1,34kg)
Vyndáním chladiče klimatizace se zlepšilo i chlazení motoru jelikož byl umístěn před chladičem motoru.
V cem je ten remen lepsi/jiny, ze musel jit z USA?
Jinak pekna prace, 70kg uz jde poznat. 
Je stejný, ale nemohl jsem nikde najít rozměr na tohle. Buď to bylo s klimou a když bez, tak to mělo zase el. servo a jinej průměr servo řemenice. A v MWR mají sice nějaké číslo u toho výrobku, ale podle toho to také nešlo dohledat.jagy píše:V cem je ten remen lepsi/jiny, ze musel jit z USA?Jinak pekna prace, 70kg uz jde poznat.
A nechtěl jsem jim psát mail aby mi poslali rozměr a objednám si to tady. Pak jsem také slyšel rady jak to měřit provázkem, ale i rady jak je to nepřesné. A nechtěl jsem dělat pokus omyl, tak takhle to byla jistota.
Jinak dík a ještě pár kilo je v záloze a ty půjdou asi také dolu. Zkusím pak ještě zvážit celé auto, ale musím někde kde je to přesné. Kdysi jsem v kovošrotě nechal zvážit a naměřili 1080kg a teď je dole 70kg a vážil jsem jinde a tam 1060kg...někde je chyba
A samozřejmě pro tohle ne...to ví každejjagy píše:V cem je ten remen lepsi/jiny, ze musel jit z USA?Jinak pekna prace, 70kg uz jde poznat.
Náhrada za oem plastový. Dává se to na 1zz-fe MR2 a myslím že stejný je i na 2zz-ge.
Sehnal jsem jinou kapotu. Moje je po celolaku, takže vrstev jak srač..., vespod poškrábaná, vyrezlý oko zámku, pak jeden nepatrný zlom nahoře a bylo vidět, že u levého světla je i kitovaná. Navíc zespoda modrá barva sice orig jedna vrstva, ale né úplně po celé ploše...nedostříknutý. Tahle je z prvavostranný...takže má návody v japonštině, neber to
Zezhora je pár vad, ale po vyleštění to není moc vidět, někdy i vůbec, zespod jak funglovka, oko zámku minimum opotřebení.
Buď zůstane černá a nebo se stříkne do modrý (pouze ze shora) A bude sice po druhém laku, ale nová. Stará by už měla vrstev...
Buď zůstane černá a nebo se stříkne do modrý (pouze ze shora) A bude sice po druhém laku, ale nová. Stará by už měla vrstev...
Naposledy upravil(a) TRD dne 11 říj 2015, 20:49, celkem upraveno 2 x.
Má to navíc nějakou gumu...viděl jsem jich víc, ale tohle tam buď nikdy nebylo a nebo jsem to možná jen vždy přehlédl. Dosedá to na airbox, na hranu kde je vstup pro vzduch. Haupna je tam zavřená a doťesněná, takže to tam je možná proto, aby to nepřisávalo teplý vzduch z motoru. No pro něco to tam dávali
Haupna je ze 2zz-ge, ale ty mají stejné airboxy jako 1zz-fe a až na motor je pod kapotou vlastně stejné vše.
A náhoda je, že je metalická a má v sobě modrou perleť. Při osvícení foťákem to září modře. Tak to ladí se zbytkem, ona je vlastně modra
Něco málo...dal jsem novej termostat s těsněním, chladící kapalinu, olej, filtr... A ten plastovej díl jsem nahradil kovovým.
Staré logo TOYOTA
Konečně něco JDM je tam
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
teda s tim řemenem, raději vymyslet volnoběžnou kladku místo AC, aby jsi měl větši kontakt na řemenici vodního čerpadla.. pokud je to teda vodní čerpadlo, ale zdá se mi to tak
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
To byla první věc co jsem řešil, než jsem to udělal. Říkal jsem si jestli to bude stačit, když ten řemen jen "lízne" tu řemenici vodní pumpy.speedy_s píše:teda s tim řemenem, raději vymyslet volnoběžnou kladku místo AC, aby jsi měl větši kontakt na řemenici vodního čerpadla.. pokud je to teda vodní čerpadlo, ale zdá se mi to tak
Pak jsem si ale vzpomněl na MR2, která se dělala na tozdíl od celici i bez klimy a má to taky takhle řešený. Tak snad to stačí, když je to orig na autě z výroby. Jen jsem nemohl použít stejnej řemen jako je na MR2...MR2 má elektrické servo a to má jinej průměr řemenice než já na hydraulickém servu.
MR2 engine:
vodna pumpa ma maly odpor, nemyslim ze tam bude problem.
'99 Evo VI
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
'98 Primera GT P11 SR20VE
'90 300ZX TT Z32 - ex
Pokud by byl, měly by ho i skoro všechny MR2 poslední gen.. Dělali se většinou bez klimy.pexo píše:vodna pumpa ma maly odpor, nemyslim ze tam bude problem.
Poslední náplně co zbývají + vyčištěná nádobka na servo a anodizované spony. Nová stojí 6500,-
Tímto děkuji Idahovi za tuto, kterou jsem si vyčistil (louhem, peroxidem, benzínem, jarem, savem...nic nezabralo, takže jsem to udělal speciálním kartáčkem
)!
Uvnitř jako nová, sítka uvnitř také. Stará (to uvnitř neni hladina, ale nějaká usazenina): A ty nejdůležitější náplně!!!
Uvnitř jako nová, sítka uvnitř také. Stará (to uvnitř neni hladina, ale nějaká usazenina): A ty nejdůležitější náplně!!!