Soichi - Mazda RX-8 a MX-5 Cup

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
Soichi
Kontaktovat uživatele:

Re: Soichi - Mazda RX-8 a MX-5 Cup

Příspěvek od Soichi » 26 kvě 2024, 14:44

Tentoraz prispevok o posilovaci RX-8. Ten je samozrejme elektricky a jazdit bez neho je utrpenie. Moj posilovac si povedal, ze ma vycvici a zabil som dost casu kym som ho znova dostal do stavu ze funguje.
Standardne prva vec pri tomto probleme je pozriet konektory nad chladicom pod sanim, to som aj urobil vymenil stary speceny konektor za nove svorky, nepomohlo.
Druhy krok, diagnostika, chyba B1342-FF module internal malfunction. Prepiskol som vsetky draty, vyzerali ok, premeral torque senzor, ten bol tiez ok. Tak som kupil druhu riadiacku jenotku posilovaca. Vymenil som ich, nova sa tvarila ze chvilu ide, ale akonahle som pohol volantom tak znova chyba posilovaca. Myslel som ze ju odpalil, tak som kupil dalsiu a hned k tomu aj dalsi posilovac.
Vymenil som posilovac, dal dalsiu riadiacu jednotku a stale to iste. Presnoril som teda RX8Club a zistil som ze nestaci draty prepisknut, ale treba aj premerat odpor. Tak som meral, odpor od plusu baterky k riadiacej jednotke 0.1 ohm, od minusu baterky do riadiacej jednotky 1.1ohm, odpor motora 0.4ohm. To ma priviedlo k bielemu konektoru ci je na kably z minusu do riadiacej jednotky, ten bol samozrejme zapeceny, vymenil som ho za svorku a posilovac funguje :D
Popri vymene posilovaca ked som dava dole volantovu tyc, tak som tam odtrhol srob a musel to dostat von silou, tym som ale rozbil aj hodinovu pruzinu na volante, takze na volante nereagovalo ziadne tlacitko a pridala sa chyba airbagu, takze vymenit aj tu a vsetko znova ide :D
'03 Mazda RX-8
'90 Mazda MX-5 Cup

Odpovědět