MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: MATYho TOYOTA CELICA T23 VVT-i
Myslíš TAMIYA PUTTY? 
Ne ne
Ale mám ho taky...viz foto dole 
Chtěl jsem to udělat teda tim modelářskym, ale nevim jak se to chová když bude do auta prát slunce...
Tak mi soused půjčil to v tý plechovce. Jinak dík za palec...palec od Beavera se moc často nevidí

Ne ne
Chtěl jsem to udělat teda tim modelářskym, ale nevim jak se to chová když bude do auta prát slunce...
Tak mi soused půjčil to v tý plechovce. Jinak dík za palec...palec od Beavera se moc často nevidí
TOYOTA CELICA ZZT230VVT-i
- Trautenberg
- Takumi Fujiwara
Existuje i Miliput, což je plácatelnej tmel. Máš dvě tyčky - jedna je tužidlo, druhá tmel, které smícháš dohromady a dá se s tím tvarovat skvěle. Na tyhle věci je jako stvořený.
Zdá se mi to, nebo ti to tmelený místo pod lakem vylezlo ?
Toyota Celica AT200 1.8 16v '95
Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

Toyota Celica ST182 2.0 GT '92 - SOLD
Toyota Celica ST202 2.0 GT '95 - Future racecar
BMW E36 318ti 1.9 16v '97 - Low power Stuka-fighter
Škoda Octavia 1.9 TDi '03 - Best car ever

jenom aby se ta rezerva ještě nehodila 
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"
98' E39 523i - daily
Tak proběhlo weight reduction vol.2 
Jinak rezervu jsem prozatím vrátil
...mě strašíš
)) Ale je pravda, že se třeba bude hodit
Jinak rezervu jsem prozatím vrátil
no začíná to vypadat zajímavě, zajeď potom na váhu
kolik to má v sérii kg?
jinak já rezervu taky nevozím, mám ten opravný sprej a naivně věřím že by mě v případě nouze zachránil
jinak já rezervu taky nevozím, mám ten opravný sprej a naivně věřím že by mě v případě nouze zachránil
90' 323F BG GT - ex daily
98' E39 523i - daily
98' E39 523i - daily
-
Beaver
Nezachránil, pokud nezastavíš dost rychle, roztrhá se pneu často na sračku a neuděláš z ní už ani protektor 
Jo dík. No když jsem to vážil, tak to mělo přesně 1080 kg bez rezervy, heveru, předních mlhovek, chladiče a trubek na klimu (originál hodnoty by měly být kolem 1100 kg...někde udávají 1075 kg, jinde zase 1200 kg... takže nevímWanix píše:no začíná to vypadat zajímavě, zajeď potom na váhukolik to má v sérii kg?
Teď se shodilo ale zase dost váhy, tak to zvážím pak celé a i jednotlivé díly zvlášť a hodím to pak sem.
Ještě vyndám kompresor klimy, ten také bude něco vážit ...ale až se dokopu k sehnání krátkého řemenu. A ještě bude pár věcí které půjdou také pryč.
A dozadu pak chci tohle:
Myslíš tuhle viď?
Tahle od BEATRUSH je stejná jako C-ONE (zajímalo by mě kdo to od koho okopíroval
)
C-ONE je vlastně ta stříbrná...download/file.php?id=6255&mode=view
Ale hlavně by mě zajímalo jaká má větší tuhost...přije mi že ta BEATRUSH oproti TRD. Ale zase ta trd je z jednoho kusu.
Tady pár fotek od KAGEKI RACING:
C-ONE je vlastně ta stříbrná...download/file.php?id=6255&mode=view
Ale hlavně by mě zajímalo jaká má větší tuhost...přije mi že ta BEATRUSH oproti TRD. Ale zase ta trd je z jednoho kusu.
Tady pár fotek od KAGEKI RACING:
-
Beaver
Asi to vyjde tak nějak podobně, u TRD je fakt výhoda v tom, že to je prostě jeden tuhý ocelový kus. IMHO Beatrush je montovaná hlavně z jednoho jediného důvodu - snazší doprava, naflákáš to do jedné podlouhlé krabice, navíc lehčí díky hliníku, kdežto TRD je rozměrný mastodont. Kdyby na to přišlo, tak není takový problém nechat si udělat kopii Beatrush i tady v ČR - když na to mrkneš, tak vlastně potřebuješ jen ploché železo na montážní body, uzavřený ALU profil na vzpěry a na jejich konce navařit kousky trubky pro provlečení pevnostních šroubů.
Měl jsem Cusco výztuhy a ta výroba není tak snadná. Nejsou to "jenom" obyčejné navařené trubky
Prostě nedosáhneš výsledků jako s originálem Cusco, C-ONE nebo TRD.
Výroba v ČR bude nejsnadnější a nejlevnější, protože sehnat C-ONE nový už nejde (resp. značka zanikla) a TRD je pokud se nepletu vyprodaná, takže sledovat aukce...
Prostě nedosáhneš výsledků jako s originálem Cusco, C-ONE nebo TRD.
Výroba v ČR bude nejsnadnější a nejlevnější, protože sehnat C-ONE nový už nejde (resp. značka zanikla) a TRD je pokud se nepletu vyprodaná, takže sledovat aukce...
-
Beaver
Ano, TRD už už se nevyrábí, jedna byla na prodej cca měsíc nebo dva zpátky, vycházela včetně dopravy a poplatků do 5ti tisíc CZK. C-ONE objednat nová taky nejde, Beatrush nejspíš vyrábí "kopie" C-ONE s ohledem na fakt, že C-ONE neexistuje. Kolik by vyšla přímo z Japonska nevím, musel bych zjistit (na ebay s dopravou lehce pod 7k).
Jinak tady zasílám fotku pro objasnění tajemství ohledně motorů 1ZZFE
1.Píst nahoře (rok99-03) a dva mazací kanálky ve drážce na kroužek...takže čtyři.
2.píst dole (03-) a čtyři kanálky na kroužek...takže osm.
Jednoduché, málo mazání, kroužek se zapeče, nemaže a nikasil ve válcích mizí a mizí a mizí....
Pak se to odbrousí, vyvložkuje, nahodí písty co jsou dole a jezdí se a olej nemizí a nemizí a...
Tak stručně popsáno:)
Kdo chce, může to rozepsat více do podrobna.
1.Píst nahoře (rok99-03) a dva mazací kanálky ve drážce na kroužek...takže čtyři.
2.píst dole (03-) a čtyři kanálky na kroužek...takže osm.
Jednoduché, málo mazání, kroužek se zapeče, nemaže a nikasil ve válcích mizí a mizí a mizí....
Pak se to odbrousí, vyvložkuje, nahodí písty co jsou dole a jezdí se a olej nemizí a nemizí a...
Tak stručně popsáno:)
Kdo chce, může to rozepsat více do podrobna.
Naposledy upravil(a) TRD dne 25 zář 2015, 18:16, celkem upraveno 2 x.
No celkově stim měla Toyota problem u více motorizací .
Takže od roku 2003 jsou motory OK ? Toyoty zas tolik nedelam tak by me to zajimalo už kvůli dovozu z DE pro lidi .. .
Takže od roku 2003 jsou motory OK ? Toyoty zas tolik nedelam tak by me to zajimalo už kvůli dovozu z DE pro lidi .. .
Nevím jestli u více, ale u 1ZZ ty první motory pár let po výrobě a pak to vyřešili těmi písty a je to ok.
Nicméně, když se to vyvložkuje, tak je po problému navěky.
Mě motor funguje víc než skvěle a ani kapka 5W...na zmar. ...jednu chvíli jsem řešil malej úbytek oleje, ale už jsem na to přišel, parkuju na nerovném terénu a jednou tak a podruhé jinak...takže dnes jsem měřil a koukám, je tam oleje víc
Takže zatím od generálky cca 10 000km ať v klidu, tak v zátěži, tak i ve větší zátěži a žádný úbytek, prostě nic.
Jinak s nikasilem má problém VW, BMW (jsem zagůglil a hnus
)... a bůhví kdo ještě a navíc zbytek motoru je pořád u těhle značek s kvalitou pořád níž než ta nejspolehlivější..TOY 
Nicméně, když se to vyvložkuje, tak je po problému navěky.
Mě motor funguje víc než skvěle a ani kapka 5W...na zmar. ...jednu chvíli jsem řešil malej úbytek oleje, ale už jsem na to přišel, parkuju na nerovném terénu a jednou tak a podruhé jinak...takže dnes jsem měřil a koukám, je tam oleje víc
Takže zatím od generálky cca 10 000km ať v klidu, tak v zátěži, tak i ve větší zátěži a žádný úbytek, prostě nic.
Jinak s nikasilem má problém VW, BMW (jsem zagůglil a hnus
Naposledy upravil(a) TRD dne 20 srp 2015, 00:39, celkem upraveno 1 x.
To Beaver: jinak přidal jsem trochu výkonu a krouťáku a dost znatelně jsem to pocítil. (I s navráceným interiérem to letí víc...né že by to dalo 6Okg)
Je to fakt dost znát. Měl jsem to tam od generálky a ta byla hned po koupi, takže auto jsem znal celou dobu tak jak jezdilo. Teď jsem to tam vrátil aniž bych něco očekával, vrátil jsem to tam kvůli něčemu jinému, ale byl jsem dost překvapenej hned jak jsem vyjel
Otázka zní: Co jsem tam originálního vrátil aby se tak stalo???
Je to fakt dost znát. Měl jsem to tam od generálky a ta byla hned po koupi, takže auto jsem znal celou dobu tak jak jezdilo. Teď jsem to tam vrátil aniž bych něco očekával, vrátil jsem to tam kvůli něčemu jinému, ale byl jsem dost překvapenej hned jak jsem vyjel
Otázka zní: Co jsem tam originálního vrátil aby se tak stalo???
Jedine co si tam mal ine a neorigo od prvej fotky bol vyfuk 
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
-
Beaver
Tohle nějak nevím jak mám chápat - jak jsi jako přídal výkon a krouťák ?TRD píše:přidal jsem trochu výkonu a krouťáku a dost znatelně jsem to pocítil
Sorry za zmatení Beavera
Tedy přesně řečeno, žádný výkon jsem nepřidával schválně, prostě jsem tam dal na zkoušku orig výfuk, protože mi už hučí v hlavě z toho řvu a jel se projet. Auto má o poznání lepší zátah a jde víc za plynem. A i na vyžší rychlosti zrychluje snadněji. ...a zvuk jako prius
Takže to tak i nechám.
Tak RSteam má malé bezvýznamné plus
Tedy přesně řečeno, žádný výkon jsem nepřidával schválně, prostě jsem tam dal na zkoušku orig výfuk, protože mi už hučí v hlavě z toho řvu a jel se projet. Auto má o poznání lepší zátah a jde víc za plynem. A i na vyžší rychlosti zrychluje snadněji. ...a zvuk jako prius
Tak RSteam má malé bezvýznamné plus
-
Beaver
Aha, tak to už mi dává smysl - nejspíš klasický důsledek průchozího výfuku na atmosféře, kdy se proudění plynů v nižších otáčkách zpomalí, výplach válců zhorší a auto nejde za plynem, dokud se nedostane do otáček, kdy výfuk zase začne fungovat.
Asi a také takhle...to jsem našel na jednom topicu:
No, ono to neni tak jednoduchy.
Z motoru ten "pruvan" vyfukovych plynu nejde konstantne, ale narazove, po "vlnach". Ty vlny maji svou setrvacnost a pri dobre spocitane rezonanci tehle vln lze dosahnout toho ze predchozi vlna (co uz je nekde ve vejfuku) vycucne splodiny z motoru (respektive motor se nenamaha tolik tim vytlacovanim splodin ze spalovaciho prostoru). Ta predchozi vlna svoji setrvacnosti udela za sebou vlastne podtlak, takze ve chvili kdy se otevrou vyfukovy ventily, tak do vejfuku ty splodiny vybehnou skoro samy.
Tohle kdyz porusis nejakou rourou od kamen (ktera ma pri trvalem proudu pruchodnost podstatne vetsi, jenze bez saciho efektu te vlny), tak motor ztrati cast sveho vykonu na vytlacovani splodin a roura od kamen mu v tom nijak nepomaha (pravda, ani nebrzdi).
Dvoutakty jsou na absenci vejfuku jeste choulostivejsi. Kdyz mi upadl vejfuk u Trabose, tak jsem byl rad ze to jede aspon 30km/h. Nebylo nic co by tahalo splodiny z motoru, takze nebylo kam natlacit cerstvou smes.
No, ono to neni tak jednoduchy.
Z motoru ten "pruvan" vyfukovych plynu nejde konstantne, ale narazove, po "vlnach". Ty vlny maji svou setrvacnost a pri dobre spocitane rezonanci tehle vln lze dosahnout toho ze predchozi vlna (co uz je nekde ve vejfuku) vycucne splodiny z motoru (respektive motor se nenamaha tolik tim vytlacovanim splodin ze spalovaciho prostoru). Ta predchozi vlna svoji setrvacnosti udela za sebou vlastne podtlak, takze ve chvili kdy se otevrou vyfukovy ventily, tak do vejfuku ty splodiny vybehnou skoro samy.
Tohle kdyz porusis nejakou rourou od kamen (ktera ma pri trvalem proudu pruchodnost podstatne vetsi, jenze bez saciho efektu te vlny), tak motor ztrati cast sveho vykonu na vytlacovani splodin a roura od kamen mu v tom nijak nepomaha (pravda, ani nebrzdi).
Dvoutakty jsou na absenci vejfuku jeste choulostivejsi. Kdyz mi upadl vejfuk u Trabose, tak jsem byl rad ze to jede aspon 30km/h. Nebylo nic co by tahalo splodiny z motoru, takze nebylo kam natlacit cerstvou smes.
-
Beaver
Však jo
U těch dvoutaktů to dělá hodně kvůli velkému překryvu fáze sání a výfuku - je tam naprosto klíčové donutit zplodiny vytvářet podtlak ve výfuku a tahat spálenou směs ven, protože do ní se už tlačí nová a pokud se moc promíchají, tak to prostě nehoří. U čtyřtaktů to není až taková krizovka, proto to pojede i bez výfuku, píst totiž většinu ven vypudí, ale pro správné proudění to ten (správný) výfuk chce, aby výplach byl ideální.