LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: LJay - Honda CRX ED9
Wotan: Díky. Pokud nebudeš dělat i led podsvícení, tak ten karbon samotný jde rychle, jen člověk musí dát bacha, aby se nikam neprobrousil.
www.jfperformance.cz
- WotanMitUns
- Kontaktovat uživatele:
ne ne, led podsvícení netřebaLJay píše:Wotan: Díky. Pokud nebudeš dělat i led podsvícení, tak ten karbon samotný jde rychle, jen člověk musí dát bacha, aby se nikam neprobrousil.
Tak to by si mohl mít odhadem tak za 3 nebo 4 hoďky hotový.
Já to LED podsvícení dělal hlavně z funkčních důvodů, protože mi začínalo blbnout podsvícení přístrojovky. Díky přehřívání teplem od žároviček se mi začaly drolit hrany otvorů v přístrojovce do kterých jsou žárovky uchycený a díky tomu to začalo ztrácet kontakt. Plast ze kterýho je přístrojovka se tím dlouhodobým působením tepla tak nehorázně unavil, že se normálně drolí i na dotek. Proto sem si právě sehnal druhý budíky a upravil to tak, aby se to už nestávalo.
Já to LED podsvícení dělal hlavně z funkčních důvodů, protože mi začínalo blbnout podsvícení přístrojovky. Díky přehřívání teplem od žároviček se mi začaly drolit hrany otvorů v přístrojovce do kterých jsou žárovky uchycený a díky tomu to začalo ztrácet kontakt. Plast ze kterýho je přístrojovka se tím dlouhodobým působením tepla tak nehorázně unavil, že se normálně drolí i na dotek. Proto sem si právě sehnal druhý budíky a upravil to tak, aby se to už nestávalo.
www.jfperformance.cz
Nakonec mi to nedalo a přístrojovku sem ještě trochu upravil, protože se mi to podsvícení uplně nelíbilo
Ručičky sem natřel florescenční barvou na nehty a jejich nasvícení jsem udělal čtyřma UV LED, kterým sem udělal novou kapličku z cuprexitu na místo původní plastové. Ručky jsou teď krásně vidět, a světlo co je nasvěcuje není prakticky znát (na fotkách je vidět modrý nádech, který ale pouhým okem vidět není).
www.jfperformance.cz
Dneska sem dokončil portování hlavy. Byla to skoro 10 hodinová drbačka, ale je hotovo
Kanály sem nezvětšoval (pokud se to přežene se zvětšováním kanálů motor ztratí v nízkých a středních otáčkách krouťák), ale jen začistil otřepy v místech spojení odlévacích forem a celkově upravil záhyby kanálů tak, aby byly co nejprůchodnější a nebyly v nich ostré hrany.
Povrch sacích kanálů sem nechal relativně hrubý, aby zde docházelo kolem stěn k výření a palivo ze směsi nemělo tendenci sedat na stěny kanálů. Naopak povrch výfukových kanálů sem udělal co nejhladší, aby se snížilo usazování karbonu na stěnách. Na výfukové straně sem taky trochu zaoblil vrchy vodítek ventilů, aby se zlepšilo proudění kolem nich.
Povrch sacích kanálů sem nechal relativně hrubý, aby zde docházelo kolem stěn k výření a palivo ze směsi nemělo tendenci sedat na stěny kanálů. Naopak povrch výfukových kanálů sem udělal co nejhladší, aby se snížilo usazování karbonu na stěnách. Na výfukové straně sem taky trochu zaoblil vrchy vodítek ventilů, aby se zlepšilo proudění kolem nich.
www.jfperformance.cz
dobrej mazec si fakt neskutecnej blazen.
Ford Probe 2,5 V6 24v
[img]http://mazdafamily.cz/images/cuir%20ikon/cuir.jpg[/img]
[img]http://mazdafamily.cz/images/cuir%20ikon/cuir.jpg[/img]
Dneska sem si vyrobil nový dvou vstupový OCT z nerezu, který má výdech přes filtr do atmosféry, tak aby mohl být použitý na turbo motoru.
www.jfperformance.cz
Taky sem po dlouhý době namontoval něco co je na autě vidět i z venku a to protiprůvanový lišty na okna
Rozhodnul sem se totiž, že šíbr i s celým mechanismem zruším nahradím ho stropním oknem z Lexanu, tak se větrný deflektory do oken budou hodit 
www.jfperformance.cz
Krásná práce
. Nechtělo by to větší hadice, vstupy i OCT? Nedokážu si představit jeho velikost, ale vypadá rozměrově stejně jak ty běžně dostupné, takže malej.
Hadice mají vnitřní průměr 10mm. Na větší průměr hadice bych už musel převrtat přírubu na ventilovým víku. Nebudu tlačit velký tlaky, takže by to takhle mělo být OK.
www.jfperformance.cz
Právě sháním nějakej co má aspoň litr. Budu ho taky využívat, ale jen pro blok.
Ty jo vidíš, když už sem to vyráběl tak sem si mohl změřit i objem
Moc velký to není (140x60x70) to je pravda, ale větší bych to tam už nenarval.
Když sem hledal podklady pro várobu vlastního OCT, tak sem narazil na tohle http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ?t=1782984
Vypadají celkem masivně, takž by mohly být i litrový
Když sem hledal podklady pro várobu vlastního OCT, tak sem narazil na tohle http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ?t=1782984
Vypadají celkem masivně, takž by mohly být i litrový
www.jfperformance.cz
- WotanMitUns
- Kontaktovat uživatele:
V poho, není za co se omlouvat. Já sem rád, že mi jí nafotíš a prodáš.
www.jfperformance.cz
Ideální by byl o něco menší než má Ero.
Jestli máš doma COčko, tak si ho můžeš vyrobit v klidu sám, není to nic těžkýho a ušetříš dost peněz. Když budeš chtít, tak ti s tím poradím.
www.jfperformance.cz
pekne pekne... velikost neni dulezita neni potreba bay byl obri pokud teda nemas motor na hadry... jde pouze o vleikost portu... ale LJay vybodni se na ten filtr ten je ti naprd misto neho tam nech otvor a dej pres nej tenke gumove koleckoa na jedne strane prisroubuj a pokud se ti zvedne tlak v okruhu nadzvedne si to vycko a upusti... ten filtrik se ti zasere brzo olejem a nebude to propustet...
TOYOTA CELICA 4wd TURBO CARLOS SAINZ 1992 153KW = FUNNY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a f TDIcku i kliiimu to ma 81KW = DAILY
Elviiis: Díky za radu, ten filtřík se mi tam taky moc nelíbí. Švihnul sem ho tam jen kvuli tomu, že byl poruce. Až bude čas, tak to předělám.
www.jfperformance.cz
Tak už sem konečně rozlousknul problém s výběrem pístu. Nakonec padla volba na kovaný vysokokompresní SRPéčka, který by na mým motoru měli mít kompresi zhruba 10,2:1. Písty už jsou objednaný a snad do 14 dnů budou doma a pak už se podle nich může nechat obrobit blok a hlava a konečně se to zase celý pohne o kus dál.
Takhle by měli vypadat:
Takhle by měli vypadat:
www.jfperformance.cz
Koukal sem na tu anabazi s pistama na tf. Kolik je nakonec cena?
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
Jj sehnat vhodný písty na tenhle motor je celekm mazec, protože se do ameriky exportoval snad jen v jednom autě, takže výběr kovaných pístů pro tenhle motor je prajticky nulový. Naštěstí je D serie docela skládačka, takže se dají použít písty z jiných Déčkových motorů.
Písty včetně kroužků, čepů a dopravy vyšli na 550 USD. Ještě nevím kolik bude stát clo.
Písty včetně kroužků, čepů a dopravy vyšli na 550 USD. Ještě nevím kolik bude stát clo.
www.jfperformance.cz
Tak hlavni ze to neni tech 30 
"všichni hazej argumenty jak by jezdili zavody a jezdi v aute se 100hp" Kdyz ona ta felicie vic nema :D
Tak to každopádně. To by ty písty stály polovinu ceny auta 
www.jfperformance.cz