FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
wow, klobuk dole...
Neskutečná práce, opravdu před tebou smekám! Líbí se mi tvoje výdrž neměl bych nervy si s tím vyhrát.
Ty vortex generátory mě obvzlášť zaujaly, pěkně agresivní. Nezkoušel jsi to udělat širší a z jednoho kusu? Např. jako se dává na Eva? Tohle je čistá pryskyřice?
Ty vortex generátory mě obvzlášť zaujaly, pěkně agresivní. Nezkoušel jsi to udělat širší a z jednoho kusu? Např. jako se dává na Eva? Tohle je čistá pryskyřice?
- Libas
- Big chief
- Kontaktovat uživatele:
Koudy už to totálně zabalil, že prodal brzdy ze Z32?
nemám k tomu co říct, jen nechápavě koukám, já bych to nedal s nervama tohle.. pěkná práce 
Díky chlapy
jinak koudy je stále v procesu. Stavba stále běží a hýbe se, ale určitá rozhodnutí se mění a jedno z nich bylo prodat Fabiánkovi zadní brzdy 
U tebe se sešla vzácná kombinace: seš neskutečně šikovnej, máš čas a baví tě to.

Díky, ale s tím časem nemáš pravdu. Čas má totiž kazdej a kdo tvrdí ze ne tak ten ho má taky jen ho investuje jinam. A jelikož já pracuji 10-12 v průměru denně tak auto dělám po nocích a o víkendech na úkor jiných věci na které už čas nezbývá. Takže to není o absenci času ale pouze o prioritách.Winie píše:U tebe se sešla vzácná kombinace: seš neskutečně šikovnej, máš čas a baví tě to.
Ale je pravda, že mě teda mega moc baví to auto posouvat do věcí, které v ČR jsou ojedinělé. Baví mě dělat to jinak prostěWinie píše:Tak sem to taky myslel
Prostě magor...v tom nejlepším slova smyslu
Já se hlavně těším na efekt na trati 
No upřímně od toho nečekám, že by to mělo začít dělat zázraky. Co se funkčnosti týče tak menší lehčí kola (uvidíme jak se to projeví), větší brzdy na zadku ( pokud teda dořešit trable, které s nimi mám) a diferrenciál (to by mohla být změna dost na trati). Nicméně jsem už daleko za termínem dokončení proto to už ani nikam netlačím.Peca píše:Prostě magor...v tom nejlepším slova smysluJá se hlavně těším na efekt na trati
1) zničené závity na vstupu do třmenů takže musím vyřešit jak napojím brzdové hadice
2) lakování - to bude během 3 týdnů
3) Diff - záleží na dohodě a časových možnostech PJeje
4) Okno zadní + bausety - rozhodl sjem se že nechám skleněné sklo protože ten makrolon aby ml nákou pevnost/tlouštu tak to neni taková uspora jak jsem si předtavoval a tak se s tim srát už nebudu
5) Splitter - nejspíše tento víkend vyrobím
6) Křídlo - na křídle začnu pracovat v průbehu sezony - zde výroba myslím v pohodě ale chci se naučit v 3D programu abych mohl začít vyrábet uplně vše co si usmyslím a jelikož s PC technologiemi nejsem ani torchu kamarád tak si myslím že 80% času mi zabere 3D modelace a 20% výroba křídla, u kterého zkusim spojit síly s davemaxem a zkusíme pohledový karbon. Toto pokud bude do konce sezony tak budu rád.
Takže ještě mě "pár" věcí čeká a uplně hned to nebude no, už je z toho důvodu, že sem ve fázi že jsem závyslý na ostatních a nechci na nikoho tlačit protože každý má taky svých vecí dost.
Ku krídlu si nespomínal, že by si aj difúzor chcel vyrobiť? To by bol posun v prítlaku, alebo nemusel by si mať až tak strmý sklon krídla....
Toyota Corolla TS DGR XYZ UR-Racing WhiteLine A-M-A Exhaust OZ HKS Mishimoto™
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
モータースポーツが大好き Narita dog Fight! 成田ドッグファイト!___showoff imports
Difuzor měl být ale nvm zda bude, přeci jen to mám pořád na okresky a už jen to křídlo bude na okresky docela hardcoreRSteam píše:Ku krídlu si nespomínal, že by si aj difúzor chcel vyrobiť? To by bol posun v prítlaku, alebo nemusel by si mať až tak strmý sklon krídla....
Pokud je prostor, tak muzes trmen predelat na M12 zavit a na to uz neni problem udelat hadice... 
To sice jo ale to pak můžu své hadice zahoditjagy píše:Pokud je prostor, tak muzes trmen predelat na M12 zavit a na to uz neni problem udelat hadice...
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Ta cervena s cernou strechou je proste parada 
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
DíkyXcriss píše:Ta cervena s cernou strechou je proste parada
Během dvou tří týdnu snad bude auto definitivně hotové
Tak zase posun vpřed.....
Auto doskládané, testovací pársetkilometrový pojezd ukázal zase nějaké věci. Začnu tím pozitivní z čeho jsem mega nadšený! Obrovský nárůst gripu a stability na zadní nápravě až tomu nerozumím. Přisuzuji to novým pneumatikám, které mě velmi mile překvapili, dále přechodu z 225 na 245mm na zadnu no a v neposlední řade LSD Kaaz. Diferenciál neskutečně nádherně pracuje s rozložením momentu mezi levé a pravé kolo a roztočit auto v zatáčce jee zase o něco složitější. Doopravdy z tohodle mám radost protože se auto stalo zase o hooodně rychlejším a ne na úkor bezpečnost - naopak. Krásně čitelné. Překvapila mne "necivilnost" toho diferenciálu. Je to skutečně mechanická záležitost každým coulem protože rány a zvuky jdoucí z difu při popojíždění na jedničku a otáčení se a podobě jsou docela masakr, nicméně to mi nijak nevadí - mám rád že je to taková čím dál víc mechaničtější surovější a agresivní svým fungováním - jen jsem z prvu nevěděl zda se jedná o závadu či normální projev.
No a negativní věc jsou jak jinak než brzdy.....dvoudílné kotouče od pana Pavlíčka opět ani po celkovém orovnání nefungují a kopou po zahřátí jak zběsílé. Nevím už jak toto řešit. Po konzultaci s PJem, který měl stejný problém jsem došli k závěru, že kotouče mají asi nedostatečnou dimenzi duralových středů. Nyní zkusím nahodit staré litinové kotouče co budou dělat a pka si pujčím jeste nějaké od někoho jiného abych mohl definitivně vyloučit jiné příčiny než jsou kotouče.
Dále se čím dál víc a víc ozývá turbo, které sice maká co se plnění týče standardně ovšem kouří víc a víc. Uvidíme jak se to bude projevovat dále ale v zime asi už se koupi nového nevyhnu. Repasu se bojím, že to budou vyhozené peníze a především čas s tím strávený.
Dále se na zimu plánuje přesunutí chladičů do nárazníku, aby nebyl nárazník prázdný a aby jsme využili na max tok vzduchu.
Když to shrnu - po přesunutí chladičů do nárazníku bude auto designově v mých očích dokonalé. Po vyřešení kopání brzd bude auto na okreskách velmi rychlé naprosto přesně se řídící a velmi prořidičské (dif a širší pneu fkt mega!!!). No a až dojde na turbo tak se to udělá komplet i s nalazením na nistune takže přibude i maličko koníků (230-250HP).
.....bohužel dle očekávání se mi nedostalo moc rad a typů na to jak sestavit bauset okna a tak jsem strávil x hodin hledáním na netu volání do firem otravování lidi kolem sebe až jsem si řekl že ne to nemám nervy ani čas a tak jsem si lemování okna vyrobil. Celý rám je laminátový a je dokonalou kopii plechového seriového. Škoda, že mne to nenapadlo hned.

Dále přibyly přepínače do interiéru. Zatím využívám dva. Jedním si přepínám mezi teplotou oleje v motoru a oleje v diferenciálu, druhým si spouštím čerpadlo chlazení oleje v diferenciálu.

Mnoo a takto to vypadá.....jsem spokojen.

Auto doskládané, testovací pársetkilometrový pojezd ukázal zase nějaké věci. Začnu tím pozitivní z čeho jsem mega nadšený! Obrovský nárůst gripu a stability na zadní nápravě až tomu nerozumím. Přisuzuji to novým pneumatikám, které mě velmi mile překvapili, dále přechodu z 225 na 245mm na zadnu no a v neposlední řade LSD Kaaz. Diferenciál neskutečně nádherně pracuje s rozložením momentu mezi levé a pravé kolo a roztočit auto v zatáčce jee zase o něco složitější. Doopravdy z tohodle mám radost protože se auto stalo zase o hooodně rychlejším a ne na úkor bezpečnost - naopak. Krásně čitelné. Překvapila mne "necivilnost" toho diferenciálu. Je to skutečně mechanická záležitost každým coulem protože rány a zvuky jdoucí z difu při popojíždění na jedničku a otáčení se a podobě jsou docela masakr, nicméně to mi nijak nevadí - mám rád že je to taková čím dál víc mechaničtější surovější a agresivní svým fungováním - jen jsem z prvu nevěděl zda se jedná o závadu či normální projev.
No a negativní věc jsou jak jinak než brzdy.....dvoudílné kotouče od pana Pavlíčka opět ani po celkovém orovnání nefungují a kopou po zahřátí jak zběsílé. Nevím už jak toto řešit. Po konzultaci s PJem, který měl stejný problém jsem došli k závěru, že kotouče mají asi nedostatečnou dimenzi duralových středů. Nyní zkusím nahodit staré litinové kotouče co budou dělat a pka si pujčím jeste nějaké od někoho jiného abych mohl definitivně vyloučit jiné příčiny než jsou kotouče.
Dále se čím dál víc a víc ozývá turbo, které sice maká co se plnění týče standardně ovšem kouří víc a víc. Uvidíme jak se to bude projevovat dále ale v zime asi už se koupi nového nevyhnu. Repasu se bojím, že to budou vyhozené peníze a především čas s tím strávený.
Dále se na zimu plánuje přesunutí chladičů do nárazníku, aby nebyl nárazník prázdný a aby jsme využili na max tok vzduchu.
Když to shrnu - po přesunutí chladičů do nárazníku bude auto designově v mých očích dokonalé. Po vyřešení kopání brzd bude auto na okreskách velmi rychlé naprosto přesně se řídící a velmi prořidičské (dif a širší pneu fkt mega!!!). No a až dojde na turbo tak se to udělá komplet i s nalazením na nistune takže přibude i maličko koníků (230-250HP).
.....bohužel dle očekávání se mi nedostalo moc rad a typů na to jak sestavit bauset okna a tak jsem strávil x hodin hledáním na netu volání do firem otravování lidi kolem sebe až jsem si řekl že ne to nemám nervy ani čas a tak jsem si lemování okna vyrobil. Celý rám je laminátový a je dokonalou kopii plechového seriového. Škoda, že mne to nenapadlo hned.

Dále přibyly přepínače do interiéru. Zatím využívám dva. Jedním si přepínám mezi teplotou oleje v motoru a oleje v diferenciálu, druhým si spouštím čerpadlo chlazení oleje v diferenciálu.

Mnoo a takto to vypadá.....jsem spokojen.

naživo je ještě hezčí než s fotek
okukoval jsem v písku 
Subaru Legacy Turbo RS-RA, MY93
Subaru Impreza 2,0R, MY07
Subaru Impreza 2,0R, MY07
nádherná kárka! osobně se mi líbí podstatně víc, než jak jsi to měl s tím mega křídlem
no hlavně že tě těší a baví, až na ty brzdy teda
no hlavně že tě těší a baví, až na ty brzdy teda
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Tomu rikam promena!
Ale je to velka parada, skvela kombinace... Uz jen ty koukiny 
Pekne ses do toho oprel
Pekne ses do toho oprel
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
Mega
Co teplota v diffu, jakou jsi mel nejvyssi a zapinal jsi uz cerpadlo? O kolik slezla? Zajima mne jak efektivne se chladi a zda se teplota dostava na hodnoty vyzadujici chladic, jiste jsi taky slysel, ze je nedbytecny. Diky.
Co teplota v diffu, jakou jsi mel nejvyssi a zapinal jsi uz cerpadlo? O kolik slezla? Zajima mne jak efektivne se chladi a zda se teplota dostava na hodnoty vyzadujici chladic, jiste jsi taky slysel, ze je nedbytecny. Diky.
neni spise problem ze pri vetsi teplote zacnou desky glazovat po kotoucich? mel jsem novou variantu hawk street race / dtc 30 a i na okresce byly schopne posoplit kotouce a zacly kopat jak kdyby bylo zvlneno , ale stacilo ojet trochu dratakem nebo jen nasadit jine desky strhnout tu vrstvu a sepot kvetin zase. Delalo to na origo XYZ kotoucich a pak nasledne i na kotoucich od pavlicka , dal jsem HP+ a klid