Awatar - Nissan Silvia S15
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Awatar - Nissan Silvia S15
Jak se přenesl firewall z s14, tak uchycení mechanismu stěračů bylo celkem rozpadlé a všechny plastové části na mechanismu se rozpadli. Takže teď bylo potřeba opravit nejdřív uchycení a pak se snad podaří naroubovat díly z RHD stěračů na LHD táhla, aby to vše fungovalo jak má.
Tak dnes přišel laminátový přední nárazník a nástavce zadního nárazníku, pokud všechno dobře půjde, tak poslouží pouze jako předloha pro formu a udělají se z karbon-kevlaru. Důvod je ten, že bych nejradši originální kusy s15 aero, ale přední nárazník se nedá sehnat ve slušném stavu pod €3.500,- a zadní nástavce pod €500,- což jsou ceny, které nechci dát za nové díly, natož za použité díly. Laminát je zas na můj vkus moc křehký, takže karbon-kevlar by mohl být "rozumné" řešení.
Zadní nástavce nesedí úplně přesně, tak doufám, že přední nárazník je na tom lépe.
Ještě jsem zkusil nasadit karbonovou ochranu zadního nárazníku před plameny z výfuku a ta sedí krásně.
Proběhl první test posezu za volantem.
Pozitivní je, že řadička půjde umístit i přes varování od Mazworx, že to nepůjde, bude se muset upravovat tunel, ale s tím se počítalo. Převodovka sedí velice dobře bude třeba jen drobné úpravy tunelu, které se obejdou bez řezání a tak se nebude muset rozšiřovat tunel, čehož jsem se trochu bál. Pedál z 350Z sedí dobře, stačilo by pouze původní odříznout doraz plynového pedálu a byl by použitelný, ale to mi ale nestačí, takže se bude předělávat uchycení, aby byla poloha plynového pedálu nastavitelná a šla nastvait dobře pozice vůči brzdě, aby se lépe dávkovali meziplyny.
Problém však byl v pozici sedačky jako takové a podlaha se tak musí dál upravit, protože sedačka byla pořád moc vysoko (hlava moc blízko místu kde bude rám) a zároveň moc daleko od pedálů. Takže se teď bude muset odbodovat výztuha podlahy, posune se o 100mm, vyřízne se dál boule na katalyzátor a znovu se vyzkouší pozice za volantem, tentokrát by to mělo stačit. Není to ideální, ale místa je v s15 na hlavu poměrně málo, pokud se podaří dát ještě dodatečnou výztuhu podlahy byl bych rád, ale není moc kam.
Problém však byl v pozici sedačky jako takové a podlaha se tak musí dál upravit, protože sedačka byla pořád moc vysoko (hlava moc blízko místu kde bude rám) a zároveň moc daleko od pedálů. Takže se teď bude muset odbodovat výztuha podlahy, posune se o 100mm, vyřízne se dál boule na katalyzátor a znovu se vyzkouší pozice za volantem, tentokrát by to mělo stačit. Není to ideální, ale místa je v s15 na hlavu poměrně málo, pokud se podaří dát ještě dodatečnou výztuhu podlahy byl bych rád, ale není moc kam.
Tak už proběhl i druhý test pozice za volantem a vypadá to, že se to podařilo dořešit. Sedačka je nakonec o víc jak 100mm vepředu, ještě se poklopila a vychází to dobře na hlavu. Určitě se bude muset posouvat řadička, tak aby byla víc vzadu. Dále se pak řeší plynový pedál (který je původně z 350Z, kvůli DBW - Drive By Wire), někdo dává na konstrukci s čidlem z 350Z pedál z s14/s15, ale rozhodl jsem se použít pedál z 350Z, protože je hezčí a stačí ho dát do černého eloxu. Bude se ale muset upravit umístění, i když na první namontování sedí, ale pozice vůči brzdě by zhoršovala možnost meziplynů. U zbylých pedálů se akorát sundá guma a nalepí se na ně protiskluzný povrch (něco jako grip na skatu).
Použití DbW umožní nelineární otevření škrtící klapky, tzn. plynovým pedálem neovládám přímo otevření škrtící klapky, ale množství vzduchu, které protéká. Jelikož rozdíl např. mezi škrtící klapkou na 80% a na 85% není 5% průtoku vzduchu, ale výrazně méně, dávkování plynu je tak míň přesné. Uvidím jak se mi s tím pak bude jezdit. Dále pak věci jako vypínatelné ALS apod.
Nějaký důvod proč si u takové stavby neřešil pedálovku?
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
Protože se to staví, aby to bylo legální používat na silnici. S pedálovkou nejde rozumně vyřešit posilovač brzd, který je potřeba. Jinak by pedálovka rozhodně ulehčila spoustu práce, šli by použít top mount svody, daleko jednoduší brake balancing a další věci, ale jelikož chci aby mělo to auto značky, šlo pojistit, prošlo technickou a mohlo se s ním jezdit na silnici, tak pedálovka není možná. Stejně tak i jezdit po silnici bez posilovače bzd je celkem únavný.
P.S. ze stejnýho důvodu jsou pak ty sedačky co jsou, protože mají homologaci do provozu, pásy jsou také homologované apod. A proč mít homologaci do provozu? Protože je fajn mít možnost jet od hotelu na dráhu autem, kterým budeš jezdit, nebo do Mostu na okruh po ose. No a v neposlední řadě Touristenfahrten na Nürburgring Nordschleife jsou dovolený jen autům, co mají značky a platné pojištění.
Tak to potom jo, zapomněl jsem že je to civilní auto. Jak to tak projíždím tak to vypadalo jako závoďák.. 
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
Tak ono to bude asi mít spíš blíž k závodnímu autu, než k sériovýmu, ale s potřebnými homologacemi to snad pustí na silnici.
https://www.auto-blip.com/product/auto-blip/
je to prima záležitost, ušetříš čas a koncentraci, už bych bez něj jezdit nechtěl...
je to prima záležitost, ušetříš čas a koncentraci, už bych bez něj jezdit nechtěl...
To je hroznej kacíř ten x-men bacha na nej!
Jeste ze mam mechanickej plyn a takovy veci chte nechte nejsou pro me 
Charlie killer

EMU Black má blip support, takže si to můžu nastavit rovnou v jednotce a není třeba další krabičky. Výhoda přechodu na EMU Black právě pomůže v zjednodušení systému a není potřeba dalších krabiček (a další kabeláže) jako třeba Racelogic, HKS Speed Limit Defencer, Boost controller apod.xxx píše: ↑06 čer 2021, 21:42https://www.auto-blip.com/product/auto-blip/
Příčka přesunutá u řidiče a spolujezdce, boule na katalyzátor je zmenšená, tohle už by mohla být podoba podlahy, jenom se dodělají úchyty pro sedačku dle přílohy "J" a dodatečná boční příčná výztuha pro zpevnění v případě bočního nárazu.
Ladit budeš u Karla?Awatar píše: ↑07 čer 2021, 08:07EMU Black má blip support, takže si to můžu nastavit rovnou v jednotce a není třeba další krabičky. Výhoda přechodu na EMU Black právě pomůže v zjednodušení systému a není potřeba dalších krabiček (a další kabeláže) jako třeba Racelogic, HKS Speed Limit Defencer, Boost controller apod.
umím i mechanickej plyn
Asi se u Karla naladí základ aby to běželo a pak sem pozvu lidi co mi skládají motor, aby to i naladili, aby se nemohl ladič vymlouvat na motoráře, když něco nebude fungovat.
Za každý takový technický řešení co se tu objeví budu jen rád, od toho jsou fóra. Docela hezký řešení, to by šlo použít i na vypínatelný ALS.
To jsou samé krabičky, posilovače.....xxx píše: ↑06 čer 2021, 21:42https://www.auto-blip.com/product/auto-blip/
Auto se už točí na grilu a bude se celý bodově zpevňovat (je tam vidět zespodu trochu koroze ze vzdušné vlhkosti, ale to se odstranilo odrezovače a ten to i částečně konzervuje, než dojde na pořádnou antikorozní ochranu:
Konečně dorazila palubka a kryty dveří z Ruska. Jsem hodně spokojený s výsledným vzhledem a váhou.
Palubka má 1,1kg
Tapecy pak 1,9kg oba
Je to od firmy Monsterservice (https://monsterservice.pro/), trochu delší čekačka, ale stojí to za to.
Palubka má 1,1kg
Tapecy pak 1,9kg oba
Je to od firmy Monsterservice (https://monsterservice.pro/), trochu delší čekačka, ale stojí to za to.
Dále se pak řešilo, jestli dát displej ADU5, nebo ADU7, protože ADU5 se tam vejde přeci jenom líp, ale pak mi Karel říkal, že přeci nechci mít dash menší než telefon a to je pravda, takže půjde ADU7, jenom se musí dořešit uchycení, buď přes adaptér, nebo řezáním do palubky, ale to se rozhodne až, když bude palubka v autě a bude se ladit pozice za volantem, aby bylo co nejlépe vidět na dash a LED kontrolky.
Druhou varinatu máš ten dashboard uložit pod tu přístrojovku... udělat jen do toho karbonu pouze díru na displej a dírky na diody a celý ten dashboard bych uložil do desky, která by byla pod tím dodatečně přimontovaná. V podstatě stejný systém jako mám udělanou přístrojovku.Awatar píše: ↑21 čer 2021, 20:49Dále se pak řešilo, jestli dát displej ADU5, nebo ADU7, protože ADU5 se tam vejde přeci jenom líp, ale pak mi Karel říkal, že přeci nechci mít dash menší než telefon a to je pravda, takže půjde ADU7, jenom se musí dořešit uchycení, buď přes adaptér, nebo řezáním do palubky, ale to se rozhodne až, když bude palubka v autě a bude se ladit pozice za volantem, aby bylo co nejlépe vidět na dash a LED kontrolky.
bylo by to pak hrozně utopený a asi bych nneviděl na horní shift light diody, ale zajímavý řešení, zkusim nad tím popřemýšlet.200sxfabi píše: ↑22 čer 2021, 09:37Druhou varinatu máš ten dashboard uložit pod tu přístrojovku... udělat jen do toho karbonu pouze díru na displej a dírky na diody a celý ten dashboard bych uložil do desky, která by byla pod tím dodatečně přimontovaná. V podstatě stejný systém jako mám udělanou přístrojovku.
Takto sem to měl na mysli….nedávno posilal kamos.
Jo, to jsem pochopil, jen ty horní diody se tam můžou trochu schovávat za hranou palubky. Ještě mi byl doporučen AiM Dash, ale s tím nemám osobní zkušenosti a ten by tam šel vložit jenom tak jak říkáš, protože má úhlopříčku 10". Akorát u něj nevím jestli umí komunikovat s Ecumasterem, nebo by se muselo jít do Motec jednotky, ale ta už je pak nepříjemně drahá.