SHIFTER BUSHES + VOLANT SPARCO
začnu od toho "nejjednoduššího" a nejlehčího na vysvětlení:
- ve čtvrtek jsou v Brně odpoledne opět volné jízdy, takže kdyby se chtěl někdo potkat / pokecat nebo zajezdit, tak doražte, naposled tam moc japonců nebylo, ale (nejen) koncern dostal dost na prdel
- proběhla výměna originál volantu a demontáž airbagu a "nahození" sportovní náby se sparco volantem (už jako malej jsem ho chtěl)
- a vyměnil jsem (zatím) silentbloky v táhlách na převodovce, ještě mě čekají přímo na "kulise" v interiéru, snad ve čtvrtek dopoledne přehodím
nějaké fotky budou níže a všechny (jako vždy) zde:
http://www.r4ms3s.cz/ctr/
Teď k problémům / pocitům:
- největší průser bylo přijít na to jak demontovat kroužek airbagu, nakonec mi poradil na FB jeden člověk co to dělal akorát pár dní předemnou a nakonec se zadařilo... kdyby chtěl někdo vědět jak na to, tak sundat komplet páčky, a nahoře hned pod konektorem je taková packa, stačí mezi ní a jako by vršek narvat něco úzkého a pak dole vycvaknout a je hotovo
- druhý problém bylo zapojení klaksónu, nakonec mě napadlo, že bych vzal plech, dal ho do míst kde byl ten koužek a ohnul ho pod nábu, na to přiletovat kontakt a zdá se, že vše funguje jak má
- a poslední věc kterou jsem dělal a opět sundával sání, byla výměna silentů na táhlách pro řazení, postup jak to udělat je třeba zde:
http://type-r-owners.co.uk/forums/showt ... bushes-EP3 (přesně tento typ, jsem také měl)
nějaké pocity? I když na lepší závěry bude místo až po okruhu a výměně i uvnitř v kabině, tak je to
super a doporučuju!
Zmizel ten divnej "pocit / nejistota" kdy při přeřezaní nebo jakémkoliv pohybuju řadící pákou ať před změnou nebo po změně rychlosti, jako by měl kvalt vůli a řadil jsem přes něco "měkkého", težko se to popisuje, ale ten kdo má CTR a nemá tohle vyměněno, tak možná ví o čem mluvím
Dobře to popisuje tato fotka:
je na ní hezky vidět jak se to dá zmáčknout a co teprve, když má auto za sebou nějakou chvilku ve VTECu a pěkně se to všechno tam rozehřeje