MAZDY MPS - general
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: MAZDY MPS
Jak se to řiká u nás?
Jo už vim... "Bych to snížil"
Ale pěkný
Jo už vim... "Bych to snížil"
Ale pěkný
daily: Civic 1,5T Sport Plus 2019
víkendovka: DelSol VTi Transtop 1992
ex: Ufo 1,8i-VTEC Sport 2011
ex: Mazda 323 (BA) 1,5i sedan 1998
víkendovka: DelSol VTi Transtop 1992
ex: Ufo 1,8i-VTEC Sport 2011
ex: Mazda 323 (BA) 1,5i sedan 1998
JJ já taky
ale tak tak že neškrkám spodkem jak sjíždím od domu, takže nic
Chalani, moc sa tu zatial nevyznám, kde by som tu niekde našiel sekciu kto má aké modifikácie, odkial a za kolko? Napríklad kto má odkial chiptunning, za kolko, odkial výfuk, odkial napríklad sanie, či má niekto nejaké vizuálne úpravy, aké, odkial... Ja som v jednej anglickej skupine MPS, tam je dost veľa členov, skoro všetci majú ten Cobb chiptunning, alebo Versatune, dosť si na to kupujú MPS zásterky (aj ja nad nimi uvažujem - dajú sa kúpiť iba z Ebay?), niektori tam maju namiesto klasickej podlhovastej SPZ taku štvorcovú a vpredu ju nemaju v strede, ale nad hmlovkou - da sa to aj u nas, pripadne mozem odstranit tie plasty co ju držia a prevrtať ju a prišrobovať priamo o ten gril? Lebo dosť tam vytrča a kazí to predné linie. Niektori tam napriklad menia uchytenie motora za športovejšie - tvrdšie silentbloky... A hlavne, vraj pri zvýšení výkonu treba meniť tzv. HPFP, teda high pressure fuel pump - je to vlastne iba piestik palivového čerpadla, ale tiež to vychádza na pekné prachy. Je toho vela.
A preto by sa zišlo vedieť, či sa tieto diely dajú nakúpiť aj od nejakého lokálneho obchodníka, alebo všetko len cez net za drahý dovoz... Dikes
A ešte k výfuku, zatial mám na pláne iba downpipe (vyhodiť druhý katalyzátor) a od neho dalej nerezové potrubie a športové tlmiče. To celé vychádza nejak 900 e, vykon naviac nejakých 20 koní bez chiptunningu. Ak by som chcel meniť aj testpipe - prvý katalyzátor s lambda sondami, tak už mi vraj treba novú mapu. A už asi aj ten HPFP. Odkial potom kúpiť testpipe?
- Deri
- Kontaktovat uživatele:
Hurikanus: Zkus se mrknout třeba sem: http://www.protegegarage.com/449-2010-2013-mazdaspeed3
Mazda 6 2,3i 122kW(166HP)+ (racecar)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
Mazda 6 MPS 191kW(260HP)+ (daily and fun car)
Hurikanus> musíš hleda v showroomu
já mam zatím takový setup:
turbosmart dualport BOV
COBB TIH
COBB SRI
COBB AP - Stage 1
Autotech HPFP
Long DP - catless
svíčky DENSO ITV22
Bilstein B6
téměř vše jsem objednával z USA. Jakmile dáš downpipe, tak rovnou musíš i aftermarket HPFP. Co se týče CBE, tak je to "zbytečné". Svody jsou již v základu 2,5", což je slušné. Takže spíše než spoustu koní ti přidá hezký zvuk
turbosmart dualport BOV
COBB TIH
COBB SRI
COBB AP - Stage 1
Autotech HPFP
Long DP - catless
svíčky DENSO ITV22
Bilstein B6
téměř vše jsem objednával z USA. Jakmile dáš downpipe, tak rovnou musíš i aftermarket HPFP. Co se týče CBE, tak je to "zbytečné". Svody jsou již v základu 2,5", což je slušné. Takže spíše než spoustu koní ti přidá hezký zvuk
Naposledy upravil(a) coalman_x dne 08 kvě 2014, 11:33, celkem upraveno 1 x.

Pecka Miky,tiše závidím.Ještě si musím chvíli počkat na tu svou potvoru.Jinak tu všechny zdravím.
Kola vypadají taky hodně dobře
Neuwerk děkuji, no už se těšíme až přibude další s MPS.
Neuwerk píše:Kola vypadají taky hodně dobře
Tak jsem si o volných dnech hrál, brzdiče než zoxidují a motor do stavu co jsem byl zvyklý.
- KubajszMPS
Miky: budu se muset zastavit
jinak zítra, pokud bude chvíli čas, tak nahodím matky.
Kubo ty je tam ještě nemáš!?

Take matky som chcel aj ja, tiez cervene, len aby sa nejakym sposobom hned neodrala ta farba pri odkrucani a zakrucani kolesa. Je to odolne? Odkial si to kupil? DikKubajszMPS píše:Miky: budu se muset zastavitjinak zítra, pokud bude chvíli čas, tak nahodím matky.
Ako čistíš tie strmene? By som ich chcel nastriekať na červeno, ale ako hovoríš, už ich mám zoxidované. To MPS logo je tam nastriekané? Dobre to vyzerá.Miky píše:Tak jsem si o volných dnech hrál, brzdiče než zoxidují a motor do stavu co jsem byl zvyklý.
Hurikanus podobné mají tady http://www.2racing.cz/?action=detail&id=ID21 ale asi nebudou tak kvalitní.
Mne výfukári tvrdili že HPFP ešte nebude treba, ale tak ty sa vyznáš asi viacej. Každopádne si ma tým nepotešil.coalman_x píše:téměř vše jsem objednával z USA. Jakmile dáš downpipe, tak rovnou musíš i aftermarket HPFP. Co se týče CBE, tak je to "zbytečné". Svody jsou již v základu 2,5", což je slušné. Takže spíše než spoustu koní ti přidá hezký zvuk
Ten SRI a TIH som chcel aj ja, z Ameriky je to najlacnejšie? Kolko stál dovoz? Aj to HPFP máš z Ameriky?
CBE myslíš ten prvý katalyzátor s dvomi lambda sondami?
A čo sa týka chiptunningu, tak neviem, ale AP sa mi až tak nepozdáva, ja si mapy meniť nechcem, radšej by som nahodil "hardvér" a nechal si to v nejakej firme načipovať presne na tie parametre čo tam sú a nechať to už potom tak. Viem že čo som v anglickej MPS skupine, tak už sa párkrát stalo, že mali zlú mapu a buď to vela žralo, alebo to nemalo odpovedajúci výkon úpravám, alebo sa pokašlalo turbo atd...
Len pre zaujímavosť, koľko ťa finančne zatial vyšli úpravy?
Popravde, neviem ako teda začať, čo sa dá vymeniť bez chiptunningu a čo nie, lebo keď pôjdem potom cez nejakú firmu, tak sa mi neoplatí po vymenení každej súčiastky vždy k nim behať a čipovať to znova a znova...
No ja by som práve chcel také, čo sa hned nezoderú a hlavne aby ma nepredbehlo koleso v zákrute...Miky píše:Hurikanus podobné mají tady http://www.2racing.cz/?action=detail&id=ID21 ale asi nebudou tak kvalitní.
Zas takové šroty ty matky nebudou
. Jinak barva na brzdiče je tahle velice dobře se sní dělá a opravdu hodně vydrží http://www.escape6.cz/exterier/barvy-na ... e-cervena/ .Co se týče očištění zaoxidovaných brzdičů , tak ocelová kefa a nebo ocel.kotouč na vrtačku. Dávat pozor na gumky.
Dik za rady, kupim asi aj tú farbu, aj tie matice, potom pridám fotky ked to bude hotovo. 
- KubajszMPS
Miky: hotovo
Hurikanus: objednával jsem je z ebay, jsou z USA, značka ZERG Industries. Barva na tom zatím drží, mám na to speciální klíč, který údajně nesjíždí hrany a neodírá barvu. Ale pár škrábanečků (vlasečnic) už sem tam je. Dotahuju je momentovým klíčem na 110 Nm.
Hurikanus: objednával jsem je z ebay, jsou z USA, značka ZERG Industries. Barva na tom zatím drží, mám na to speciální klíč, který údajně nesjíždí hrany a neodírá barvu. Ale pár škrábanečků (vlasečnic) už sem tam je. Dotahuju je momentovým klíčem na 110 Nm.
Tak to vypadá hodně dobře, úplně něco jiného než na těch OEM kolech co jste měli na šestce. Jinak co auto v servisu? Dej potom vědět a foto celého auta s matkama.
Ako ste na tie brzdy natreli to logo MPS?