FABI - Nissan 200sx S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: FABI - Nissan 200sx S13
Žijuuu jezdim!!!! ......absolutní nadčení, naprosto jsem po tom čtvrt roce na kozách zapomněl jak placaté auto to je a splitter??? Největší radost neskutečně tomu sedí

Naposledy upravil(a) 200sxfabi dne 03 dub 2014, 22:19, celkem upraveno 1 x.
dej sem fotku kurňa 
Máš je tu...ale prostě....absolutně ty fotky nevystihují to jak to vypadá v reálu 
to de
, sem zvědavej naživo
Brno !!! ? 
SeeJ. Photography
http://www.facebook.com/pages/SeeJ-Photography/160025654023954
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Spíše ne... rád bch tomu dal náky čas ať to vše bezpečně posedá a nemám geometrii nastavenou jen na provázkách. A chci tomu dát chvíli na zajetí a zase získat jistotu v tom autě 
- svobyrider
Vypada to peckove!!!už se těším az to uvidím na živo....

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
provázky jsou top
já neříkal že musíš lítat po okruhu
ale máš to fakt luxusní a de vidět že umíš;)
já neříkal že musíš lítat po okruhu
SeeJ. Photography
sakra uz aby byla vyplata, musime doject na ček!
svoby plive plameny
a ja při starém se svou tramvaji č.7 
93´Rx-7 FD
Tak jo hoši...eufórie vyprchala a je tu první situace k vyřešení a já se tedy obrací na Vás s žádostí a vyřešení této situace. Jak jsem Již psal byla nutná relokace uchycení stabilizátoru. Vymyslel jsem ho vyrobil jsem ho instaloval jsem ho dával jsem mu tak 60% že to bude fungovat a ejhle ono to nefunguje stabík je chycený oproti serii tak o 5cm níž a i přez to mám mezi stabíkem s plitterem cca 5-6mm statického místa.....a já se ptám: Co s tím ? Jak to řešit jinak....jsou tam uplně na hovno směry působících sil ten ocelový adapter se lehce ohýbá tam a zpet takže časem by určite prasknul. Je to docela řešení na prasíka ale řekl jsem si že ho ozkouším. Vyzkoušel jsem výsledek tu je a musím hledat jiné řešení....help me

Cau, hele jelikož to nevidim naživo a nedokážu si úplně představit proč to takhle máš, tak ti neporadim na 100%, ale myslim že hlavní problém je utažení spdního šroubu - bude to tam chtít dát spíš přesný a hodně pevný čep, aby se to mohlo protáčet....... Snad to pomůže 
-
Beaver
To mu imho moc nepomůže - vem si, že ten tuhej stabilizátor a poměrně masivní tyčky v jednom místě redukuje na nějakou 5mm pásovinu, takže logicky se tam veškerý stres projeví nejvíc. To je prostě na hovno. Mě napadá jen předělat ten stabilizátor, resp. konce.
Já bych na zkoušku povolil ten šroub, aby se mohli mezi sebou protáčet, stabilizátor a ten vyrobený mezikus a jel bych to vyzkoušet a pokud je problém, že je ten mezikus vyrobený z moc slabého materiálu, tak předělat z lepšího....
Díky za snahu kluci... celé toto řeším kvuli tvaru stabíku. je ohlý smerem dolu a to tak moc dolu že pokud ho přidelám do kostí tak se jeho nejnižčí část vykloní smerem ke spliteru a tens e tam pak nevejde takže přiblížim-li uchycení k ramenum vyklopím přední část smerem nahoru a udelá se mi tak místo na spliter a ještě mezera do které muže stabilizátor probružit při situaci kdy projedu obema kolama stejnomernou díru a kola propruží smerem nahoru.....vymyslel jsem s klukama jeste jedno řešení a to že ofeézuju ten šestihran na té kosti, dále lehce snížím červený silenblok, dále po celé té tyčce vytočím závit a koub té kosti posadím přímo na tu podložku co lezí na tom silentbloku a chytku to tak uplne nejníž co to pujde ale zároven budu moci naplno využívat možností kloubu té kosti. jestli chápete jak to myslím

-
Beaver
Tj. místo custom stabilizátoru custom kost. No bude to hodně těsně, ale mohlo by to klapnout.
Jeden malej dotaz, možna uz jste to zkoušeli, ale nejde ten stabilizátor otočit o 180°.... nejsem u auta, takže to nevidim jestli tam je dost místa, hlavně v té přední části, aby to zase nebylo moc nahoře u chladiče ?? ( není ten stabík naruby? )
Nad tím už jsem také přemýšlel dát ho obráceně...letmo jsem koukal a teoreticky by se vejit tak nejak mohl mezi hlavní části jako je řemenice a vrtule ale co je problém tak nejspíše vedení od serva...jste to musím pořádne skouknout zda by to šlo než se pustim do tech kostí
PJ stim povolenim ,to mu nepomuze ba naopak zakopanej pes je v tom kloubku pac ten plochacek je namahanej na ohyb diky kloubku.... bude to fungovat jen tehdy kdyz udela z ramene kozicku a tu stabilizacni tycku da do stabiku aby kloubek v stabiku a tycka smererovala nahoru kde by byla ulozena v ES snad me chapete 
ale to uz by bylo lepsi do ramene provrtat vetsi diru a tu stabilizacni tycku chytit dole do vyztuhy a je to
ale to uz by bylo lepsi do ramene provrtat vetsi diru a tu stabilizacni tycku chytit dole do vyztuhy a je to
Co tak koukám, tak eventuelně by jsi mohl přidat druhej plech z druhý strany stabu, ve finále to bude vypadat jak článek řetězu od kola, to už se roznese podstatně lépe.
No tak jsem to tam tak nějak namastil....ale k***a toto vůbec není můj styl taková prasárna...nejsem z toho nadčen. Za jízdy se to nijek extra neprojevuje ale při brždění abrždění v zatáčce směry sil působící na tu kost musí být v úplně žalostných osách....už nevim co s tím jiného vykouzli. Stabík otočit asi nepujde.
Páska je tam jen aby to drželo manžetu...
Strašně jsem se s tim dneska navztekal a nemám na to nejak náladu....

Strašně jsem se s tim dneska navztekal a nemám na to nejak náladu....

-
Beaver
Ale jo, zkrátila se páka, co působí na tu tyčku resp. na tu část, která jde do ramene - je to kratší, bude to o něco tužší. Podle mě o 100% lepší než to LEGO před tím.
Souhlasím, že je to lepší....problém tu je ale ten že jelikož to bylo cca o nákých 6-8cm výš chycený tak rotačí stabíku se uchyt dostal přimo nad díru v rameni...ted se ale po kružnici otočil smerem dolu ale zároven dozadu a tak je ta kost dost vzpříčená jak je krátká a nemuže pracovat v tom siláči...takže jsou tam ty kosti vzpříčený....jako fungivat to bude nějak....ale jsem tedy zvyklý na mnohem čistší a profesionálněší řešení než toto.
-
Beaver
No jak bych ti to tak... pokud jsi chtěl čistší a profesionálnější řešení, tak jsi neměl takhle snižovat 
snižované to není...nebo respektive celá tato situace nevznika kvůli snižování ale kvuli splitteru který když sem rozměřoval tak jsem nemel přimontovaný stabik a absolutne jsem si neuvedomil že by mi tam mohl dělat neplechu....každopádně děkuju za snahu pomoci...megacenim