Koudy - 200SX S13
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Koudy - 200SX S13
Xcriss: Tohle CA nema se serii nic spolecneho. Na honeni pindiku bych taky mohl dat odkazy SRka se 1400whp apod. Ale proc? Koudy resi napr. +/- 300koni... presto nechapu, proc cpat prachy do CA, kdyz na to staci seriove SR.
Mobnes je extrem, ale tam je videt, ze CA ma potencial....
Jinak CA vs SR, tezko soudit, ale kdo o tom premysli, tak si nastuduje oba motory a neco o materialech a zacne premyslet, nema smysl se rozepisovat, bylo by to na dlouho.
Jak psal Koudak, vsechno ma svoje plus i minus....
Stejne jako se resi KA, vetsina rika ze to je mrdka, ale nafoukany fungujou az podezrele dobre...
6ti val nema v S13 a S14 zadnej smysl, pokud auto nema slouzit jako drift car.
V CR chytlo CA spatnou povest, i kdyz tady jezdilo a porad jezdi par dobrejch CA, tak SR je v kurzu, je levny a ma v serii pomerne dobrej potencial.
Obecne plati ze S-chassis potrebujou dobrou peci, ktera se 95% aut v CR nedostavala, a tech 5% ktery ji dostavaji, jsou porad v rukou prvnich majitelu.
Jagy: Koudak resi preci jenom malicko vic....
a 300ps "seriove" SR taky nejni nesmrtelny....
Jinak CA vs SR, tezko soudit, ale kdo o tom premysli, tak si nastuduje oba motory a neco o materialech a zacne premyslet, nema smysl se rozepisovat, bylo by to na dlouho.
Jak psal Koudak, vsechno ma svoje plus i minus....
Stejne jako se resi KA, vetsina rika ze to je mrdka, ale nafoukany fungujou az podezrele dobre...
6ti val nema v S13 a S14 zadnej smysl, pokud auto nema slouzit jako drift car.
V CR chytlo CA spatnou povest, i kdyz tady jezdilo a porad jezdi par dobrejch CA, tak SR je v kurzu, je levny a ma v serii pomerne dobrej potencial.
Obecne plati ze S-chassis potrebujou dobrou peci, ktera se 95% aut v CR nedostavala, a tech 5% ktery ji dostavaji, jsou porad v rukou prvnich majitelu.
Jagy: Koudak resi preci jenom malicko vic....
few S2K wrecks
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
used to be Lancer Evolution II GSR CE9A
ママさん Suzuki Swift Sport ZC32S
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Qvale píše:Stejne jako se resi KA, vetsina rika ze to je mrdka, ale nafoukany fungujou az podezrele dobre...

'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Na 300hp ti staci vyfuk, downpipe, fmic, nistune a lehce zvednout tlak. Pro zachovale SR to nebude problem...
Proti KA nemam vubec nic, je to dobry motor... bohuzel u nas jich je malo. Kez by se tu prodavalo misto toho zastaraleho paskvilu...
Takhle ma S13 hodne spatnou povest a to je velka skoda.
Koudy psal, ze chce hlavne jezdit, tak jsem myslel, ze zadne velke stavby nechysta... presto bych resil i v tom pripade SR. Tech vyhod je pro SR drtiva vetsina, resp. opravdu nevim o jedine vyhode CA motoru.
Proti KA nemam vubec nic, je to dobry motor... bohuzel u nas jich je malo. Kez by se tu prodavalo misto toho zastaraleho paskvilu...
Koudy psal, ze chce hlavne jezdit, tak jsem myslel, ze zadne velke stavby nechysta... presto bych resil i v tom pripade SR. Tech vyhod je pro SR drtiva vetsina, resp. opravdu nevim o jedine vyhode CA motoru.
vim o jednom CA ktery bylo postaveny poradne a poradne fungovalo, Sandyho CA myslim vydrzelo dost a melo snad 300+, a Choseho CA taky jezdilo dobre a to snad melo zmerenejch 340. Ale nijak se CA nezastavam, jen si myslim ze si nazaslouzi tu spatnou povest.
A u nas v CR melo snad kazde SX dementniho majitele ktery tomu daval cocku za studena atd.
A u nas v CR melo snad kazde SX dementniho majitele ktery tomu daval cocku za studena atd.
GXE10
No, já o tom teda vím hovno, ale abych vám přili olej do ohně, tak jsem vědeckým bádáním zjistil, že existují dva druhy CA - před GO a po GO
přičemž odlišit od sebe oba druhy je téměř nemožné 
Naposledy upravil(a) Vavris dne 15 říj 2012, 15:50, celkem upraveno 1 x.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
tak to by si to mel rozdelit na 3 druhy, pred go, po go a po go od kentoyiVavris píše:No, já o tom teda vím hovno, ale abych vám přili olej do ohně, tak rozlišuju dva druhy CA - před GO a po GO
GXE10
ty vole, jak jsi dokázal odcitovat můj příspěvek, který byl ve stavu editace?
Já to vůbec neodeslal!! Co to je za bordel? 
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
Ale ať tam dá cokoliv tak to bude jedna z nej s13 u nás.Choseho s13 píše:Nutno dodat, že jsem si nestěžoval na výkon, nýbrž na krouťák, který opravdu není tak markantní jak na tom grafu. Auto táhne supr, ale od 4 do 7 tisíc, takže jak někde nevychází kvalt nebo příliš malý poloměr zatáčky(viz Strahov), tak se dostávám do situace kde musím okopávat spojku a to ještě není zaruka, že se to roztočí. V Mostě to naopak bez problémů na trojku maže a vystačím i s tím rozsahem otáček. Pro absolvování celý sezony bych potřeboval aspoň tři různě zpřevodovaný diferáky a nebo aby to točilo 10 tisic
Miluji svou vlast ,ale nenávidím tenhle stát.
Choseho bývalý CA se už rozletělo.maca píše:vim o jednom CA ktery bylo postaveny poradne a poradne fungovalo, Sandyho CA myslim vydrzelo dost a melo snad 300+, a Choseho CA taky jezdilo dobre a to snad melo zmerenejch 340. Ale nijak se CA nezastavam, jen si myslim ze si nazaslouzi tu spatnou povest.
Jinak good luck, těch 190km jsem si sériový CA fakt užil, taky mělo tlaky 11bar. Jelo hezky, ale CA těsnění pod hlavou má s jedním barem (overboost 1,1bar) dost problémy, zkus přitáhnout hlavový šrouby. Tak hlavně ať ti vydrží dýl jak mě.
Safra, nějak se to tu rozjelo.
Ale co, jsou tací co na CA nedají dopustit a pak samo odpůrci.
Dost mě láká ukázat lidem v ČR, že je prakticky jedno jaký motor se postaví, když jsou vybrány vhodné komponenty a hlavně když je práce na motoru odvedená na jedničku.
Popravdě se u mého motoru nepovedlo ani jedno.
Chci to napravit, takže se postaví CA ale tentokrát pořádně.
Zatim budu jezdit serii a až budou peníze začne se stavět a hlavně ladit na pořádný jednotce. Nistune a podobny věci mi do auta nesmí.
Pověst CA dělají pouze lidé. Jednak jak se k motoru chovají a taky kdo všechno se v nich vrtá. Průměrný věk těchto motorů je 21 let a hlavně 10 majitelů.
Málokterá S13 má první techničák. Málokdo se k tomu motoru choval jak měl.
SR po 20 letech taky začnou odpadat, stejně jako všechny ostatní motory.
Všechno je to uplně jednoduchý. Lidi prostě nechápou, že ta levná S13 je pořád sporťák kterej potřebuje péči a jistý druh zacházení. Ale co si budeme nalhávat, toto dodržoval jenom Helmut ze západního německa, kterej si jí v 90. roce koupil a možná ten druhý po něm, ale pak už to šlo z kopce.
Takže je vlastně úplně jedno co použiju za motor, hlavně že se to udělá pořádně.
Jediný co mě u CA sere je ubývající množství performance dílů a jejich výrobců.
Ale co, jsou tací co na CA nedají dopustit a pak samo odpůrci.
Dost mě láká ukázat lidem v ČR, že je prakticky jedno jaký motor se postaví, když jsou vybrány vhodné komponenty a hlavně když je práce na motoru odvedená na jedničku.
Popravdě se u mého motoru nepovedlo ani jedno.
Chci to napravit, takže se postaví CA ale tentokrát pořádně.
Zatim budu jezdit serii a až budou peníze začne se stavět a hlavně ladit na pořádný jednotce. Nistune a podobny věci mi do auta nesmí.
Pověst CA dělají pouze lidé. Jednak jak se k motoru chovají a taky kdo všechno se v nich vrtá. Průměrný věk těchto motorů je 21 let a hlavně 10 majitelů.
Málokterá S13 má první techničák. Málokdo se k tomu motoru choval jak měl.
SR po 20 letech taky začnou odpadat, stejně jako všechny ostatní motory.
Všechno je to uplně jednoduchý. Lidi prostě nechápou, že ta levná S13 je pořád sporťák kterej potřebuje péči a jistý druh zacházení. Ale co si budeme nalhávat, toto dodržoval jenom Helmut ze západního německa, kterej si jí v 90. roce koupil a možná ten druhý po něm, ale pak už to šlo z kopce.
Takže je vlastně úplně jedno co použiju za motor, hlavně že se to udělá pořádně.
Jediný co mě u CA sere je ubývající množství performance dílů a jejich výrobců.
Tohle je docela blbost... ale zajimalo by me, co je teda poradna jednotka.Koudy píše:Zatim budu jezdit serii a až budou peníze začne se stavět a hlavně ladit na pořádný jednotce. Nistune a podobny věci mi do auta nesmí.
Haltech, Pectel, Wolf atd.
koukám že se ti taky daří, CA má pár slabin, tou největší jsou hloupí lidé a proto je jeho pověst v ČR tak špatná. O těch opravdových ví jen ti co se o něj zajímají. Já mám na něm najeto za 4 roky 60000 po odflaknute GO. Většinu na tlak 1 bar na sériové T25. Dost často s nedostatečnou hladinou oleje a několikrat uteklou vodou, vše jen vlastní hloupostí. Na okruhu ještě nebyl ale klobouka fakt nejezdim. Až se vysype tak ho taky udělám pořádně a jestli se vysype tak pak budu všude tvrdit že je špatný 
RS13
každej motor jde postavit tak aby byl dobrej. Tady se jedná jenom o to, že jestli chceš dát jetej motor a něco odjezdit, tak to CA většinou nedá, ať kvůli tomu že je starý (+špatný stav), tak taky proto, že má několik slabin, který když se nevyřešej tak na nich ten motor skončí. Zkrátka dát do auta jetej motor, přifouknout ho a jezdit, tak na to je vhodnější SR. Když se motor staví, tak je to šumák. Nistune neni žádnej zázrak (je pomalá, málo věcí nastavitelnejch atd.), ale asi 1000x lepší jak stage chipy.
Co sem zkusil oboje (se stejnym turbem), tak CA je agresivnější motor, víc točivej, hlučnější. SR (S14a) má víc síly, poměrně o dost, je všestranější a dělá se na něj asi 40x víc dílů.
Co sem zkusil oboje (se stejnym turbem), tak CA je agresivnější motor, víc točivej, hlučnější. SR (S14a) má víc síly, poměrně o dost, je všestranější a dělá se na něj asi 40x víc dílů.
len na doplnenie Omex, Motec..., V Nistune ale problem nevidim
Koudy uplne suhlas s tym co si napisal, ale je prilis vela ludi (vcitane napr Awatara, Pecu...) ktori sa snazili k stavbe CA pristupovat s maximalnou pozornostou a ani na tom nesetrili (aspon minimalne od druhej, tretej... stavby). Osobne si ale myslim ze ten motor neni ani po kvalitnom rebuilde dost odolny na viac ako seriovu mapu. Aspon nie na viac ako par sto km a chcet od neho viac ako +250hp.
Cesta vlatnej akusenosti je ale na nezaplatenie (doslova:-)
Bolo by ale skoda tvojej stavby nechat sa znechutit utopenim mnoho tisic v dalsom motore a mat zas nepojazdnu maketu
Koudy uplne suhlas s tym co si napisal, ale je prilis vela ludi (vcitane napr Awatara, Pecu...) ktori sa snazili k stavbe CA pristupovat s maximalnou pozornostou a ani na tom nesetrili (aspon minimalne od druhej, tretej... stavby). Osobne si ale myslim ze ten motor neni ani po kvalitnom rebuilde dost odolny na viac ako seriovu mapu. Aspon nie na viac ako par sto km a chcet od neho viac ako +250hp.
Cesta vlatnej akusenosti je ale na nezaplatenie (doslova:-)
Bolo by ale skoda tvojej stavby nechat sa znechutit utopenim mnoho tisic v dalsom motore a mat zas nepojazdnu maketu
Někdo má statickou maketu, jinej jí tahá za FC
.
O tom žádná
Taky na tebe dojde. S13 to tak se svými majiteli dělá, že jim dá naději a pak vysaje jak upír
Taky na tebe dojde. S13 to tak se svými majiteli dělá, že jim dá naději a pak vysaje jak upír
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
podle mě největší hrob u CA bude naladění jednotky, stejně jako u Subaru EJ20/EJ25, který je taky hodně náchylný na správný nalazení.. bohužel s tim si spousta lidí v čechách hlavu moc nepárá...
Stejný se říká o rotary... stačí se podívat na higgiho dvourotor to auto jezdilo nesmysl dlouho a furt myslim, že ten motor jezdí?
Takže pokud se ke stavbě přistoupí s rozumem a koupí kvalitní a ověřený věci, prověří/vymění ele. instalace, dodá se kvalitní jednotka + naladění, tak nevidim problém proč by jakejkoliv motor neměl fungovat, je to pouze o přístupu....
Většina CA si vysloužila pověst u lidí, který na to nemaj.. koupí 3" výfuk, daj sání a nafouknou 1bar..., ale už je nezajímá jaký maj AFR atp... případně správný volty u pumpy, aby dávala co má a daj na to uni Stage chip při lepším, který jak mi je známo tak jsou hodně do bohata... ale bohužel furt musej sledovat ty AFR, jelikož každej motor je jinej..
Toť můj názor
Stejný se říká o rotary... stačí se podívat na higgiho dvourotor to auto jezdilo nesmysl dlouho a furt myslim, že ten motor jezdí?
Takže pokud se ke stavbě přistoupí s rozumem a koupí kvalitní a ověřený věci, prověří/vymění ele. instalace, dodá se kvalitní jednotka + naladění, tak nevidim problém proč by jakejkoliv motor neměl fungovat, je to pouze o přístupu....
Většina CA si vysloužila pověst u lidí, který na to nemaj.. koupí 3" výfuk, daj sání a nafouknou 1bar..., ale už je nezajímá jaký maj AFR atp... případně správný volty u pumpy, aby dávala co má a daj na to uni Stage chip při lepším, který jak mi je známo tak jsou hodně do bohata... ale bohužel furt musej sledovat ty AFR, jelikož každej motor je jinej..
Toť můj názor
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
speedy - jedno suhlas- ladenie nie je plug and play stavebnica, inak by to mohol robit hocktory lojzo- ved web je plny uspesnych setupov, alebo zeby nie? 
Projekt zrušen. Zamknout nebo smazat prosím
.
- svobyrider
Co?Já to auto snad nikdy neuvidim 

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you