Kadli - Nissan Primera P11-144
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Kadli - Nissan Primera P11-144
Boužel lehčí setrvák než je OEM (1.588kg) se asi sehnat nedá 
Nissan Primera P11-144 SR20DE Sport
2.6kg versus 0.6kg.blesk666 píše:Zpokorny Lahsie remenice u auta s CVT prevodovkou moze ucitit len psychotronik. Ma to zmysrl skor pocitovy a esteticky. Pokial sa chce riesit vaznejsie uprava - celkove znizenie hmotnosti rotujucuch casti - kde to ma vplyv citelny na zrychlenie reakcii motora na pohyb plynoveho pedalu, tak ako vyraznejsie citelne sa riesi ako prve lahsi zotrvak, kde sa znizuje hmotnost radovo v kilogramoch- na remeniciach su to 100ky gramov az cca kilogram.
Takze naopak u CVT jedina moznost.
Kadli to mas odkial ten udaj?
Seriivy na P11 s SR20DE ma 8,9kg
Odlahcene aftermarkety maju cca polovicnu hmotnost u CVT ale neviem.
Jagy 2kg uspora je fajn- ale na jednej strane povies te lepsie zvody su zbytocne drahe a na tomto mieste zas obhajujes znizenie hmotnosti 2 kg na remenici ci ma dakeko ale daleko mensi citelny aj meratelny prinos.
Seriivy na P11 s SR20DE ma 8,9kg
Odlahcene aftermarkety maju cca polovicnu hmotnost u CVT ale neviem.
Jagy 2kg uspora je fajn- ale na jednej strane povies te lepsie zvody su zbytocne drahe a na tomto mieste zas obhajujes znizenie hmotnosti 2 kg na remenici ci ma dakeko ale daleko mensi citelny aj meratelny prinos.
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 26 lis 2011, 12:27, celkem upraveno 1 x.
Má automat, stačí číst 
Presne tak jak rika Koudy. Nejake setrvaky z CVT SR20VE a vaha je minimalni oproti manualu.
Pokud mam na seriovem SR20VE 200+Hp a 210Nm, tak nepotrebuju hned ze startu resit 2x drahsi svody.
Ale aby sel motor lepe do otacek je uplne jina vec...
Dalsi vec je, ze nikdo nema tyto svody vyzkouny objetivne, jen subjektivni pocit. A ten je k nicemu. Az nekdo bude mit na papire, ze oproti SSAC udelaji +10Hp a +10Nm, tak reknu jo, ma to smysl investovat.
Jenze dalsi vec je, ze kdyz nekdo dela swapy, upravy... nepotrebuje hned nejlepsi svody, resp. je rad, ze ma penize na swap/upravy. Nejsme v USA ani v Nemecku, abysme meli tisice na rozhazovani. Proto u nas stavime auta v pomeru cena/vykon a ne v pomeru mam prachy/dam tam vsechno.
Pokud mam na seriovem SR20VE 200+Hp a 210Nm, tak nepotrebuju hned ze startu resit 2x drahsi svody.
Dalsi vec je, ze nikdo nema tyto svody vyzkouny objetivne, jen subjektivni pocit. A ten je k nicemu. Az nekdo bude mit na papire, ze oproti SSAC udelaji +10Hp a +10Nm, tak reknu jo, ma to smysl investovat.
Jenze dalsi vec je, ze kdyz nekdo dela swapy, upravy... nepotrebuje hned nejlepsi svody, resp. je rad, ze ma penize na swap/upravy. Nejsme v USA ani v Nemecku, abysme meli tisice na rozhazovani. Proto u nas stavime auta v pomeru cena/vykon a ne v pomeru mam prachy/dam tam vsechno.
Ty setrvaky by meli byt stejny jak na DE tak na VE, a u CVT ma 1,588kg. Vahy beru z nissan4u a i jsem to nekde cetl, myslim za na npoc.co.uk. Ano u manualu ma tolik, ale u CVT ne.
Ja si myslel ze ten podvozek tvrdsi tudis jsem predpokladal je kdyz auto nalozim tak se si nesedne tak moc jako se seriovym?
a jak je to z nastavovanim podvozku da se to prenastavit bez garaze? Je to snadno pristupne?
Jo a jeste jsem ti zapomnel pochvalit auto je moc pekne hlavne ty kola se mi libi.
a jak je to z nastavovanim podvozku da se to prenastavit bez garaze? Je to snadno pristupne?
Jo a jeste jsem ti zapomnel pochvalit auto je moc pekne hlavne ty kola se mi libi.
Díky. No výška se dá štelovat na autě, ale je lepší tlumiče vyndat ven a poměřit to šuplerou aby to bylo stejný. Tuhost se šteluje v kufru a motorovym prostoru a předpětí pružin našteluješ v poho na autě. Ono si to zas tolik nesedne, jenže teď to mam asi o 5-6cm níž a to už je znát. Když si do auta vleze 5 lidí a zavazadla, tak si to sedne cca 1-2cm. Nevim přesně, jen jsem to zkoušel, že jsem do toho naskládal lidi a koukal co to dělá. Tuhost jsem měl na 5 z 30.
Kadli: vysku podvozku treba praveze nastavit na aute. Hmotnost na kazde koleso je ina- idealne so zatazou na mieste vodica (preto na lepsej geometrii davaju na sedadlo vodica pytliky s olovenymi brokmi odpovedajuceho hmotnosti vodica)
jagy: grafy mame, mozme to otvorit v inej teme.
Toto mi skus vysvetlit tomu nerozumiem:"Pokud mam na seriovem SR20VE 200+Hp a 210Nm, tak nepotrebuju hned ze startu resit 2x drahsi svody. Ale aby sel motor lepe do otacek je druha vec.."
Kadli: uzavrime to s tym ze remenicky ak si dobre kupil su urcite peknym a urcite dobrym doplnkom tvojho auta. Tiez chapem ze kazdy si asi musi prejst obdobie vyleposovania si auta sam. Ber to ale ako priatelsku radu- s CVT by som to do race uprav moc netlacil.
jagy: grafy mame, mozme to otvorit v inej teme.
Toto mi skus vysvetlit tomu nerozumiem:"Pokud mam na seriovem SR20VE 200+Hp a 210Nm, tak nepotrebuju hned ze startu resit 2x drahsi svody. Ale aby sel motor lepe do otacek je druha vec.."
Kadli: uzavrime to s tym ze remenicky ak si dobre kupil su urcite peknym a urcite dobrym doplnkom tvojho auta. Tiez chapem ze kazdy si asi musi prejst obdobie vyleposovania si auta sam. Ber to ale ako priatelsku radu- s CVT by som to do race uprav moc netlacil.
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 26 lis 2011, 16:48, celkem upraveno 1 x.
To jsem se mu snazil vysvetlit uz davno, at koupi obyc P11-120
Ale ma k teto P11 proste citovy vztah...
Jojo, Jagy mě přemlouval, ale nee. Třeba další úprava bude manuální převodovka, už jsem to chtěl přestevět dávno, ale boužel jsem nenašel vhodnýho dárce orgánů, sháněl jsem to samý, třeba bouchlý na zadek a z toho by jsem si bral potřebné věci na přestavbu. Já myslim, že to jednou přijde. 
To Jagy: Byl by si schopný tuhle přestavbu z AT na MAN udělat???
To Jagy: Byl by si schopný tuhle přestavbu z AT na MAN udělat???
No to je rec- mozes dat rocno VZR skrinu. Prestavba by nemala byt problem
Přestavba, co se týče machanických částí by měla být o.k., ale nejsem si jistej, jak je to s elektrikou, jestli je tam nějaký čidlo navíc, nebo tak.
Aha takze pokud by bylo treba tak se da jit o cca 6 cm vejs a pokud bych auto nakladal muzu nastavit tvrdost na 20 a uz by s retarderem nemusel byt problem? Auto pouzivam na normalni jezdeni a nerad bych na dovolene urval vyfuk.kadli píše:Díky. No výška se dá štelovat na autě, ale je lepší tlumiče vyndat ven a poměřit to šuplerou aby to bylo stejný. Tuhost se šteluje v kufru a motorovym prostoru a předpětí pružin našteluješ v poho na autě. Ono si to zas tolik nesedne, jenže teď to mam asi o 5-6cm níž a to už je znát. Když si do auta vleze 5 lidí a zavazadla, tak si to sedne cca 1-2cm. Nevim přesně, jen jsem to zkoušel, že jsem do toho naskládal lidi a koukal co to dělá. Tuhost jsem měl na 5 z 30.
Prevodovka ma zhora len nahon tachometra- ziadne cidlo tam neni pokial viem
Tak abych to tady trošku obnovil, boužel přestavba se nekoná, je mi to líto, už jsem měl domluvené všechny díly, kupce na mojí převodovku, ale boužel moje auto nemá přípravu na spojkový pedál a při hledání místa na pedál jsem zjistil, že mam shnilý podběh, takže jsem auto vyvařoval. Nejednalo se o nic drastického, ale nemam rád korozy, asi tak jako každý. Všechny prachy padli na vybavení (CO2 atd...), takže možná že přestavbu někdy uskutečnim, ale teď ne. Jinak nahozen výfuk (verze 1.0), řemenice a musim říct, že se to chová úplně jinak. Předchozý výfuk byl asi hodně restriktivní a brzdil mi nějaký koně, takže než napadnul ten zku*venej sníh, tak jsem si zajezdil. Mam zatim foto jen výfuku ve v1.0

Kadli, ty máš SSAC, bez katu, nebo catem? A zbytek až po zadní tlumič serie..?
Tak zatím přihoď alespoň vrčení v garáži
Tak zatím přihoď alespoň vrčení v garáži
Nissan Primera P11 GT SR20VE
Na vrcanie sa vybodnite, vyfuk ak sa upravuje za ucelom performance ma byt v prvom rade funkcny- rozne medzistupne (len zvody, zvody+koncak, zvody+koncak-kat) prinasaju len zmenu Priebehu (diery a boule v momentovej a vykonovej charakteristike)- nie celkove zlepsenie dynamiky auta. Ak sa riesi vyfuk- ma zmysel bud komfort serie, alebo len riesit to ako celok. Predstav si to na slamke do ktorej fukas- ked ju v co len jednom mieste priskrcujes rovnakym priemerom- bude vysledne vyprazdnovanie rovnako rychle - ci uz zmenis zostavajuci priemer tej slamky akokolvek.
Na natáčení videa v garáži se můžu vy*rdnout, nebudu to chcípat studený. Výfuk je komplet upravený, svody SSAC,decat, zbytek potrubý 60mm a ten koncák Magnaflow. neni na něm jediný středový tlumič, je to jen trubka bez žádných zábran. už pocitově a podle testů je to dost znát.
Kadli - v tom ptipade je to OK a tiez suhlas s natacanim videa v garazi bez poriadneho prehriatia jazdou
S největší parvděpodobností bude na prodej. 
- svobyrider
Co bude následovat?Nebo jsou peníze potřeba jinde?kadli píše:S největší parvděpodobností bude na prodej.

https://www.facebook.com/Teamrule32
Honda civic 1.6 sport 2004 - daily
Lexus LS400 1998 205kw - sold
Honda civic typeR 2005 147kw - sold
Nissan Silvia S15 2000 184kw+ - drift,street car
Find what you love and let it kill you
Co bude následovat ještě nevim, to se uvidí. 
Inak sa to ani nemohlo skoncit. Akonahle zacnes intenzivnejsie investovat do uprav a pritom sa auto v konecnom dosledku neposunie na uroven spicky konkurencie tak to mava rychly spad. Preto stale hovorim - najlepsi tuning je priplatit si a kupit o level rychlejsie auto.
Ja si naopak myslim, ze Primera je skvely zaklad pro levne a rychle auto.
Bohuzel se ale nesmi jednat o P11-144 v automatu.