Malakai - Honda Integra Type R Prodáno

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Zamčeno
malakai

Malakai - Honda Integra Type R Prodáno

Příspěvek od malakai » 16 led 2012, 20:28

Takze po dlouhem hledani a otravovani tady vsech :) za nazory velmi dekuji, jsem si v patek za pomoci Esa a Pawsona privezl novou krasavici:

Honda Integra Type R,
dovoz z Belgie, najeto 174tis. V Belgii vlastnila nejaka slecna. Auto je dle prvotni prohlidky v poradku. Ujel jsem s nim 800km v silenem bordelu, vetru a desti a bez problemu. Pawson by mohl vykladat :) Krasavice prosla uz i technickou a pan komisar mi rekl, ze na svuj vek je ve vyjimecne zachovalem stavu. Uvidime jak dopadne podrobne zkoumani. Hlavne je auto v uplne seriovem stavu az na sani.

Planovane upravy:

- vyhozeni zadnich sedacek, rezervy a vsech zbytecnosti to co auto jen zatezuji
- montaz rozperne tyce za predni sedacky
- montaz skorapek, rad bych Sparco nebo Bimarco (uvidim co bude lepsi)
- lehky setrvak a spojku
- vymena svodu, otazka za ktere, rad bych Supersprint, ale ta cena :)
- big brake kit idealne tak 300mm.
- takove drobnosti jako volant, pridavne budiky (olej)
- a jeste spooooustu dalsiho co bude postupne prichazet.

Dotaz:
Auto je koupeno na 17tkach kolech, patrne pujdou dolu, neb to rizeni s nimi neni uplne idealni. Tady mozna prvni otazku na majitele ITR, jaky rozmer rafku a gum mate vyzkouseny a je to idealni?

A pridam par fotek, zatim je spinava a na prevozkach. Snad do konce tydne vylestim a zacnu na ni neco delat.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Tady u toho mozna taky otazka, vite v Brne o nekom kdo by to viko pekne opravil?

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Re: Malakai - Honda Integra Type R

Příspěvek od speedy_s » 16 led 2012, 20:38

nevypadá ošklivě, jsem zvědav co z toho vykouzlíš :D
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Ossi

Příspěvek od Ossi » 16 led 2012, 20:47

Gratulace !!
Co se tyka kol tak ja jsem na 195/50 R15 a spokojenost :-)
mimochodem zda se mi to nebo dalsi itr v brne ? podle stk ... :-)

infinity
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od infinity » 16 led 2012, 20:54

Pokud uvazujes o 300mm, tak 16" a 215/45/16 ale bude to chtit i poladit vykonove a kilogramove, pac to na 16" moc nejede. 210ps/1030kg by melo byt ok.
Problem ale je, ze ty kone na ITR jsou celkem drahy :)
Street K20 Integra DC2_R / 1060kg - 200ps

Winie

Příspěvek od Winie » 16 led 2012, 20:56

hod tam origo 15ky a mas po starostech:-) jinak dej ji trosku pece a bude perfektni
Obrázek

jagy

Příspěvek od jagy » 16 led 2012, 20:58

Gratulace, potencial tam je. :)

Pokud si uz tehdy v tematu psal, ze chces drzet provozni naklady dole, tak bych volil minimalne pro zacatek treba OEM 15" kola + 195/50 R15 pneu, brzdy nejake OEM kotouce a Ferodo DS desky, co nejvice auto odlehcit, mrknout na podvozek a pak zacit resit vykon...
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

malakai

Příspěvek od malakai » 16 led 2012, 21:03

Ossi píše:Gratulace !!
Co se tyka kol tak ja jsem na 195/50 R15 a spokojenost :-)
mimochodem zda se mi to nebo dalsi itr v brne ? podle stk ... :-)
Dekuji, a trefil jsi to naprosto presne. Jsem z Brna :)

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 16 led 2012, 21:07

Tak to sis vybral nakonec super ;) přesně jak se tady píše, ideál jsou originální 15tky kola - jsou i hodně lehké a brzdy stačí DS 2500 desky, pokud chceš extrém tak DS 3000..
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

marek.dh

Příspěvek od marek.dh » 16 led 2012, 21:08

akorát škoda toho otevřeného filtru... originální airbox není taky úplně špatně řešený
3 MPS - viewtopic.php?f=6&t=4914
CTR ep3 - viewtopic.php?f=6&t=3303 - prodáno
ITR track - viewtopic.php?f=6&t=3974
R.S.Progress - Racing Support / Promo & společenské akce
http://www.facebook.com/RSProgress

Ossi

Příspěvek od Ossi » 16 led 2012, 21:10

malakai píše:Dekuji, a trefil jsi to naprosto presne. Jsem z Brna :)
Byl jsem se svou na stejne technicke :-))
Tak snad se uvidime na volnych jizdach :wink:

malakai

Příspěvek od malakai » 16 led 2012, 21:12

Co se tyka te pece, tak to ona urcite dostane. Vyklidil jsem z garaze motorky a dnes jsem ji tam ulozil. Zacnu pomalu vyhazovat interier.

Pokud jde o ty kola, tak jsem prave na vazkach, bud koupit nejaky kola, treba Buddy Club, Sprint Wheels v rozmeru 15" (originaly v CR asi nesezenu) nebo pak jsem dostal nabidku na 16" Sparco Drift + k tomu kit brzdy XYZ 303mm s deskama Ferodo, oboje temer nove za rozumne penize. Tak mam namet k premysleni.

Jagy, jak mluvis o tom vykonu. Do motoru zatim moc hrabat nechci dokud poslape v serii tak ja je. Spise to postupne odlehcovat. Nejsem zadny top zavodnik, takze mi to bude ze zacatku stacit.

zyx

Příspěvek od zyx » 16 led 2012, 21:17

Gratulace k ITR.At slouzi :wink: .

blesk666

Příspěvek od blesk666 » 16 led 2012, 22:13

no super rozhodnutie - tak nech sluzi. ak nie je tajomstvo co ta stala? je aj serviska?

stqeno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno » 17 led 2012, 00:10

O ty seriovy sedaky bych mel zajem.

Ossi

Příspěvek od Ossi » 17 led 2012, 00:14

sakra jen to koupil a uz mu ji porcujete :-D
at si ji uzije nachvilec :-))

malakai

Příspěvek od malakai » 17 led 2012, 00:35

stqeno píše:O ty seriovy sedaky bych mel zajem.
jen co sezenu nove tak je patrne prodam. Jen ridicova ma lehce zbourany levy bok od nastupovani, takze bud s tim nebo to necham opravit.

Xcriss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xcriss » 17 led 2012, 01:15

Pekna ITR, s potencialem 8-)
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET

eso

Příspěvek od eso » 17 led 2012, 07:12

jj tahle ITR podle mne rozhodne potencial ma, neni to jak ty cesky vylitany kusy, navic malakai na to jde z te "spravne strany" a necha si poradit, takze jednou to bude asi masakr :wink: ....takze se nam tu rodi okruhovy klon zabicky integry :twisted:
a vemte si z nej priklad: koupi ITR a jede ji otestovat na nurburgring! -tak to ma byt 8)
NS pacient...under 8
1st czech Nordschleife penzion

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 17 led 2012, 09:22

kdyby to vezl z polska tak pojede rovnou domu.
ja bych tolik odvahy nemel abych s neznamym autem vyrazil hned na drahu.

ty ridicovy dvere vypadaji jakoby nesly dovrit?

drzim palce s uprava ;) at jde vsechno podle planu
93´Rx-7 FD

eso

Příspěvek od eso » 17 led 2012, 09:33

to jsi spatne pochopil,mam na mysli, ze se rovnou prihlasil na kvetnovou navstevu ringu na typer foru...tedy muz cinu
a dvere jsou reklbych zavreny na prvni polohu, pokud se mu teda od patka nestacily nejak zkroutit,mozne to je, vzdyt je to honda :smt017 ....u renaulta by se to nikdy nemohlo stat :mrgreen:
blesk:cenu at si zverejni majitel, ja jen podotknu ze servisku to samozrejme ma
NS pacient...under 8

MeTaN

Příspěvek od MeTaN » 17 led 2012, 09:46

tak proto ty nalajnovane upravy :) v tom pripade beru zpet ;)
do kvetna bude urcite cas, vychytat vse potrebne.
mezapomente kamery ;)

mimochodem ten dovoz, to muselo byt super ;) vzpominam na moji prvni 500km cestu pres celou republiku.
ma to svou zvlastni atmosferu, jsem divny? hehe
93´Rx-7 FD

malakai

Příspěvek od malakai » 17 led 2012, 10:05

MeTaN píše:tak proto ty nalajnovane upravy :) v tom pripade beru zpet ;)
do kvetna bude urcite cas, vychytat vse potrebne.
mezapomente kamery ;)

mimochodem ten dovoz, to muselo byt super ;) vzpominam na moji prvni 500km cestu pres celou republiku.
ma to svou zvlastni atmosferu, jsem divny? hehe
Prosim Te, ty dvere jsem nedovrel, neb jsem spechal na STK, nic jim neni :) Vsiml jsem si toho az kdyz jsi to rekl :)

A jak rikas, ten dovoz, cca 750km mel sve kouzlo. Sice to bylo v noci a za sileneho deste, ale proste moc dobry. Nemuzu se dockat az prijde jaro. To auto me proste chytlo. Kdybych s tim jel 20km, tak to rict nemuzu, ale takhle....fakt se mi libi. A ten zvuk....ten zvuk :)

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 17 led 2012, 13:24

taky přispěju svou trochou do mlýna

Big Kit - pokud o něm opravdu uvažuješ, protože je to celkem ranec, tak zapřemejšlej o 282... a to z několika důvodů

u ITR neni problem brzd ani tak malej průměr jako slabej kotouč a to právě odstraňuje 282 kit a hlavně se vejdeš pod 15´´ což je dle mě opravdu velká výhoda. jak kvůli dynamice, tak hlavně kvůli gumám, kterejch je v 15´´ velký množství za slušný peníze. 16´´ je průser, protože na výběr je to opravdu bída a je to drahej rozměr

navíc používá stejný třmeny jako 303mm a je jednoduchý ho přestavět

osobně bych nejdřív udělal podvozek a to jak tlumiče, tak silenty, případně čepy. protože bud je tam serie, která je po 180tkm hotová a nabo hůř a je tam nějakej rádoby tuning podvozek

v silentech je na výběr buď PU ( EnergySuspension, Prothane, PowerFlex, nebo na H-C vyrábí člen Odos ), nebo tvrzený gumový HardRace
tlumiče buď XYZ od Danyho, nebo BC od Infiho

víko ventilů ti zrepasuje na H-C člen Aqwertzz, je Rožnova, tak že pro tebe to taková štreka neni

na motor bych taky zbytečně nesahal, dokud šlape, tak bych ho nechal a až něco přijde, tak komplet repas a případný úpravy

nezbývá než popřát mnoho zdaru :)
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

eso

Příspěvek od eso » 17 led 2012, 13:51

Dejf píše:taky přispěju svou trochou do mlýna

Big Kit - pokud o něm opravdu uvažuješ, protože je to celkem ranec, tak zapřemejšlej o 282... a to z několika důvodů

u ITR neni problem brzd ani tak malej průměr jako slabej kotouč a to právě odstraňuje 282 kit a hlavně se vejdeš pod 15´´ což je dle mě opravdu velká výhoda. jak kvůli dynamice, tak hlavně kvůli gumám, kterejch je v 15´´ velký množství za slušný peníze. 16´´ je průser, protože na výběr je to opravdu bída a je to drahej rozměr

navíc používá stejný třmeny jako 303mm a je jednoduchý ho přestavět

osobně bych nejdřív udělal podvozek a to jak tlumiče, tak silenty, případně čepy. protože bud je tam serie, která je po 180tkm hotová a nabo hůř a je tam nějakej rádoby tuning podvozek

v silentech je na výběr buď PU ( EnergySuspension, Prothane, PowerFlex, nebo na H-C vyrábí člen Odos ), nebo tvrzený gumový HardRace
tlumiče buď XYZ od Danyho, nebo BC od Infiho

víko ventilů ti zrepasuje na H-C člen Aqwertzz, je Rožnova, tak že pro tebe to taková štreka neni

na motor bych taky zbytečně nesahal, dokud šlape, tak bych ho nechal a až něco přijde, tak komplet repas a případný úpravy

nezbývá než popřát mnoho zdaru :)
tak´ja bych celkem zasadne odporoval:
jestli to mysli s jezdenim vazne,brzdy jsou nutnost...a vzhledem k tomu,ze jede na ring a predpokladam tedy i do Spa a pod, tak 300mm 6pist jsou tak akorat
s tim se poji ta velikost kol...vsichni tady placaj ze 15" ...blbost panove...15" kolo se 195/55/15 ma prumer 590mm oproti 16" s 205/45/16 ma prumer 595mm- takze rozdil je 5mm na prumeru...a to se nebavime o tom, ze muze pouzit 195/45/16 ktery budou jasne nizsi....ceny 138 vs 155 euro u semislicku...rozdil 17euro 8)
dalsi je motor-pokud auto bude jezdit delsi doby v cervenym poli,tak je ZASADNI povymenovat ventily,pruzinky a retainery...protoze podle hesla ze az se neco stane, tak to resit, si pri upadnutym ventilu muze jit koupit rovnou celej motor , pac ty skody jsou fatalni!!!
k podvozku: plno lidi resi repas a pod coz je pri dobry kondici podvozku pro nas amatery uplne zbytecny....itr ma uz seriovy podvozek vyborny..az bude clovek citit ze ho limituje podvozek, tak nastava cas pro zmenu a stim treba i ty silace apod, ale nyni,pokud je OEM ve vybornym stavu je to zbytecnost
nemuzu se zbavit dojmu, ze stale je lepsi udelat zakladni nutne upravy pro okruh a jezdit nez to mit jen v garazi a neco ladit s tim, ze snad jednou vyjedu s dokonalym autem :? zapominame na zasadni fakt,ze udrzovana itr je uz v seriovym stavu dost dobry auto...a nejlip upravi auto kdyz bude jezdit a poznavat limity a moznosti auta a sebe samotneho
NS pacient...under 8

Dejf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejf » 17 led 2012, 14:28

eso píše:tak´ja bych celkem zasadne odporoval:
jestli to mysli s jezdenim vazne,brzdy jsou nutnost...a vzhledem k tomu,ze jede na ring a predpokladam tedy i do Spa a pod, tak 300mm 6pist jsou tak akorat
s tim se poji ta velikost kol...vsichni tady placaj ze 15" ...blbost panove...15" kolo se 195/55/15 ma prumer 590mm oproti 16" s 205/45/16 ma prumer 595mm- takze rozdil je 5mm na prumeru...a to se nebavime o tom, ze muze pouzit 195/45/16 ktery budou jasne nizsi....ceny 138 vs 155 euro u semislicku...rozdil 17euro 8)
dalsi je motor-pokud auto bude jezdit delsi doby v cervenym poli,tak je ZASADNI povymenovat ventily,pruzinky a retainery...protoze podle hesla ze az se neco stane, tak to resit, si pri upadnutym ventilu muze jit koupit rovnou celej motor , pac ty skody jsou fatalni!!!
k podvozku: plno lidi resi repas a pod coz je pri dobry kondici podvozku pro nas amatery uplne zbytecny....itr ma uz seriovy podvozek vyborny..az bude clovek citit ze ho limituje podvozek, tak nastava cas pro zmenu a stim treba i ty silace apod, ale nyni,pokud je OEM ve vybornym stavu je to zbytecnost
nemuzu se zbavit dojmu, ze stale je lepsi udelat zakladni nutne upravy pro okruh a jezdit nez to mit jen v garazi a neco ladit s tim, ze snad jednou vyjedu s dokonalym autem :? zapominame na zasadni fakt,ze udrzovana itr je uz v seriovym stavu dost dobry auto...a nejlip upravi auto kdyz bude jezdit a poznavat limity a moznosti auta a sebe samotneho
motor - s hlavou souhlas, to jsem zapomněl napsat ( sám přesně toto mám udělaný )

podvozek - musim opravdu nesouhlasit, protože ITR která má najeto 180t km nemá podvozek ve špičkovim stavu, ty tlumiče jsou hotový... to samý silenty, pochybuju, že třeba na zadnim stabu nejsou vůle a že zadní RTA nejsou načatý. je samo možný, že toto někdo povyměňoval, ale silně o tom pochybuju
a novej seriovej podvozek nebude cenově žádná hitparáda

oem je opravdu dobrej, ale musí fungovat a to 14let starej podvozek nebude

brzdy a kola - nepopírám že 303 neni lepší, ale je to nutnost 16kol. že 16´´ neni zlo souhlasim ( JDM je měla seriově ) ale výběr gum je horší, pokud to majiteli nevadí OK
pokud chce odlehčovat, tak to 282x26 ustojí

to že je lepší jezdit, než mít rozebráno je fakt a každýho od toho zrazuju
Honda S2000
Honda FR-V
Honda Jazz

Zamčeno