Dne 15.1.2012 jsem se stal hrdým majitelem vozu Honda Integra Type-R.Auto jsem zakoupil od Gregyho a musím říct,že lepšího předchozího majitele jsem si nemohl přát.Ale jak to všechno začalo!? V zásadě jsem byl rozhodnut pro značku Honda,která se mi již osvědčila a přesvědčila mě o svých kvalitách.Jelikož můj předchozí model byl Crx Vtec,tak jsem si vtloukl do hlavy,že když už,tak koupím další level,Type-R.Čili jsem se v rámci nějakého rozpočtu rozhodoval mezi modely Accord,Civic a Integra.Accorda jsem brzo zavrhnul né proto,že by byl špatný,ale proto,že z těch tří byl nejméně vhodný do zatáček.Takže se výběr zúžil na dva kandidáty.Po projetí v Civicu Type-R předface jsem opět hodnotil plusy a mínusy.Civic je hbitý,mrštný,velmi dobře drží stopu za všech okolností a pro mě je i velice pohledný.Ale co mi chybělo,byla nějaká špička motoru,ta mi přišla krátká a málo výrazná. Pak přišla na řadu Gregyho Integra.Po zkušebním usednutí do kabiny jsem začal mít ten správný pocit,jako před startem závodu.Celý interiér se mi okamžitě zalíbil,zapuštěné budíky v palubovce,dokonalé sedačky a taková celková nejednoduchost interiéru plného tvarů a ohybů,oproti CTR úplně jiný šálek kávy,přesně dělaný pro mě.Zbývalo jen jediné,nastartovat a zjistit co v ní je.Inu den předtím jsem jel právě v CTR a tak nějak jsem asi očekával podobný projev,tzn.plynulé zrychlení,ale co se tam tehdy stalo nadosmrti nezapomenu.Asi v šesti tisících bouchly saze a Integra vypálila vpřed jak splašená,ten zátah byl uchvacující,okamžitě se mi zrychlil tep a dostal jsem pořádnou dávku adrenalínu,první dva kvalty to drtily hlava nehlava a když už jsem očekával na trojku útlum,přišlo to se stejnou razancí a vervou a já už věděl,že tohle auto chci mít.I Gregy po projetí začal pochybovat o prodeji
Detail vozu:
Honda Integra 1.8 Type-R, r.v.1998 bez klimy
výkon 140kW při 7900ot/min, Vmax 233km/h
Brzdy:
kotouče EBC Turbo Groove
desky EBC Blue Stuff
hadice Goodridge
kapalina Motul RBF 600
Podvozek:
plně stavitelný BC Racing
silentbloky od Hardrace
Pneu: