Mazda mx6
Moderátoři: Amigo, riderhenry
Re: Mazda mx6
na posledni fotce nad EGR ventilem na cernem drzaku mas danej zarivej novej sroub. jestli ti muzu doporucit. nedavej ho tam. Pokud budes nekdy chtit sundat sani treba z duvodu renovace laku nebo zkratka kvuli cemukoli, tak nez tenhle sroub povolis tak se tak nakurvujes, ze je lepsi ho tam tedka nedat.
Ale samozrejme chapu ,ze to chces mit v TOP stavu se vsim jak ma bejt ,ale tohle bych tam fakt pro pripadny servis nedaval. uz jen pokud ti zacne prolinat ventildekl, tak sani pujde dolu a urcite kvuli tomu nebudes tahat motor. nerikam ,ze se to neda povolit. ale je to desna jebacka.
Ale samozrejme chapu ,ze to chces mit v TOP stavu se vsim jak ma bejt ,ale tohle bych tam fakt pro pripadny servis nedaval. uz jen pokud ti zacne prolinat ventildekl, tak sani pujde dolu a urcite kvuli tomu nebudes tahat motor. nerikam ,ze se to neda povolit. ale je to desna jebacka.
Ford Probe 2,5 V6 24v
[img]http://mazdafamily.cz/images/cuir%20ikon/cuir.jpg[/img]
viem ktorý myslíš ale nechám ho tam ja som zvyknutý sa paprať v takých priestoroch.A dufam že sa to sanie dlhšiu dobu nebude davať dole.Inak cez víkend ide motor dnu.zajtra ešte porobím jeden silentblok a kabeláž. Potom je na rade prevodovka.
Kúpil som si polyuretan a ide sa na repas silentblokou.

Nachystané silentbloky

Vzhľadom na to že som si kúpil vysokotienené 10 mm hrubé sviečkove káble tak som musel poriešiť nove vodítka.Známy mal sadu úchytou kupovane v lidlii ešte snaď pred pol rokom tak som ho o tie úchytky pripravil a už su na motore.
Tu su spomínane káble:

A tu sú tie vyrobené vodítka:

Nachystané silentbloky

Vzhľadom na to že som si kúpil vysokotienené 10 mm hrubé sviečkove káble tak som musel poriešiť nove vodítka.Známy mal sadu úchytou kupovane v lidlii ešte snaď pred pol rokom tak som ho o tie úchytky pripravil a už su na motore.
Tu su spomínane káble:

A tu sú tie vyrobené vodítka:

S káblami:

No včera sme sa spolu z Traxom pustily do montáže motoru do afta.Poviem vám je to riadna sranda.Najprv sme prehodily motor zo stojana na zdvihák aby mi stojan ostal volný a mohol zrepasovať prevodovku.

Hotový súboj.

Tu si už motor len tak vysííí

A pomeho na prevodovku:
Fotky kde je prevodovka ešte v pôvodnom stave.Prešla čistením lakovaním vymenilo sa ložisko a pôjde tam nový prevodový olej.

Hotový súboj.

Tu si už motor len tak vysííí

A pomeho na prevodovku:
Fotky kde je prevodovka ešte v pôvodnom stave.Prešla čistením lakovaním vymenilo sa ložisko a pôjde tam nový prevodový olej.

Pokračovanie:
Po vybrúseni.Nános základneho náteru.Na hliníkove časti som použil ako všade na motore bezcharebný základ na lahké kovy.Po nanesení základu na hliník sa to nechá 10 min. pôsobiť a potom sa na to strieka finálna farba.Ten základ je ešte lepkavý a to preto aby sa dobre nadviazala ta finálna farba.Drží to dobre.Zatial

Po vybrúseni.Nános základneho náteru.Na hliníkove časti som použil ako všade na motore bezcharebný základ na lahké kovy.Po nanesení základu na hliník sa to nechá 10 min. pôsobiť a potom sa na to strieka finálna farba.Ten základ je ešte lepkavý a to preto aby sa dobre nadviazala ta finálna farba.Drží to dobre.Zatial

Trax zatial na motor montoval spojku.Ošmirgloval zotrvačník prebrúsil trecie plochy zotrváku a naniesol naň jemný film oleja aby nehrdzavel(samozrejme nie na plochy kde ide lamela
).Je to zotrvačník z jeho bývalého motora 2.0 V6 pasuje rovnako dobre ako z 2.5 V6 a k výmene došlo kvôli jeho váhe.nevážil som to ale podla odhadu je lahší minimálne 2 kg.Samozrejme nalisoval som tam nové ložisko.

Exedy lamela:

Exedy lamela:

Vyzerá to ako keby nám tam buchla bomba.Touto cestou sa chcem poďakovať traxovi za pomoc a hlavne za zloženie závesou.Ja som na to nervy nemal.Stiahnuť pružiny a mali sme tri druhy sťahovákou a 2 hod. v prdely.Ale trax sa s tým popasoval a už su aj na afte nahodené.
Fotka z bojiska:

Zrepasovala sa aj druhá poloos vymenil sa homokinetický kĺb a manžety natlačily tam novú vazelinu a tu je hotový výrobok:

No a toto su fotky z dnešného dňa nahodily sme prevodovku na motor.Stálo nás to trocha nervou a potu ale čo už.

Mazda na 15kach

Fotka z bojiska:

Zrepasovala sa aj druhá poloos vymenil sa homokinetický kĺb a manžety natlačily tam novú vazelinu a tu je hotový výrobok:

No a toto su fotky z dnešného dňa nahodily sme prevodovku na motor.Stálo nás to trocha nervou a potu ale čo už.

Mazda na 15kach

Pokračovanie:
A ide sa do vnutra:

A je dnu

A ide sa do vnutra:

A je dnu

- WotanMitUns
- Kontaktovat uživatele:
jen ta nadrzka od serva to kazi 
Ford Probe 2,5 V6 24v
Ja viem cuir ale budem riešiť zapochodu ha ha
No po dlhšej odmlke som zase tu motor som ešte neštartoval lebo ešte sa mi nepodarilo dať dokopy výfuk.Nechcem to štartovať bez výfuku lebo by som nepočul dobre chod motora pri takých výbuchoch.Nastal trochu problém nesedia mi dobre svody.Treba trochu improvizovať a bude.Potom pracujem na výrobe toho zbytku od náhrady katalizatoru až po koncový tlmič.Všetko bude z nerezu a zohnať materiál a človeka čo ma na to vybavenie ako zváračku a zručnosť mi dalo zabrať.Ale už mám v podstate všetko už len zase šetriť a bude aj výfuk.Som momentálne švorc tak sa to ťažko sklada.Myslím ten zbytok.Prišla mi vzpera prednej nápravy tak aspoň tu som nahodil a ventilátory a všetky ostatné prkotiny.Pohral som sa aj z air flow kitom a už je pevne osadený.V podstate mi chýba už len dokončiť spomínaný výfuk a kúpiť baterku a všetky náplne ide sa štartovať.Keby sa mi stále nestávaly same prekážky tak by som už asi aj jazdil ale posralo sa mi spodné rameno 54 eur výmena.No nič nejdem pokračovať lebo ma už asi porazí.
Nejaké foto:

Nejaké foto:

Tak a je to konečne tu! Dnes som bol s traxom v garáži a pripravili sme auto na prví štart! A nielen že sme auto pripravili ale aj sme ten štart uskutočnili Bolo treba ešte dotiahnuť pár detailov ale nakoniec to klaplo. Prinášam celkom 3 videá. Prví pokus kedy nám zo zle utiahnutého holendra začal striekať benzín si nevšímajte. Ale ďalšie dve videjká už to pekne vrčí Bez výfuku je to rachot ale aj tak slastný zvuk Zo začiatku klepali hydrá ale nakoniec motor pekne utíchol. Nechali sme ho vrčať hádam 10-15 minút nech sa poriadne prehreje. Zatiaľ nič nekvapká, netečie, nerachotí.
http://www.youtube.com/watch?v=bG0tNYM-pCk
http://www.youtube.com/watch?v=m7l53ex2Cj0
http://www.youtube.com/watch?v=_6m08uTsR4g
http://www.youtube.com/watch?v=bG0tNYM-pCk
http://www.youtube.com/watch?v=m7l53ex2Cj0
http://www.youtube.com/watch?v=_6m08uTsR4g
- speedy_s
- Kontaktovat uživatele:
náhodou nádhernej zvuk, bych to i takhle nechal 
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S
- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
'96 Nissan 240SX S14a KA24DE
'88 Nissan 200SX S12 Silvia CA18DET
Dnes som si bol u lakerníka zobrať nastriekaný predný náraznik.Prešiel zváranim úchytou a aj z čelnej strany.Robota si myslím na úrovni.
nastriekaný náraznik:

No ale ešte pred tým som zrepasoval a otestoval predné hmlovky.Funguju akurat som sa zbavil žltých kritiek lebo sa mi to nepáčilo.Hmlovky som kupoval od Cuira taktiež predný náraznik.To aj preto lebo moja mazda hmlovky vôbec nemala a predný náraznik bol v hroznom stave.
Nejaké foto:

niečo do základu.Ja viem že to čo sa tu pohravam s tým tak nie je vidieť ale pocit že tam dám niečo hnile ma ničí tak som sa zaťal a spravil aj tie plechy čo držia hmlovky a samozrejme porobil kabeláž lebo káble boly odštiknuté.

renovácia aj zámku prednej kapoty.Bol týždeň ponorený v odhrdzovači.Poviem vám bol kompletne zhrdzavený ale zadarilo sa a už je fit:

Taktiež držiak predneho náraznika prešiel nástrekom.Bol hrozne dokriveny a hrdzavy ale už je nahodený a hlavne funkčny.
pred:

po:

Mazda zo svetlami
:

nastriekaný náraznik:

No ale ešte pred tým som zrepasoval a otestoval predné hmlovky.Funguju akurat som sa zbavil žltých kritiek lebo sa mi to nepáčilo.Hmlovky som kupoval od Cuira taktiež predný náraznik.To aj preto lebo moja mazda hmlovky vôbec nemala a predný náraznik bol v hroznom stave.
Nejaké foto:

niečo do základu.Ja viem že to čo sa tu pohravam s tým tak nie je vidieť ale pocit že tam dám niečo hnile ma ničí tak som sa zaťal a spravil aj tie plechy čo držia hmlovky a samozrejme porobil kabeláž lebo káble boly odštiknuté.

renovácia aj zámku prednej kapoty.Bol týždeň ponorený v odhrdzovači.Poviem vám bol kompletne zhrdzavený ale zadarilo sa a už je fit:

Taktiež držiak predneho náraznika prešiel nástrekom.Bol hrozne dokriveny a hrdzavy ale už je nahodený a hlavne funkčny.
pred:

po:

Mazda zo svetlami

- Xcriss
- Kontaktovat uživatele:
Na kolik te vysel ten lak na naraznik pokud to neni tajemstvi?
Jinak perfektni a precizni prace, tak to ma byt
Jinak perfektni a precizni prace, tak to ma byt
'91 Nissan 240SX S13 KA24DE
No nedávno sme natrafily na fakt ochotného a dobrého lakerníka a berie 60 eur za diel.materiál a robota.Plus dá to aj pozvárať ak je polámany.
Az to budes prodavat, chci to 
Mas to paradni. Tohle jsem si vzdycky pral. Renovovat kazdej sroubek
Mas to paradni. Tohle jsem si vzdycky pral. Renovovat kazdej sroubek
01'Toyota MR2 Roadster
00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

00'Nissan Maxima QX 3.0 V6

Ešte som chlapci len na začiatku renovácie respektíve tuningu.A inak nepredajné.haha
len tak na porovnanie:
pred:

po:

pred:

po:

asi nejdukladnejsi pracicka tady, jen mi jeste rekni ty cerne hadice, ty si kupoval nove nebo jsi to necim tak vycistil? (aby cerna byla fakt cerna:)) svorky jsou pocitam nove. kolik si toho kupoval a kolik "opravoval?"
93´Rx-7 FD
No tie čierne hadice z večšimi priemermi su pôvodne a som ich prečistil techničákom a potom nastriekal na ne silikonový sprej a nechal pôsobiť zo dve hodinky a preleštil a potom vyzeraju ako nové.Ano svorky su všetky nové.