area07 - Honda Civic Type R

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

area07

area07 - Honda Civic Type R

Příspěvek od area07 » 01 zář 2009, 12:56

Zdravím všechny japanisty :wink: a chci vám pøedstavit mýho mazánka. Kompletní menu v podobì èlánku najdete na hlavním webu v sekci naše auta.

Pro ty kterým se nechce louskat celý èlánek uvedu znovu technická data:

objem motoru: 1998 cm3
typ motoru: K20A2
výkon: 147 kw pøi 7400 otáèkách
toèivý moment: 196 Nm
typ karoserie: EP3
rozmìr pneumatik: 205/45/R17
disky: originál ENKEI 17
rok výroby: 2002
výbava: 2x airbag, manuální klimatizace, ABS, ESP, el. Ovládání oken a zrcátek, vyhøívaná zrcátka

Auto je v totálnì sériovém stavu, doufám že mi na pøíští sezónu všechno klapne a bude už trochu poladìné.

Jízdní vlastnosti "sériovky" jsou podle mých dojmù skvìlé, to ostatnì potvrzují i hojné recenze na webu. Podvozek drží dobøe, v zatáèkách vede pìknì stopu, brzdy se mi zatím nepodaøilo na bìžných silnicích moc unavit - což bývala dost èastá slabina ostatních modelù civicù. Pøevodovka je nádhernì pøesná, po pøesednutí z jiného auta pøímo hodináøská práce. Ke stylu jízdy musím dodat že "tajpár" zøejmì vyžaduje po øidièi trochu toho hulvátsví :) jelikož jakmile se to roztoèí, pak jenom øadit, øadit, øadit .... :D Když jsem si vezl auto poprvé domù, byl jsem fakt vyvalenej jakou motor vykazuje surovost a zbìsilost, která se po pøekonání prvotního strachu stává tìžkou závislostí :twisted: Když chcete jet tzv. "vejletnì" postaèí vám rychlosti od trojky nahoru. Spotøebu jsem mìl zatím nejmenší paradoxnì na dálnici kde mi to vyšlo na nìjakých 8.8l/100 km, zatímco na okreskách + courání po mìstì 10 a víc/100 km. A to po té dálnici nebyla zrovna klidná jízda - pìtka táhne do nìjakých 205, pak šestka a víc než tacho 240 jsem nejel, protože mi tam vždycky nìkdo vjel. Kolem poledního není zkrátka moc dobrej èas na test :) byl to úsek Praha - Teplice, na exitu v Lovosicích jsem byl bìhem pár minut, pøesnej èas nevím.

Tak to jsou takové ty základní dojmy z tohodle auta, a doufám že po úpravách zase budu moct napsat, jestli to k nìèemu bylo. Co bych chtìl zlepšit ? sání, svody, komplet výfukové potrubí, podvozek, nìjaká fajn kola abych jezdil jako fešák :)

ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Honda Civic Type R EP3

Winie

Příspěvek od Winie » 01 zář 2009, 15:56

tak hodne km bez nehod. je to fesak. nechal bych klidne origo kola, jsou kvalitni a i docela hezky.
Obrázek

area07

Příspěvek od area07 » 01 zář 2009, 18:10

Winie píše:tak hodne km bez nehod. je to fesak. nechal bych klidne origo kola, jsou kvalitni a i docela hezky.
JJ ta kvalita je vyhlášená, tak bych taky nechtìl koupí jiných kol šlápnout vedle. Svým vzhledem k autu moc pìknì pasujou. Mám ještì jednu sadu diskù s pneumatikama na zimu - 5ti loukoový kola a vypadají taky dobøe. Ale srdéèko prahne po nìèem jiném :wink:

Jestli sedí tvùj profil a jsi z Lito tak jsem tì tam vidìl - resp. auto - máme totiž v Liáku tchýni :roll: :lol:
Honda Civic Type R EP3

Amigo

Příspěvek od Amigo » 01 zář 2009, 18:53

pekne auto... ctr bych urcite neodmitl :-)
jestli chces menit kola, tak leda za stejne kvalitni nebo lepsi ;-)
jdm WRX STi type-RA ver.5 - SOLD

area07

Příspěvek od area07 » 01 zář 2009, 19:09

Amigo píše:pekne auto... ctr bych urcite neodmitl :-)
jestli chces menit kola, tak leda za stejne kvalitni nebo lepsi ;-)
Mám pár znaèek kol v merku, ale vázne to na tìch papírkách s nominální hodnotou :lol:
Honda Civic Type R EP3

Winie

Příspěvek od Winie » 01 zář 2009, 19:12

area07 píše: JJ ta kvalita je vyhlášená, tak bych taky nechtìl koupí jiných kol šlápnout vedle. Svým vzhledem k autu moc pìknì pasujou. Mám ještì jednu sadu diskù s pneumatikama na zimu - 5ti loukoový kola a vypadají taky dobøe. Ale srdéèko prahne po nìèem jiném :wink:

Jestli sedí tvùj profil a jsi z Lito tak jsem tì tam vidìl - resp. auto - máme totiž v Liáku tchýni :roll: :lol:
fakt? no nevim jak rad a jak casto za ni jezdis :lol: , ale nejses nahodou ty jak sme se potkali v tom kravarskym kopci? tak az budes mit cestu do ltm, tak napis. dame nakej meet i s ostatnima hondarema od nas.
Obrázek

area07

Příspěvek od area07 » 01 zář 2009, 20:40

No joooo, to jsem já jak jsme se míjeli v Kravaøích :) Do Lito jezdím pomìrnì èasto, teï se budu motat okolo ve ètvrtek - ale to budu mít hodnì práce a málo èasu a po víkendu budu v Ústí - poèítám pondìlí i úterý - ale zase pracovnì. No nevadí, nìjaký termín urèitì dohodneme. V Litomìøicích ještì obèas potkávám toho kluka v Civikovi, nevím jaká generace takovej ten hranatìjší, celý ve žluté s èernou kapotou.
Honda Civic Type R EP3

Winie

Příspěvek od Winie » 01 zář 2009, 22:24

area07 píše:No joooo, to jsem já jak jsme se míjeli v Kravaøích :) Do Lito jezdím pomìrnì èasto, teï se budu motat okolo ve ètvrtek - ale to budu mít hodnì práce a málo èasu a po víkendu budu v Ústí - poèítám pondìlí i úterý - ale zase pracovnì. No nevadí, nìjaký termín urèitì dohodneme. V Litomìøicích ještì obèas potkávám toho kluka v Civikovi, nevím jaká generace takovej ten hranatìjší, celý ve žluté s èernou kapotou.
jj. adamek. to je kamos no. no az sem pojedes, tak dej vedet ze budes mit cas a ja neco zorganizuju. davame si tak jednou za 14dni sraz na omw litomericky. ale ja ted nebudu mit moc casu. :(
Obrázek

area07

sání

Příspěvek od area07 » 04 říj 2009, 20:25

Dneska koneènì došlo k montáži sání, tady je pár obrázkù jak to probíhalo, je to dlouhé od Injen vyvedený až do nárazníku. Jestli to ve skuteènosti nìco pøidalo to pøesnì nemùžu øíct, pocitovì auto líp jede, jak v nízkých tak ve vysokých otáèkách, ale hlavnì ten zvuk je naprosto zdrcující :twisted: takovej mazec jsem fakt neèekal, filtr cucá tak že má zvuk pomalu jak turbo, nejvíc je slyšet pøi øazení, a když sepne VTEC tak mi rezonuje i interiér :twisted: je to bomba.

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Honda Civic Type R EP3

BigJohn

Příspěvek od BigJohn » 06 říj 2009, 17:59

Krasavec :P Jak se tak tady na to dívám tak tìch Civicù Type-R tu zaèíná být èím dál víc (a to je samozøejmì dobøe :lol: )

Libas
Big chief
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas » 06 říj 2009, 18:12

Dobré tepelné odstínìní. To jiné kity to maj vedené jakoby nad pøevodovku. Ale zdá se mi to zase nepraktické. Sundávat nárazník kvùli každému èistìní filtru...mno, holt nìco za nìco.

area07

Příspěvek od area07 » 06 říj 2009, 19:02

BigJohn píše:Krasavec :P Jak se tak tady na to dívám tak tìch Civicù Type-R tu zaèíná být èím dál víc (a to je samozøejmì dobøe :lol: )
Taky to bylo pomalu vymodlený auto a sehnal jsem ho náhodou od pána kterej s ním nejezdil ve vnitø je ještì cítit "novota" :)
Honda Civic Type R EP3

area07

Příspěvek od area07 » 06 říj 2009, 19:07

Libas píše:Dobré tepelné odstínìní. To jiné kity to maj vedené jakoby nad pøevodovku. Ale zdá se mi to zase nepraktické. Sundávat nárazník kvùli každému èistìní filtru...mno, holt nìco za nìco.
Asi tak - nìco za nìco, takhle je záruka že to nebude cucat teplej vzduch z motorovýho prostoru. Dneska jsem se sáním najel asi 150 kilometrù a krom toho brutálnì hrdelního zvuku :twisted: motor jede krásnì "zlehka", taky se trochu eliminovaly "prodlevy" pøi øazení. Dobrý je to že zvuk neotravuje poøád, ale jen v závislosti na tom jak moc je otevøená škrtící klapka - tj pøedjíždìní, kolmý starty atd. a pak zase ševelí jako sériovka
Honda Civic Type R EP3

area07

Příspěvek od area07 » 11 říj 2009, 20:33

:?: tak tomu moc nerozumim, vypadá to že s tím kitem sání spadla spotøeba i pøesto že jsem na to hamtal jako zbìsilej, zkusim projet další nádrž a uvidím jak dopadne test :!:
Honda Civic Type R EP3

Davidoff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidoff » 11 říj 2009, 20:52

máš asi trošku jiný sání než jsem mìl já ale stejnì, mì šla spotøeba nahoru jak svinì, to bylo asi zpùsobený tím co píšeš ty, ten zvuk jak filtr saje ve Vtecu je jedïneènej :oops: takže sem tam byl poøád protože to byla paráda :lol:
Honda Accord 2.4 :)
[img]http://i331.photobucket.com/albums/l472/Davidoff123/DSC_8780.jpg[/img]

roman001

Příspěvek od roman001 » 11 říj 2009, 21:08

Hlavnì si hlídej stav "trubky".
Ten hliník je hroznì mìkej,mì ho prodøel husí krk od mlhovek a udìlal mi tam nìkolik dírek tak šel celej Injen do koše.
Honda Civic Type-R Supercharger

area07

Příspěvek od area07 » 11 říj 2009, 22:01

Davidoff píše:máš asi trošku jiný sání než jsem mìl já ale stejnì, mì šla spotøeba nahoru jak svinì, to bylo asi zpùsobený tím co píšeš ty, ten zvuk jak filtr saje ve Vtecu je jedïneènej :oops: takže sem tam byl poøád protože to byla paráda :lol:
Na to jak jsem to dráždil poøád do VTECu tak mi podle tankování vyšla spotøeba 10.4 l/100 km, což mi pøijde dobrý, se sériovým airboxem jsem mìl pøi tom samým (podobným) stylu +/- 12 litrù. Zvuk už jsem taky vypozoroval podle otáèek: do 3 tis nic,3-5tis otáèek drsnej hlubokej zvuk pomalu jak boxer od Subaru :) 5-6 tis otáèek basovej huèák, 6 tis a vejš VTEC drsnej jekot :) taky jsem si všimnul že mì ani na 8500 otáèkách nezastavil omezovaè, víc jsem toèit nezkoušel. Se sériovým sáním mì to zhruba na tìch 8500 otáèkách zastavilo.
Honda Civic Type R EP3

area07

Příspěvek od area07 » 11 říj 2009, 22:04

roman001 píše:Hlavnì si hlídej stav "trubky".
Ten hliník je hroznì mìkej,mì ho prodøel husí krk od mlhovek a udìlal mi tam nìkolik dírek tak šel celej Injen do koše.
:!: :!: :!: aha, tak to budu hlídat, slyším to prvnì, moc kabelù mi kolem toho nevede, ale jistota je jistota. Myslím že se kolem jenom motá kabel od baterky a kablík od toho vzduchovýho èidla, mlhovky nemám, v nárazníku byl jen kablík od houkaèky od alarmu, ale to byl jen takovej zvonkovej záprdek, ten by mìl být v pohodì.
Honda Civic Type R EP3

jagy

Příspěvek od jagy » 11 říj 2009, 22:43

area07 píše: Na to jak jsem to dráždil poøád do VTECu tak mi podle tankování vyšla spotøeba 10.4 l/100 km, což mi pøijde dobrý, se sériovým airboxem jsem mìl pøi tom samým (podobným) stylu +/- 12 litrù. Zvuk už jsem taky vypozoroval podle otáèek: do 3 tis nic,3-5tis otáèek drsnej hlubokej zvuk pomalu jak boxer od Subaru :) 5-6 tis otáèek basovej huèák, 6 tis a vejš VTEC drsnej jekot :) taky jsem si všimnul že mì ani na 8500 otáèkách nezastavil omezovaè, víc jsem toèit nezkoušel. Se sériovým sáním mì to zhruba na tìch 8500 otáèkách zastavilo.
Sani ti opravdu neposune omezovac otacek. :) Nehlede na to, ze otackomer bude neco taky promerovat.
Jedetoshop.cz | Facebook | Instagram | Staň se fanouškem!
GR Yaris

ondrascz

Příspěvek od ondrascz » 12 říj 2009, 08:04

Jak to ètu, tak pozoruješ po montáži sání zajímavé vìci. Napø. odstranìní prodlev pøi øazení - u takto dlouhého sání se naopak odezva na plyn zhoršuje, ale tøeba tím míníš nìco jiného. Posunutí omezovaèe, to už je kapitola sama o sobì. Sériový otáèkomìr samozøejmì promìøuje (dle mého mìøení ukazuje 8500 pøi reálných 8000), ale omezovaè zasahuje stále ve stejném bodì bez ohledu na kit sání.

area07

Příspěvek od area07 » 12 říj 2009, 08:28

ondrascz píše:Jak to ètu, tak pozoruješ po montáži sání zajímavé vìci. Napø. odstranìní prodlev pøi øazení - u takto dlouhého sání se naopak odezva na plyn zhoršuje, ale tøeba tím míníš nìco jiného. Posunutí omezovaèe, to už je kapitola sama o sobì. Sériový otáèkomìr samozøejmì promìøuje (dle mého mìøení ukazuje 8500 pøi reálných 8000), ale omezovaè zasahuje stále ve stejném bodì bez ohledu na kit sání.
Je to pravda, prodlevy se fakt zmenšily - nìkde už se psalo že hondí motory když dobøe dejchaj pracujou o dost líp, taky vím že délka sání má vliv, ale takhle se to chová. K tìm otáèkám jen mùžu dodat mojí zkušenost že když jsem kdysi kupoval funlovku civica 7G s motorem 1.6 VTEC tak po "zajetí" zasahoval omezovaè asi o 500 otáèek dál, tìžko øíct jestli to bylo promìøováním otáèkomìru, ale fakt byl že pøi syrovém motoru zasáhnul hned na zaèátku èervenýho pole, pozdìjš to už pouštìlo dál.
Honda Civic Type R EP3

ondrascz

Příspěvek od ondrascz » 12 říj 2009, 08:50

S tím sáním to vidím na placebo efekt z randálu a radost z nové vìci, u té 1.6 je to s tím omezovaèem nesmysl. Mìl jsem i EP2 (teï EP3) a rozhodnì se to takto nechová, omezovaè je nastaven napevno. Rozdíl mùže být v pozorování jeho zásahu na jednotlivé rychlostní stupnì. Na dvojku zasáhne subjektivnì pozdìji než na ètyøku, kdy se otáèky sbírají ponìkud línìji.

area07

Příspěvek od area07 » 12 říj 2009, 16:16

Placebo v èíslech http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=1141 není to sice test CTR ale jakousi obecnou vypovídající hodnotu to snad má. Svoje auto zmìøený nemám. S C7G 1.6 VTEC jsem najel skoro 140 tis km, takže vím jak se motor choval. Spotøebu doplnim až najedu víc kilometrù.
Honda Civic Type R EP3

willy2.0

Příspěvek od willy2.0 » 12 říj 2009, 18:08

Jedna vìc je toèit to do 8500ot a druhá je,cejtit že to má sílu tak do 7800ot a pak...už to jen zbyteènì pøetáèíš 8) :wink:bavíme li se o sérii

ondrascz

Příspěvek od ondrascz » 12 říj 2009, 19:10

A jeje GPS dyno realizované 1Hz pøijímaèem :D. To je pak debata tìžká. S EP2 jsem najel jen 70kkm, vyzkoušel nejrùznìjší øešení CAI, abych ve finále zjistil, že je to èistì o zvuku a dobrém pocitu ze zábavy v garáži.

Tvé sání na EP3 je obecnì považováno za to lepší z nepøíliš ideálních otevøených systémù. Mezi jeho hlavní nevýhody patøí pomalá reakce na pøidání plynu (pozoroval jsi opak :?: ) a riziko nasátí vody. Osobnì mi jsou sympatiètìjší uzavøené systémy s filtrem stejnì vzdáleným od klapky jako v sérii. Tzn. napø. GruppeM (u LHD nepoužitelný), ITG Maxogen, BMC CDA apod. Osobnì se spokojím s Hondata modem airboxu, K&N filtrem a pøívodem vzduch do boxu do FC Design.

Každopádnì pøeju mnoho pøíjemných chvil s EP3 :D . Jen ten cityguard by to rozhodnì chtìlo dolù, to je strašný hnus... :oops:

Odpovědět