Speedy_s - Mazda Savanna RX-7 FC3S

predstavte svoje auto ostatnim!

Moderátoři: Amigo, riderhenry

Odpovědět
speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Speedy_s - Mazda Savanna RX-7 FC3S

Příspěvek od speedy_s » 27 říj 2019, 22:38

Kruh se uzavřel :D Po prostřídání několika Toyot, jsem se musel prostě navrátit.. už při prodeji červeného FC jsem si říkal co jsem to udělal za blbost, proběhlo pár pokusů o náhradu, ale vždy jsem se myšlenkama vracel k FC. Před více jak rokem jsem se rozhodl, že zkusim zprovoznit původní stříbrnou, ale chvíli po oznámení návratu přisla solidní nabídka a tak ode mě odjela, ale má se dobře alespon :) ale pro mě to byla finální tečka musim mít zas FC! Mezitim jsem ještě koupil Soarera (brzy na prodej) ale stejně jsem stále hledal všude možně slušné FC ke koupi a konečně se zadařilo!

Tedy k Černé. Světlo světa spatřila v Lednu roku 1991 a užívala si silniček v prefektuře Gunma, je jedna z posledních měsíců výroby ve výbavě Savanna GT-X tedy klimatizace (stále příomna), elektrická okna s dojezdy, přední mlhovky, větší křídlo atd.. K mému největšímu překvapení je, že stále vše funguje, což jsem zatím na žádné jiné neviděl :shock:

Jedná se tedy o import z Japonska, kde bylo i upraveno bohužel se neví kým, nejdříve byla v roce 2005 dovezena do Německa k jednomu rotary bláznovi, u kterého jezdila tři roky a následně odstavena zvedlá v garáži až do této doby, kdy jsem se ji ujal :)

Plány s autem jsou hlavně si ho maximálně užívat, je třeba udělat velký servis než začne jezdit po takové době, rozhodně nemám v plánu rozebírat, jen to co je potřeba udělat. Motor běží a startuje krásně i se starým benzinem.. jen třeba vše zkontrolovat a doladit. Co je super tak karoserie je prakticky bez koroze, když nepočítám nějaké šroubečky a kryty vůfuku, alespoň o starost méně.

Pro zvědavce krátký speclist o čem se ví:

Exterier:
Cusco relokace pro přední RZ
Kola Advan Racing RS 17x9 a 17x9.5

Interier:
Recaro SR3 sedačky - spolujezdec černá, řidič výroční k 30letům Recara v JPN
Pojezdy Bride
Řadička TRUST/GREX
Budíky Greddy s pamětí a warningem (teplota voda a olej, tlak olej a turbo)
Budík Omori factory teplota výfukových plynů
Volant Nardi Classic s NRG QuickRelease

Podvozek/Pohon:
KYB BUZZ spec podvozek
Cusco přední rozpěra
LSD lamelový diferenciál - údajne CUSCO
Spojka MazdaSpeed dvoulamela
Přední destičky Endless NA-M

Motor:
Turbodmychadlo PanSpeed T04R PRO
Externí wastegate HKS
Svody PanSpeed
Výfuk 85mm PanSpeed
Intercooler PanSpeed
Vstřiky SARD 700ccm primáry 1000ccm sekundáry
Regulátor tlaku paliva SARD type RJ
Palivová pumpa Walbro/TiAutomotive 350lph
ECU Apexi PowerFC
Wideband monitor
Boost controller Blitz
MSD 6A zapalovací modul
Zapalovací kabely Splitfire
Hliníkový vodní chladič Koyo N-Flow + 75°termostat

Doplňovat budu dle toho co se zjistí dále nebo dokoupí vymění :)

a nějaké ty fotky ihned po dovozu, dodám lepší až bude prezentovatelný vzhled :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) speedy_s dne 30 říj 2020, 07:06, celkem upraveno 7 x.
Never lose respect of what you’re doing behind the wheel.
91´Mazda Savanna RX-7 FC3S

Winie

Re: Speedy_s - Mazda Savanna RX-7 FC3S

Příspěvek od Winie » 27 říj 2019, 23:16

No nekecej 😀 skoro návrat ke kořenům.
Obrázek

ZXman

Příspěvek od ZXman » 28 říj 2019, 16:05

Udělal jsi mi radost. Když jsi řekl v Thořkách že jsi prodal tu bývalou, nechápal jsem, FC k tobě patří. Minimálně si ji musíš nechat jako maskota.
[URL=https://matchnow.info]Sexy Womans from your city[/URL]

Wanix

Příspěvek od Wanix » 02 lis 2019, 11:52

konečně návrat zpět!
to sání je vskutku prazvláštní, udělal bys mi fotku škrticí klapky a napojení trubky od IC k němu?
těším se až motorák očistíš od nánosů nepoužívání a stání, a ukáže se v plné parádě!
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 04 led 2020, 19:59

Nevim jestli to je dobrý maskot, mám ji chvíli a už zvládá občas pít krev, ale nic co by se nezvládlo :D
Aby se trochu pokročilo, v podstatě si zjištuji co vlastně na autě vše je nainstalované, takže identifikace dílů a porovnávání s hyperrevy a internetem.. v tomto došlo na zajímave zjištění, sice na autě je wastegate HKS, ale to je vše.. zbytek je PanSpeed :smt007 tzn na autě je kompletní výfuk PanSpeed, turbokit PanSpeed T04R PRO, intercooler kit PanSpeed, vzhledem k ne úplnému rozšíření těchto dílů a faktu že auto bylo hlášeno asi 20km od jejich dílny, jsem jim napsal email a čekám na odpověď :) Dále na autě objevena dvoulamelová spojka Mazdaspeed, vodní chladič je KOYO N-Flow, přední brzdové destičky Endless NA-M, jinak zatim vše při starém.
No a postupně se "renovuje" nakupuje a opravuje. Trochu očištěn motorák z nejhoršího, Zakoupil jsem nová světla jelikož stará dost vypálená, nový kryt zrcátka zevnitř, manžeta ručky - vše nové origo. Dále se podařilo sehnat Commander k jednotce, sice zbytečnost, ale proč ho nemít. Dále bylo třeba přetěsnit výfuk a když už je dole, tak obroušen a stříknut žáruvzdornou barvou, plus malá péče šroubům.
Největší nákup neplánovaný proběhl před Vánoci.. kdy jsem si udělal výlet do Londýna pro kola, ale za ty peníze tam nemohly zůstat. Jsou to Advan racing type RS v rozměrech 17x9 +22 a 17x9.5 +15 byly i s pneu R888R, ale ty už mají jiný domov, tedy třeba sehnat jiné na silnice vhodnější pneu :)
Až dojdou další balíčky, se to trochu zase pohne, teď něco málo fotek :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 13 dub 2020, 16:36

A už jezdíme :smt007 proběhlo pár oprav, prakticky zatím žádné úpravy, ty jestli se budou dělat, tak až bude vše připravené a nebude třeba více oprav, zatim naštěstí jen drobnosti po 1. projeté nádraži převážně v podtlaku :D
Než se začlo jezdit proběhla ještě výměna silikonových spojek intercooleru a ostatních podtlakových hadic včetně ochranných návleků v potřebných místech v motorovém prostoru, zbytek zatím vypadá v pořádku. Turbu navíc přibyl po dlouhém hledání filtr který se vleze do prostoru místo mřížky, která bude použita jen na okruhu apod. Doděláno vtipné odvedení splodin z wastegate :lol: Při první jízdě jsem byl dost nešťastný ze spojky, ale jednoduchá výměna a odvzdušnění kapaliny zatím pomohlo. Následující mne čeká s brzdami, přední desky jsou super, ale až po větším zahřátí, tedy jsou objednané více street friendly desky a rovnou i opletené hadice. Naštěstí zatím jen údržbové práce, až bude vše vychytané, tak se zkontrolují mapy v jednotce pro plný tlak turba, každopádně i teď při 0,5b jede velmi slušně, zvlášť se zkráceným stálým převodem, který se ukázal až při zkušebních jízdách :D
Něco málo fotek :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Wanix

Příspěvek od Wanix » 14 dub 2020, 19:49

tak to je hodně jedovatá screamer pipe :lol: jak se ti s tím jezdí? já s prakticky stejnou mám na FC zatím najeto úplný prd jen v rámci zkoušení funkčnosti různých věcí, ale už teď vím, že to takle nepůjde...mám plný boost (zatím nastavený jen na 0.5baru) okamžitě, byť se na plyn jen škaredě podívám, takže hned otevřená WG a řev jak hovado, bude se to muset zkulturnit
90' 323F BG GT - ex daily
87' RX-7 FC TII - rotary monster
86' RX-7 FC - crazy swap boro project
92' RX-7 FD - barn find beauty
98' E39 523i - daily
01' MX-5 NBfl Sportive - boro cabrio - sold
77' RX-3 - amazing youngtimer
90' NA Miata 1.8 kompresor - smile machine
"if you don't care for a rotary engine, it won't care for you"

speedy_s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy_s » 15 dub 2020, 06:00

jezdí se s tim v pohodě, nebýt toho 3.5" výfuku tak je to úplně v pohodě, ale prostě každá 3.5" rezonuje :lol: co se týče screamer tak mě se teď bez regulace (jen pružinka 0,5b) otevirá kolem cca 3000ot takže v pohodě, plný tlak je až někde po 4000, takže i na ježdění v klidu. Ale je pravda, že když otevře je to hodně slyšet :lol: možná se někdy jinak vyvede a dá se na ní malý tlumič, ale zpět do výfuku určitě nepujde, jelikož na okruhy pojedu jen občas, kde by to bylo nutné řešit kvůli hlučnosti..

Odpovědět